Garmin Forerunner 265 vs Garmin Forerunner 955

Uitgebreide vergelijking

Het lijkt een oneerlijke vergelijking: de Forerunner 955 zit namelijk – in principe – in het hogere premium segment, terwijl de 265 – net als de 255 – ‘gewoon’ een mooie middenklasser is. Maar schijn bedriegt.

Voorheen was dit inderdaad duidelijk en overzichtelijk, maar de Forerunner 265 heeft een Amoled display erbij gekregen, wat meteen een flinke prijsstijging met zich meebracht en qua prijsniveau de 265 behoorlijk dicht bij de 955 brengt.

Dus is de terechte vraag: waar kun je je geld het beste aan uitgeven?

Tijd voor een vergelijking!

Overeenkomsten tussen de Forerunner 265 en 955

Ook al behoren deze horloges officieel in een ander segment, ze hebben verrassend veel functies en eigenschappen met elkaar gemeen.

Zo hebben beide horloges voor de bediening 5 knoppen en een 1,3 inch touchscreen, meten ze beide je hartslag, Spo2, en beschikken ze over nauwkeurige multiband GPS.

Ze hebben allebei een Body Battery functie en meten je slagkwaliteit, inclusief al je slaapfasen. 

Verder bieden ze vergelijkbare smartwatch-functionaliteit, met notificaties van je te telefoon, een weer-widget, muziekopslag en offline afspelen van streaming playlists. Ook kun je met beide horloges contactloos betalen via Garmin Pay. 

Maar dit is nog lang niet alles. 

Zowel de 265 als 955 geven informatie over je Training Status en Training Load, tonen je Trainingsfitheid, hebben PacePro voor het verbeteren van je snelheid, dagelijkse workoutsuggesties, Running Dynamics en Hardloopvermogen aan de pols….

En nog veel, veel meer.

We gaan door….

Verschillen tussen de Garmin Forerunner 265 en Forerunner 955

Natuurlijk verschillen de 265 en 955 ook op belangrijke punten van elkaar. Dit zijn de meest opvallende:

Display en horlogekast


Het meest in het oog springende verschil, is het kleurrijke Amoled-scherm van de Forerunner 265 tegenover het traditionele transflectieve memory-in-pixel-scherm.

Deze laatste schermtechnologie heeft als voordeel dat het scherm buiten helder en beter zichtbaar wordt, daar waar het Amoled-scherm vooral binnenshuis – of liever: in situaties met weinig licht – zijn grote kracht bewijst.

 
Ook hoef je bij een transflectief niet eerst je pols te bewegen om het volledige display te kunnen zien. Daarnaast is het scherm meestal energiezuiniger dan zijn Amoled-collega.

Hoewel ze allebei een even groot display hebben, is de kastgrootte – en daarmee het formaat van de bezel – anders. De Forerunner 955 heeft een kastdiameter van 46,5 mm, tegenover de 46,1 mm van de horlogekast van de Forerunner 265.

Niet onbelangrijk is dat de aanwezigheid van een Amoled-scherm op de 265 ook meteen een hogere resolutie met zich meebrengt: de schermresolutie van de Forerunner 265 is 416 x 416 mm – zoals bijvoorbeeld de Garmin Venu 2 – terwijl de 955 een display heeft van 260 x 260 pixels.

Tenslotte is de Forerunner 265 iets lichter dan de Forerunner 955: 46 gram versus 52 gram.

Hou je van kleurrijk, scherp en helder? Dan is de Forerunner 265 overduidelijk superieur aan de Forerunner 955, met zijn (veel) hogere resolutie Amoled-scherm.

Sportieve functies

Je kunt de Forerunner 955 gebruiken als golf-horloge met zijn verscheidene golf-functies, waaronder 42.000 vooraf geladen golfbanen, berekening van de slagafstand, een pinpointer en het kunnen tonen van hindernissen op de baan.

Dit heeft de 265 allemaal niet, dus als je regelmatig golft, kan dit belangrijk zijn.

Verder heeft de 955 ClimbPro, waarmee je al je hellingen (en het aantal, de lengte en hoogte hiervan) op je route kunt zien op je horloge. Vooral erg nuttig bij fietstochten, maar ook te gebruiken tijdens het hardlopen.

