Garmin Vivoactive 44S Review Sporthorloge Hardloopzone
1446 reviews | opgehaald van: Coolblue

Garmin Vivoactive 4/4S Review

 • Fijne nieuwe fitness-functies geven je meer grip op je dagelijkse gezondheidsdoelen
 • Aanwezigheid pulsoximeter en Body Battery zorgen voor meer inzicht in conditie
 • Met Garmin Pay kan je makkelijk overal betalen met je horloge
 • Standaard muziekopslag aanwezig
 • Realistisch ogende animaties bij oefeningen zijn goed hulpmiddel voor beginners
 • Zwaarder dan voorganger, wat je kunt merken tijdens het sporten
 • Binnenshuis is het display aan de donkere kant

Vanaf: € 265

onze partners
Garmin Vivoactive 4 sfeerbeeld Garmin Vivoactive 4 overzicht Garmin Vivoactive 4 vs Garmin Vivoactive 45 Garmin Vivoactive 4 verpakking Garmin Vivoactive 4 extra knoppen Garmin Vivoactive 4 Music
  Garmin Vivoactive 4 sfeerbeeld
  Garmin Vivoactive 4 overzicht
  Garmin Vivoactive 4 vs Garmin Vivoactive 45
  Garmin Vivoactive 4 verpakking
  Garmin Vivoactive 4 extra knoppen
  Garmin Vivoactive 4 Music

Video - look and feel

Review

Geen tijd om stil te zitten. Niet voor de (aspirant-)sportievelingen die Garmin sporthorloges, smartwatches of activity trackers gebruiken, maar ook niet voor Garmin zelf.

Na een hele nieuwe serie Forerunners en een schokbestendig outdoorhorloge in de vorm van de Garmin Instinct, is er nu dan ‘eindelijk’ een opvolger voor de succesvolle Vivoactive 3. Deze luistert, hoe kan het ook anders, naar de naam Garmin Vivoactive 4.

Let op: De nieuwe Vivoactive 5 is nu uit! Bekijk de Vivoactive 5 review!

Of nee, dat is niet het hele verhaal, want er zijn twee varianten beschikbaar: de Vivoactive 4 en de Vivoactive 4S. En hoewel er ook verschillende versies van de Vivoactive 3 waren – de ‘normale’ en de Vivoactive 3 Music – hebben de Vivoactive 4 en 4S precies dezelfde mogelijkheden; ze verschillen alleen in formaat van elkaar (en lichtelijk in accuduur).

Garmin Vivoactive 4 verpakking

De Vivoactive 3 bleek een verrassend veelzijdig sporthorloge te zijn, ook voor hardlopers; met veel nuttige functies, een prima design voor dagelijks gebruik, en een uitstekende prijs. Hij is compatibel met Garmin Coach (en andere gestructureerde workouts), heeft veel sportprofielen, Garmin Pay, en toegang tot externe apps via Connect IQ.

De Garmin Vivoactive 4 neemt eigenlijk alles wat goed was aan de ‘3’ en verbetert wat minder geslaagd was. En voegt uiteraard nog het een en ander toe. En dat levert een zeer geslaagd sporthorloge op, die weinigen zullen kunnen weerstaan.

Design en Display

Garmin Vivoactive 4 Music

Uiteraard heeft het horloge weer dezelfde ronde form factor als zijn voorganger, maar het scherm komt iets meer naar voren en heeft wat kleinere bezels, Het is nog steeds een touchscreen, maar de resolutie is iets hoger met 260 x 260 pixels én, niet onbelangrijk, er is een fysieke knop bijgekomen aan de zijkant.

Het formaat van de horlogekast hangt af van de gekozen versie: de Vivoactive 4 heeft een doorsnede van 45 mm en de kleine(re) 4S moet het doen met 40 mm. (De Vivoactive 3 zat hier tussenin met 43,4 mm.) Fijn dat de keuze er is. De prijs is overigens hetzelfde voor beide formaten.

