Garmin Forerunner 245 versus Garmin Forerunner 945 Sporthorloge Hardloopzone

Garmin Forerunner 245 vs Garmin Forerunner 945

Uitgebreide vergelijking

De Garmin Forerunner 245 en de Garmin Forerunner 945 zijn beide sporthorloges die in de loop van 2019 zijn gereleased. De eerste is vooral een sporthorloge gericht op hardlopers. De Garmin 945 is een echt multisporthorloge. Twijfel jij welke van beide je zou moeten aanschaffen? Lees dan vooral dit artikel. Hierin vergelijken we beide sporthorloges met elkaar zodat jij de juiste keuze kunt maken. (Bron).

Het onderscheid tussen de Garmin Forerunner 245 en de Garmin Forerunner 945

Sowieso kunnen we om te beginnen opmerken dat de Garmin Forerunner 245 en de Garmin Forerunner 945 beiden toppers zijn in hun eigen segment. Slecht zijn ze dus sowieso niet. Maar iedere sporter heeft zijn eigen specifieke behoeften en het is wel belangrijk dat je sporthorloge daar dan in voorziet.

Design en maatvoering

Qua design en materiaalgebruik lijken beide horloges sterk op elkaar. Gaat het je puur om design dan maakt het dus weinig uit welk horloge je kiest. De Garmin Forerunner 945 is qua maatvoering wat groter en daardoor ook 10 gram zwaarder. Er is immers ruimte nodig om de extra functionaliteiten en de grotere batterij te behuizen. Is je pols wat dunner dan kies je dus beter voor de Forerunner 245.

Sensoren

Beide horloges beschikken over een accelerometer, ingebouwde GPS (GLONASS-Galileo), hoogtemeter, vanzelfsprekend over een ingebouwde polsgemeten hartslagmeter, kompas en pulse oximeter voor het meten van het zuurstofniveau in je bloed. De Garmin Forerunner 945 voegt daar nog een barometrische hoogtemeter aan toe waarmee je de hoogte nauwkeuriger kunt vaststellen dan met behulp van GPS en waarmee je ook de weersomstandigheden kunt voorspellen.

Ook bevat de 945 een gyroscoop die de oriëntatie nauwkeuriger meet ten opzichte van de in de Garmin 245 aanwezige accelerometer. De Forerunner 945 biedt je ook een thermometer voor temperatuurbepaling.

Smart functies en muziek

Met de Forerunner 945 kun je contactloos betalen en dit type heeft standaard een opslagcapaciteit voor 1000 muzieknummers. De standaard uitvoering van de Forerunner 245 kent geen muziekopslag maar er is wel een muziekvariant van dit toestel verkrijgbaar waarop je maximaal 500 nummers kwijt kunt. Contactloos betalen gaat met geen enkele versie van de Forerunner 245.

Battery life

Ondanks de extra features kent de 945 een battery life van 2 weken in smartwatch modus en van anderhalve dag in GPS modus (zonder muziek). In beide modi gaat de Garmin 245 maar ongeveer half zo lang mee.

Multisport features

De Forerunner 245 ondersteunt diverse sportactiviteiten zoals joggen maar ook fietsen en (indoor) zwemmen. In de basis is het echter vooral ontwikkeld als hardloophorloge. De Forerunner 945 biedt allerlei aanvullende mogelijkheden aan ten behoeve van sporten als golf, mountain biken en zwemmen in open water.   Met de Forerunner 945 verzamel je over veel meer sporten veel meer data. Zeer geschikt ook voor triatleten dus.

Prijs

Voor de Garmin Forerunner 245 betaal je gemiddeld ongeveer € 300. De muziekversie is nog € 50 duurder. De Forerunner 945 daarentegen kost met gemiddeld € 550 wel wat meer. Voor extra functionaliteit en luxe betaal je dus wel wat.

Garmin Forerunner 245 of 945: Welke kies jij?

Het blijft altijd weer een kwestie van ‘persoonlijke eisen en wensen’. Maar dit is een hardlopersplatform en wanneer je vooral hardlopen als sport beoefent, dan volstaat de Forerunner 245 ruimschoots. Vanzelfsprekend biedt de Garmin 945 ook op hardloopgebied iets extra’s, maar je moet je sterk afvragen of dat die € 200 extra wel waard is.

Ben je een multisporter en qua functionaliteit en nauwkeurigheid veeleisend, ga dan voor de Forerunner 945. Maar natuurlijk horen we graag van jou welk sporthorloge jouw voorkeur heeft. Laat een bericht achter!

Waar kun je deze producten bestellen?

We hebben de beste deals alvast voor je uitgezocht!

vs