Garmin Vivoactive 5 vs Garmin Forerunner 265

Uitgebreide vergelijking

In de wereld van smartwatches en sporthorloges staan de Garmin Vivoactive 5 en Garmin Forerunner 265 bekend om hun geavanceerde functies en betrouwbaarheid. Beide modellen bieden een scala aan functies die ze geschikt maken voor zowel dagelijks gebruik als voor sportieve activiteiten. Hieronder volgt een gedetailleerde vergelijking op basis van vijf belangrijke aspecten, gevolgd door een overzichtelijke tabel met de tien belangrijkste verschillen.

Ontwerp en Display

De Garmin Vivoactive 5 heeft een schermgrootte van 1.2 inch met een resolutie van 390 x 390 pixels en een pixeldichtheid van 459 ppi. Het is uitgerust met Gorilla Glass 3 voor extra duurzaamheid.

Aan de andere kant heeft de Garmin Forerunner 265 een iets groter scherm van 1.3 inch met een resolutie van 416 x 416 pixels en een pixeldichtheid van 452 ppi.

Beide modellen zijn stof- en waterbestendig, maar de Forerunner 265 biedt een iets moderner ontwerp met een hogere resolutie en schermgrootte.

De Forerunner 265 heeft een iets groter en scherper scherm dan de Vivoactive 5.

Sensoren

De Garmin Vivoactive 5 beschikt over een hartslagsensor (inclusief SpO2 voor bloedzuurstofmeting), een versnellingsmeter voor het meten van beweging en oriëntatie, een kompas voor richtingsbepaling, en een omgevingslichtsensor die de schermhelderheid automatisch aanpast aan de omgevingslichtomstandigheden. Deze combinatie van sensoren maakt het een veelzijdig apparaat voor dagelijkse activiteiten en basis fitness tracking.

Aan de andere kant, voegt de Garmin Forerunner 265 extra functionaliteit toe met zijn sensoren, waaronder een barometrische hoogtemeter voor nauwkeurige hoogtemetingen tijdens activiteiten zoals wandelen en hardlopen in heuvelachtig terrein.

Daarnaast bevat het een gyroscoop die helpt bij het nauwkeuriger volgen van beweging, vooral bij het draaien en veranderen van richting. Naast de hartslagsensor (met SpO2), versnellingsmeter, kompas, en omgevingslichtsensor die het deelt met de Vivoactive 5, biedt de Forerunner 265 dus een meer gedetailleerd inzicht in sportprestaties en omgevingsfactoren.

De Forerunner 265 biedt met zijn extra sensoren, zoals de barometrische hoogtemeter en gyroscoop, geavanceerdere trackingmogelijkheden dan de Vivoactive 5.

Prestaties en Batterijduur analyse

De Vivoactive 5 belooft een batterijduur van 11 dagen, terwijl de Forerunner 265 uitblinkt met een batterijduur van 13 dagen. Beide horloges bieden GPS-functionaliteit, maar de Forerunner 265 heeft een iets langere levensduur met GPS ingeschakeld.

De Forerunner 265 overtreft de Vivoactive 5 in batterijduur, zowel in standaard- als GPS-modus.

Gezondheids- en Fitnessfuncties

Garmin Vivoactive 5 vs Forerunner 265

Beide modellen bieden hartslagmonitoring, bloedzuurstofmeting, en VO2 max schattingen. Ze zijn uitgerust met een verscheidenheid aan sensoren, waaronder een barometer, kompas, en een temperatuursensor. De Forerunner 265 biedt echter extra functies zoals een gyroscoop en een route tracker, wat hem een voorsprong geeft voor de meer serieuze sporters.

De Forerunner 265 biedt meer geavanceerde sport- en navigatiefuncties dan de Vivoactive 5.

Connectiviteit en Compatibiliteit

Zowel de Vivoactive 5 als de Forerunner 265 zijn compatibel met iOS en Android-apparaten, bieden Wi-Fi en Bluetooth-connectiviteit, en ondersteunen ANT+ voor externe sensoren. De Forerunner 265 heeft echter een voordeel met NFC-ondersteuning voor contactloze betalingen.