Garmin Vivoactive 4 sfeerbeeld

De Vivoactive 4 heeft een mooie afwerking en een stijlvolle maar subtiele uitstraling. Prima om dagelijks te dragen, bij elke gelegenheid.

Het display is transflectief, wat betekent dat hij goed afleesbaar is in dag- en zonlicht. Beter zelfs dan binnen, waar het scherm wat aan de donkere kant is.

Bediening en Interface

Garmin Vivoactive 4 extra knoppen

De extra knop kan nét datgene zijn wat veel sporters – die niet zo dol zijn op touchscreen – over de streep kan trekken.

Het was namelijk een van de weinige punten waar veel gebruikers over klaagden bij de Vivoactive 3. Namelijk dat het touchscreen tijdens het sporten – met natte of bezwete vingers – niet altijd even handig was.

Garmin Vivoactive 4 vs Garmin Vivoactive 45

Hoewel de Vivoactive 4 nog steeds een touchscreen heeft, is de extra knop een uitkomst, omdat je hiermee heel simpel laps kunt markeren en dus niet tijdens het sporten aan je scherm hoeft te zitten.

De interface is vertrouwd. Nog steeds zijn je dagelijkse statistieken en workoutopties makkelijk te bereiken met een paar swipes (of een druk op de nieuwe ‘back/lap/menu’-knop) en worden de verschillende gebruikersopties weergegeven met icoontjes in een circulair design vergelijkbaar met de layout van Samsung-horloges.

Tracking en activiteiten

Garmin Vivoactive 4 Music

De sportieve activiteiten van de Vivoactive 3 zijn ook weer te vinden op de Vivoactive 4(S). Dat is goed nieuws, want het was een behoorlijke waslijst, waaronder zwemmen, fitness, skiën, yoga en golf.

Naast natuurlijk hardlopen en fietsen. En ja, je stappen, trappen, calorieverbruik en afstand worden gewoon 24/7 bijgehouden. Vanzelfsprekend.

Garmin Vivoactive 4 activiteiten

Het is vast niet nodig, maar we zeggen het toch maar even: de Garmin Vivoactive 4 beschikt uiteraard over ingebouwde GPS en hartslagmeter, waarbij deze laatste ook verantwoordelijk is voor het bijhouden van je slaapkwaliteit.

Daarnaast heeft de ‘4’ een barometer, accelerometer, thermometer, kompas en pulsoximeter aan boord.

Interessant zijn dan de toevoegingen, die zich vooral richten op gezondheid- en fitness-functies.

Zo wordt je ademhaling de hele dag bijgehouden, kun je zelf je hydratatie bijhouden (dus hoeveel glazen water je drinkt op een dag), wordt er geschat hoeveel zweet je verliest en kun je geavanceerde ademhalingsoefeningen doen.

Verrassend effectief en duidelijk – zelfs op het relatief kleine scherm van de Vivoactive 4S – zijn de animaties die vele (fitness-)activiteiten vergezellen.

Je ziet heel mooi, gedetailleerd en met realistisch ogende bewegingen hoe je bijvoorbeeld een yoga-, stretch-, kracht- of cardio-oefening moet uitvoeren. Heel nuttig om bewegingen goed onder de knie te krijgen.

De Vivoactive 4 ondersteunt net als zijn voorganger gestructureerde workouts, wat betekent dat je zelf trainingsprogramma’s kan samenstellen en downloaden via Garmin Connect, en gebruik kunt maken van de adaptieve programma’s van Garmin Coach, op weg naar bijvoorbeeld een 5K, 10K of een halve marathon.

In tegenstelling tot de Vivoactive 3, beschikt de ‘4’ over een pulsox-sensor, die de verzadiging van de zuurstof in je bloed bijhoudt. Daarnaast kun je met de Body Battery-functie je dagelijkse energieniveau zien, én wordt je hartslag nu ook onder water gemeten.

