Ontdek de beste sporthorloges met muziek – je favoriete nummers tijdens je run

Op zoek naar het beste sporthorloge met muziek? De meeste hardlopers gebruiken muzikale ondersteuning tijdens runs en het is makkelijk te begrijpen waarom.

Muziek geeft je een boost, kan je tempo positief stimuleren en op peil houden, en je bent minder obsessief bezig met je fysieke conditie, waardoor je meer ontspannen loopt. Onderzoeken hebben ook uitgewezen dat goed gekozen muziek je tijden duidelijk verbetert.

Tijd om op zoek te gaan naar het horloge dat jou kan ondersteunen met de beste beats tijdens jouw volgende run.

We hebben de 5 beste van 2022 op een rijtje gezet.

 
foto product voordelen
garmin forerunner 745 Garmin Forerunner 745
 • 4 GB opslagruimte voor je muziek
 • Mogelijkheid tot afspelen van offline playlists van Spotify en Deezer
 • Subtieler dan de 945
 • Zeer accurate hartslagmeter
bekijk prijs
garmin venu 2 (1) Garmin Venu 2
 • Opslagruimte voor 750 van jouw favoriete nummers
 • Stream je favoriete muziek, zelfs offline
 • Prachtig Amoled-scherm met hogere resolutie
 • Health Snapshot in 2 minuten
bekijk prijs
Garmin Vivoactive 4 Garmin Vivoactive 4
 • Standaard muziek opslag tot wel 500 nummers
 • Stream je favoriete muziek, zelfs offline
 • Mooie afwerking geschikt voor iedere gelegenheid
bekijk prijs
Apple Watch Series 5 Apple Watch Series 6
 • Als lid van Apple Music luister je ieder gewenst nummer uit de catalogus
 • Je favoriete muziek is te beluisteren zonder je telefoon
 • Maak je eigen workout playlist
 • Meeste complete smartwatch op de markt
bekijk prijs
Samsung Galaxy Watch Active 2 Samsung Galaxy Watch Active 2
 • Honderden nummers op je horloge
 • Stream Spotify via je watch
 • Groot display
 • Nauwkeurige hartslagmeting voor het sporten
bekijk prijs

Beste 5 sporthorloges met muziekspeler

We gaan de 5 beste nu wat beter bekijken. Morgen al een run met je favoriete muziek? Lees dan nu alles over onze favorieten.

Garmin Forerunner 745

garmin forerunner 745

De Garmin Forerunner 745 Music is een prachtig vormgegeven sporthorloge dat heel comfortabel is om te dragen en je sportieve prestaties erg goed bijhoudt, zoals we van Garmin gewend zijn.

Hij heeft veel features aan boord, waaronder GPS (helaas zonder kaarten voor offline navigatie..) en accurate ingebouwde hartslagmeter.

Dat Garmin deugdelijke sporthorloges maakt, wisten we al. Met de Garmin Forerunner 645 Music kwam Garmin met een sporthorloge inclusief muziek feature. Tegenwoordig wordt dit steeds vaker de norm en beschikt ook de Garmin Forerunner 745 over een geïntegreerde muziekopslag.

De 745 beschikt over 4 GB aan opslagruimte die je kunt gebruiken om je muziek op te zetten. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om playlists van bijvoorbeeld Spotify of Deezer offline af te spelen op je horloge. De iets zwaardere Forerunner 945 beschikt over 5 GB aan muziekopslag.

De batterijduur met GPS én muziek bedraagt 6 uur, met GPS zonder muziek 16 uur en in smartwatch modus een hele week. De 945 gaat echter wel een stuk langer mee: respectievelijk 10 uur, 36 uur en twee weken.

Alhoewel de 745 een duidelijke upgrade is over de 645 Music van 2018, zul je een afweging moeten maken tussen de iets prijzigere maar oudere 945 met langere batterijduur en meer muziekopslag, of de meer sportief ogende 745. Als de meerprijs van ongeveer 100 euro geen probleem voor je is, kijk dan ook zeker naar de Forerunner 945.

