Garmin Forerunner 55 vs Polar Ignite 2

Uitgebreide vergelijking

Twijfel je nog tussen deze twee modellen?

We leggen we de belangrijkste overeenkomsten en verschillen van de Garmin Forerunner 55 en de Polar Ignite 2 naast elkaar.

Zodat je na het lezen van dit artikel weet welke van deze twee wearables het beste bij je past.

Overeenkomsten tussen Garmin Forerunner 55 en Polar Ignite 2

We kunnen je alvast een belangrijke overeenkomst verklappen, namelijk de prijscategorie.

De Garmin Forerunner 55 en de Polar Ignite 2 zijn vrijwel hetzelfde geprijsd. Handig! Hoef je dat alvast niet mee te nemen in je keuze en alleen maar te letten op de specificaties die voor jou belangrijk zijn.

Specificaties van het design

Als je kijkt naar het design dan zien we een aantal prominente verschillen, daarover vertellen we je zo meteen meer. Er zijn echter ook een paar overeenkomsten die zeker het benoemen waard zijn. Zo hebben ze beide een always-on display en een kleurenscherm.

Ook qua gewicht en schermdiagonaal komen ze redelijk overeen, met 35 gram en 1,7 inch bij de Polar Ignite 2 en 37 gram en 1,04 inch bij de Forerunner 55. Ze zijn beide voorzien van sterk glas en zijn waterdicht.

Polar Ignite 2 en Garmin Forerunner 55 hebben een always-on display, kleurenscherm en komen vrijwel overeen qua gewicht en schermdiagonaal.

Connectiviteit

Beide smartwatches kunnen berichten ontvangen, inkomende oproepen accepteren en notificaties ontvangen, zowel via iOS als Android. Ze zijn voorzien van bluetooth. Verder zijn de functies betreft connectiviteit redelijk beperkt.

Zo hebben ze geen ingebouwde wifi, alsook geen zelfstandige muziekspeler en camerabediening. Je kunt er niet contactloos mee betalen en ook bellen via het horloge is niet mogelijk.

De functies voor connectiviteit zijn bij Garmin Forerunner 55 en Polar Ignite 2 best beperkt. Geen contactloos betalen, zelfstandig muziek afspelen of een wifi-verbinding.

Trainingsfuncties

De Garmin Forerunner 55 en de Polar Ignite 2 zijn alle twee voorzien van nauwkeurige GPS-sensor. Die werken op basis van GLONASS, GPS en Galileo. Verder krijg je een overzichtelijke weergave van alle sportresultaten, zoals afstand, calorieën, snelheid en stappen.

Wat ze allebei niet hebben zijn onder andere een hoogtemeter, gyroscoop, thermometer, saturatiemeter en EDA sensor. Wel hebben ze de VO2-max meting en geven ze hersteladvies.

Garmin Forerunner 55 en Polar Ignite 2 hebben nauwkeurige GPS. Ze hebben een VO2-max meter en geven hersteladvies, maar verder ontbreken bepaalde meters, waaronder de hoogtemeter en gyroscoop.

De belangrijkste verschillen tussen Garmin Forerunner 55 en Polar Ignite 2

Dan nu, de belangrijkste verschillen tussen deze twee sporthorloges. Welke voordelen per wearable geven voor jou de doorslag in je keuze?

Design

Garmin Forerunner 55 VS Polar Ignite 2

Qua looks zien de Garmin Forerunner 55 en Polar Ignite 2 er net iets anders uit, Wat meteen opvalt aan de Forerunner 55 zijn de ronde knoppen aan de zijkant. De kunststof horlogekast lijkt hierdoor net niet helemaal rond, terwijl dit bij de Ignite 2 wel het geval is. De rand van de horlogekast is hier veel dunner en van aluminium.

Hoe dat komt? De Garmin Forerunner 55 bedien je aan de hand van knoppen. Hij is wat dikker met een diepte van 12 mm. De Polar Ignite 2 is voorzien van touchscreen. Deze is slechts 8,5 mm dik.

De Polar Ignite 2 positioneert zich dan ook meer als een luxe fitness watch, waarbij je zelfs touwbandjes kunt kiezen en steeds de stijl weer af kunt stemmen op de gelegenheid. De Garmin Forerunner 55 heeft meer de uitstraling van een algemene sporthorloge. Die is wat robuuster.

Polar Ignite 2 is voorzien van touchscreen en heeft een luxe uitstraling. Garmin Forerunner 55 is wat robuuster en heeft geen touchscreen.

Sensoren en metingen

Beide modellen zijn voorzien van hartslagsensor voor optische hartslagmeting. Ze meten hartslagzones en hersteltijd. Toch komt de Forerunner 55 hier iets beter uit de bus. Deze is namelijk in staan om meldingen te geven bij onregelmatige hartslag. Ook meet hij het stressniveau en geeft op basis daarvan aanbevelingen om stress te verminderen.

