Beste Fitbit stappenteller van 2021

Uitstekend nieuws! Zware work-outs, klotsend zweet, het is allemaal niet nodig om af te vallen.

Een stevige wandeling is juist veel effectiever. Doe jouw Fitbit stappenteller om, schiet in je sportoutfit en begin met lopen! De Fitbit stappenteller is namelijk onmisbaar geworden voor iedere wandelaar.

Ga jij ook voor de 10.000 stappen per dag? Ontdek nu welk Fitbit stappenteller het beste bij jou past.

1. Fitbit Inspire HR

Fitbit Inspire HR

Als je net een stapje verder wil gaan, dan is de Fitbit Insprire HR wellicht een interessante optie. De looks zijn gelijk aan de Inspire, maar aan de binnenkant beschikt de Fitbit Inspire HR over enkele kleine extraatjes!

De belangrijkste feature die de Fitbit Inspire HR heeft ten opzichte van de reguliere Inspire is de hartslagmeter. Deze meet 24/7 jouw hartslag en daarnaast biedt de Inspire HR-ademhalingsoefeningen op basis van jouw hartslag.

Bij de Inspire HR lijkt Fitbit enkele updates te hebben doorgevoerd ten opzichte van de reguliere Insipre. Er zijn minder klachten over de overgevoeligheid en over het algemeen zijn gebruikers positiever over de Inspire HR. De relatief korte batterijduur is dan ook het enige ‘minpunt’ dat wij kunnen ontdekken.

Bekijk prijs

Voordelen
 • Zeer makkelijk in gebruik
 • Snel te pairen met je telefoon
 • Waterdicht, dus ook geschikt voor zwemmen
 • Zeer nauwkeurige slaapmeting
Nadelen
 • Soms telt de Fitbit stappen die niet zijn gezet

2. Fitbit Charge 4

Fitbit Charge 4

Wie een sporthorloge zoekt dat meer is dan alleen een stappenteller, gaat al snel richting de Fitbit Charge 4. Het is bewonderenswaardig hoe veel technologie en features er bij de Charge 4 in dat ene comfortabele model zitten.

Uiteraard beschikt de Fitbit Charge 4 over een ingebouwde stappenteller, de 24/7 hartslagmeter en realtime GPS-tracking. Maar naast al deze opties beschikt de Charge 4 ook over de mogelijkheid om ermee te betalen, muziek af te spelen (helaas alleen als bedieningspaneel van je telefoon) en heeft hij een batterijduur van maar liefst 7 uur. Dat maakt de Charge 4 meer dan alleen een stappenteller.

De Fitbit Charge 4 kunnen we zien als het bruggetje tussen de Inspire, Inspire HR, de Alta HR en de Ionic. Het heeft de souplesse en het compacte model van de eerstgenoemden, maar gaat wat de features betreft een stukje verder. Het design en de verhouding tussen dit design en de features is dan ook het grootste pluspunt van de Fitbit Charge 4.

Bekijk prijs

Voordelen
 • De Fitbit laadt in 1,5 uur volledig op
 • Bandjes erg makkelijk te verwisselen
 • Mooi design en zit erg comfortabel
Nadelen
 • Alles dient via de app ingesteld te worden

3. Fitbit Ionic

Fitbit Ionic Charcoal

De Goliath onder de Fitbit stappentellers, dat is de Fitbit Ionic. De Fitbit Charge 4 meer dan alleen een stappenteller en de Ionic gaat hier nog een stapje verder in. De Ionic beschikt over alle eigenschappen die hiervoor aan bod zijn gekomen, maar kan dit tonen op een verbluffend 1.15” x .83” scherm met een resolutie van 348 x 250.

De Ionic is niet alleen een sporthorloge met een stappenteller, maar deze is uitstekend te gebruiken tijdens jouw dagelijkse routine. Naast alle sportfeatures beschikt de Ionic namelijk over de mogelijkheid om betalingen te doen, maar is het ook mogelijk om muziek af te spelen zonder telefoon!

Zoals een echte Goliath betaamt, is de Fitbit Ionic wat prijziger dan de andere modellen. Je krijgt hiervoor een totaalpakket met een helder scherm en in tegenstelling tot de andere modellen, zien we geen klachten over de leesbaarheid van berichten. Dat de ‘tegenvallers’ zijn dat er niet met de Fitbit Ionic getelefoneerd kan worden, geeft wel aan dat de rest allemaal wel snor zit!

Bekijk prijs

Voordelen
 • Mooi design
 • Handig te bedienen via de app
 • Gemakkelijk te koppelen met je telefoon
 • Snelle installatie
Nadelen
 • De hartslagmeter is soms niet helemaal accuraat

4. Fitbit Alta HR

Fitbit Alta HR

De Fitbit Alta HR gaat al iets langer mee, maar heeft veel overeenkomsten met de Inspire HR. Kon een model nog smaller dan de Inspire?

