Polar Ignite 2 Review Sporthorloge Hardloopzone
55 reviews | opgehaald van: Coolblue

Polar Ignite 2 Review

  • Energiebronnen overzicht en weekoverzicht bieden net wat meer verdieping voor effectievere training
  • De looks zijn nog stijlvoller geworden, waardoor je de Ignite 2 echt overal en altijd kunt dragen
  • Verschillende batterijmodi doen je minder snel naar de lader grijpen
  • FitSpark blijft een heel fijne en robuuste fitness-/gezondheids-app
  • Zeer concurrerende prijs maakt Ignite 2 een topper in zijn (prijs)klasse
  • Muziekbediening geeft gebruiker wat meer vrijheid
  • Scherm kan nog steeds responsiever. Meerdere keren tikken of met je pols draaien is soms irritant
  • Nauwkeurigheid GPS en hartslagmeting laat nog wat te wensen over

Vanaf: € 176

Bekijk prijs 👉
onze partners

Video - look and feel

Review

Je kunt nog mokken en muggenziften wat je wilt – misschien zijn er niet genoeg écht nieuwe functies of zouden er sommige dingen beter kunnen/moeten – maar je kunt er niet omheen: de nieuwe Polar Ignite 2 is een zeer goed sport-/fitnesshorloge, voor een heel concurrerende prijs.

Sterker nog, in zijn (prijs)klasse is er eigenlijk niets beters.

De eerste Polar Ignite

De eerste Polar Ignite was al een heel puik fitnesshorloge, met de robuuste FitSpark-app, die je echt bruikbare workout-aanbevelingen doet, maar ook met gestructureerde workouts en natuurlijk een hartslagmeter en ingebouwde GPS.

Al deze en andere goede punten van de eerste Ignite zijn uiteraard behouden en uitgebreid met andere functies of verder verbeterd.

Als je verder ziet dat deze tweede Ignite er alweer een stukje beter uitziet – terwijl de eerste al geen lelijkerd was – en de prijs gewoon gelijk is gebleven, kun je alleen maar heel blij worden van de Polar Ignite 2.

Display en design

Polar Ignite 2 design

De Polar Ignite 2 heeft net als zijn voorganger een roestvrijstalen horlogekast van 43 mm. Een prima formaat voor de gemiddelde sporter. Niet te groot, niet te klein. En het scherm is even kleurrijk en helder als hiervoor. Je zou niet zeggen dat de resolutie een redelijk bescheiden 240 x 204 pixels is.

Het blijft wel jammer dat ook nu weer een flink deel van het scherm wordt opgeslokt door een tamelijk forse bezel, die bovendien aan de onderkant nog wat groter is, onder meer om ruimte te geven aan een onnodig Polar-logo.

Een kniesoor die daar op let misschien, maar toch zou het mooi zijn als de potentiële Polar Ignite 3 de gebruiker iets meer ‘real estate’ zou kunnen bieden.

Het gewicht

Het gewicht is nog steeds 35 gram, wat gewoon heerlijk licht is, dus wat betreft absoluut geen klachten. Ook onveranderd is de bediening: dit gebeurt nog steeds via een touchscreen en één fysieke knop. Dit werkt meestal prima, al zijn er soms een paar swipes of tikken voor nodig voor het scherm reageert.

Het ontbreken van een always on-display (tijdens normaal gebruik) blijft te betreuren. Vooral omdat het automatisch wekken van het scherm op basis van beweging niet zo fantastisch werkt.

Keer op keer met je pols draaien of je arm op een overdreven manier bewegen in de hoop dat het scherm aangaat is lichtelijk frustrerend. Dan liever gewoon always-on en wat inleveren op accuduur.

Maar goed, tot dusver alleen maar oude koeien en successen uit het verleden.

Wat is er wel nieuw?

De stijlvol uitgevoerde geribbelde rand van de horlogekast. Het zorgt voor zowel een luxe als een stoere look en laat de Ignite 2 een stuk duurder ogen dan hij is. Ook zijn de bandjes en beschikbare kleuren als ‘storm blue’ en ‘champagne’ erg fraai.

Prettig is dat je zelf kunt kiezen wat voor data je op je scherm(en) wilt kunnen zien. Daarnaast kun je ook de wijzerplaat personaliseren door te kiezen voor analoog of digitaal en je favoriete themakleur.

Tracking en activiteiten

Polar Ignite 2 sportprofielen

Onder de motorkap is er (ook) niet zoveel nieuws onder de zon.

Je hebt weer keuze uit 100 verschillende sportprofielen, waarbij die voor zwemmen nog eens extra aandacht verdient, aangezien je er zowel je prestaties binnen als in open water kunt meten.

