22 reviews | opgehaald van: Coolblue

Apple Watch Ultra Review

  • Sterke titanium kast en saffierglas maken Apple Watch Ultra zeer geschikt voor actieve gebruikers
  • Groot scherm en betere helderheid voor nog meer gebruiksgemak tijdens (buiten) sporten
  • Diverse statistieken voor hardlopers, zoals hardloopvermogen en grondcontacttijd
  • Flink verbeterde accuduur (tot 36 en zelfs 60 uur) maakt de Ultra goed geschikt voor duursporters
  • De prijs
  • Niet elk bandje is even makkelijk af en om te doen
Bekijk prijs 👉
onze partners
Apple Watch Ultra
    Apple Watch Ultra

Review

Eindelijk is er een Apple Watch die de sporter op zijn wenken bedient en een serieuze bedreiging is – of zou kunnen zijn – voor de Garmins, Polars, Corossen en Suunto’s van deze wereld: de Apple Watch Ultra.

De Apple Watch Ultra is een soort gepimpte versie van de Apple Watch 8, met extra lange batterijduur, multiband GPS, een titanium kast, speciale actieknop, een groter en helderder display, een duikcomputer en nog veel meer!

In afwachting van de uitgebreide review kijken we nu vast naar de belangrijkste eigenschappen en functies van de Apple Watch Ultra!

Let op: De Ultra 2 is ook al uit! Bekijk hier de Apple Ultra 2 review

Design & Display

Natuurlijk heeft de Ultra de bekende rechthoekige Apple Watch form factor en dat fijne kleurrijke Amoled-display, maar dit keer is de horlogekast groter dan ooit, met een diagonaal van 49 mm. Dat is 4 mm groter dan die van de Apple Watch series 8.

Verder heeft de Ultra een titanium kast én krasbestendig saffierglas; een must voor zo’n prijzige, high end wearable die bovendien erg gericht is op (langdurig) sportief en outdoor gebruik. Ook is het horloge waterdicht tot 100 meter.

Nog een eigenschap die erg fijn is voor gebruik buitenshuis is de verhoogde helderheid. Met een helderheid van 2000 nits is de Ultra (minstens) twee keer zo helder als andere Apple Watches.

En wat te denken van de bestandheid tegen temperaturen van -20 tot +50 graden? Hiermee weet je zeker dat je Ultra altijd overeind blijft, waar je ook bent en wat voor sport je ook doet.

Ook best een grote verandering is de toevoeging van een nieuwe knop aan de zijkant, de zogenaamde ‘actieknop’, die goed te bedienen is met handschoenen aan.

Met deze knop kun je bijvoorbeeld makkelijk een routepunt markeren of een workout of duiksessie (laten) beginnen.

Daarnaast is de digitale kroon (de draaiknop) groter geworden en beter beschermd.

Er is een extra speaker toegevoegd voor een luider volume en de Watch Ultra beschikt over 3 microfoons voor beter geluid (een ervan zorgt ervoor dat wind weggefilterd wordt).

Tenslotte heeft de Apple Watch ook een sirene voor noodgevallen. Dit geluid van 86 db is tot 180 meter verderop hoorbaar.

Apple Watch Ultra GPS, sport & tracking

Erg fijn aan de Apple Watch Ultra is dat de GPS-nauwkeurigheid en -betrouwbaarheid in uitdagende gebieden (potentieel) beter is geworden vanwege de aanwezigheid van multiband GPS.

Perfect dus voor de avonturiers onder ons!

Uniek voor de Apple Watch Ultra is de aanwezigheid van een dieptemeter, die dieptes tot 40 meter kan registreren en daarnaast de watertemperatuur meet.

In combinatie met de speciale duik-app Oceanic+, die allerlei specifieke duikinformatie bijhoudt, komen recreatieve duikers en freedivers goed aan hun trekken.

De Apple Watch Ultra is niet zomaar een smartwatch met wat sportieve functies, maar biedt relatief diepgaande – en vele – analysefuncties voor sporters.

Zo biedt de Ultra adaptieve hartslagzones en metingen als grondcontacttijd, verticale oscillatie en hardloopvermogen om nog beter inzicht te krijgen in je prestaties en looptechniek.