Muziek en andere functies

Garmin Vivoactive 4 Music

Erg fijn aan de Vivoactive 4 is dat muziekfunctionaliteit – én opslagruimte – standaard aanwezig is (op beide modellen).

Garmin Vivoactive 4 overzicht

Hiervoor moest je dan kiezen voor de speciale ‘Vivoactive 3 Music’-uitvoering. Je kunt verschillende apps offline gebruiken, waaronder Spotify en Deezer, maar je kunt ook je eigen muziek erop zetten; zo’n 500 nummers.

Verder kun je oproepen zien binnenkomen en notificaties van je smartphone ontvangen en hier heel basic met standaardberichtjes op antwoorden. Maar veel verder gaat de smart functionaliteit niet van de Vivoactive 4.

Wel kun je contactloos betalen via Garmin Pay, als je bank dit tenminste aanbiedt.

Bekijk ook: Dit zijn de beste sporthorloges voor dames

Batterij

De Garmin Vivoactive 4 kan – in theorie – 8 dagen meegaan in smartwatch-modus en 6 uur in GPS en muziek-modus. De 4S presteert een tikkeltje minder, met 7 dagen versus 5 uur. Deze laatste prestaties zijn te vergelijken met die van de Vivoactive 3 Music. (Daar waar de ‘normale’ Vivoactive 3 zelfs 13 uur meeging in GPS-modus.)

Ik (Martijn) heb de Garmin Vivoactive 4 een maand getest en ik wil ‘m eigenlijk niet meer af doen.

Vivoactive 4 vs Vivoactive 4s

In dit artikel heb je her en der al kunnen lezen wat de verschillen zijn tussen de Vivoactive 4 en de Vivoactive 4s. Voor het gemak zetten we ze hier nog even op een rijtje.

Formaat en scherm

De S in de naam van de 4s zegt precies waar het grootste verschil zit: het formaat. De 4s is de small versie van de Vivoactive 4. De schermdiagonaal van de Vivoactive 4 bedraagt 1,3 inch; die van de 4s slechts 1,1 inch. De schermresolutie van de Vivoactive 4 is wat hoger dan die van z’n kleine broertje.

Ook in breedte variëren ze nogal wat: waar de Vivoactive 4 een horlogekast heeft van 45 mm, komt de 4s niet verder dan 40 mm.

Met een korter polsbandje en een aanzienlijk lager gewicht (40 gram t.o.v. 50 gram) is de 4s simpelweg meer geschikt voor mensen met smalle polsen.

Levensduur batterij

Eerder gaven we al aan dat de batterij van de Vivoactive 4 een dag langer meegaat dan die van de 4s (8 dagen vs. 7 dagen).Bij GPS-gebruik blijft de 4s steken op 5 uur. Dat is een uur korter dan de Vivoactive 4.

Buiten bovengenoemde verschillen zijn de 2 Vivoactive modellen identiek.

Je hoeft je dus alleen af te vragen welk formaat het beste bij jou past en hoe belangrijk de levensduur van de batterij voor je is.

Vergelijken met:

Eindoordeel: de Garmin Vivoactive 4 wel of niet kopen?

Tja, wat kunnen we erover zeggen? Het kan niet anders of Garmin heeft weer een succesnummer in handen met de Vivoactive 4. Met verdere verbeteringen van en nuttige aanvullingen op de reeds zeer capabele en succesvolle Vivoactive 3, is dit weer een schot in de roos.

Zeker als je een veelzijdige sporter of ‘gezondheidsbewuste’ gebruiker bent die goede tracking verlangt, maar die zich niet puur en alleen op – bijvoorbeeld – hardlopen, fietsen en/of zwemmen richt, dan is er weinig beters te vinden.

(Mocht je overigens wél vooral op hardlopen gefocust zijn en verdergaande statistieken en metingen willen, dan is de Forerunner 245 (Music) mogelijk een betere optie.)