Voordelen
 • 4 GB opslagruimte voor jouw favoriete nummers
 • Mogelijkheid tot het afspelen van offline playlists via Spotify en Deezer
 • Subtieler dan de 945
 • Zeer accurate hartslagmeter
Nadelen
 • Geen kaarten voor (offline) navigatie
 • Batterijduur korter dan de Forerunner 945

Meer weten? Lees dan onze Garmin Forerunner 745 review!

Garmin Venu 2

garmin venu 2

Ben je op zoek naar een Garmin sporthorloge met muziekspeler en (muziek)functionaliteit, waarmee je ook nog eens goed voor de dag komt als je nette kleding draagt, dan moet de Garmin Venu 2 minstens in je top 3 staan.

Misschien verdient hij wel de toppositie.

Want hoewel de Fenix 6 van Garmin ook een prachtig uurwerk is, is hij beduidend minder subtiel dan de Venu 2.

De Garmin Venu 2 is feitelijk een Vivoactive 4 met een mooier scherm, maar dat is helemaal geen schande.

De Vivoactive 4 is namelijk een uitstekend allround sporthorloge: met een keurige uitstraling voor elke gelegenheid en met uitstekende features voor zowel de ‘gezonde lifestyle’ gebruiker als de toegewijde sporter.

De Venu 2 heeft net als zijn voorganger een ingebouwde hartslagmeter die niet alleen je hartslag tijdens het sporten in de gaten houdt, maar ook de stressmeter en de ‘slaapkwaliteitmeter’ aanstuurt.

Daarnaast biedt de Venu 2 ook een aantal extra features en verbeteringen over de originele Garmin Venu. Zo is de Garmin Venu 2 verkrijgbaar in 2 formaten, de Garmin Venu 2S met een breedte 40,4 milimeter en de reguliere Garmin Venu 2 met een breedte van 45,4 milimeter.

De Garmin Venu 2 heeft een batterijduur van maximaal 11 dagen in de smartwatch modus. Dit is een flinke upgrade van de batterijduur van 5 dagen van de Garmin Venu.

Overige interessante features zijn onder andere de Health Snapshot, waarin het horloge de belangrijkste gezondheidsgegevens meet in een test van 2 minuten.

Ook is er een nieuwe HIIT sportprofiel. Je kunt bijvoorbeeld je AMRAP (As Much Reps As Possible) vastleggen en kun je een stuk meer sportprofielen downloaden.

Een veilig gevoel krijg je van de incidentdetectie die op het horloge aanwezig is. Hiermee wordt automatisch een (nood)nummer gebeld als je ernstig ten val komt.

Uiteraard beschikt de Venu 2 ook over GPS (en Glonass en Galileo) en een flinke lijst aan sportprofielen.

De Venu 2 is ook bijzonder goed geschikt voor hardlopers, onder meer vanwege de ondersteuning voor gestructureerde workouts. Dit betekent dat ook het zeer handige adaptieve trainingsprogramma Garmin Coach beschikbaar is.

Met de Garmin Venu 2 kun je je vochtinname gedurende de dag invoeren, waarmee je je vochtgehalte beter op peil kunt houden.

Tevens biedt de Venu ademhalingsoefeningen, waarmee je tot rust kunt komen, en kun je verschillende mooi vormgegeven animaties bekijken die uitleggen hoe je specifieke fitnessoefeningen moet uitvoeren.

garmin venu 2 (2)

Smart functionaliteiten heeft de Venu 2 ook, zodat je oproepen en berichten van je smartphone op je horloge kunt zien binnenkomen en hier – kort – op kunt reageren.

Contactloos betalen met Garmin Pay is ook een optie op de Venu 2. Wel zo makkelijk voor snelle (impuls)aankopen.

Last but not least, heeft de Garmin Venu 2 standaard muziekopslag aan boord en is er een stuk meer opslag beschikbaar voor liedjes dan zijn voorganger (500 vs 750 liedjes). Zo kun je al je favoriete tracks beluisteren als je in de sportschool aan het zwoegen bent of buiten met hardlopen je 10K aan het verbeteren bent.

