Garmin Venu 2S vs Garmin Vivoactive 4S

Uitgebreide vergelijking

De Vivoactive-reeks was altijd al een mooie tussenvorm tussen sporthorloge en lifestyle watch en de Vivoactive 4 gaat hierin weer een stapje verder dan zijn voorganger met zaken als Spo2-meting, workoutanimaties en standaard muziek aan boord.

Ook kwam er een kleinere variant beschikbaar in de vorm van de Vivoactive 4s, ideaal voor de wat smallere polsen.

Toch moet de Vivoactive 4s op veel vlakken zijn meerdere erkennen in de Garmin Venu 2s die vooral een mooier scherm biedt en overall net wat betere prestaties levert.

Maar hoe groot is het verschil eigenlijk en in hoeverre speelt het prijsverschil nog mee? Lees snel verder en kom erachter!

Overeenkomsten

Dit kan een hele lange lijst worden. Je kunt eigenlijk het beste de review van de Vivoactive 4(s) erbij pakken, dan weet je genoeg, in ieder geval wat betreft de functies.

Beide horloges zijn rond, hebben een touchscreen met daarbij twee fysieke knoppen, en hebben hetzelfde formaat horlogekast – 40 mm – en display: 1,1 inch.

Ze hebben vele sportprofielen; muziek; hartslagmeting; tracking via GPS, Galileo en Glonass; een body battery-functie; toegang tot Garmin Coach en de app-winkel, workoutanimaties, meting van ademhalingsfrequentie, incidentdetectie, smartphonemeldingen, Garmin Pay en nog veel meer!

Verschillen tussen de Garmin Vivoactive 4s en Garmin Venu 2s

Van beide horloges en hun functies zul je blij worden, zonder twijfel, maar er zijn absoluut een paar verschillen die je nét voor de een of de ander zullen doen kiezen.

Dit zijn de belangrijkste verschillen:

Design en Display

Het letterlijk meest opvallende verschil tussen de Vivoactive 4s en de Venu 2s is het scherm. Of liever: het display.

Want terwijl de Vivoactive 4s het moet doen met een transflectief memory-in-pixel scherm van 218 x 218 pixels, beschikt de Venu 2s over een helder en kleurrijk Amoled-scherm van 360 x 360 pixels.

Om te beginnen merk je het verschil in resolutie – getoonde tekst is zichtbaar scherper – maar vooral de levendige kleuren die op de Venu 2s echt van het scherm afspatten maken het verschil.

Tegelijkertijd moet gezegd worden dat de Vivoactive 4s buitenshuis gewoon uitstekend afleesbaar is. Een transflectief scherm komt daar juist goed – misschien wel beter – tot zijn recht dan een Amoled scherm, dat wat minder goed afleesbaar kan zijn in direct zonlicht.

Dit laatste komt echter ook doordat de always on-modus van de Venu 2s minder helder is en pas na het draaien van de pols op volle sterkte zichtbaar wordt. De Vivoactive 4s heeft deze modus niet nodig want is door de gebruikte technologie sowieso altijd aan.

De Vivoactive 4s is binnenshuis doffer maar voldoet buiten uitstekend. Een voordeel is dat het hele scherm altijd aan is. Maar het scherpere, kleurrijke Amoled-scherm van de Venu 2s wint het uiteindelijk toch.

Tracking, sport- en health-functies

Gaat het je puur om de functionaliteit, dan krijg je grotendeels hetzelfde. Maar er zijn enkele functies die de Venu 2s wél heeft en de Vivoactive 4s niet:

  • Gestructureerde en met animaties ondersteunde HIIT-workouts
  • Fitnessleeftijd op je horloge (en niet alleen in Garmin Connect-app)
  • Health Snapshot: een overzicht van je belangrijkste gezondheidsdata, waaronder HRV
  • ‘Muscle maps’: een anatomisch beeld van gebruikte spieren bij workouts

Verder zijn de sensoren voor GPS- en hartslagmeting van de Venu 2s verbeterd en gaat bijvoorbeeld het meten van je SpO2 sneller/eenvoudiger.

Beide horloges bieden een mooi, compleet aanbod aan sportieve functies, tracking en analysetools. De Venu 2s alleen net iets meer.

Smart functies en muziek

De horloges zijn even slim en bieden ook allebei dezelfde muziek-functionaliteit. Waar de Venu 2s in het voordeel is, is met zijn opslagcapaciteit. Dit horloge heeft namelijk 7 GB beschikbaar en de Vivoactive 4s 4 GB.

Wil je zoveel mogelijk apps en muziek op je horloge kwijt kunnen, dan is de Venu 2s de beste keuze.

Batterij

Deze ‘ronde’ is best opvallend. Een Amoled-scherm is namelijk een stuk minder energiezuinig dan een TFT memory-in-pixel scherm. Toch heeft de Venu 2s de betere accuduur van de twee horloges:

De batterij van de Vivoactive 4s gaat 7 dagen mee in smartwatch-modus en de Venu 2s 10 dagen.
In GPS-modus kun je 15 uur vooruit met de Vivoactive 4s, tegenover 19 uur met de Venu 2s.

Hoewel je met beide horloges behoorlijk lang kunt doen op een enkele lading, gaat de Venu 2s duidelijk langer mee.

Prijs

Dan de hamvraag: wat is het mooiere scherm, de paar extra functies en (wat betere) accuduur jou waard?

Ben je hier bereid zo’n 100 euro meer voor te betalen, dan kun je de Venu 2s in je winkelmandje leggen, want dit is momenteel ongeveer de meerprijs ten opzichte van de Vivoactive 4s.

De Garmin Venu 2s is 100 euro duurder dan de Vivoactive 4s. Wat betekent dit voor jouw beslissing?

Conclusie: Garmin Venu 2s of Garmin Vivoactive 4s?

De Garmin Vivoactive 4s is al even op de markt maar zijn kwaliteiten moeten niet onderschat worden. Hij kan perfect je activiteiten tracken en heeft vele aanvullende functies, waaronder Garmin Coach, body battery, Garmin Pay en standaard muziek aan boord.

De Garmin Venu 2s giet dit alles – en méér – in een nog aantrekkelijke jasje met onder andere een scherp, helder en kleurrijk Amoled-scherm, meer fitnessfuncties en een betere accuduur.

Kies voor de Garmin Venu 2s als je:

  • een complete verzameling sportieve trackingfuncties wilt én gezondheidsdata als HRV
  • blij wordt van een mooi, kleurrijk Amoled-scherm
  • een zo lang mogelijke accuduur wilt

  • Kies voor de Garmin Vivoactive 4s als je:

  • een ruime hoeveelheid sporten op veel manieren wilt kunnen tracken
  • fijne smart en extra functies wilt, zoals Garmin Pay en muziekopslag
  • niet meer geld hiervoor wilt uitgeven dan nodig
  • Waar kun je deze producten bestellen?

    We hebben de beste deals alvast voor je uitgezocht!

    vs