Wil je zelf alle nieuwe functies en verbeteringen van de Vivoactive 4 ervaren? Bestel dan nu de Garmin Vivoactive 4 of 4S op Amazon, Bever of Bol en ontvang hem morgen al in huis!

Specificaties

Algemeen

 • Lenzen: Corning® Gorilla® Glass 3
 • Sierranden: Roestvrij staal
  Materiaal behuizing: Vezelversterkt polymeer met polymeer afdekking aan de achterkant
 • Quick Release Bands: Ja (22 mm)
 • Bandmateriaal: Siliconen
 • Grootte behuizing, BxLxH: 45.1 x 45.1 x 12.8 mm, geschikt voor polsen met een omtrek van 135-200 mm
 • Aanraakscherm: Ja
 • Schermgrootte, BxH: 1,3” 33,0 mm diameter
 • Schermresolutie, BxH: 260 x 260 pixels
 • Type scherm: In zonlicht afleesbaar, transflectief memory-in-pixel (MIP)
 • Gewicht: 50,5 gram
 • Levensduur van batterij: Smartwatch-modus: Tot 8 dagen
  • GPS-modus met muziek: Tot 6 uur
 • Classificatie waterbestendigheid: Zwemmen, 5 ATM
 • Kleurenscherm: Ja
 • Geheugen/geschiedenis: 7 activiteiten met tijdmeting, 14 dagen aan activiteiten-trackinggegevens

Klokfuncties

 • Tijd/datum: Ja
 • Tijdsynchronisatie via GPS: Ja
 • Automatische zomertijd: Ja
 • Wekker: Ja
 • Timer: Ja
 • Stopwatch: Ja
 • Tijd zon op/zon onder: Ja

Sensors

 • GPS: Ja
 • GLONASS: Ja
 • Galileo: Ja
 • Garmin Elevate™ polshartslagmeter: Ja
 • Barometrische hoogtemeter: Ja
 • Kompas: Ja
 • Gyroscoop: Ja
 • Versnellingsmeter: Ja
 • Thermometer: Ja
 • Acclimatisering pulse oxymeter: Ja

Dagelijkse smart functies

 • Connect IQ™ downloadbare watch faces, gegevensvelden, widgets en apps: Ja
 • Smartphone meldingen: Ja
 • Sms-antwoord/telefoongesprek weigeren met sms (alleen Android™): Ja
 • Connectiviteit: Bluetooth®, ANT+®, Wi-Fi®
 • Kalender: Ja
 • Weer: Ja
 • Muziekbediening: Ja
 • Speelt muziek af Ja
 • Muziekopslag: Tot 55 nummers
 • Vind mijn telefoon: Ja
 • Functie Vind mijn horloge
 • Compatibiliteit met smartphone: iPhone®, Android™
 • Compatibel met Garmin Connect™ Mobile: Ja
 • Garmin Pay™: Ja

Veiligheids- en trackingfuncties

 • Ongevallendetectie tijdens bepaalde activiteiten: Ja
 • Hulp: Ja
 • LiveTrack: Ja

Activiteiten-trackingfuncties

 • Stappenteller: Ja
 • Bewegingsbalk (verschijnt op toestel na periode van inactiviteit; door een paar minuten te lopen, zet u de balk weer op nul): Ja
 • Automatisch doel (leert uw activiteitsniveau en wijst een dagelijks stapdoel toe): Ja
 • Slaap bijhouden (houdt totale aantal uren slaap en perioden van onrustige en rustige slaap bij): Ja
 • Verbrande calorieën: Ja
 • Verdiepingen omhoog: Ja
 • Afgelegde afstand: Ja
 • Minuten intensieve training: Ja
 • TrueUp™: Ja
 • Move IQ™: Ja
 • Fitnessleeftijd: Ja (in app)
 • Body Battery™ energiemonitor: Ja
 • De hele dag stress volgen: Ja

