Polar Ignite vs Polar Ignite 2

Uitgebreide vergelijking

Een nieuwe uitvoering van een oud model hoeft niet altijd een revolutie te zijn natuurlijk – sterker nog: dit is zelden het geval – soms is een evolutie prima. Zeker als het oude model veel vakjes al heel goed af wist te vinken.

Kijk maar naar de Polar Ignite, die is opgevolgd door de Polar Ignite 2. Hoewel er nog steeds wel een paar punten op de verlanglijst staan (betere ‘raise-to-wake’, hogere nauwkeurigheid) is dit een klassiek geval van een winnend team niet (al teveel) veranderen. De veranderingen die er wél zijn, zijn overigens absoluut welkom.

Zou je voor beide horloges de (even hoge) introductieprijs moeten betalen dan zou dit een kort verhaal zijn geworden: bestel de Polar Ignite 2! Want er is niets weggehaald of slechter geworden, er zijn alleen maar verbeteringen en toevoegingen bijgekomen…

Maar met een prijsverschil van zo’n 40 euro – door prijsverlagingen van de originele Ignite – zou je best kunnen vinden dat de nieuwe, ‘spannende’ toevoegingen de meerprijs simpelweg niet waard zijn. Beslis zelf… laat de wedstrijd beginnen!

Overeenkomsten

Zoals meestal het geval is, zijn er meer overeenkomsten dan verschillen. Zeker als het gaat om een nieuwe jaargang van hetzelfde model, zoals hier het geval is. En ja, het uiterlijk is wat veranderd, maar verder kun je rustig stellen dat alles wat op de eerste Ignite zit, ook op de Ignite 2 aanwezig is. Alleen soms verder verbeterd of aangevuld met andere functies.

De Ignites zijn waterdichte sporthorloges met touchscreen, die een stijlvolle uitstraling koppelen aan brede en soms zelfs vrij pittige sport-/fitness-functies. Ze beschikken allebei over ingebouwde GPS, hartslagmeting, slaap- en stressmeting en een vrachtlading aan sportprofielen om je prestaties mee bij te houden.

Als je gericht – als hardloper – wilt kunnen trainen op specifieke afstanden dan hebben beide Ignites gestructureerde workouts voor 5K, 10K, een halve en een hele marathon. Kies een afstand en er wordt een programma samengesteld op basis van jouw agenda en fitheid.

Over fitheid gesproken… de app FitSpark is echt een goed verkooppunt voor de Ignites. Deze app gebruikt al je gezondheids- en activiteitendata, waaronder je slaapkwaliteit, en verbindt aan deze gecombineerde data specifieke workouts die je optimaal ondersteunen bij het verbeteren van je fitheid.

Verschillen

Het mag duidelijk zijn: je begaat in geen geval een miskoop, of je nu kiest voor de Ignite 1 of 2. Maar als je voor de keuze staat, is dan de nieuwe, ‘glimmende’ Ignite 2 per definitie beter dan de 1?

Puur gekeken naar de eigenschappen wel natuurlijk, maar is het de (uiteindelijke) meerprijs waard?

Design en Display

Het display is onveranderd gebleven, deze is nog even scherp en kleurrijk. Het gewicht en de grootte van de horlogekast is ook nog hetzelfde bij de Ignite 2. Wel heeft de Ignite 2 nu een geribbelde roestvrijstalen rand, in plaats van de gladde, egale rand van zijn voorganger.

Ook is er – naast zwart – keuze uit andere kleurstellingen, zoals ‘champagne’ en ‘storm blue’ en kun je andere typen bandjes kiezen (bijvoorbeeld uitgevoerd met glitters).

Een kwestie van smaak. De Ignite is wat klassieker uitgevoerd, de Ignite 2 oogt wellicht iets exclusiever met zijn geribbelde rand.

Tracking en activiteiten

Beide horloges hebben solide activiteitentracking, maar de Ignite 2 biedt net wat meer functies.

Ten eerste is er het weekoverzicht waarbij je aan het einde an de week netjes ziet hoe je het hebt gedaan, bijvoorbeeld wat betreft afgelegde afstand en de gespendeerde tijd per hartslagzone. Misschien niet essentieel, maar mooi om op een rijtje te hebben.