De Forerunner 265 en Vivoactive 5 bieden vergelijkbare connectiviteitsopties, maar de Forerunner heeft NFC-ondersteuning.

Prijs en Waarde

De Vivoactive 5 is over het algemeen goedkoper dan de Forerunner 265, wat hem een uitstekende waarde biedt gezien zijn functieset. De Forerunner 265, hoewel duurder, biedt geavanceerdere functies die de hogere prijs kunnen rechtvaardigen voor serieuze atleten of diegenen die de nieuwste technologie willen.

De Vivoactive 5 biedt een betere prijs-kwaliteitverhouding, terwijl de Forerunner 265 gericht is op meer veeleisende gebruikers.

Vergelijkingstabel

Functie Garmin Vivoactive 5 Garmin Forerunner 265
Schermgrootte 1.2 inch 1.3 inch
Resolutie 390 x 390 pixels 416 x 416 pixels
Batterijduur 11 dagen 13 dagen
GPS Batterijduur 21 uur 20 uur
Waterbestendig Ja Ja
Hartslagmeter Ja Ja
Bloedzuurstofmeting Ja Ja
NFC ja Ja
Prijs Goedkoper Duurder
Schermtype AMOLED AMOLED
Gewicht 23 gram 47 gram
Sensoren Hartslag (inclusief SpO2), versnellingsmeter, kompas, omgevingslichtsensor Hartslag (inclusief SpO2), barometrische hoogtemeter, versnellingsmeter, gyroscoop, kompas, omgevingslichtsensor

Expertadvies

Voor wie is de Garmin Vivoactive 5 het beste?

Garmin Vivoactive 5 sensoren

De Vivoactive 5 is het beste voor dagelijkse gebruikers die een betrouwbare smartwatch zoeken voor gezondheidsmonitoring, basis sporttracking, en smart notifications. Het is ideaal voor mensen die waarde hechten aan een goede balans tussen functionaliteit en prijs, zonder de noodzaak voor de meest geavanceerde sportfuncties. Ook is het een uitstekende keuze voor diegenen die een stijlvol accessoire willen dat zowel in een professionele omgeving als tijdens het sporten gedragen kan worden.

Redenen om te kopen:

  • Lange batterijduur
  • Uitgebreide gezondheids- en fitnessfuncties
  • Goede prijs-kwaliteitverhouding

Reden om niet te kopen:

  • Minder geschikt voor geavanceerde sporttracking t.o.v. de Forerunner 265

Voor wie is de Garmin Forerunner 265 het beste?

Forerunner 265 Acute belasting

Serieuze atleten en hardlopers die geavanceerde trackingfuncties en analyses nodig hebben voor hun trainingen. Het horloge biedt uitgebreide gegevens over prestaties, herstel, en voortgang die essentieel zijn voor het optimaliseren van trainingsplannen en het bereiken van sportieve doelen.

Redenen om te kopen:

  • Geavanceerde sport- en navigatiefuncties
  • Uitstekende batterijduur
  • NFC voor contactloze betalingen

Reden om niet te kopen:

  • Hogere prijs

Eindoordeel: Garmin Vivoactive 5 vs Forerunner 265

De keuze tussen de Garmin Vivoactive 5 en de Garmin Forerunner 265 hangt af van uw specifieke behoeften en budget. De Vivoactive 5 is een uitstekende allrounder die waarde biedt voor een breed scala aan gebruikers, terwijl de Forerunner 265 zich richt op serieuze sporters met zijn geavanceerde functies en analyses.

Of u nu een dagelijkse gebruiker bent of een serieuze atleet, Garmin biedt een horloge dat aan uw behoeften voldoet. Ontdek de voordelen en kies het model dat het beste bij u past. Met positieve reviews en bewezen betrouwbaarheid, is nu het perfecte moment om uw fitnessreis naar een hoger niveau te tillen met een Garmin smartwatch.

Waar kun je deze producten bestellen?

We hebben de beste deals alvast voor je uitgezocht!

vs