Garmin Forerunner 955 (Solar) Review

  • Met multiband GPS kun je elke route nemen, want alles wordt nauwkeurig gemeten
  • Touchscreen geeft extra vrijheid en gemak: vooral bij het gebruiken van maps
  • Solar-editie biedt extra veel accuduur: voor avonturiers en 'oplaadhaters'
  • Trainingsfitheid en verbeterde analysetools bundelen metingen voor optimaal trainingsadvies
  • De beste voorbereiding op je wedstrijden met race-widget en -kalender
  • Geen volledig autonoom Hardloopvermogen en Running Dynamics aan de pols

Vanaf: € 450

Bekijk prijs 👉
onze partners

Review

Het lange wachten is voorbij! De topper onder de Forerunners – de Garmin Forerunner 945 – heeft na 3 jaar eindelijk een opvolger gekregen: de Garmin Forerunner 955.

Update: De opvolger is nu ook uit: Garmin Forerunner 965!

 

Garmin Forerunner 955 Solar doos

In de afgelopen 3 jaar is er weer veel veranderd in ‘tech-land’, wat betekent dat je met deze premium Forerunner van enorm veel nieuwe functies, verbeterde sensoren en andere heerlijke upgrades kunt profiteren.

Garmin Forerunner 955 inhoud

Zo krijg je nu multiband GPS, een touchscreen, 32 GB aan opslagruimte, betrouwbare HRV-info, een Solar-uitvoering en nog veel meer.

Wij hebben de Forerunner 955 uitgebreid voor je aan de tand gevoeld.

Display, design en interface

Garmin Forerunner 955 stenen

Het design was niets mis mee en dit is dan ook hetzelfde gebleven. Wél is er nu touchscreen toegevoegd, wat geen noodzaak is maar wel lekker om te hebben.

De schermtechnologie is onveranderd. Ook nu weer heeft het horloge een transflectief memory-in-pixel-scherm dat niet zo sprekend is als een Amoled-scherm maar wel een stuk minder energie verbruikt en buiten (in het daglicht) juist extra helder en prettig is.

Bij de Forerunner 955 Solar bestaat ongeveer de helft van de bezel uit een solar-ring, waarmee (een deel van) de zonne-energie wordt verzameld.

Garmin Forerunner 955 zonintensiteit tafel

Naast het touchscreen beschikt de 955 natuurlijk nog wel over de vertrouwde 5 knoppen. Dat is mooi want voor sporters zijn die vaak het prettigste in gebruik.

Garmin Forerunner 955 muziek button

Het touchscreen heeft vooral meerwaarde bij het gebruik van maps, die nu vanwege de grotere opslagruimte standaard voorgeïnstalleerd zijn.

Het touchscreen van Forerunner 955 werkt meestal lekker soepel en responsief, al komt het af en toe voor dat ie niet op een aanraking reageert.

De knoppen hebben een fijne, robuuste klik-feedback, zodat je zeker weet dat je een knop hebt ingedrukt, ook als je dit zonder te kijken doet. Handig als je bijvoorbeeld tijdens een run een lap wilt markeren.

De interface is volledig in lijn met laatste batch van Garmin horloges, waaronder de Venu 2, Fenix 7 en Instinct 2.

Garmin Forerunner 955 glances trainingsfitheid

Dat wil zeggen dat je nu ook ‘widget glances’ in beeld krijgt wanneer je naar boven of beneden veegt op je scherm (of hiervoor de knoppen linksonder gebruikt).

In de ‘glances’ layout zie je 3 widgets tegelijk in beeld, met de belangrijkste informatie per widget. Wil meer details? Dan tik of klik je op de widget.

Horlogekast en afmeting(en)

De kast van de Forerunner 955 is met 46,5 mm een halve mm kleiner geworden dan die van de Forerunner 945, maar dit is eigenlijk wel fijn. Hij is namelijk absoluut groot genoeg en daarbij is het display zelf in grootte toegenomen, van 1,2 naar 1,3 inch.

Wat inderdaad betekent dat de screen-to-body ratio gunstiger is geworden (en de bezel kleiner).

