Saucony Triumph Hardloopschoenen

Op zoek naar de beste Saucony Triumph hardloopschoenen? We helpen je graag op weg!

Selecteer je geslacht:

1. Saucony Triumph 21

  • Betere pasvorm
  • Heerlijk royale demping; zeer prettig voor lange afstanden

Saucony Triumph overzicht

Saucony Triumph 21

  • Betere pasvorm
  • Heerlijk royale demping; zeer prettig voor lange afstanden

1. Saucony Triumph 21

  • Betere pasvorm
  • Heerlijk royale demping; zeer prettig voor lange afstanden
  • Relatief responsief, voor consistente (hogere) tempo’s op lange afstanden
  • Ademt minder goed

De Saucony Triumph is alweer toe aan zijn 21e editie en dat is geen wonder: het is een zeer populaire schoen met vele kwaliteiten. Hij is bovenal zeer comfortabel en geschikt om vele kilometers op te lopen.

Saucony heeft er wijselijk voor gekozen om niet al teveel te veranderen voor de 21; de middenzool en slijtzool zijn praktisch ongewijzigd gebleven. Er zijn wel wat aanpassingen doorgevoerd in het bovenwerk.

Betere pasvorm

Waar het bovenwerk van de Saucony Triumph 20 bestond uit één geheel, vormt de tong nu een apart onderdeel. Deze zit wel wel aan beide kanten vast aan het binnenwerk, maar staat wel los van de rest van het bovenwerk.

Dit zorgt ervoor dat er wat minder ruimte is voor de voorvoet en ook dat de schoen wat minder goed ademt. Tegelijkertijd heeft de voet meer contact met het bovenwerk en wordt hierdoor nu beter omsloten. Dit zorgt voor een betere pasvorm.

En mocht de voorvoet of algehele fit nu wat te smal zijn geworden, dan kun je altijd nog een ‘wide’-versie bestellen.

Daarnaast is de elastische band op de middenvoet iets naar boven verplaatst, wat de pasvorm verder ten goede komt.

Wat hier tenslotte ook nog aan bijdraagt is de subtiele aanpassing aan het hielgdeelte dat niet meer uit twee delen maar één naadloze en strakker constructie bestaat.

Alles bij elkaar geeft dit de drager meer controle over de schoen, die hierdoor dynamischer aanvoelt.

Vertrouwde Pwrrun+ zool voor heerlijke demping

De zool is hetzelfde gebleven en dat is goed nieuws. Het Pwrrun+ foam is niet alleen heerlijk zacht en dempend maar ook relatief responsief.

Dat is fijn voor zo’n op comfort ingestelde schoen, waar je weliswaar lange afstanden mee wilt lopen, maar waarbij je ook een redelijk tempo zou willen vasthouden.

En hoewel je waarschijnlijk geen snelheidsrecords zult verbreken op de Triumph 21 – hiervoor kun je beter naar Endorphin-lijn kijken – maar je kunt zeker makkelijk tempo’s tussen de 5 en 4:30 km per minuut gedurende vele kilometers volhouden.

De stackhoogte kan misschien too much lijken – 39 mm is een behoorlijk dikke laag schuim om onder je hiel te hebben – maar daar zul je tijdens het lopen alleen maar blij van worden. Zeker als je merkt dat je daarbij ook nog wat kunt aanzetten af en toe.

Triumph 21: een nog grotere triomf

Erg bescheiden is Saucony niet geweest bij de naamgeving voor dit model, maar eerlijk is eerlijk: de schoen heeft zich gedurende al die jaren inderdaad als een triomf bewezen.

De Triumph 21 zet deze triomftocht nog verder voort, met behoud van de sterke (en zachte) basis en een tikkeltje meer pit door de verbeterde pasvorm en controle. We kijken nu al uit naar de Triumph 22.

Bestel veilig en snel:

Saucony Triumph modelinformatie

Saucony is een merk dat in praktisch iedere categorie wel een uitmuntende hardloopschoen heeft. De Triumph is hét premium neutrale ‘reguliere’ model voor de weg (geen snelheidsschoen dus met carbonplaat of soortgelijke dynamische elementen).

Met ‘premium’ doelen we op schoenen die de hardloper pamperen met maximale demping, royale voering en een soepel bovenwerk, en voorzien zijn van de laatste innovaties. Het zijn schoenen die ideaal zijn voor lange afstanden, vanwege hun duurzaamheid en comfort.

Dit geldt ook allemaal voor de Saucony Triumph, die deze eigenschappen deelt met fijne schoenen als de Asics Gel Nimbus, de Brooks Glycerin en de New Balance 1080 v12.

De Saucony Triumph is een van de meest responsieve schoenen uit dit rijtje (samen met wellicht de Nimbus).

Veel gestelde vragen

Hoe valt de Saucony Triumph 21?

De Saucony Triumph 21 is true to size. Een grotere of kleinere maat bestellen hoeft dus niet. 

Is de Saucony Triumph 21 een neutrale schoen?

Ja, het is een schoen voor lopers met een neutrale afwikkeling en heeft geen stabiliserende elementen die overpronatie tegengaan of corrigeren.

Is de Saucony Triumph een stabiliteitsschoen?

Nee, de Saucony Triumph is geen stabiliteitsschoen, al is hij comfortabel en stabiel genoeg als neutrale schoen. 

Is de Saucony Triumph goed voor wandelen?

Ja, de Saucony Triumph zou je prima voor wandelen kunnen gebruiken, gezien zijn hoge mate aan comfort en royale demping. Tegelijkertijd komt de schoen het meest tot zijn recht op hogere snelheden. 

Is de Saucony Triumph 21 een goede hardloopschoen?

Absoluut! De Saucony Triumph 21 is een zeer goed presterende hardloopschoen, die zowel veel comfort biedt als relatief veel responsiviteit.

Wat is het gewicht van de Saucony Triumph 21?

De Saucony Triumph 21 weegt 278 gram, wat niet heel veel is voor een schoen met maximale demping. 

Is de Saucony Triumph 21 goed voor marathons?

Ja. De Triumph 21 is ideaal voor marathons vanwege zijn focus op comfort en demping. Je benen en voeten zullen heel lang fit blijven als je deze schoenen aan je voeten hebt. Bovendien is er aardig wat energieteruggave zodat je tegelijkertijd goed mee kunt komen. 

Is er een Saucony Triumph 21 voor dames?


Jazeker! Naast de Saucony Triumph 21 Heren is er natuurlijk ook een Saucony Triumph 21 Dames verkrijgbaar.

Wat is het verschil tussen de Saucony Triumph 21 en 20?

Er is niet heel veel veranderd maar de Saucony Triumph 21 heeft onder andere een wat beter aansluitend en comfortabeler bovenwerk. Dit zorgt voor een betere pasvorm, maar ook voor wat minder ventilatie. 

Waar vind ik de beste Saucony Triumph 21 aanbieding?

Op deze pagina vind je de beste Saucony Triumph 21 prijzen en aanbiedingen van de belangrijkste webshops.

Saucony Triumph 21

  • Betere pasvorm
  • Heerlijk royale demping; zeer prettig voor lange afstanden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *