Garmin Vivoactive 5 – Release datum en verwachtingen

Bekijk meer afbeeldingen op: bol.com

Bestel bij de beste webshops:

Ontvang als eerste een melding zodra dit product te koop is.

Review

De Vivoactive serie van Garmin was het go to horloge voor mensen die een gezonde mix van sport en een smartwatch wilden. Met de komst van de Garmin Venu is dit wellicht iets minder het geval, maar de opkomende Garmin Vivoactive 5 blijft toch interessant als alleskunner.

We kijken in dit artikel naar wat er al bekend is van de Vivoactive 5.

Garmin Vivoactive 5 release datum & prijs

Veel is er nog niet bekend over de release datum van de Garmin Vivoactive 5. Op basis van de tweejarige release cyclus van de Garmin Vivoactive zou het logisch zijn dat de Vivoactive 5 dit jaar wordt gelanceerd.

De Vivoactive 4 is namelijk in 2019 geïntroduceerd. Een 2021 release van de Vivoactive 5 lijkt dus logisch.

De prijs van de Vivoactive 5 zal hoogstwaarschijnlijk hetzelfde zijn als de Vivoactive 4 op release: ongeveer 270 euro.

Garmin Vivoactive 4

 

Garmin Vivoactive 5 design

Net zoals met veel van de nieuwere modellen van Garmin zal er niet zo gek veel veranderen aan het design zelf. Aanvankelijk begon de Vivoactive reeks met een vierkant scherm, maar is hier uiteindelijk van afgestapt. Er is ook geen reden om te denken dat dit voor de Garmin Vivoactive 5 anders zal zijn.

Wat de Vivoactive 4 met zich meebracht was wel de keuze in formaten. Je zult dus naar verwachting ook dezelfde keuze hebben met de Vivoactive 5.

Wat wel mogelijk is, is dat er een Vivoactive SQ wordt geïntroduceerd. Iets wat ze met de Venu ook hebben gedaan. Dit is een goedkopere, vierkante uitvoering van de Venu en dit zal dus waarschijnlijk ook zo zijn bij de Vivoactive.

Garmin Vivoactive 4/4S

Features en specificaties

Er zijn nog geen concrete nieuwe features aangekondigd voor de Vivoactive 5. Wel zijn er een aantal nieuwe functies die de Vivoactive 5 kan bieden als verbetering op de Vivoactive 4.

Allereerst is het verbeteren van de batterijduur natuurlijk bijna een gegeven. De Vivoactive 4 is inmiddels al 2 jaar oud en de technologie op het gebied van smartwatches en sporthorloges is een stuk verder.

De Vivoactive 4 ging tot 8 dagen mee in smartwatch modus en ongeveer 6 uur in GPS modus.

Zo kan de Vivoactive 5 verbeteren op het gebied van prestatie metingen. Denk hierbij aan het meten van hersteltijd en training load. Wat meer statistieken op het gebied van performance zou een fijne toevoeging zijn.

Ook zou een optie om te telefoneren erg handig zijn voor een alleskunner als de Vivoactive. Uiteraard zal dit niet snel gebeuren bij de horloges die volledig zijn gericht op sport, zoals de Fenix reeks. Voor een smartwatch – sporthorloge hybride als de Vivoactive 5 kan dit echter een onderscheidende feature zijn.

Er zijn nog weinig dingen bekend van de Vivoactive 5, toch zou het geen verrassing zijn als de nieuwe uitvoering van de Vivoactive reeks dit jaar nog wordt gelanceerd.

Garmin Vivoactive 5 review

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reviews

5 5

Voortreffelijke kwaliteit (!) en een app die goed werkt, prima aanpasbaar is en uitstekende functies heeft! De Garmin site met je persoonlijke account (met al je activiteits en/of trainings info, die ook in je app staat) is overzichtelijk, nuttig en bijzonder mooi vormgegeven! Ik heb nu een Vivosport met voor mij voldoende functies. Alles werkt prima: snelle connectie met je app, goede instructies bij eerste koppeling met je smartphone. Waarom ben ik zo enthousiast over dit merk en deze app? Ik heb het kunnen vergelijken met mijn Amazfit Stratos horloge en bijbehorende app: miserabel! Grootste ergernis: de slecht werkende app en onnauwkeurigheid van de bpm (pols) van de Stratos.
De Stratos was veel duurder dan de Vivosport. Ik was onzeker door mijn negatieve ervaringen met het merk Amazfit. Had ik het allemaal geweten dan had ik meteen de Vivoactive 4 gekocht! De Vivosport is trouwens een horloge, dat met pensioen is en bijna niet meer verkrijgbaar is. Ik had geluk. Goed zoeken helpt ;-)

5 5

Top smartwatch 👌🏽