Garmin Forerunner 955 ABC

De resolutie is met de display-maat meegegroeid, van 240 x 240 naar 260 x 260 pixels.

De 955 is met zijn 14,4 mm een stukje dikker geworden dan de 945 (13,7 mm) waarmee hij op een haar na even dik is als de Fenix 7 (14,5 mm).

De manier waarop de 955 om je pols zit doet ook inderdaad denken aan een Fenix 7.

De 955 is weliswaar uitsluitend gemaakt van kunststof (vezelversterkt polymeer), zonder toevoeging van metaal, maar hij voelt zeker niet goedkoop aan. Het is een stevig, solide en lekker groot horloge dat je om je pols hebt.

Het voordeel ten opzichte van de Fenix 7 is natuurlijk dat de Forerunner 955 een stuk lichter is (53 vs 79 gram), wat – hoe je het ook wendt of keert – bij veel sporten gewoon fijner is.

Forerunner 955 watchfaces

Garmin Forerunner 955 watchface triatlon

Uiteraard kun je de Forerunner 955 de uitstraling geven die je wilt. Je kunt standaard al uit 10 ingebouwde – analoge en digitale – watchfaces kiezen, waarbij je bijvoorbeeld kleuren van wijzers en andere elementen kunt aanpassen.

Garmin Forerunner 955 watchface

Hier zitten zeker een paar aardige tussen maar de meeste zijn redelijk saai.

Gelukkig heb je in de Garmin Connect IQ-store de beschikking over meer dan 100 kleurrijke, creatieve, originele gegevensrijke wijzerplaten, waar ongetwijfeld een look tussen zit die bij je past.

Er is echt voor ieder wat wils – van een minimalistisch en rustgevend in nevel gehuld berglandschap tot een kleurrijk geheel vol met data; van bloemenmotief tot Darth Vader, je kunt het zo gek niet bedenken.

Garmin Forerunner 955 watchface bloemen

Garmin Forerunner 955 watchface bergen

Garmin Forerunner 955 darth vader

De enige beperking is de schermtechniek. Sommige wijzerplaten hebben zoveel kleuren, complexe elementen of resolutie-eisen dat ze alleen op een Amoled-scherm (van bijvoorbeeld een Venu 2 of Epix 2) getoond kunnen worden.

(Een troost is dat je deze wijzerplaten niet te zien krijgt als je gewoon via de Forerunner 955 verbonden bent met de Connect IQ-app. Zo weet je ook niet wat je mist.)

Activity tracking

Garmin Forerunner 955 triatlon

Leuk dat je het horloge kunt personaliseren en heel fijn dat het scherm in orde is, maar je koopt een (premium) Forerunner natuurlijk vanwege zijn analytische en tracking skills.

Dat zit met de Forerunner 955 helemaal goed. Vrijwel elke sport en alles wat je je kunt wensen, wordt bijgehouden.

Garmin Forerunner 955 profiel padel

Garmin Forerunner 955 open water

Hier vallen vanzelfsprekend ook de usual suspects onder, zoals stappen, afstand, tempo, hartslag, calorieverbruik en de meting van je slaapkwaliteit.

Sinds enige jaren is ook de pulsoximeter (of Spo2-meter) standaard geworden. Deze was ook al beschikbaar op de 945 en zit dus ook gewoon op de 955.

Je krijgt ook nu weer een schatting van je VO2-max-niveau na een workout, wat een indicatie is van je conditie en de functies Training Status en Training Load geven aan in hoeverre je productief bent in je training en hoezeer je je lichaam belasting.

Training Effect is ook weer aanwezig, waarmee je kunt zien wat het effect van je training is op je aerobe en anaerobe conditie en krijg je aanbeveling waar je je op moet focussen en hoe je dat doet. Zoals meer intervaltraining om aan je anaerobe conditie te werken.

FR 955 training effect 4

FR 955 training effect 2

FR 955 training effect

PacePro blijft een erg nuttige functie om gewenste tempo te bereiken en persoonlijke records te breken.

