Garmin Fenix 7 Pro vs Garmin Fenix 6 Pro

Uitgebreide vergelijking

De Fenix 6 Pro is al even op de markt, maar is nog steeds een heel capabele sport- en smartwatch die veel functies en mogelijkheden biedt en een design heeft dat nog steeds prima mee kan.

Maar… de prijs is inmiddels wel flink gezakt, wat het interessant maakt om eens te kijken wat je precies mist in vergelijking met de Garmin Fenix 7 Pro en of je misschien toch nog wel genoeg kunt hebben aan de Fenix 6 Pro.

Je ontdekt het in onze Garmin Fenix 7 Pro vs 6 Pro-vergelijking.

Garmin Fenix 7 Pro en 6 Pro: overeenkomsten

Er zitten verschillende jaren (van ontwikkeling) tussen de Fenix7 Pro en 6 Pro, wat aardig wat verschillen met zich mee brengt, maar nog steeds zijn er erg veel overeenkomsten.

Om te beginnen hebben ze dezelfde form factor. Het zijn allebei ronde sporthorloges met 5 knoppen voor de bediening.

Ze hebben allebei een transflectief memory-in-pixel-scherm (geen AMOLED dus) met een resolutie van 260 x 260 pixels.

De horloges zijn met 47 mm even groot en zijn ook verkrijgbaar in een kleinere ’s’- en grotere ‘X’-uitvoering, van respectievelijk 42 en 51 mm. Deze horloges hebben resoluties van 240 x 240 en 280 x 280 pixels.

Ze hebben vele tientallen sportprofielen, maar ook vele analysefuncties voor je training, zoals Training Status, Training Load en Training Effect.

De horloges hebben PacePro, een functie om je snelheid te verbeteren, en ClimbPro, waarmee de heuvels op je route in kaart worden gebracht, inclusief de lengte en hoogte ervan.

Er zitten volledige ingebouwde topografische kaarten op de toestellen, waarmee je ook spontaan en los routes kunt uitstippelen, om deze vervolgens via turn-by-turn navigatie op je horloge te volgen.

Je kunt notificaties van je telefoon ontvangen en hier met ‘quick replies’ op antwoorden (als je Android gebruikt).

Zowel de 7 Pro als de 6 Pro heeft volledige muziekfunctionaliteit en bovendien is er 32 GB aan opslag aanwezig, voor muziek, kaarten, wijzerplaten en apps.

Beide horloge bieden de mogelijkheid tot contactloos betalen via Garmin Pay.

Natuurlijk wordt je hartslag bijgehouden, net als je stressniveau en slaapkwaliteit. En je kunt het zuurstofniveau in je bloed meten (SpO2).

Er is meer, maar laten we verdergaan.

Verschillen tussen de Garmin Fenix 7 Pro en Fenix 6 Pro

Zoals je mag verwachten zijn er ook wel wat verschillen te melden.

Design en Display

Het grootste verschil wat betreft het display is het touchscreen: dit zit wél op de Fenix 7 Pro en niet op de Fenix 6 Pro.

Nu is dit touchscreen in de meeste situaties niet echt een must. En als je aan het sporten bent, zijn fysieke knoppen zelfs prettiger. Maar bij het gebruik van maps is het wel echt een voordeel.

Een ander verschil is dat op de Fenix 7 Pro de stalen ring rond het display verder doorloopt en schroeven heeft gekregen.

Dit geeft het horloge een iets andere uitstraling en biedt wat meer ruimte aan zonnecellen.

Verder zit er bij de Fenix 7 Pro een beschermende rand rondom de start/stop-knop, zodat je deze minder snel per ongeluk indrukt.

Verder zit er nog iets in de kast van de Fenix 7 Pro verwerkt, wat de aanblik verandert, maar ook daadwerkelijk een functie heeft. Daarover hieronder meer.

De designs en display zijn voor zo’n 99% hetzelfde.

De Garmin Fenix 7 Pro is in het voordeel door de toevoeging van een touchscreen

Zaklamp

De zaklamp werd geïntroduceerd als leuke bonus-functie in de Fenix 7X, maar bij de Fenix 7 Pro-serie zit dit standaard op iedere maat.

Dit is een daadwerkelijk lampje (eigenlijk verschillende lampjes) dat in de horlogekast is geïntegreerd – en niet op de Fenix 6 Pro zit.

Deze zaklamp is meer dan een gimmick waar je een keer naar kijkt en vervolgens nooit meer gebruikt.

Je kunt hem niet alleen gebruiken om jezelf bij te lichten als je iets zoekt op een donkere plek, maar je kunt hem ook laten knipperen en je cadans laten aangeven tijdens het hardlopen. En er zit ook een SOS-instelling op.

De Fenix 7 Pro beschikt – in tegenstelling tot de Fenix 6 Pro – over een zaklamp. Deze functie is misschien geen must, maar toch verrassend bruikbaar.

