Garmin Forerunner 955 – Release datum en geruchten

Bekijk meer afbeeldingen op: bol.com

Ontvang als eerste een melding zodra dit product te koop is.

Review

De alom populaire Forerunner 945 krijgt (hopelijk) binnenkort een opvolger. De Garmin Forerunner 955 is één van de meest geanticipeerde sporthorloges op de markt.

In dit artikel ontdek je over de release datum, welke features je kunt verwachten en het design van de 955.

Garmin Forerunner 955 Release datum

Er is helaas nog geen concrete release datum bekend voor de Garmin Forerunner 955. Garmin heeft normaal gesproken een 2-jarig termijn waarin ze een nieuw model ontwikkelen. De Forerunner 945 is in 2019 uitgebracht.

Hieruit kunnen we opmaken dat er een goede kans is dat de Forerunner 955 dit jaar uitkomt. Uiteraard is dit puur speculatie en kunnen we dit niet met zekerheid zeggen.

Daarentegen is de 945 LTE afgelopen juni uitgebracht. Door deze uitgave is er ook een kans dat Garmin nog even wacht met de lancering van een nieuw model. Er wordt verwacht dat de Forerunner 955 wordt geïntroduceerd tijdens de CES 2022.

Veel elektronische bedrijven introduceren tijdens de International Consumer Electronics Show (CES) nieuwe producten. Voor Garmin lijkt het logisch om tijdens dit evenement de nieuwe 955 te introduceren.

Garmin Forerunner 945 training

 

Garmin Forerunner 955 design & prijs

De Forerunner 945 zien veel mensen vaak als een goedkopere versie van de Fenix 6. Ze hebben over het algemeen dezelfde features, maar omdat de Forerunner 945 goedkopere materialen gebruikt is deze net iets goedkoper.

We zeggen echter wel goedkoper, maar de Forerunner 945 is nog steeds één van de duurdere sporthorloges op de markt. We verwachten dat ook de 955 het robuuste imago van de Forerunner voortzet. Voor een wat lichter model kun je dus beter naar andere horloges kijken.

Wat wel kan gebeuren, is het verkleinen van de bezel. Zo kan het horloge compacter zijn zonder dat je hiermee inlevert op schermgrootte. De bezels zullen hoogstwaarschijnlijk nog wel fysieke knoppen zijn, omdat dit simpelweg fijner is dan een touchscreen tijdens het sporten.

Garmin heeft de reputatie om niet al teveel te veranderen aan het design van haar horloges. We verwachten dan ook niet dat de 955 veel zal afwijken qua design op de 945.

We verwachten dat de Garmin Forerunner 955 ongeveer in de prijsrange van €500,- zal komen. De LTE versie zal rond de €600,- uitkomen.

Garmin Forerunner 945 zijkant

Nieuwe features

Alhoewel er nog niet al teveel bekend is van de nieuwe features, kunnen we al wel kijken wat we kunnen verwachten. Er wordt verwacht dat zowel de normale 955 als de LTE variant worden geïntroduceerd. De LTE variant brengt wat meer “smart” functies met zich mee, maar daar betaal je natuurlijk ook voor.

Iets waar je als fanatieke sporter wel baat bij kan hebben, is de langere batterijduur. De ontwikkeling op het gebied van sporthorloges is onder andere gericht op het kleiner maken van chipsets en het vervolgens vergroten van de batterij. Op deze manier heeft een sporthorloge een langere batterijduur en hoef je hier minder mee bezig te zijn.

Ook is het mogelijk dat de 955, net als de Fenix 6, zonne-energie kan absorberen. Zo wordt de batterij nog verder verlengt.

Wij zien ook graag wat meer gedetailleerde herstel metingen terug in de Garmin Forerunner 955. Zo is het inzien van rauwe HRV (hartritme-variatie) een fijne bijkomstigheid zijn voor de fanatieke hardloper.

Ook features als dagelijkse workout suggesties en track run profielen zullen van toegevoegde waarde zijn op de 955.

Het is nog even afwachten op de Forerunner 955 en veel sporters zijn al overgestapt op de 945 LTE. Toch zal het ons niets verbazen als de 955 nét weer een slag uitgebreider is dan de 945 LTE. Houd je ogen open voor CES 2022 als je geïnteresseerd bent in dit model!

Garmin Forerunner 955 review

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reviews

Er zijn nog geen reviews!

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]