Dit doe je simpelweg door een doeltempo in te stellen in Garmin Connect – en daarbij een gewenste tempoverdeling per split aan te geven -, deze strategie naar je horloge te sturen en te gaan lopen.

Vervolgens wordt dan per ronde aangegeven wat je doeltempo is en kun je op ieder moment zien hoeveel seconden je voor- of achterloopt op schema.

Als je met bluetooth oortjes loopt krijg je deze informatie (per split) ook via audiomeldingen: heel handig!

(Alleen, gek genoeg wordt er door de dame die door je oortjes komt ‘x seconds behind’ gezegd als het eigenlijk ‘ahead’ moet zijn. Waarschijnlijk een bug.)

ClimbPro is ook een vaste waarde. Hiermee kun je alle heuvels op je route van tevoren of tijdens je activiteit op je horloge bekijken. Hoeveel het er precies zijn en hoe lang ze zijn. Ook kun je het hoogteprofiel checken. Handig om op die manier te weten waar je aan toe bent.

Garmin Forerunner 955 fietstocht Frankrijk

Garmin Forerunner ClimbPro hoogteprofiel

Garmin Forerunner 955 klimtochten ClimbPro

Garmin Forerunner 955 klimtochten ClimbPro 2

Warmte- en hoogte-acclimatisatie

Als je op grote hoogte traint of bij hoge temperaturen – vooral dit laatste is in Nederland steeds waarschijnlijker – kan dit een (tijdelijk) effect hebben op je VO2-max.

Kortom, omdat de training zwaarder is kan dit cijfer lager uitvallen dan gebruikelijk terwijl je conditie dan niet (per se) minder is geworden.

Om een realistisch beeld te geven van je VO2-max-niveau zorgen de acclimatisatie-functies op je Forerunner 955 ervoor dat je VO2-max gecorrigeerd wordt als je op een hoogte van minstens 800 meter traint of bij een hogere temperatuur dan 22 graden.

Ook krijg je een indicatie – in procenten – in hoeverre je lichaam zich heeft aangepast aan het warme weer of de grote hoogte.

Voor een betrouwbaar beeld moet je alleen wel drie dagen in deze condities getraind hebben.

Garmin Forerunner 955 warmte acclimatisatie 26%

Anders kan het zomaar zijn dat je na een redelijk comfortabele – en grotendeels in de schaduw gelopen – run een score krijgt van een paar procent, wat toch een tikkeltje onwaarschijnlijk is.

Workout-animaties

Ook al aanwezig, maar zeker een mooie ondersteuning voor fitness-activiteiten zijn de workout-animaties. Na het toevoegen van workouts via Garmin Connect, kun je bij het selecteren van (o.a.) HIIT-, Kracht- en Cardio-workouts de oefeningen vooraf via een verrassend duidelijke animatie bekijken.

Garmin Forerunner 955 connect workout 3 Garmin Forerunner 955 connect workout 2

Garmin Forerunner 955 workoutanimatie 4

Garmin Forerunner 955 workoutanimatie 2

Garmin Forerunner 955 workoutanimatie

Maar laten we eens naar wat nieuwe functies kijken…

Nieuwe functies Forerunner 955

We kunnen een heel artikel vullen met oude en vertrouwde functies maar daarvoor kun je beter de review van de Forerunner 945 erbij pakken.

We kunnen meer dan genoeg tijd besteden aan het bespreken van de nieuwe en verbeterde functies:

HRV-status

Een van de meest gewilde functies op smartwatches is tegenwoordig de mogelijkheid om een ECG – oftewel, een hartfilmpje – te maken. Dit kan niet op de Forerunner 955, maar het meten van je hartslagvariabiliteit – HRV – is niet veel minder waardevol.

Dit kan al even op verschillende Garmin modellen – als onderdeel van de Health Snapshot – zoals de Venu 2, Fenix 7 en Instinct 2, maar de Forerunner 955 maakt de HRV-metingen nog betrouwbaar met ‘HRV Status’.

Garmin Forerunner 955 HRV 3 weken

Als je het horloge minstens 3 weken (’s nachts) draagt, krijg je een mooi gewogen cijfer voor je HRV, wat nauwkeuriger is dan zo af en toe een momentopname.

Garmin Forerunner HRV glance

Garmin Forerunner HRV 2

Garmin Forerunner HRV 3

HRV kan enorm fluctueren dus metingen op een rustig moment – als je diep in slaap bent – en bekeken over een langere tijd, geven een veel beter beeld.

Health snapshot

Wil je toch zo’n momentopname, met daarbij ook nog andere gezondheidsinformatie, dan kun je de Health Snapshot te activeren.

Gedurende twee minuten worden dan je belangrijkste gezondheidswaarden gemeten en – na afloop – netjes onder elkaar gezet.

Je ziet dan je gemiddelde hartslag, ademfrequentie, SpO2, stressniveau en hartslagvariabiliteit. Alles bij elkaar een aardig beeld van je conditie en fysieke toestand op dat moment.

Maar als er een cijfer (te) laag of hoog lijkt, is het niet iets om meteen van in paniek te raken. Zie je consequent over meerdere dagen afwijkende cijfers, dan kun je misschien bij jezelf nagaan wat de oorzaak zou kunnen zijn.

Acute belasting

Acute belasting geeft je meer inzicht over je inspanningsniveau. Je kunt hiermee zien of je je wellicht teveel of te weinig inspant – of hebt ingespannen – tijdens specifieke workouts. Je ziet dan het ideale niveau en de mate waarin je hierboven of -onder zit.

Trainingsfitheid

Garmin Forerunner 955 Trainingsfitheid

Natuurlijk hadden we al Training Status, Training Load en Hersteltijd waarmee je kon zien of je weer genoeg hersteld was – en zo niet, hoe lang dit nog duurt. Maar nu is er de functie Trainingsfitheid bijgekomen.

Deze functie combineert voor een deel de resultaten van bovenstaande functies met de slaapkwaliteit van de afgelopen nacht, je slaapgeschiedenis, HRV-status, Acute belasting en stressniveau om tot een goed onderbouwde aanbeveling te komen.

Garmin Forerunner 955 trainingsfitheid 2

Garmin Forerunner 955 trainingsfitheid 3

FR 955 fitheid factoren

FR 955 trainingsfitheid 4

Garmin Forerunner 955 trainingsfitheid 4

Een mooie functie die nu eens echt alle relevante gezondheidsdata samen bekijkt om tot het beste advies te komen in de vorm van een fitheidscijfer.

Race widget (+ kalender)

Met de combinatie van Race Widget en -Kalender krijg je een goed overzicht van je geplande wedstrijden. Deze maak je via Garmin Connect – op je computer – aan in je agenda, waarna je de benodigde informatie op je horloge kunt bekijken.

Je ziet de geschatte eindtijd op basis van je huidige trainingsniveau en tips voor een optimale voorbereiding op de wedstrijd, daarbij rekening houdend met de kenmerken van de route; zoals eventueel aanwezige heuvels.

Maar je kunt ook de waarschijnlijke temperatuur zien voor die dag en indien de wedstrijd in de relevante database staat, kun je de gehele route bekijken.

De Race Kalender is eigenlijk gewoon een agenda-functie met je verschillende aankomende wedstrijden onder elkaar.

Training Status en Workoutsuggesties (verbeterd)

Het mooie van de Race Widget-functie is dat deze van invloed is op de je verschillende workout waardes en analyses. Alle metingen en analyses worden nu gebruikt om jou het beste advies te geven voor je training, waaronder trainingen voor specifieke wedstrijden.

Garmin Forerunner 955 voorbereiden wedstrijd

Garmin Forerunner 955 trainingstip wedstrijd

Garmin Forerunner 955 workoutsuggestie nachtrust

Je kreeg natuurlijk altijd al informatie over je belasting, conditie, herstel en nuttige workoutsuggesties maar nu houden deze functies echt rekening met je wedstrijden en kunnen cijfers en suggesties dus anders zijn.

