HOKA Bondi 8 Hardloopschoenen Review

Op zoek naar de beste HOKA Bondi hardloopschoenen? We helpen je graag op weg!

Selecteer je geslacht:

Hoka Bondi 8
Hoka bondi 8 dames

1. HOKA Bondi 8

  • Lichter dan Bondi 7; prettig op lange afstanden
  • Soepele afwikkeling

HOKA Bondi overzicht

HOKA Bondi 8

Hoka Bondi 8
Hoka bondi 8 dames
  • Lichter dan Bondi 7; prettig op lange afstanden
  • Soepele afwikkeling

Inhoudsopgave

1. HOKA Bondi 8

Hoka Bondi 8
Hoka bondi 8 dames
  • Lichter dan Bondi 7; prettig op lange afstanden
  • Soepele afwikkeling
  • Veel demping houdt je benen lang fit
  • Voorvoet iets aan de krappe kant

De HOKA Bondi is een uitgesproken voorbeeld van de categorie hardloopschoenen waarin het model zich bevindt, met de Bondi 8 als meest gefinetunede versie hiervan tot op heden.

Als maximaal gedempte en op comfort gerichte schoen is de HOKA Bondi 8 helemaal in zijn element.

Zachter en lichter

De HOKA Bondi is een schoen die je voeten en benen vele kilometers lang moeten ondersteunen en al die tijd fris en fit moeten laten aanvoelen en de HOKA Bondi 8 slaagt hier nog beter in dan eerder, met onder meer een lichter gewicht.

Het is best indrukwekkend hoe een maximalistische schoen als de Bondi 8 toch nog lichter is kunnen worden.

De Bondi 8 is namelijk voorzien van een meer dan royale stackhoogte van 39 mm aan EVA-foam onder de hiel. Terwijl dit onder de tenen niet veel minder is gezien de minimale hieldrop van slechts 4 mm.

De golvende look van de zool is opvallend; alsof deze uit 5 of 6 verschillende lagen bestaat, maar dat is voornamelijk optisch.

Het bovenwerk – of binnenwerk – is lekker gevoerd, vooral rond de hiel; juist op deze plek is dit ook wel fijn, aangezien er rond de hiel ook een verstevigende element is aangebracht om je voet op zijn plek te houden.

De tong is ook gevoerd en blijft goed zitten, ook al zit deze niet aan de zijkanten van de schoen vast.

De pasvorm is redelijk normaal en true to size als is de schoen richting bij de voorvoet wat aan de smalle kant, zoals gebruikelijk is voor HOKA.

Voor mensen met brede voeten is altijd nog de wide-optie beschikbaar.

Rocker design voor soepele afwikkeling

Dat de Bondi 8 lekker zacht aanvoelt tijdens het lopen is geen verrassing met die flinke laag foam, maar verrassend genoeg is de afwikkeling ook nog eens erg soepel.

De HOKA Bondi 8 is in de voorvoet voorzien van een rocker design, waarbij de voet vrijwel automatisch naar voren rolt, en dat voelt in de praktijk lekker dynamisch aan.

Het zorgt ervoor dat je de Bondi 8 best goed de sporen kunt geven en toch vele kilometers lang comfortabel aanvoelende benen en voeten kunt hebben en relatief fit over de eindstreep kunt komen.

HOKA Bondi 8: moeiteloos naar de finish

De HOKA Bondi 8 is, toegegeven, niet de snelste schoen in de HOKA-lineup – dan kun je beter naar iets kijken als de HOKA Rocket – maar het is wel een erg fijne schoen voor soepele, comfortabele hersteltrainingen of wat rustigere en langere runs.

De Bondi 8 doet wat hij moet doen en houdt zijn naam – én de stack – meer dan hoog.

Bestel veilig en snel:

HOKA Bondi modelinformatie

De Bondi van HOKA is het antwoord op maximaal gedempte neutrale schoenen als de Asics Nimbus, Brooks Glycerin en de Saucony Triumph. Allemaal premium schoenen met de laatste innovaties en een hoog gehalte aan comfort, om die vele (trainings)kilometers aan te kunnen.

De HOKA Bondi werd geïntroduceerd in … en was meteen een groot succes. De schoen volgt de inmiddels bekende HOKA-formule van een dikke dempingszool gecombineerd met een lage hieldrop.

Dit voelt misschien tegenstrijdig, maar het zorgt voor een fijne, zachte loopervaring, terwijl je voet wel op een relatief natuurlijke manier afwikkelt, zonder een al te hoge ‘helling’.

Die minimale hieldrop is bij de Bondi zelfs nog wat minimaler, met 4 mm in plaats van de gebruikelijke 5.

De Bondi is lichtgewicht, heeft een grote stackhoogte, gecombineerd met een (meta)rocker design waarbij je – als bij een schommelstoel – automatisch naar voren afrolt bij het lopen.

Veel gestelde vragen

Hoe valt de HOKA Bondi 8?


De HOKA Bondi 8 valt ‘true to size’, je hoeft dus niet een grotere of kleinere maat dan normaal te bestellen. Wel is de voorvoet wat aan de krappe kant waardoor het voor sommigen nodig kan zijn om de bredere HOKA Bondi 8 Wide te nemen.

Is de HOKA Bondi een neutrale schoen?

Ja, de HOKA Bondi is een hardloopschoen voor hardlopers die een neutrale afwikkeling van de voet hebben. Er zijn dus geen (extra) stabiliserende elementen toegevoegd.

Is de HOKA Bondi 8 een stabiliteitsschoen?

Nee, de Bondi 8 is geen stabiliteitsschoen, maar een ‘normale’ neutrale schoen, zonder corrigerende elementen voor overpronerende lopers.

Is de HOKA Bondi goed voor wandelen?

Vanwege zijn enorme dempingszool is de Bondi 8 comfortabel om op te wandelen. Voor echt serieuze wandeltochten op onverharde ondergrond, met heuvels en andere obstakels zijn andere modellen echter handiger. 

Is de HOKA Bondi 8 een goede hardloopschoen?


Ja! De HOKA Bondi 8 is een heerlijke hardloopschoen met maximaal comfort en royale demping, die ook nog eens lekker afrolt, zodat je hier vele kilometers lang een goed tempo mee vast kunt houden.

Wat is het gewicht van de HOKA Bondi 8?

De HOKA Bondi 8 weegt 307 gram. Dat is niet weinig, maar hij is wel lichter dan al zijn voorgangers.

Voor welke afstand is de HOKA Bondi geschikt?

De HOKA Bondi is geschikt voor vele afstanden, zeker ook langere afstanden. De demping en het hoge comfortniveau zijn daarbij erg prettig. 

Is de HOKA Bondi goed voor marathons?


De HOKA Bondi is een prima schoen voor marathons. Vanwege de maximale demping en de hoge mate van comfort blijven je benen en voeten vele kilometers lang fit. En door de soepele afwikkeling kun je een redelijk hoog en consistent tempo bereiken.

Is er een HOKA Bondi 8 dames?


Uiteraard is de Bondi 8 er voor iedereen. Er is zowel een HOKA Bondi 8 Heren als een HOKA Bondi 8 Dames-model.

Waar vind ik de beste HOKA Bondi 8 aanbieding?

Hier op deze pagina kun je kiezen uit verschillende (web)winkels die de HOKA Bondi 8 verkopen, met per webshop de actuele prijs erbij.

HOKA Bondi 8

Hoka Bondi 8
Hoka bondi 8 dames
  • Lichter dan Bondi 7; prettig op lange afstanden
  • Soepele afwikkeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *