Google Pixel Watch 2 vs Samsung Galaxy Watch 6 Classic

Uitgebreide vergelijking

In de wereld van smartwatches springen twee modellen eruit: de Google Pixel Watch 2 en de Samsung Galaxy Watch 6 Classic. Beide horloges beloven een naadloze integratie met je digitale leven, maar op unieke wijzen. Onze expert heeft deze modellen naast elkaar gelegd om hun functies, prestaties en gebruiksgemak te beoordelen.

Belangrijkste Functies

Beide smartwatches bieden een reeks aan functies die ze aantrekkelijk maken voor een breed publiek. Ze zijn compatibel met Android-besturingssystemen, hebben een AMOLED-scherm voor heldere en levendige weergaven, en bieden hartslagmeting en fitness tracking. Daarnaast ondersteunen ze beide contactloos betalen via Google Pay, hebben ze GPS voor locatie-tracking en bieden ze de mogelijkheid om muziek te bedienen en notificaties te ontvangen.

Belangrijkste verschillen

1. Ontwerp en Display

De Google Pixel Watch 2 heeft een minimalistisch ontwerp met een ronde horlogekast van 41 mm breed, terwijl de Samsung Galaxy Watch 6 Classic een meer traditioneel horlogeontwerp biedt met een draaiende ring voor navigatie en een grotere horlogekast van 47 mm breed. De Pixel Watch 2 is daarmee subtieler en mogelijk comfortabeler voor mensen met kleinere polsen.

De Pixel Watch 2 is subtieler, terwijl de Galaxy Watch 6 Classic een traditioneel ontwerp met extra navigatieopties biedt.

2. Batterijduur

De batterijduur is een significant verschil: de Pixel Watch 2 gaat ongeveer 24 uur mee, terwijl de Galaxy Watch 6 Classic tot 68 uur kan duren. Dit maakt de Galaxy Watch 6 Classic een betere keuze voor mensen die niet elke dag hun horloge willen opladen.

Galaxy Watch 6 Classic heeft een aanzienlijk langere batterijduur dan de Pixel Watch 2.

3. Gezondheids- en Fitnessfuncties

Beide horloges bieden uitgebreide gezondheids- en fitnessfuncties, maar de Galaxy Watch 6 Classic biedt extra gezondheidsmonitoring zoals een bloeddrukmeter en een ECG-functie, die echter alleen werkt in combinatie met een Samsung smartphone.

Galaxy Watch 6 Classic biedt meer gezondheidsmonitoringopties, maar met beperkingen afhankelijk van het gekoppelde apparaat.

4. Compatibiliteit en Ecosysteem

De Google Pixel Watch 2 is geoptimaliseerd voor gebruik met Google Pixel smartphones en Android-apparaten, terwijl de Galaxy Watch 6 Classic naadloos integreert met Samsung-apparaten en -diensten. Dit kan de keuze beïnvloeden afhankelijk van welke andere apparaten je gebruikt.

De keuze kan afhangen van je voorkeur voor het Google- of Samsung-ecosysteem.

5. Prijs en Waarde

De Pixel Watch 2 is over het algemeen goedkoper dan de Galaxy Watch 6 Classic, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor budgetbewuste kopers die toch op zoek zijn naar een kwalitatief goede smartwatch.

Pixel Watch 2 biedt een betere prijs-kwaliteitverhouding, terwijl de Galaxy Watch 6 Classic meer geavanceerde functies heeft.

6. Ecosysteem en Integratie

Een cruciaal verschil tussen de Google Pixel Watch 2 en de Samsung Galaxy Watch 6 Classic ligt in hun respectievelijke ecosysteemintegratie en de manier waarop ze samenwerken met andere apparaten en diensten.

Google Pixel Watch 2 Zwart is diep geïntegreerd met het Google-ecosysteem, wat betekent dat het naadloos samenwerkt met Google-diensten zoals Google Maps, Google Pay, en Google Assistant. Deze integratie biedt een gestroomlijnde ervaring voor gebruikers die al zwaar leunen op Google-producten en -diensten. Het biedt ook de mogelijkheid om apps direct vanuit de Google Play Store te downloaden, wat de toegang tot een breed scala aan apps en diensten vergemakkelijkt.

Samsung Galaxy Watch 6 Classic Zwart 47mm, aan de andere kant, is ontworpen om naadloos te integreren met Samsung’s eigen ecosysteem, inclusief smartphones, tablets, en zelfs huishoudelijke apparaten. Met Samsung Health biedt het uitgebreide gezondheidsmonitoring en fitness tracking die dieper gaan dan wat veel andere smartwatches bieden. Bovendien, de unieke integratie met Samsung-apparaten betekent dat je extra functionaliteiten krijgt, zoals de mogelijkheid om je smartphone of tablet te bedienen vanaf je pols, wat een meer verbonden ervaring biedt voor Samsung-gebruikers.