Hardloopvermogen (en Running Dynamics)

Helaas biedt de Forerunner 955 nog geen volledig onafhankelijk hardloopvermogen en (en andere Running Dynamics-informatie) aan de pols – zoals bijvoorbeeld de Pacer Pro en Grit X Pro van Polar – maar er is wel weer in stap in die richting gezet.

Informatie over je hardloopvermogen – waarbij je goed kunt zien hoeveel inspanning je levert op bepaalde momenten tijdens je runs – krijg je nu wel in een ‘native’ app gepresenteerd, wat al erg welkom is.

Je moet alleen nog wel gebruik maken van een externe sensor, zoals de Garmin Running Dynamics Pod of HRM-Run/HRM-Tri-hartslagband.

Real-time Stamina

Real Time Stamina is een interessante functie die live je uithoudingsvermogen meet. Je kunt dit toevoegen als gegevensveld en tijdens je run checken om te zien hoeveel energie je nog over hebt, in procenten weergegeven.

Garmin Forerunner 955 stamina

Garmin Forerunner 955 stamina 2

Garmin Forerunner 955 stamina 3

Als je deze functie af en toe checkt, kun je zo bijvoorbeeld tot de conclusie komen dat je beter even rustiger aan kan doen zodat je energieniveau weer wat omhooggaat of op zijn minst niet te snel daalt. Zodat je het einde van je run kunt halen.

Verderop (Up Ahead)

‘Up Ahead’ zagen we al eerder op de Garmin Fenix 7 en laat mooi voorafgaand aan – of tijdens -je run of fietstocht zien welke (door jou ingestelde) koerspunten eraan komen, met per koerspunt de exacte afstand erbij.

Garmin Forerunner 955 up ahead

Je ziet de koerspunten dan allemaal onder elkaar op je scherm. Daarnaast wordt ook tijdens je workout het eerstvolgende punt op je kaart getoond, met de bijbehorende afstand, als je binnen zo’n 2 km komt.

Muscle heat maps

Muscle maps waren ook al eerder te vinden op enkele Garmin-modellen, zoals de Fenix 7 en de Venu 2 (Plus), en hebben hun weg nu ook gevonden naar de Forerunner 955.

Garmin Forerunner 955 Connect workout Garmin Forerunner 955 connect workout 4

Garmin Forerunner 955 heat map

Met muscle heat maps zie je op een handig anatomisch plaatje van het menselijk lichaam met rode highlights precies welke spiergroepen je bij een specifieke Kracht-workout gebruikt.

Ontspanningsmeldingen

Wellicht een kleinigheidje maar best handig, zijn de ontspanningsmeldingen, die je ontvangt als je horloge detecteert dat je stressniveau wat aan de hoge kant is.

Misschien vind je dit te bemoeizuchtig – in dat geval kun je de functie uitschakelen – maar het is wel een goede reminder om even rustig adem te halen. Want je horloge heeft het verrassend vaak bij het juiste eind.

GPS

Een mooie extra op de Forerunner 955, die niet op de 945 zit – maar óók niet op de recente Fenix 7 – is multiband GPS. Dat betekent dat jet met de Forerunner 955 toegang hebt tot meerdere frequenties bij het verbinden met satellieten.

FR955 vs Venu2-1

Hier zie jet het verschil in GPS-meting tussen de Garmin Forerunner 955 en de Garmin Venu 2. Op het eerste gezicht lijkt er nauwelijks verschil te zijn, maar als je inzoomt op verschillende delen van de route, wordt duidelijk dat de metingen toch wel van elkaar verschillen.

FR955 vs Venu2-2

Hierboven zie je hoe de Forerunner 955 (blauw) me behoorlijk netjes op het fietspad houdt (waar ik liep) terwijl de Venu 2 me in de berm tussen autoweg en fietspad plaatst.

FR955 vs Venu2-3

Ook tijdens dit stuk is de meting van de Forerunner 955 veel strakker (en realistischer) dan die van de Venu 2.