Fitnessapparatuur/Gym

 • Beschikbare activiteitenprofielen voor de sportzaal: Krachttraining, cardio- en crosstraining, step-aerobics, traplopen, indoorroeien, yoga, pilates en ademhalingstechnieken
 • Cardiotrainingen: Ja
 • Krachttraining: Ja
 • Yoga trainingen: Ja
 • Pilates workouts: Ja
 • Trainingsanimaties op het scherm: Ja
 • Automatische herhalingsteller: Ja

Trainings-, plannings- en analysefuncties

 • Snelheids- en afstandsmeting via GPS: Ja
 • Aanpasbare gegevenspagina’s: Ja
 • Aanpasbare activiteitenprofielen: Ja
 • Auto Pause®: Ja
 • Geavanceerde workouts: Ja
 • Downloadbare trainingsplannen: Ja
 • Auto Lap®: Ja
 • Handmatige ronde: Ja
 • VO2 max.: Ja
 • Vergrendeling aanraking/knop: Ja
 • Auto Scroll: Ja
 • Activiteitengeschiedenis op horloge: Ja
 • Physio TrueUp: Ja

Hartslagmeetfuncties

 • HS-zones: Ja
 • HS-waarschuwingen: Ja
 • HS-calorieën: Ja
 • % HS max.: Ja
 • HR Broadcast (zendt hartslaggegevens via ANT+™ naar gekoppelde apparaten): Ja
 • Ademhalingsfrequentie (tijdens oefening): Alleen yoga en ademwerk
 • Ademhalingssnelheid (de hele dag en in slaap): Ja

Hardloopfuncties

 • Beschikbare hardloopprofielen: Hardlopen, indoortrack, hardlopen op een loopband
 • Afstand, duur en snelheid op basis van GPS: Ja
 • Hardloopsessies: Ja
 • Ondersteuning voor snelheids- en cadanssensor (met sensor): Ja

Golffuncties

 • Afstand tot voorkant, midden en achterkant van de green: Ja
 • Afstand tot layups/doglegs: Ja
 • Slagafstand berekenen (bereken de exact afstand voor slagen vanaf de hele baan): Automatisch
 • Digitale scorekaart: Ja
 • Statistieken bijhouden (slagen, putts per ronde, greens en fairways hit ): Ja
 • Garmin AutoShot™: Ja
 • Handmatige positionering: Ja
 • Hindernissen en doelen op de baan: Ja
 • PinPointer: Ja
 • Rondetimer/kilometerteller: Ja
 • Compatibel met automatisch volgen van clubs (accessoire vereist): Ja

Buitenrecreatiefuncties

 • Beschikbare buitenrecreatieprofielen: Skiën, snowboarden, langlaufen, suppen, roeien
 • Terug naar start: J
 • Totale stijging/daling: Ja

Fietsfuncties

 • Beschikbare fietsprofielen: Buiten of binnen fietsen
 • Tijd-/afstandwaarschuwing (er klinkt een alarm als u een doel hebt bereikt): Ja
 • Compatibel met Varia™ radar (naar achteren gerichte radar): Ja
 • Compatibel met Varia™ lampen: Ja
 • Cadans (real-time aantal stappen per minuut): Ja

Zwemfuncties

 • Beschikbare zwemprofielen: Zwemmen in een zwembad
 • Meetwaarden zwemmen in zwembad (aantal banen, afstand, tempo, aantal slagen, slagsnelheid, calorieën): Ja
 • Detectie slagtype (vrije slag, rugslag, borstcrawl, vlinderslag): Ja
 • Standaard rusttimer (vanaf 0): Ja
 • Time and distance alerts: Ja
 • Hartslagmeter aan de pols voor onder water: Ja

