Garmin Venu 3 vs Garmin Vivoactive 5

Uitgebreide vergelijking

In onze zoektocht naar de perfecte smartwatch hebben we de Garmin Venu 3 en de Garmin Vivoactive 5 grondig onder de loep genomen. Onze expert heeft beide modellen uitvoerig getest, waarbij de focus lag op gebruiksgemak, functionaliteit en innovatie. Het resultaat is een diepgaande vergelijking die licht werpt op de unieke eigenschappen van elk model, zodat u de beste keuze kunt maken voor uw levensstijl.

Belangrijkste Functies van Beide Modellen:

 • Gezondheidsmonitoring: Beide horloges bieden uitgebreide gezondheidsmonitoring, inclusief hartslagmeting, stress tracking, en slaapanalyse.
 • Fitness Tracking: Uitgebreide fitness tracking mogelijkheden, waaronder stappenteller, calorieënteller, en verschillende sportmodi.
 • Smart Notifications: Ontvang meldingen van uw smartphone direct op uw horloge.
 • GPS Tracking: Ingebouwde GPS voor nauwkeurige locatiebepaling tijdens uw activiteiten.
 • Waterbestendig: Beide zijn waterbestendig, wat ze ideaal maakt voor zwemmen of activiteiten in de regen.

1. Design en Scherm

De Garmin Venu 3 valt op met zijn AMOLED-scherm dat levendige kleuren en scherpe contrasten biedt, terwijl de Vivoactive 5 gebruik maakt van een transflectief display dat uitstekend afleesbaar is in direct zonlicht. Het design van de Venu 3 is iets gestroomlijnder en moderner, terwijl de Vivoactive 5 een robuustere uitstraling heeft die wellicht beter past bij outdoor avonturiers.

De Venu 3 blinkt uit in schermkwaliteit en design, terwijl de Vivoactive 5 uitblinkt in zichtbaarheid in direct zonlicht.

2. Batterijduur

De batterijduur is een significant verschilpunt; de Vivoactive 5 biedt tot 7 dagen in smartwatch-modus, terwijl de Venu 3 het tot 5 dagen uithoudt. Dit verschil kan doorslaggevend zijn voor gebruikers die lange duurzaamheid verkiezen boven schermkwaliteit.

Vivoactive 5 wint op het gebied van batterijduur, ideaal voor degenen die niet vaak willen opladen.

3. Gezondheids- en Fitnessfuncties

Hoewel beide modellen uitblinken in gezondheids- en fitness tracking, biedt de Venu 3 enkele extra’s zoals bloedzuurstofmeting en on-screen workouts die de Vivoactive 5 mist. Deze functies kunnen vooral aantrekkelijk zijn voor gebruikers die hun gezondheid en fitness op een dieper niveau willen monitoren.

De Venu 3 biedt geavanceerdere gezondheidsfuncties dan de Vivoactive 5.

4. Smartwatch Functionaliteiten

Beide horloges bieden smart notifications, muziekopslag en -controle, en contactloos betalen via Garmin Pay. Echter, de Venu 3 ondersteunt meer apps en wijzerplaten via de Connect IQ Store, wat meer personalisatie mogelijk maakt.

De Venu 3 biedt meer personalisatie en smartwatch functionaliteiten dan de Vivoactive 5.

5. Prijs en Waarde

De prijs kan variëren, maar over het algemeen is de Venu 3 iets duurder dan de Vivoactive 5. De hogere prijs van de Venu 3 weerspiegelt zijn geavanceerdere schermtechnologie en extra gezondheidsfuncties. De keuze tussen deze twee hangt af van welke functies u het meest waardeert en hoeveel u bereid bent te besteden.

De Venu 3 is duurder, maar biedt meer geavanceerde functies; de keuze hangt af van uw prioriteiten en budget.

Vergelijkingstabel:

Functie Garmin Venu 3 Garmin Vivoactive 5
Schermtype AMOLED AMOLED
Batterijduur 336 uur 120 uur
Batterijduur sportmodus 26 uur 8 uur
Batterijcapaciteit 302 mAh 215 mAh
Gezondheidsfuncties Uitgebreider (incl. bloedzuurstofmeting) Basis
Smartwatch Functionaliteiten Meer apps en wijzerplaten Standaard
Waterbestendig Ja Ja
GPS Ja Ja
Design Modern en gestroomlijnd Robuust en outdoor
Muziekopslag Ja Ja
Bellen Opnemen en bellen via smartwatch Alleen opnemen
Microfoon Ja Nee
Garmin Pay / contactloos betalen Ja Ja
NFC Ja Ja

Advies:

Garmin Venu 3 is het meest geschikt voor gebruikers die waarde hechten aan een hoogwaardig scherm, geavanceerde gezondheidsmonitoring en een stijlvol design.

Redenen om te kopen:

 • Superieur AMOLED-scherm.
 • Geavanceerde gezondheids- en fitnessfuncties.
 • Stijlvol design.

Reden om niet te kopen:

 • Hogere prijs.

Garmin Vivoactive 5 is ideaal voor sporters en outdoor avonturiers die een robuuste smartwatch met lange batterijduur en goede zichtbaarheid in direct zonlicht nodig hebben.

Redenen om te kopen:

 • Lange batterijduur.
 • Uitstekende afleesbaarheid in direct zonlicht.
 • Robuust ontwerp.
 • Een stuk minder duur dan de Venu 3

Reden om niet te kopen:

 • Minder geavanceerde schermtechnologie.

Conclusie

In de conclusie, als u op zoek bent naar de nieuwste technologie en het beste scherm, is de Garmin Venu 3 de perfecte keuze. Voor degenen die een duurzame en betrouwbare partner voor hun outdoor avonturen zoeken, is de Garmin Vivoactive 5 onovertroffen.

Ontdek de ideale smartwatch die bij uw levensstijl past. Met hun geavanceerde functies en betrouwbare prestaties zijn de Garmin Venu 3 en Vivoactive 5 topkeuzes voor elke gebruiker. Bekijk de online reviews en maak vandaag nog uw keuze!

Waar kun je deze producten bestellen?

We hebben de beste deals alvast voor je uitgezocht!

vs