Daarnaast is er een soort FuelSafe-light functie, waarbij je na activiteiten kunt zien hoeveel je hebt verbruikt van je verschillende energiebronnen, zoals vet, koolhydraten en proteïne. Op deze manier kun je beter plannen wat voor repen of gels je onderweg mee moet nemen op je energieniveau op peil te houden.

De Ignite 2 kan je net wat meer vertellen over je verbruik en (wekelijkse) prestaties. Maak je veel gebruik van deze informatie, dan is de keuze duidelijk.

Nauwkeurigheid

We moeten eerlijk zijn, beide Ignites presteren niet bepaald uitmuntend wanneer het gaat om hartslag- en gps-metingen. Maar leg je ze naast elkaar, dan wint de Polar Ignite 2 met een neuslengte wanneer het gaat om nauwkeurigheid. Ook beschikt de Ignite 2 over (toegang tot) de Galileo- en QZSS-GPS-systemen.

Ze doen het geen van beide geweldig, maar de Ignite 2 is iets nauwkeuriger.

Smarts en muziek

De Ignites zijn geen van beide echte slimmeriken, het enige wat ze (allebei) kunnen is berichtjes van je smartphone ontvangen. Maar de Polar Ignite 2 beschikt ook over een fijne weer-widget én… muziekbediening. Let wel, het gaat puur om de bediening van een speler op je smartphone of een ander device. Een alleenstaande speler met opslag of streaming is niet aanwezig.

De Polar Ignite 2 is een tikkeltje slimmer… en muzikaler!

Batterij

De Polar Ignite 2 biedt de gebruiker meer uithoudingsvermogen. Zo gaat de pure GPS-tijd van 17 naar 20 uur en is er een besparingsmodus, waarmee GPS met tussenpozen gebruikt wordt, met een maximale duur van maar liefst 100 uur.

Een betere batterijduur voor de Polar Ignite 2. Een duidelijke winst.

Prijs

Hoewel de introductieprijs van beide modellen hetzelfde is, gaat hier om verschillende generaties, waardoor het oudste model vanzelfsprekend voor een lagere prijs verkrijgbaar is. In de praktijk zal dit meestal neerkomen op zo’n 40 euro. Voor sporters die de extra opties en prestaties van de Ignite 2 niet enorm interessant vinden, een goede reden om voor de eerste Ignite te kiezen.

De Polar Ignite wint het op prijs altijd van zijn opvolger. De vraag is of het prijsverschil groot genoeg is voor jou.

Waarom kiezen voor de Polar Ignite?

De Polar Ignite is een prachtig fitnesshorloge voor een mooie prijs. Heb je meer dan genoeg aan wat dit horloge biedt en is de prijs zo’n beetje je max? Dan is er geen reden om verder te kijken en kun je prima gaan voor de Polar Ignite!

Kies voor de Polar Ignite als je:

  • Perfect uit de voeten kunt met de aanwezige functies
  • Meer batterijduur niet nodig hebt
  • Het (klassieke) design en de uitstraling net wat mooier vindt
  • De 30 a 40 euro extra liever in je zak houdt

Waarom kiezen voor de Polar Ignite 2?

Er zijn bar weinig redenen om niet voor de Polar Ignite te kiezen. Als je alle mogelijke functies wilt hebben en goed zult gaan gebruiken… als je wilt profiteren van extra batterijcapaciteit, en als je daarnaast ook nog eens (meer) gecharmeerd bent van het nieuwe design… dan is de Polar Ignite 2 die paar tientjes extra meer dan waard!

Kies voor de Polar Ignite 2 als je:

  • Een weekoverzicht van je prestaties nuttig vindt
  • Graag ziet wat je energieverbruik is
  • Erg blij wordt van minder opladen
  • Het (exclusievere) design net wat mooier vindt
  • Het prijsverschil te verwaarlozen vindt

Waar kun je deze producten bestellen?

We hebben de beste deals alvast voor je uitgezocht!

vs