Het zijn misschien geen wereldschokkende of vernieuwende functies voor een Garmin of Polar, maar het maakt de Apple Watch wel weer sportiever dan voorheen, waardoor serieuze sporters dit horloge eerder zullen overwegen.

De vernieuwde kompas-app, tenslotte, stelt je onder andere in staat om koerspunten op te slaan en terug naar ‘start’ te navigeren met de Track Back-functie.

Health & veiligheid

Op het gebied van gezondheid was de Apple Watch al behoorlijk goed voorzien en dit geldt alleen nog maar meer voor de Ultra.

Je kunt nog steeds een ECG maken en daarbij bijvoorbeeld een melding krijgen als er onregelmatigheden zijn in je hartslag. Ook als je hartslag te hoog of laag is, vertelt je horloge je dit.

Natuurlijk kun je ook je bloedsaturatie meten en zie je precies hoe lang je geslapen hebt en hoeveel diepe, lichte en REM-slaap je hebt gehad.

Nieuw is de temperatuursensor, die schommelingen in temperatuur tijdens de nacht meet, wat onder meer nuttig kan zijn voor vrouwen, bij het krijgen van meer inzicht in hun cyclus.

Verder is er naast de valdetectie en SOS-meldingsoptie crashdetectie toegevoegd, waarbij automatisch hulpdiensten in kunnen worden geschakeld bij een auto-ongeluk.

Apple Watch Ultra batterij

Een van de weinige (grote) kritiekpunten op Apple Watches is altijd de accuduur, die consequent te wensen overliet.

De Apple Watch Ultra doorbreekt deze trend met een accuduur tot 36 uur. Er zal zelfs een energiesbesparingsmodus beschikbaar komen die dit kan oprekken tot maar liefst 60 uur.

Wat natuurlijk heel fijn is en de Apple Watch Ultra ook echt geschikt maakt voor duursporters, zoals zijn naam pretendeert.

Apple Watch Ultra bandjes

De Apple Watch Ultra komt met een unieke verzameling bandjes, allemaal met een eigen uitstraling, specifieke eigenschappen en unieke bevestiging.

Er is het comfortabele Trail-bandje, het stevige Alpine-bandje dat goed is voor (bijvoorbeeld) hiking, en het Ocean-bandje, dat speciaal bedoeld is voor duikers en zelfs over een wetsuit gedragen kan worden.

Apple Watch Ultra: beste smartwatch ooit?

Het is bepaald niet vergezocht om de Apple Watch Ultra de beste smartwatch te noemen die op dit moment verkrijgbaar is. Al zullen we dit in de uitgebreide review pas helemaal met zekerheid kunnen zeggen.

Ook hangt het natuurlijk van je wensen af of dit de ideale prijs-kwaliteitverhouding is voor jou. Misschien is de reguliere Apple Watch 8 series ook wel goed genoeg.

Maar deze Ultra is hoe dan ook het meest complete horloge van Apple. En hoewel de Samsung Galaxy Watch 5 Pro op veel punten gelijkwaardig is aan de Apple Watch Ultra zorgen de extra sportieve focus en simpelweg de enorme veelzijdigheid ervoor dat de Apple Watch Ultra op dit moment het horloge ‘to beat’ lijkt te zijn.

Benieuwd of dit ook voor jou het ideale horloge is? Bestel de Apple Watch Ultra dan nu bij Coolblue, Amazon of Mediamarkt en test hem zelf!

Alternatieven

9.6
Garmin Forerunner 965 Vanaf: 599
Apple Watch 8
9.5
125 reviews
Apple Watch 8 Vanaf: 335
Forerunner 265 featured
9.5
Garmin Forerunner 265 Vanaf: 459
Garmin Venu 2
9.4
349 reviews
Garmin Venu 2 Vanaf: 331
9.4
Garmin Approach S62 Vanaf: 449
9.4
22 reviews
Apple Watch Ultra 2 Vanaf: 869
Apple Watch Ultra
9.3
22 reviews
Apple Watch Ultra Vanaf: 710
9.3
4 reviews
Polar Vantage V3 Vanaf: 503
9.3
34 reviews
Garmin Instinct 2X Vanaf: 379

Vergelijk met

Vergelijk de Apple Watch Ultra met andere smartwatches

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Er zijn nog geen reviews!