32 reviews | opgehaald van: Coolblue

Polar Ignite 3 Review

  • Prachtig (én groter) AMOLED display verhoogt de gebruikservaring
  • Fijne functie RacePace helpt je met je tempo
  • Accuduur - met name voor GPS - omhooggegaan, zodat je langer kunt sporten
  • Multiband GPS biedt nauwelijks verbetering en presteert wisselvallig
onze partners
Polar Ignite 3 Polar Ignite 3 hartslagmeter Polar Ignite 3 Polar Ignite 3 smartwatch
    Polar Ignite 3
    Polar Ignite 3 hartslagmeter
    Polar Ignite 3
    Polar Ignite 3 smartwatch

Review

De Polar Ignite 3 is een mooie opvolger van de Ignite 3. En dat mag je vrij letterlijk nemen. Want een van de grootste pluspunten is het prachtige AMOLED display, dat hier voor het eerst wordt toegepast op een Polar-horloge.

Dat maakt het een heel interessant alternatief voor zowel andere lifestyle georiënteerde sporthorloges als de aantrekkelijk ogende smartwatches van Apple, Samsung en Huawei.

Natuurlijk is er nog steeds veel oog voor sport, fitness, health en het tracken van activiteiten. Wat dit laatste betreft, zijn er ook stappen gezet in de vorm van multiband GPS, waarmee het horloge – in potentie – veel nauwkeuriger je routes vastlegt.

Benieuwd hoe goed de Ignite 3 op al deze vlakken presteert?

Lees dan snel onze volledige review Polar Ignite 3 Review!

Horlogekast, display en design

Een van de grootste redenen om te kiezen voor een Ignite 3 – tegenover, zeg, een Ignite 2 – is het mooie AMOLED-display.

Niet alleen is de schermtechnologie veranderd – van memory-in-pixel naar AMOLED – maar het display is ook nog eens 20% groter geworden.

Hij heeft een resolutie van 416 x 416 pixels en 16 miljoen kleuren. Hoewel het display van de Ignite 2 aardig voldeed is dit wel een wereld van verschil. Je wordt nu iedere keer weer blij als je naar je scherm kijkt.

Aangezien het formaat van de horlogekast gelijk is gebleven – 43 mm – betekent dit (met het grotere display) dat de bezel kleiner is geworden, wat we altijd graag zien. Bovendien zie je de bezels nauwelijks vanwege de glooiende zijkant van het scherm.

Verder oogt de geribbelde metalen zijkant van de kast stijlvol.

Nog meer goed nieuws is dat de Ignite 3 beschikt over een Always On-display, zodat je niet voortdurend tegen een zwart scherm hoeft aan te kijken.

Het horloge is met zijn 35 gram heerlijk licht en het is tevens een van de dunste horloges op de markt (9,5 mm).

Interface en bediening

De Ignite 3 heeft naast het touchscreen ook één fysieke knop voor de bediening. Deze functioneert meestal als ‘back’-knop.

Door over het scherm te swipen kom je in de homescreens, dashboards of activiteitenopties en door te tikken kun je dieper in de getoonde informatie duiken, of met een activiteit beginnen.

De processor van de Ignite 3 is 2 keer zo snel geworden als voorheen, wat goed nieuws is.

Direct na de introductie van het horloge vielen de prestaties wat tegen en vertoonde de Ignite 3 behoorlijk wat lag, waarbij er pas na een seconde of 3 wat gebeurt na tikken op het scherm. Maar inmiddels is hier, na verschillende softwareupdates, gelukkig nauwelijks meer wat van te merken.

Een aardige toevoeging is dat je de watchfaces nu helemaal naar wens kunt samenstellen met nuttige data.

Zo kun je bijvoorbeeld je stappen, accuduur, hartslag en het weer (laten) tonen, op willekeurige plekken in het scherm.

Bekijk ook: beste smartwatch

Tracking en activiteiten

Wat betreft de mogelijkheden op het gebied van sport en activiteiten is er niet zo heel veel veranderd. Maar de Ignite 2 was al prima voorzien op dit gebied dus dat is niet per se een probleem.

Zo blijft FitSpark een erg prettige functie, waarmee je iedere dag in verschillende categorieën suggesties krijgt voor workouts, op basis van je algehele health-, slaap- en trainingsdata.

Je kunt dan zelf kiezen of je gaat voor een Ondersteunings-, Cardio- of Kracht-workout en kunt daarbij onder andere vooraf zien hoe lang deze workouts duren en in welke hartslagzone ze plaatsvinden.

Het is een mooie stimulans en nuttig inzicht om dagelijks actief mee aan de slag te gaan.

Na je training zie je vervolgens niet alleen hoeveel calorieën hebt verbruikt, zoals op de meeste andere sporthorloges, maar ook in welke categorie deze zich bevinden. Want hoeveel vetten, koolhydraten en proteïnen zaten hier – bij benadering – tussen? Je Ignite 3 vertelt het je.

De Ignite 3 zou ook geen fatsoenlijk Polar horloge zijn als je geen persoonlijke workouts zou kunnen samenstellen. Je kunt dus ‘gewoon’ weer zelf een volledig trainingsprogramma creëren dat helemaal aangepast is aan jouw doelen en agenda.

Je kunt daarbij kiezen voor afstanden van een (relatief) simpele 5K tot een volledige marathon.

Er zijn overigens meer dan voldoende sporten om bij te houden: meer dan 150 stuks maar liefst, waaronder natuurlijk hardlopen, wandelen en fietsen maar bijvoorbeeld ook Open Water Zwemmen.

Nieuwe sportieve functies

Natuurlijk zijn er ook wel wat functies bijgekomen.

