Garmin Instinct 2 vs Garmin Instinct 2s

Uitgebreide vergelijking

De Garmin Instinct 2 is een stoer en stevig outdoor horloge dat veel gemeen heeft met de twee keer zo dure Fenix 7.

Met zijn karakteristieke look, uitgebreide lijst sportieve functies en een indrukwekkende batterijduur (in sommige gevallen zelfs oneindig lang) is het voor veel mensen een aantrekkelijk model.

Wat hem nog aantrekkelijker maakt is de beschikbaarheid van twee verschillende maten. Naast de reguliere versie heb je namelijk ook de Garmin Instinct 2s, zoals je bijvoorbeeld ook kunt kiezen voor de Fenix 7s, Venu 2s, of Forerunner 255s.

Maar zijn er naast het formaat nog andere noemenswaardige verschillen tussen de Garmin Instinct 2 en Instinct 2s?
Jazeker. Lees daarom snel onze vergelijking!

Overeenkomsten tussen de Instinct 2 en de 2s

Het behoeft bijna geen toelichting dat de normale Instinct 2 en zijn kleinere uitvoering – de Instinct 2s – vrijwel in alles hetzelfde zijn.

Ze hebben hetzelfde design, met dezelfde robuuste horlogekast, knoppen, en hetzelfde menu en interface. Ook zijn ze allebei verkrijgbaar in een Standaard-, Camo- en Surf-uitvoering en als energiezuinige Solar-versie.

De Instinct 2 en instinct 2s hebben dezelfde indrukwekkende verzameling sportprofielen, toegang tot de Connect IQ appwinkel en bedieningsmogelijkheid van muziekspelers op je telefoon.

Ook kun je op beide ‘gewoon’ smartphonemeldingen ontvangen en kun je – indien je kiest voor de Solar-versie – gebruikmaken van contactloos betalen via Garmin Pay (als je bank dit ondersteunt).

Verder hebben zowel de Garmin Instinct 2 als Garmin Instinct 2s dezelfde fijne collectie sportieve en tracking functies. Zoals:

 • PacePro, voor een scherpe tempostrategie en verbetering van je tijd
 • Koersen, inclusief turn-by-turn-navigatie
 • Workoutsuggesties
 • Training Status & Training Load, om te weten hoe het met je belasting en herstel(tijd) zit.

De verschillen tussen de Garmin Instinct 2 en Instinct 2s

Logisch dat de verschillende formaten hetzelfde kunnen, maar wat is er dan (behalve de maat) nog meer anders aan de Instinct 2s?

We vertellen het je graag!

Horlogekast, display en uitvoeringen

Om maar met het meest voor de hand liggende verschil te beginnen: De Garmin Instinct 2s is kleiner. Het scherm heeft een diameter van 40 mm, tegenover de 45 mm kast van de reguliere Instinct 2.

Maar daarnaast verschillen de displays ook in maat (en resolutie). Dit is niet altijd het geval: soms is alleen de bezel groter (of kleiner) houdt het display hetzelfde formaat.

Terwijl de Instinct 2 beschikt over een display van 0,9 inch (20 mm) en 176 x 176 pixels, heeft de kleinere Instinct 2s een display van 0,79 inch (20 mm) en 156 x 156 pixels.

Dat houdt niet echt over. De 0,9 inch was al best klein en nu is daar nog een stukje van afgesnoept.

Maar, net als bij de gewone Instinct 2 geldt dat voor functioneel gebruik waarbij je simpele data moet aflezen – vooral tijdens het sporten – het gewoon prima voldoet.

Naast deze uiterlijke verschillen is het ook zo dat er minder speciale uitvoeringen zijn van de Instinct 2s; de Tactical- en Dezl-uitvoeringen ontbreken namelijk. Dit zijn respectievelijk versies voor militairen en vrachtwagenchauffeurs.

De redenatie is waarschijnlijk dat de kleinere Instinct 2s vooral door vrouwen wordt gekocht en dat deze beroepsgroepen gedomineerd worden door mannen, maar jammer is het natuurlijk wel voor de vrouwelijke militairen en truckers.

Seksisme willen we het echter ook weer niet noemen, want Garmin moet uiteraard kijken naar wat rendabel is. Het blijft tenslotte een kwestie van vraag en aanbod.

Als laatste is het zo dat de Instinct 2s in iets minder kleuren beschikbaar is dan de reguliere maat. Voor sommigen misschien te betreuren maar met een slordige 9 kleuren is er alsnog voldoende keus.

De Instinct 2s is kleiner, wat voor sommigen zeker een voordeel is. Het is enigszins te betreuren dat er iets minder kleuren en uitvoeringen beschikbaar zijn.

Batterij

Naast de afmetingen is het belangrijkste verschil het verschil in accuduur. In een groter horloge is simpelweg plaats voor een grotere batterij (en vice versa).

Hierbij moeten we wel onderscheid maken tussen de normale Instinct 2 en Instinct 2s en de Instinct 2 solar- en Instinct 2s solar-varianten.

Dan ziet het er als volgt uit:Non-solar

 • Smartwatch-modus Instinct 2: 28 dagen
 • Smartwatch-modus Instinct 2s: 21 dagen
 • GPS-modus Instinct 2: 30 uur
 • GPS-modus Instinct 2s: 22 uur
 • Expeditie GPS-modus Instinct 2: 32 dagen
 • Expeditie GPS-modus Instinct 2s: 25 dagen

Solar

 • Smartwatch-modus Instinct 2 solar: oneindig
 • Smartwatch-modus Instinct 2s solar: 51 dagen
 • GPS-modus Instinct 2 solar: 48 uur
 • GPS-modus Instinct 2s solar: 28 uur
 • Expeditie GPS-modus Instinct 2 solar: oneindig
 • Expeditie GPS-modus Instinct 2s solar: 105 dagen

De Instinct 2s gaat nog steeds erg lang mee, maar wel minstens 25% korter dan de grotere Instinct 2. En de potentieel eindeloze accuduur haal je alleen met de normale Instinct 2

Beide formaten hebben een fantastische accuduur, maar de grotere uitvoering heeft duidelijk de langste adem.

Prijs

De adviesprijs van beide horloges is gelijk. In de praktijk zul je de Instinct 2s vaak wat goedkoper geprijsd tegenkomen in de webshops. Dat varieert van een prijsverschil van 10 tot zo’n 50 euro.

De Garmin Instinct 2s is vaak goedkoper dan de Instinct 2. Dat verzacht de ‘pijn’ van de minder krachtige batterij misschien iets.

Conclusie: Garmin Instinct 2 of Garmin Instinct 2s?

Je hebt aan de Garmin Instinct 2 of 2s gewoon een heel fijne, complete outdoor watch voor een hele scherpe prijs. Het hangt er alleen nog even vanaf hoe compact je hem wilt hebben.

Kies voor de Garmin Instinct 2 als je:

 • Alle functies in de groots mogelijke vorm om je pols wilt
 • De Dezl- of Tactical-Instinct 2 wilt, of een kleurstelling die niet als 2s verkrijgbaar is
 • De langst mogelijke accuduur wilt hebben

Kies voor de Garmin Instinct 2s als je:

 • Een iets kleiner en subtieler formaat horloge wilt
 • Geen interesse hebt in de Dezl- of Tactical-uitvoering en genoeg hebt aan de kleurkeuze van de 2s
 • Meer dan genoeg hebt aan de zeer goede accuduur van de Instinct 2s

Waar kun je deze producten bestellen?

We hebben de beste deals alvast voor je uitgezocht!

vs