Garmin Vivoactive 5 vs Garmin Vivoactive 4S

Uitgebreide vergelijking

Garmin, een toonaangevend merk in hoogwaardige smartwatches, presenteert ons de Garmin Vivoactive 5 en de Garmin Vivoactive 4S. Beide modellen zijn ontworpen met een sterke focus op gezondheid en fitness. Laten we de overeenkomsten en verschillen tussen deze twee modellen verkennen.

Overeenkomsten tussen Vivoactive 5 en Vivoactive 4S

De Garmin Vivoactive 5 en Garmin Vivoactive 4S delen een scala aan indrukwekkende kenmerken. Beide modellen hebben een helder touchscreen met hoge resolutie voor een heldere en levendige weergave. Ze bevatten geavanceerde gezondheids- en fitnessmonitoringsfuncties, waaronder hartslagmonitoring, slaaptracking, stress- en energiemonitoring, en ademhalingstracking.

Beide modellen zijn uitgerust met ingebouwde GPS, muziekopslag- en afspreekmogelijkheden, en de mogelijkheid om meldingen van je telefoon te ontvangen. Ze bieden ook meer dan 20 voorgeïnstalleerde sportapps, waaronder yoga, zwemmen, hardlopen, en fietsen.

Garmin Vivoactive 5 en Garmin Vivoactive 4S delen veel kenmerken, inclusief een touchscreen, geavanceerde gezondheids- en fitnessmonitoring, ingebouwde sportapps en muziekopslag.

Verschillen tussen Vivoactive 5 en Vivoactive 4S

Hoewel de Garmin Vivoactive 5 en Vivoactive 4S veel gemeen hebben, zijn er ook belangrijke verschillen die gebruikers moeten overwegen.

Batterijduur

Een van de belangrijkste verschillen tussen de Vivoactive 5 en de 4S is de batterijduur. De Vivoactive 5 heeft een batterij die tot 9 dagen meegaat in de smartwatch-modus, wat indrukwekkend is voor een horloge met zo’n breed scala aan functies. Dit kan bijzonder nuttig zijn voor mensen die lange perioden van tijd doorbrengen zonder de mogelijkheid om hun horloge op te laden, zoals tijdens kamperen of lange reizen.

De Vivoactive 4S daarentegen heeft een iets kortere batterijduur van maximaal 7 dagen in smartwatch-modus. Hoewel dit nog steeds aanzienlijk is, kan het verschil van twee dagen voor sommige gebruikers belangrijk zijn, vooral voor degenen die hun horloge voortdurend gebruiken voor verschillende activiteiten en meldingen.

De Vivoactive 5 heeft een langere batterijduur in vergelijking met de Vivoactive 4S, wat cruciaal kan zijn voor gebruikers die hun smartwatch voortdurend gebruiken.

Geanimeerde Workout Programma’s

De Vivoactive 5 onderscheidt zich van de 4S door zijn geanimeerde workout programma’s. Deze functie biedt een reeks workouts, ondersteund door eenvoudige en duidelijke animaties op het horloge zelf. Dit betekent dat u de exacte houdingen en bewegingen die u moet uitvoeren voor elke oefening kunt zien, wat het heel gemakkelijk en handig maakt om de workouts te volgen. Deze functie kan bijzonder nuttig zijn voor beginners of voor degenen die nieuwe workouts willen uitproberen.

De Garmin Vivoactive 4S mist deze functie, wat betekent dat gebruikers moeten vertrouwen op externe bronnen of apps om hun workouts te volgen.

De geanimeerde workout programma’s van de Vivoactive 5 bieden duidelijke en gemakkelijk te volgen instructies voor verschillende workouts, een functie die de Vivoactive 4S niet heeft.

Pulse Ox Sensor

Een andere belangrijke onderscheidende factor van de Vivoactive 5 is de ingebouwde Pulse Ox sensor. Deze functie maakt het mogelijk om het zuurstofgehalte in uw bloed te bewaken, wat nuttig kan zijn tijdens intensieve trainingssessies of verblijven op grote hoogte. Weten hoe goed uw lichaam zuurstof opneemt, kan u helpen begrijpen hoe goed u zich aanpast aan de intensiteit van een training of aan hoogteveranderingen.

De Vivoactive 4S heeft deze functie niet, die voor sommige gebruikers een onmisbaar hulpmiddel kan zijn.

De Vivoactive 5 heeft een ingebouwde Pulse Ox sensor die niet beschikbaar is in de Vivoactive 4S, wat nuttig kan zijn voor intensieve trainingen of hoogteveranderingen.
Kenmerk Garmin Vivoactive 5 Garmin Vivoactive 4S
Batterijduur (Smartwatch Modus) 9 dagen 7 dagen
Geanimeerde Workout Programma’s Ja Nee
Pulse Ox Sensor Ja Nee

Conclusie: Garmin Vivoactive 5 vs 4s

Het kiezen tussen de Garmin Vivoactive 5 en de Garmin Vivoactive 4S hangt voornamelijk af van uw specifieke behoeften en voorkeuren.

De Garmin Vivoactive 5 is de beste keuze voor:

  • Mensen die een langere batterijduur verkiezen.
  • Gebruikers die op zoek zijn naar geanimeerde workout programma’s op hun smartwatch.
  • Mensen die hun zuurstofverzadiging willen controleren.

Reden om het niet te kopen:

  • Het is duurder dan de Vivoactive 4S.

De Garmin Vivoactive 4S is ideaal voor:

  • Gebruikers die een compactere en lichtere smartwatch willen.
  • Mensen die geen behoefte hebben aan de extra functies van de Vivoactive 5.

Reden om het niet te kopen:

  • Het heeft een kortere batterijduur en mist enkele van de extra functies van de Vivoactive 5.

Hoewel beide modellen uitstekende reviews hebben gehad voor hun nauwkeurige tracking, heldere schermen en uitgebreide gezondheids- en fitnessfuncties, zou het kiezen van het juiste model moeten komen door te kijken welk apparaat het beste aan uw behoeften voldoet.

Boost je fitnessregime vandaag nog door te investeren in de Garmin Vivoactive 5 of Vivoactive 4S!

Waar kun je deze producten bestellen?

We hebben de beste deals alvast voor je uitgezocht!

vs