Om te beginnen zijn er de Running en Walking Tests bijgekomen die we ook kennen van de Pacer (Pro) en Vantage-modellen.

Hiermee kan je horloge je VO2-Max op zo nauwkeurig mogelijke wijze vaststellen op basis van een hardloop- of wandeltest. Je hoeft dan alleen de instructies op het scherm te volgen. Na de oefening rolt er dan een VO2 Max-waarde uit.

Uiteraard zal/kan deze later nog veranderen als na je volgende workouts je conditie gaandeweg verbetert.

Verder is er ook een functie genaamd Race Pace bijgekomen, die je helpt bij het vasthouden van een vooraf ingesteld tempo. Erg prettig om zo gericht en gestructureerd op je snelheid te kunnen trainen.

Slaap- & Health-functies

Natuurlijk houdt de Ignite 3 ook je slaapkwaliteit bij, waarbij je precies kunt zien hoe lang je (in welke slaapfases) hebt geslapen.

Vervolgens kan de functie Nightly Recharge een goed onderbouwd oordeel vellen over de hoeveelheid energie die je de volgende dag hebt voor weer een volgende training. Hierbij kijkt het horloge naar de duur van je slaap, maar ook je hartslag en ademhaling.

Over je ademhaling gesproken… deze kun je onder controle houden of brengen met de ademhalingsfunctie Serene. Altijd goed om via deze oefeningen even bewust op je adehamling te letten en tot rust te komen.

GPS & Hartslagmeting

Polar Ignite 3 hartslagmeter

De Ignite 3 beschikt over dezelfde hartslagsensor als voorheen en deze presteert prima, ervan uitgaande dat je bandje strak genoeg om je pols zit.

Polar heeft gepoogd de nauwkeurigheid van de GPS-metingen verder te verbeteren voor de Ignite 3, maar dit is niet helemaal gelukt.

Er is nu zelfs de mogelijkheid om multiband GPS in te schakelen, wat heel strakke metingen zou moeten opleveren. Maar het resultaat is zeer wisselvallig, wat waarschijnlijk te maken heeft met de slanke afmetingen van het horloge en de (hierdoor) niet zo optimale plaatsing van de antenne.

Het is niet het geval dat de GPS-metingen onbruikbaar zijn, maar het is op zijn minst teleurstellend, zeker gezien de substantiële verbetering in nauwkeurigheid die multiband GNSS zou moeten bieden.

Smarts en muziek

De Polar Ignite 3 is geoptimaliseerd voor sport & fitness; de smart functionaliteiten komen daarbij op de tweede plaats. Dat hoeft uiteraard geen probleem te zijn maar brede smart functionaliteit zoals je die vindt op Samsung, Apple, Huawei en verschillende Garmin watches zie je hier niet.

Wel kun je het weer bekijken, muziekspelers op je telefoon bedienen en notificaties ontvangen van je smartphone. Helaas kun je niet antwoorden op berichten, maar dit is doorgaans toch prettiger via je telefoon.

Verbinden met andere apparaten (en daarbij bijvoorbeeld je hartslag hiernaartoe verzenden) kan net als op de Ignite 2 via  zowel bluetooth als ANT+.

Polar Ignite 3 batterij

De accuduur van de Ignite 3 is acceptabel. In smartwatchmodus kan het horloge 5 dagen meegaan, maar dat is dan wel zonder Always On ingeschakeld. Gebruik je wel voortdurend de Always On-functie, dan kun je hier zeker 3 dagen van aftrekken.

De GPS-accuduur is omhooggegaan ten opzichte van de Ignite 2, naar een maximum van 30 uur (versus 20 uur).

Eindoordeel Polar Ignite 3: kopen of skippen?

Wat betekent dit alles voor het eindoordeel over de Polar Ignite 3? Dit kan verschillende kanten opgaan, afhankelijk van je wensen en voorkeuren.

De Ignite 3 is functioneel gezien weer net iets interessanter dan de Ignite 2 vanwege nieuwe functies als Race Pace en de Walk en Run test, maar heel veel scheelt het niet.

Potentiële verbeteringen op het gebied van GPS blijven helaas uit, wat verrassend is gezien het gebruik van multiband.

Maar als een hoge nauwkeurigheid van routemetingen niet enorm belangrijk voor je is, dan zou je alsnog heel blij kunnen worden van de Ignite 3 vanwege het prachtige AMOLED display, het design en de slanke form factor.

Alles bij elkaar is de Polar Ignite 3 een prachtig horloge met een solide verzameling aan sportieve functies waarmee veel sporters heel goed en met veel plezier vooruit kunnen.

Benieuwd naar de looks en andere sterke punten van de Polar Ignite 3? Bestel hem dan bij Bol, Coolblue of Amazon en ontvangen hem snel in huis.

Alternatieven

9.6
Garmin Forerunner 965 Vanaf: 599
Forerunner 265 featured
9.5
Garmin Forerunner 265 Vanaf: 469
9.5
102 reviews
Apple Watch Series 9 Vanaf: 448
9.5
25 reviews
Apple Watch Ultra 2 Vanaf: 869
Garmin Venu 2
9.4
349 reviews
Garmin Venu 2 Vanaf: 311
9.4
Garmin Approach S62 Vanaf: 399
Apple Watch Ultra
9.3
22 reviews
Apple Watch Ultra Vanaf: 710
Apple Watch 8
9.3
125 reviews
Apple Watch 8 Vanaf: 416
9.3
4 reviews
Polar Vantage V3 Vanaf: 503

Vergelijk met

Vergelijk de Polar Ignite 3 met andere smartwatches

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Er zijn nog geen reviews!