Daarnaast ondersteunt de 955 Strava Live Segments en Garmin Live Segments en kun je spontaan met je horloge (zonder de app dus) routes creëren met behulp van Trendline Popularity Routing (routes voorgesteld door de Garmin community).

Maar ook de functies Real Time Stamina – die live je uithoudingsvermogen toont – en hoogte- en warmteacclimatisatie – die bij je VO2-max scores rekening houdt met hoogte en warmte – zitten wél op de 955 en niet op de 265.

Het is duidelijk: voor het grootste en breedste assortiment aan sportieve functies (en vooral als golfer), kies je voor de Forerunner 955

Forerunner 265 vs 955: kaarten en navigatiefuncties (en opslag)

‘Last’ maar absoluut ‘not least’: de Forerunner 955 heeft volwaardige kaarten ingebouwd, daar waar de 265 alleen gebruik kan maken van broodkruimelnavigatie.

Voor verreweg de meeste mensen die voor de 955 kiezen zal dit laatste het belangrijkste argument zijn.

Met de 265 kun je via de Garmin Connect app routes (laten) creëren en deze volgen met je horloge met turn-by-turn-navigatie, maar met volledige kaarten heb je uiteraard veel meer vrijheid. Bijvoorbeeld als je spontaan naar een nieuwe bestemming wilt navigeren.

Nog een groot verschil: de 955 heeft 32 GB aan opslagruimte tegenover 8 GB voor de 265. Natuurlijk is veel hiervan nodig voor de kaarten, maar dan nog blijft er aanzienlijk meer over voor muziek (en apps). Tenzij je het horloge helemaal vol laadt met kaarten.

Wil je op avontuur kunnen gaan, met volledige vrijheid op het gebied van navigatie, dan is de Garmin Forerunner 955 de enige optie.

Batterij Garmin Forerunner 265 vs 955

De batterij van de Garmin Forerunner 955 gaat in GPS-modus veel langer mee dan die van de 265, al valt het verschil in smartwatch-modus dan weer mee.

Als je het vergelijkt met de (50 euro duurdere) Solar-uitvoering van de 955 is het verschil overigens nóg groter:

Smartwatch-modus:

 • Forerunner 265: tot 13 dagen
 •  Forerunner 955: tot 15 dagen
 • Forerunner 955 Solar: tot 20 dagen

GPS-modus:

 • Forerunner 265: 20 uur
 • Forerunner 955: 42 uur
 • Forerunner 955 Solar: 49 uur
Hoewel de 265 in smartwatch-modus goed overeind blijft, is de accuduur van de Forerunner 955 in GPS-modus duidelijk veel beter.

Ontdek de top 10 smartwatches van dit moment in dit artikel: Beste smartwatch 2024.

Prijs

De Forerunner 955 zit in een hoger segment, maar je betaalt er niet eens zoveel meer voor dan voor de 265: slechts 50 euro. Mocht je willen gaan voor de Forerunner 955 Solar, dan is het verschil met de 265 100 euro.

De Garmin Forerunner 955 is 50 euro duurder dan de Forerunner 265.

Bekijk ook: beste smartwatch.

Conclusie: Garmin Forerunner 265 of 955?

Garmin Forerunner 265 vs 955

De Garmin Forerunner 955 is en blijft een geweldig en uitgebreid horloge, dat naast vele sport-, health en smart functies ook nog eens de vrijheid biedt van ingebouwde kaarten. Voor de echte avonturier is dit een must.

De Garmin Forerunner 265 biedt daarentegen verrassend veel van de functies van de 955 en is een zeer compleet sporthorloge met bovendien een prachtig scherm; met als grootste verschil met de 955 die ingebouwde maps. 

Kies voor de Garmin Forerunner 265 als je:

 • erg blij wordt van het mooie Amoled-scherm
 • meer dan genoeg hebt aan alle sportieve functies
 • geen behoefte hebt aan ingebouwde kaarten

Kies voor de Garmin Forerunner 955 als je:

 • alle mogelijke sportfuncties op je horloge wilt
 • een golfer bent
 • behoefte hebt aan ingebouwde kaarten
 • de langst mogelijke accuduur wilt

Waar kun je deze producten bestellen?

We hebben de beste deals alvast voor je uitgezocht!

vs