Deze prestaties worden uitgebreid gemeten, waarbij er niet alleen gekeken wordt naar je hartslag, tempo en afstand, maar ook naar het aantal slagen,je zwemstijl en rusttijden.

De gestructureerde workouts zijn ook op de Ignite 2 weer erg prettig. Je kunt voor verschillende afstanden een programma voor je laten samenstellen: van 5K tot een volledige marathon. Je krijgt dan een persoonlijk trainingsprogramma, helemaal toegespitst op jouw doelen, waarbij ook rekening wordt gehouden met de beschikbaarheid in je agenda.

Je kiest gewoon een afstand en datum, en de rest gaat (bijna) vanzelf.

FitSpark-APP

Bijzonderder is de FitSpark-app, die al je gezondheids-, trainings- en slaapdata analyseert en op basis daarvan voorstellen doet voor workouts. Heel doordacht en echt nuttig voor de serieuze sporter die echt goed aan de slag wil gaan.

Dit is allemaal erg ‘nice to have’ maar de Ignite 2 voegt hier nog het een en ander aan toe. Zoals het wekelijkse trainingsoverzicht.

Hierin zie je aan het einde van de week precies je statistieken voor je workouts met betrekking tot tijd, afstand, calorieverbruik en de hoeveelheid tijd die je in iedere hartslagzone hebt doorgebracht. Best inzichtelijk.

Een functie die je na iedere training kunt gebruiken is het energiebronnen-overzicht, waarbij je steeds na afloop ziet welke bronnen je vooral hebt uitgeput. Heb je misschien (te) veel koolhydraten, vetten of juist proteïnen verbruikt? Met deze informatie kun je je voordeel doen.

FuelSafe

Polar Ignite 2 energieverbruik

De Grit X en de Vantage V2 hebben FuelWise, dat je tijdens je training vertelt wanneer het tijd is om te eten of drinken (vanwege de door je lichaam verbruikte voorraden) en dit is een soort light-versie van die functie. Iets minder vernieuwend of nuttig misschien, maar evengoed handig om beter de inname van vocht, repen en/of energiegels te kunnen plannen.

Nightly Recharge

Natuurlijk zitten er nog veel meer functies op de Ignite 2, die we kennen van de Ignite. Zoals bijvoorbeeld hartslagmeting en meting van slaapkwaliteit.

Bij dit laatste kun je ook de functie Nightly Recharge betrekken. Dit is en blijft een heel fijne toevoeging, die een stapje verdergaat dan het meten van je slaapkwaliteit en energieniveau gedurende de dag.

Nightly Recharge kijkt nauwkeurig naar de hoeveelheid slaap, de diepte van de slaap, maar ook je ademhaling tijdens je nachtrust. Door deze data te combineren kan de Ignite 2 je goed onderbouwd laten weten of je echt voldoende opgeladen bent om weer met je training verder te gaan de volgende dag.

Ademhalingsoefeningen

Ook de ademhalingsoefeningen (Serene) om tot rust te komen zijn weer aanwezig. Niet per se vernieuwend, maar fijn om in de buurt te hebben, als een soort persoonlijke therapeut of yoga-instructeur die je helpt om bewuster adem te halen en zo je stressniveau omlaag te brengen.

Al met al is de Ignite 2 een erg complete fitnesswatch.

Nauwkeurigheid

De Ignite 2 bevat zowel een hartslagmeter en ingebouwde GPS. Beide scoren voldoende op het gebied van nauwkeurigheid, maar het houdt niet echt over. Hartslagmeting is ok, maar als nauwkeurigheid belangrijk is hier, dan is het aan te raden om er een hartslagband bij te gebruiken.

GPS is wat accurater dan bij de eerste Ignite – bovendien zijn er twee GPS-systemen aan toegevoegd (Galileo & QZSS) – maar nog steeds worden er iets te vaak bochten afgesneden en andere schoonheidsfoutjes gemaakt.

Dat gezegd hebbende, is het voor de grote lijnen absoluut goed genoeg en niet iets om wakker van te liggen.

Smarts en muziek

De Polar Ignite 2 is – net als zijn voorganger – vooral een sport-/fitness-horloge, die er daarnaast ook nog mooi uitziet voor elke dag. Alles wat je daarbovenop nog krijgt, is meegenomen.

In dit geval betekent dit: berichten van je smartphone ontvangen (maar er niet op kunnen antwoorden), zoals Whatsapp-berichten, sms-jes en pushbericten van apps.

Meldingen

Daarnaast kun je ook meldingen voor oproepen, agenda-afspraken en e-mails ontvangen. Bij de eerste Ignite hield het daarmee op, maar zijn nu nog wat mogelijkheden aan toegevoegd.