Ook op het gebied van overige sensoren is de Forerunner 55 de duidelijke winnaar. Deze heeft een versnellingsmeter en kompas. Qua GPS heeft hij net iets meer functies, waaronder trackback en navigatie.

Een cadanssensor behoort tevens tot de mogelijkheden en je kunt tevens je fitnessleeftijd meten. Daarnaast zet je de Forerunner 55 in als virtueel partner of tegenstander.

Forerunner 55 kan net iets uitgebreidere metingen doen aan de hand van sensoren. Zo geeft hij een melding bij onregelmatige hartslag of veel stress. Daarnaast is hij voorzien van versnellingsmeter, kompas en trackback-functie.

Gezondheidsfuncties

Ook qua gezondheidsfuncties heeft de Forerunner 55 net iets meer in zijn mars. Zo kan hij de waterinname bijhouden en heeft hij valdetectie. En een leuke toevoeging voor de dames: deze wearable kan de menstruatiecyclus en zwangerschap volgen.

De Forerunner 55 kan water inname bijhouden, heeft valdetectie en kan de menstruatiecyclus en zwangerschap volgen.

Batterijduur

De Polar Ignite 2 gaat tot 5 dagen mee zonder opladen en tot 20 uur in GPS modus. Niet slecht, maar de Garmin Forerunner 55 doet daar nog een schepje bovenop met een batterij die tot 2 weken meegaat zonder opladen. De gebruikerstijd in GPS modus is ook 20 uur.

Garmin Forerunner gaat tot circa 9 dagen langer mee zonder opladen.

Eindoordeel

Als je hierboven de verschillen ziet tussen de Garmin Forerunner 55 en de Polar Ignite 2 dan zou je wellicht al snel denken dat Forerunner 55 een betere keuze is. Als je specifiek kijkt naar de functies van de smartwatch dan is dat eigenlijk ook wel zo.

De Forerunner 55 heeft immers net iets meer mogelijkheden op het gebied van het monitoren van de trainingsresultaten en de gezondheid. Met als uitblinker voor dames het volgen van de menstruatiecyclus, maar in zijn algemeen ook bijvoorbeeld de voordelen van een versnellingsmeter, kompas en het meten van het stressniveau. Bovendien gaat de batterij in normale stand langer mee.

Kijk je liever naar het design, dan is de kans groot dat de meeste mensen de Polar Ignite 2 als een model met luxere uitstraling zullen benoemen. Deze wearable is perfect te combineren met de meeste outfits. Daarnaast is hij voorzien van touchscreen, wat sommigen als een must ervaren.

Prijstechnisch gezien maakt je keuze in ieder geval niet uit, dus het is maar net waar jij de focus op legt, uitgebreidere gezondheids- en trainingsfuncties of een luxere uitstraling met touchscreen.

Waarom kiezen voor de Garmin Forerunner 55?

Met de Garmin Forerunner 55 kies je voor interessante basisfuncties voor jouw sporthorloge. Het is een interessante keuze voor iedereen die graag gaat sporten en het horloge wil inzetten als virtueel partner.

Daarnaast kies je met de Forerunner 55 voor een extreem lange batterijduur. Ook heeft hij fijne gezondheidsfuncties en geeft hij een melding bij te veel stress en het overschrijden van hartslagzones.

Kies voor Garmin Forerunner 55 als je:

  • Basismetingen op het gebied van sportprestaties wilt doen;
  • Een zo lang mogelijke batterijduur wilt (tot 2 weken!);
  • Meldingen wilt bij stress en het overschrijden van hartslagzones;
  • Een versnellingsmeter wenst;
  • Je menstruatiecyclus wilt bijhouden.

Waarom kiezen voor de Polar Ignite 2?

Polar Ignite 2 valt op door het luxe design. Staat uitstraling bij jou hoog in het vaandel? Dan is dat een goede reden om voor de Ignite 2 te kiezen. Je kunt het horlogebandje personaliseren op basis van je outfit. De touchscreen horlogekast is dun en valt mooi om de pols.

De Ignite 2 is voorzien van prima basisfuncties. Geen goede keuze voor de prestatiegerichte sporter (omdat hij een aantal sensoren mist), maar wel voor iedereen die meer inzicht wil in resultaten. En hoewel de batterij minder lang meegaat dan die van de Forerunner 55, is ook deze batterijduur zeker niet slecht te noemen.

Kies voor Garmin Ignite 2 als je:

  • Een sporthorloge met een modieus, luxe uiterlijk zoekt;
  • Een touchscreen wenst;
  • Basismetingen wilt doen qua gezondheid en sportprestaties, zonder allerlei sensoren nodig te hebben voor gedetailleerde rapportages.
vs