FR955 vs Venu2-4

En toch is het interessant genoeg ook wel eens andersom: hier laat de 955 me half door huizen lopen terwijl de Venu 2 me netjes op het pad houdt…

FR955 vs Venu2-5

FR955 vs Venu2-6

…maar als we ook nog deze stukken erbij pakken – waarbij de Venu 2 me meters van mijn route plaatst – is het totaalbeeld duidelijk. De Forerunner 955 biedt de strakste en meest realistische GPS-metingen.

Door de multiband heb je ook in uitdagende omgevingen – zoals tussen hoge gebouwen, in een bos of juist afgelegen, open vlaktes – een betrouwbaar en strak signaal.

Hartslag

De hartslagmeter is – zoals je na 3 jaar mag verwachten – weer verder verbeterd. Net als andere recente Garmins beschikt de Forerunner 955 over de Elevate 4-hartslagsensor, die weer een stukje nauwkeuriger (de fluctuaties in) je hartslag meet.

Slaapmetingen en ochtendrapport

De slaapmeting- en begeleiding op de Forerunner 955 is behoorlijk uitgebreid. Je ziet hoe lang je geslapen hebt, hoe lang je in verschillende fases zat zoals diepe, lichte en REM-slaap, maar ook hoe lang je wakker bent geweest.

Uiteindelijk krijg je een score gebaseerd op al deze elementen (en meer) samen, een uitleg hierover en een suggestie hoe je slaapkwaliteit te verbeteren.

Zo kun je bijvoorbeeld lezen dat je minder goed geslapen hebt door een te hoge trainingsbelasting (en dat je nu wel echt een rustig moet nemen).

Of dat je misschien (te) laat naar bed bent gegaan en daardoor korter dan ideaal hebt geslapen, maar door genoeg diepe slaap toch genoeg bent uitgerust.

Helemaal nieuw is dat je nu ook iedere ochtend een ochtendrapport krijgt, waar naast je slaapinformatie ook de workoutsuggestie voor die dag langskomt, maar ook je HRV status en de temperatuur van die dag.

Kaarten en navigatie

Garmin Forerunner 955 koers map view

De functies rondom kaarten en navigatie zijn grotendeels onveranderd.

Je kunt uiteraard routes vooraf – via Koersen – aanmaken en via turn-by-turn-navigatie lopen maar ook tijdens je route of tocht naar een willekeurig punt navigeren door met de knoppen of het touchscreen een bestemming uit te kiezen.

Ook kun je via een rechte lijn weer terug naar start of – via TracBack – dezelfde route terug volgen.

Door de aanwezigheid van volledige kaarten is ook een functie als ‘Rondrit’ mogelijk. Hierbij kun je direct op je horloge een route laten uitstippelen vanaf je huidige locatie, waarbij je kiest voor een afstand en oriëntatie (windrichting), zoals je dit anders in Garmin Connect zou (moeten) doen.

Garmin Forerunner 955 rondrit Garmin Forerunner 955 rondrit 2

Garmin Forerunner 955 rondrit 3

Garmin Forerunner 955 rondrit 4 kaart

Erg praktisch is dat je vanwege de royale opslagruimte van 32 GB voorgeïnstalleerde kaarten krijgt. Dat scheelt weer tijd en handelingen.

Ook kun je nu je kaarten via WiFi downloaden en ze beheren via de Kaartbeheer-functie op je horloge.

Garmin Forerunner 955 kaartbeheer  Garmin Forerunner 955 kaartbeheer topoactive

Tenslotte zijn er cross country ski-kaarten toegevoegd aan het kaartenbestand van de 955. Fijn voor de skifanaten onder ons.

Muziek en smart functies

Garmin Forerunner 955 snelmenu

Wat muziek en smarts betreft is er niet heel veel nieuws te melden maar is de Forerunner 955 gewoon nog steeds prima voorzien.

Garmin Forerunner 955 muziekspeler

Je kunt nog steeds muziek opslaan – en afluisteren via bluetooth oortjes – op je horloge en streamingdiensten gebruiken als Spotify en Deezer.