De keuze tussen de Pixel Watch 2 en de Galaxy Watch 6 Classic kan ook afhangen van je voorkeur voor het Google- of Samsung-ecosysteem, waarbij elk horloge voordelen biedt binnen zijn eigen ecosysteem voor een meer geïntegreerde en gepersonaliseerde gebruikerservaring.

Vergelijkingstabel

Functie Google Pixel Watch 2 Samsung Galaxy Watch 6 Classic 47mm
Compatibel Besturingssysteem Android Android
Breedte Horlogekast 41 mm 47 mm
Aanbevolen Polsomtrek 15 – 17 cm 19 – 22 cm
Accuduur in Tijdmodus 24 uur 68 uur
Type Hartslagmeting ECG en Optische ECG (alleen met Samsung smartphone)
Opslagcapaciteit 32 GB 16 GB
Waterbestendigheid Niet gespecificeerd Niet gespecificeerd
Contactloos Betalen Google Pay Google Pay
GPS Ja Ja
Muziekbediening Ja Ja
Prijs vanaf €299,- vanaf €329,-
Schermtype AMOLED AMOLED
Navigatie Touchscreen Draaiende ring + Touchscreen
Gewicht 31 g 59 g
Diepte 12 mm 11 mm
Bijzonderheden Goede integratie met Google-apparaten en -diensten Uitgebreide gezondheidsmonitoring met Samsung Health

Advies Google Pixel Watch 2

Wanneer wel te kopen:

  • Als je een Google Pixel smartphone of andere Android-apparaten gebruikt: De Pixel Watch 2 is geoptimaliseerd voor het Google-ecosysteem, wat zorgt voor een naadloze integratie en gebruikservaring.
  • Voor dagelijks gebruik: Met zijn subtiele ontwerp en comfortabele pasvorm is de Pixel Watch 2 ideaal voor dagelijks gebruik, biedt het snelle toegang tot notificaties, apps en Google Assistant.
  • Als je waarde hecht aan stijl: Het minimalistische ontwerp en de mogelijkheid om wijzerplaten en bandjes te wisselen, maken het een modieus accessoire dat bij verschillende outfits past.

Wanneer niet te kopen:

  • Als je een lange batterijduur belangrijk vindt: Met een batterijduur van slechts 24 uur moet de Pixel Watch 2 vrijwel dagelijks worden opgeladen, wat niet ideaal is voor mensen die een horloge zoeken met een lange batterijduur of voor intensief gebruik zonder tussentijds opladen.

Advies Samsung Galaxy Watch 6 Classic

Wanneer wel te kopen:

  • Voor uitgebreide gezondheidsmonitoring: De Galaxy Watch 6 Classic biedt geavanceerde gezondheidsfuncties, waaronder ECG en bloeddrukmeting (in combinatie met een Samsung smartphone), ideaal voor gebruikers die hun gezondheid nauwlettend willen volgen.
  • Als je een lange batterijduur zoekt: Met een indrukwekkende batterijduur van tot 68 uur is dit model geschikt voor mensen die niet elke dag hun horloge willen of kunnen opladen.
  • Voor een robuuste smartwatch met traditioneel ontwerp: Het klassieke horlogeontwerp met een draaiende ring voor navigatie spreekt gebruikers aan die de voorkeur geven aan een traditionele look met de functionaliteiten van een moderne smartwatch.

Wanneer niet te kopen:

  • Als je een kleiner of subtieler horloge zoekt: Met zijn grotere horlogekast en gewicht kan de Galaxy Watch 6 Classic als te groot of zwaar worden ervaren door gebruikers met kleinere polsen of die een lichter horloge prefereren.
  • Als je geen Samsung smartphone gebruikt: Sommige geavanceerde gezondheidsfuncties zijn alleen beschikbaar in combinatie met een Samsung smartphone, wat het minder ideaal maakt voor gebruikers van andere merken.

Conclusie

Voor wie op zoek is naar een smartwatch die naadloos integreert met het Google-ecosysteem en waarde hecht aan een subtiele stijl, is de Google Pixel Watch 2 een uitstekende keuze. Voor gebruikers die de voorkeur geven aan uitgebreide gezondheidsmonitoring en een langere batterijduur, is de Samsung Galaxy Watch 6 Classic de betere optie.

Overweeg je aankoop op basis van je persoonlijke behoeften en welk ecosysteem (Google of Samsung) je voorkeur heeft. Beide modellen bieden unieke voordelen die ze aantrekkelijk maken voor verschillende gebruikers.

Waar kun je deze producten bestellen?

We hebben de beste deals alvast voor je uitgezocht!

vs