Fenix 7 Pro vs Fenix 6 Pro: GPS en hartslag

Een belangrijke verbetering op de Fenix 7 Pro is de mogelijkheid tot het gebruiken van multiband bij GPS-metingen. Dan worden meerdere frequenties tegelijk aangesproken, wat voor meer nauwkeurigheid en stabiliteit zorgt in de routemetingen.

Daarnaast heeft de Fenix 7 Pro een nieuwe hartslagsensor gekregen – de Elevate 5-sensor – die ook weer net wat nauwkeuriger is dan de sensor op de Fenix 6 Pro.

De Fenix 7 Pro biedt de meest betrouwbare en accurate GPS- en hartslagmetingen.

Sport en activiteiten

Op het gebied van sportieve functies heeft de Fenix 7 Pro duidelijk een streepje voor.

Zo heb je gestructureerde HIIT-workouts, zijn er verschillende extra profielen – zoals kiteboarden – en zijn er ski- en golfmaps aanwezig op de Fenix 7 Pro die allemaal niet op de 6 Pro zitten.

Verder kun je voor verschillende afstanden raceprognoses bekijken, met een voorspelling van je tijd en snelheid op die afstand; zoals op de 5K, 10K, halve of hele marathon.

De Fenix 7 Pro beschikt ook over de volgende functies:

 • Real Time Stamina: om ‘live’ tijdens je run te kunnen zien, hoeveel energie je nog over hebt.
 • Health Snapshot: in twee minuten krijg je een overzicht van je belangrijkste gezondheidsstatistieken, waaronder je hartslagvariabiliteit en ademfrequentie
 • Trainingsfitheid/Training Readiness: hiermee vertelt je horloge je, op basis van vele variabelen, of je fit genoeg bent voor je volgende training
 • Endurance Score: een beoordeling van je fitheid op lange afstanden
 • Hill Score: een beoordeling van je fitheid bij het beklimmen van heuvels
De Fenix 7 Pro heeft flink wat meer sportieve functies aan boord dan de Fenix 6 Pro.

Batterij Fenix 7 Pro vs 6 Pro (Solar)

De batterij van de Fenix 7 Pro is veel efficiënter – of krachtiger – dan die van de Fenix 6 Pro. En ook de zonnecellen van de Fenix 7 Pro leveren veel meer op.

In smartwatch-modus valt het verschil nog mee, maar schakel je GPS in dan hebben we het bijna over dubbele cijfers:

Smartwatch modus

 • Garmin Fenix 7 Pro: 18 dagen, 22 dagen met zonne-energie
 • Garmin Fenix 6 Pro Solar: 14 dagen; 16 dagen met zonne-energie

Alleen GPS

 • Garmin Fenix 7 Pro: 57 uur, 73 uur met zonne-energie
 • Garmin Fenix 6 Pro Solar: 36 uur, 40 uur met zonne-energie

Alle satellietsystemen + muziek  

 • Garmin Fenix 7 Pro: 10 uur
 • Garmin Fenix 6 Pro Solar: 10 uur
De batterij van de Fenix 7 Pro gaat veruit het langste mee.

Prijs Fenix 7 Pro vs Fenix 6 Pro (Solar)

Het is geen grote schok dat de Fenix 7 Pro meer te bieden heeft, maar hoeveel kóst dit je meer?

Een nieuwe Fenix 6 Pro is nog maar op weinig plekken verkrijgbaar – ga je ook voor refurbished dan heb je al meer keus – maar de beschikbare webshops bieden dan wel een gunstige prijs, die zo’n 400 euro lager is dan de prijs voor een Fenix 7 Pro.

Dat is nog steeds niet bepaald gratis – je betaalt alsnog minstens 400 euro – maar voor wat je ervoor terugkrijgt, is het een zeer goede deal.

De Fenix 6 Pro is bijna de helft goedkoper dan de Fenix 7 Pro.

Niet helemaal wat je zocht? Ontdek de beste smartwatch van dit moment.

Eindoordeel: Garmin Fenix 7 Pro of Fenix 6 Pro kopen?

Er is geen twijfel mogelijk: als je het beste horloge wilt, met de meeste functies, het meest veelzijdige scherm (want touchscreen), de beste batterij en de hoogste nauwkeurigheid, dan moet je voor de Fenix 7 Pro gaan.

Maar ben je bereid hier en daar wat in te leveren, dan heb je aan de Fenix 6 Pro alsnog een steengoed en ijzersterk horloge, met premium materialen, maps, muziek, contactloos betalen, vele smart- en sport-functies; en dat voor bijna de helft van het geld.

Kies voor de Garmin Fenix 7 Pro als je:

 • de meeste sport- en analysefuncties wilt
 • de hoogste nauwkeurigheid voor je hartslag- en GPS-meting wilt 
 • touchscreen echt een meerwaarde vindt

Kies voor de Garmin Fenix 6 Pro als je:

 • meer dan genoeg hebt aan de vele sportieve functies
 • een touchscreen niet of nauwelijks zult missen
 • het prijsverschil met de Fenix 7 Pro veel te groot vindt

Waar kun je deze producten bestellen?

We hebben de beste deals alvast voor je uitgezocht!

vs