De Fitbit Alta HR bewijst van wel. Het was één van de eerste modellen van Fitbit en uitstekend voor nieuwkomers in het wandelen.

De Fitbit Alta HR mist enkele features ten opzichte van de Fitbit Inspire zoals GPS-tracking, maar biedt alle belangrijke features zoals de stappenteller, de hartslagmeter, slaapmonitor en meer. Het smalle model kan bij de Fitbit Alta HR doorslaggevend zijn!

Niet geheel onlogisch, is het grootste voordeel aan de Fitbit Alta HR het smalle design. Gebruikers zijn hier lyrisch over en het is dan ook de voornaamste reden om voor dit model te gaan.

Het smalle model heeft ogenschijnlijk wel tot gevolg dat er aan features wat is ingeleverd. Voornamelijk het ontbreken van de GPS heeft tot gevolg dat het aantal stappen wordt gebaseerd op een schatting, wat onnauwkeurigheid in de hand werkt.

Bekijk prijs

Voordelen
 • Zeer goede batterijduur
 • Zit erg comfortabel
 • Makkelijk te bedienen via de app
 • Krijg meer inzicht in je slaap
Nadelen
 • Hartslagmeting is soms niet accuraat
 • Geen fysieke knoppen om activiteit te starten

Wat maakt de stappenteller gezond?

Fitbit stappenteller

De positieve effecten van wandelen op lichaam en geest zijn bekend, maar wat is de positieve invloed van een Fitbit stappenteller hierbij?

Het antwoord is dat het vooral mentaal een rol speelt. Door gebruik te maken van de Fitbit stappenteller maak jij jouw prestaties inzichtelijk en maak jij het mogelijk om concrete doelen te stellen.

Het stellen van concrete doelen, het evalueren of je deze hebt behaald en waar nodig bijstellen, levert een positieve bijdrage aan jouw motivatie om te gaan wandelen.

Waar moet je op letten bij een Fitbit stappenteller?

Fitbit aanschaffen

Nu alle ins en outs over de meest bekende Fitbits met stappenteller nog vers in het geheugen liggen, is de vraag ‘hoe maak ik nu de beste keuze’.

Wij helpen je graag op weg.

Die keuze is immers net als 10.000 stappen zetten, een goed begin is het halve werk!

No-nonsense stappenteller vs. Totaalpakket

De eerste vraag die jij jezelf moet stellen is ‘zoek ik alleen een stappenteller of zoek ik het totaalpakket?’.

De no-nonsense stappentellers, zoals wij ze graag noemen, zijn de Fitbit stappentellers die doen wat ze moeten doen, daar volledig op zijn gemaakt, maar niet bijzonder veel extra features bevatten.

De Inspire, Inspire HR en de Alta HR zijn feitelijk van die no-nonsense stappentellers, waarbij laatstgenoemden al wel over bijvoorbeeld een hartslagmeter beschikken. Het model is echter extreem compact, wat hem optimaal maakt voor sporters.

De Fitbit Charge 4 en de Ionic in overtreffende trap zijn veel meer een totaalpakket, in plaats van een sporthorloge. Door de mogelijkheid om ook te betalen met deze modellen, de langere batterijduur en de mogelijkheden op het gebied van muziek, zijn deze modellen zeer geschikt voor het dagelijks leven.

Dus, welke Fitbit stappenteller gaat het worden?

Fitbit stappenteller kopen

De Fitbit stappenteller is er dus in alle soorten en maten. De maat, dat is waarschijnlijk een van de voornaamste punten waarop jij jouw keuze gaat baseren. Dat in combinatie met het doel dat jij voor ogen hebt met jouw stappenteller.

Ben jij echt alleen op zoek naar een stappenteller en vind je het gewoon belangrijk dat deze doet wat hij moet doen, stappen tellen? Dan zijn de Inspire, Inspire HR en Alta HR uitstekende opties voor jou.

De voornaamste verschillen die dan overblijven zijn de hartslagmeter en de prijs. Wil je echter een nauwkeurige stappenteller? Dan is de Inspire HR de juiste keuze, gezien de aanwezigheid van de GPS.

Wanneer jij echt nog een stapje harder wil lopen en een stapje verder wil gaan, dan zijn de Fitbit Charge 4 en de Ionic aanraders. Waar de Ionic echt het totaalplaatje biedt, is de prijs daar ook naar.

Welke Fitbit stappenteller jij ook kiest, met geen van allen kom je bedrogen uit.

Welk model gaat jouw stappen binnenkort bijhouden?

Wat vond je van dit artikel?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Er zijn nog geen reviews!

[GRATIS]
[GRATIS]