Zo kun je een weer-widget op (een van) je schermen zetten, voor de weersvoorspelling van de dag zelf maar ook die voor de komende dagen. En daarnaast beschikt de Ignite 2 nu over heuse muziekbediening.

Players

Players op je smartphone kun je nu dus met je horloge bedienen. Inderdaad, nog geen volwaardige speler met eigen opslag of streamingmogelijkheden, maar het is een begin.

Met de bedieningsfunctie kun je natuurlijk nummers starten, pauzeren en overslaan, maar daarnaast kun je ook door je afspeellijsten heen scrollen en het volume instellen op je horloge.

ANT+ & Bluetooth

Verder is er nu meer connectiviteit aanwezig. Zo kan er nu – behalve via ANT+ – ook via bluetooth met apparaten verbonden worden, en kun je je hartslaggegevens sturen naar bijvoorbeeld een fietscomputer of een sport/prestatie—app op een ander device.

In het verleden heeft Polar deze functionaliteit ook wel eens geprobeerd te implementeren, maar de resultaten waren op zijn zachtst gezegd wisselend. Nu lijkt het gewoon prima te werken, met apps als Zwift en andere willekeurige apparaten.

Batterij

Wat het uithoudingsvermogen betreft, is er ook wat verbeterd. De Ignite 2 kan nog steeds 5 dagen meegaan in smartwatch-modus, maar de GPS-ondersteunde duur is van 17 naar 20 uur gegaan.

Daarnaast is er een minder intensieve GPS-modus die de batterij bespaart, waar je tot maar liefst 100 uur mee kunt doen. Niet gek.

Eindoordeel

Polar Ignite 2

Bezitters van de eerste Ignite hoeven niet per se naar de winkel te rennen voor deze Ignite 2, maar voor een nieuwkomer is dit een uitermate aantrekkelijk sporthorloge.

Niet voor de sporters die de hoogste mate van nauwkeurigheid of diepe sport/hardloopfuncties wensen, wellicht, maar voor sporters die wel wat kunnen met de robuuste fitness-functie FitSpark en graag een veelzijdig, relatief betaalbaar en stijlvol uitziend horloge willen, is de Ignite 2 absoluut een aanrader.

Wil je er zelf achter komen hoe verrassend goed deze nieuwe Ignite is?

Bestel dan nu de Polar Ignite 2 bij Coolblue, Bol of amazon en ontvang hem morgen al in huis!

Alternatieven

Garmin Vivoactive 5
9.6
61 reviews
Garmin Vivoactive 5 Vanaf: 244
9.5
13 reviews
Garmin Fenix 7 Pro Vanaf: 679
Fenix-7-sporthorloge-hoofdafbeelding
9.4
173 reviews
Garmin Fenix 7 Vanaf: 499
Garmin Enduro 2
9.4
Garmin Enduro 2 Vanaf: 949
Garmin Forerunner 245
9.3
110 reviews
Garmin Forerunner 245 Vanaf: 253
Garmin Epix 2 Review
9.3
37 reviews
Garmin Epix Vanaf: 564
Garmin Forerunner 255 gps horloge
9.3
56 reviews
Garmin Forerunner 255 Vanaf: 277
Garmin Forerunner 945 review
9.2
Garmin Forerunner 945 Vanaf: 419
Garmin Forerunner 955 gps horloge
9.2
Garmin Forerunner 955 Vanaf: 459

Vergelijk met

Vergelijk de Polar Ignite 2 met andere sporthorloges

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties

Simone Vervecken

Ik kocht het horloge en de verbinding met mijn GSM valt steeds weg. Ik moet alles herinstalleren en en weer toestemmingen geven om lokatie en dergelijke, telkens ik wil synchronisren. Bijzonder ergerlijk, vanaf ik 10 m van mijn gsm verwijderd ben moet ik telkens weer van 0 herbeginnen...als ik altijd mijn gsm bij de hand moet houden heb ik geen meldingen nodig. Ik heb alle stappen uit de 'hulp' intussen doorlopen, zonder resultaat. Verder wat de GPS betreft, hij maakt een fout van 10%!!! Men maakt reklame voor het zwemmen, zou zelfs de slag herkennen....bij mij valt hij telkens uit, zelfs de horloge zelfs viel uit. Ik raad dit toestel dan ook met klem af!

Henk

Na ruim 2 jaar + 3 mnd gebruik van de Ignite 2 kan ik niet meer horizontaal(!) swipen. Jammer, net buiten garantie. Kost zeker € 100. Slecht, zeker als je weet dat dit zelden bij een smartphone gebeurt. Ben klaar met Polar (en Garmin) Overgestapt op Coros.