Je ontvangt berichten van je smartphone op je horloge en kunt hier met vooraf gekozen (standaard)berichten op reageren. Dat werkt prima, zeker als je de knoppen gebruikt; dan is de kans klein dat je per ongeluk (te vroeg) de verkeerde reactie stuurt.

Garmin Forerunner 955 smelmenu2

Verder is er weer incidentdetectie aanwezig, waarbij je met iemand contact kan op laten nemen als je ten val komt. Wat toch wel voor een veilig gevoel zorgt als je weer eens op pad gaat.

Garmin Forerunner 955 temperatuur voelt aan Garmin Forerunner 955 temperatuur dagen

Natuurlijk heb je ook de beschikking tot een fijne weer-widget en daarnaast kunt je tijden van zonsop- en ondergang bekijken.

Garmin Forerunner 955 batterij

Garmin Forerunner 955 lader zijkant

De accuduur van de Forerunner 945 was al erg lang, met maximaal 14 dagen in smartwatch-modus en 36 uur pure GPS-tijd.

De Forerunner 955 weet dit nog een tikkeltje te verbeteren, met 15 dagen smartwatch-tijd en maximaal 42 uur in GPS-modus.

Als je vervolgens echt de beste accuduur wilt hebben, moet je voor de Forerunner 955 Solar gaan. Hiermee kun je 49 uur vooruit in GPS- en maar liefst 20 dagen in smartwatch-modus. Bekijk voor nog meer details en verschillen met de normale 955 onze uitgebreide vergelijking.

Garmin Forerunner 955 lader onderkant

Toegegeven, om dit volle potentieel te kunnen benutten moet je wel dagelijks 3 uur aan zon tot je nemen, maar voor een beetje serieuze buitensporter is dit zeker haalbaar. En al haal je maar de helft, dan profiteer je toch nog van extra accuduur.

Eindoordeel Garmin Forerunner 955: kopen of overslaan?

Garmin Forerunner 955 watchface analoog

We kunnen niet anders zeggen: de Garmin Forerunner 955 is een heerlijk horloge, met veel nieuwe functies en vooral een nauwere samenwerking van de analysetools om tot nog betere aanbevelingen voor je training te komen.

HRV-status is een waardevolle toevoeging om je gezondheid in de gaten te houden en de multiband GPS is erg fijn om te hebben voor die extra nauwkeurigheid, zeker in uitdagende gebieden.

Nee, het is geen goedkoop horloge, maar eigenlijk gewoon heel scherp geprijsd als je kijkt naar alle aanwezige functies. Alleen volledig onafhankelijk Hardloopvermogen aan de pols ontbreekt nog – en wellicht een Amoled-scherm – maar verder is er weinig te wensen over.

Voor meer dan 100 euro minder dan een Fenix 7 krijg je een lichter horloge met meer mogelijkheden (multiband, I’m looking at you). Ok, wel met een minder stevig (of premium) horlogekast, maar toch… dat is een erg goede deal!

Wil je erachter komen of het voor jou ook de perfecte deal is? Bestel dan de Garmin Forerunner 955 bij Bol, Bever of All4Running en ontvang hem snel in huis.

Veel plezier alvast! 🙂

Alternatieven

9.5
12 reviews
Garmin Fenix 7 Pro Vanaf: 681
Garmin Vivoactive 4
9.4
1444 reviews
Garmin Vivoactive 4/4S Vanaf: 219
Fenix-7-sporthorloge-hoofdafbeelding
9.4
172 reviews
Garmin Fenix 7 Vanaf: 478
Garmin Enduro 2
9.4
Garmin Enduro 2 Vanaf: 930
Garmin Forerunner 245
9.3
110 reviews
Garmin Forerunner 245 Vanaf: 253
Garmin Epix 2 Review
9.3
37 reviews
Garmin Epix Vanaf: 559
Garmin Forerunner 255 gps horloge
9.3
56 reviews
Garmin Forerunner 255 Vanaf: 277
Garmin Forerunner 945 review
9.2
Garmin Forerunner 945 Vanaf: 419
Garmin Forerunner 955 gps horloge
9.2
Garmin Forerunner 955 Vanaf: 450

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Er zijn nog geen reviews!