Connectiviteit

 • Compatibiliteit met smartphone: iPhone®, Android™

Alternatieven

Garmin Vivoactive 5
9.6
75 reviews
Garmin Vivoactive 5 Vanaf: 255
9.5
14 reviews
Garmin Fenix 7 Pro Vanaf: 615
Fenix-7-sporthorloge-hoofdafbeelding
9.4
178 reviews
Garmin Fenix 7 Vanaf: 463
Garmin Enduro 2
9.4
Garmin Enduro 2 Vanaf: 885
Garmin Forerunner 245
9.3
110 reviews
Garmin Forerunner 245 Vanaf: 249
Garmin Epix 2 Review
9.3
38 reviews
Garmin Epix Vanaf: 570
Garmin Forerunner 255 gps horloge
9.3
64 reviews
Garmin Forerunner 255 Vanaf: 284
Garmin Forerunner 945 review
9.2
Garmin Forerunner 945 Vanaf: 419
Garmin Forerunner 955 gps horloge
9.2
Garmin Forerunner 955 Vanaf: 479

Vergelijk met

Vergelijk de Garmin Vivoactive 4S met andere sporthorloges

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 reacties

Frank

Net een weekje de Vivoactive 4 in huis las vervanging van mijn Forerunner 235 en het valt flink tegen. Voor een serieuze sporter zeker iemand die wedstrijden doet is de Vivoactive ongeschikt. Dat ligt met name aan het touchscreen. Even een takje op een trail dat tegen je ram stoot of en zetje stootje van een tegenstander en het er is al weer en tussentijd gestopt. Daar gaat dan je lap time. Erger nog, je kan zelfs de activiteit geheel stopzetten of wissen! Ook kan je niet langdurig stoppen met een activiteit (bijvoorbeeld op de fiets 10 minuten drink/eetpauze) dan is de activiteit gesaved en kan je opnieuw beginnen met een nieuwe activiteit. Knap waardeloos dus. Alleen zeer recreatieve sporters zullen dit horloge kunnen gebruiken

Mariëlla

Grootste miskoop ooit. Begrijp niet hoe dit horloge zo wordt aangeprezen. De GPS is echt heel slecht.
GPS vinden duurt vaak zo lang dat ik vaak maar begin met lopen voordat deze is gevonden. Tijdens het hardlopen krijg ik vaak hele rare ronde tijden door. Na afloop ontbreekt het kaartje vaak helemaal of de route staat er niet helemaal op. En dan niet alleen een stukje van het begin van de route omdat de GPS nog niet was gevonden, maar ook halverwege een duurloop (blijkt achteraf) valt de GPS uit en heb ik een rare kaart.
Ik heb ook regelmatig bij de grafiek in de Garmin app een beste tempo tijd waar Supergirl jaloers op zou zijn. Dit maakt de grafiek dan onbruikbaar aangezien de as dan deze snelle tijd daar voor gebruikt.
Als ik in een groep liep had ik ook meestal een kilometer meer gelopen dan de rest.

Hardloopzone.nl

Beste Mariëlla,
Het lijkt erop dat er iets mis is met het GPS van het apparaatje, wij hebben dergelijke problemen niet ondervonden. Wellicht kun je contact met Garmin opnemen om hier even naar te laten kijken.
Groet, Martijn

Marian

Tijdens het lopen van een zelf geprogrammeerde workout geeft horloge alleen een trilsignaal af. Is het mogelijk om daar ook een geluid onder te zetten

Wim

Vind het een geweldige horloge. Voor veel sporten kan je veel instellen en werkt het top. Bedieningsgemak met touchscreen is intuïtief, duidelijk scherm, hartslagmeter, gps, hoogtemeter, muziekspeler, app meldingen, alles werkt prima! Ook kan je er mee betalen maar heb dit nog niet ingesteld.
En niet iedere dag opladen zoals met veel andere merken is ook wel een pre. Beste prijs kwaliteit verhouding naar mijn mening. Topaankoop!