Dat niet alleen; je kun ook ‘gewoon’ je favoriete streaming apps, zoals Deezer en Spotify, gebruiken op de Venu 2. Ook offline.

garmin venu 2 (3)

De Garmin Venu 2 is dus goed nieuws voor muziekliefhebbers… en voor sportliefhebbers natuurlijk.

Uiteraard is zijn voorganger, de Garmin Venu, nog steeds een prima smartwatch en voor degene met een iets strakker budget nog zeker het overwegen waard.

Voordelen
 • Opslagruimte voor al jouw favoriete nummers, dat zijn zo’n 750 nummers
 • Stream je favoriete muziek via Deezer of Spotify, zelfs offline
 • Prachtig Amoled-scherm met hogere resolutie
 • Gerichter trainen doordat het horloge je hartslagzones toont tijdens het trainen
 • Accurate health snapshots in 2 minuten
Nadelen
 • Navigatie functie via pijl is wat wennen
 • Niet compatibel met sommige Huawei telefoons

Meer weten? Lees dan onze Garmin Venu 2 review!

Garmin Vivoactive 4

Garmin Vivoactive 4

De Garmin Vivoactive 4 is een veelzijdig sporthorloge, mét muziek aan boord.

Het horloge heeft genoeg smart functionaliteiten, een aantrekkelijke vormgeving en een verrassend robuust aanbod aan sportieve functionaliteiten. En standaard muziekopslag.

De Vivoactive 4 is feitelijk ‘gewoon’ een mooie verbetering van zijn voorganger, aangezien de Vivoactive 3 grotendeels over dezelfde eigenschappen beschikte.

Maar dat maakt de Vivoactive 4 niet minder indrukwekkend.

De schermresolutie is omhooggegaan maar, belangrijker, er is een fysieke knop toegevoegd.

Bij veel sporters was het een doorn in het oog dat de Vivoactive 3 met het touchscreen bediend moest worden om (vooral) een track te markeren. Dat is met deze extra knop verleden tijd.

Garmin Vivoactive 4 Music

Natuurlijk heeft de Vivoactive een hartslagmeter en GPS aan boord, kan het horloge je slaapkwaliteit meten, en kun je kiezen uit profielen voor vele uiteenlopende sporten.

Nieuw is dat de hartslag nu ook onder water gemeten kan worden, handig dus voor de zwemmers onder ons.

Voor de hardlopers is het goed te weten dat gestructureerde workouts gedownload (en uitgevoerd) kunnen worden met het horloge en dat ook de adaptieve trainingsapp Garmin Coach tot de mogelijkheden behoort.

Hiermee kun je een eigen coach kiezen die tips geeft en een programma voor je samenstelt voor 5K, 10K of een halve marathon.

Garmin Vivoactive 4 Music

De functies voor ‘bewegingsbewuste’ gebruikers en fitnessliefhebbers zijn ook uitgebreid.

Zo kun je precies je vochtinname bijhouden, is er een pulsoximeter die het zuurstofgehalte in je bloed meet, en geeft de Body Battery inzicht in je energieniveau gedurende de dag.

Een mooie toevoeging is verder dat je geanimeerde instructiefilmpjes over de uitvoering van fitnessoefeningen.

Dit ziet er behoorlijk indrukwekkend uit op het schermpje van de Vivoactive 4.

Muziekopslag

Een groot voordeel is ook dat er standaard muziekopslag – en overige muziekfunctionaliteit – aanwezig is op de Vivoactive 4.

Dit was weliswaar ook te verkrijgen op de Vivoactive 3, maar daarvoor moest je dan wel de speciale (en duurdere) ‘Music’-uitvoering kiezen.

Nu dus niet, en kun je zo’n 500 tracks op je horloge laden.

Ook kun je (offline) gebruikmaken van verschillende fijne muziekapps, waaronder Spotify en Deezer.

Erg prettig voor sporters die niet zonder muziek kunnen, of in ieder geval: meer uit hun workouts halen met hun favoriete tracks in hun oren. En laten we wel wezen: dit geldt voor heel veel sporters.

Het hoeft overigens niet altijd muziek te zijn: een podcast kan ook goed werken tijdens een lange workout, zoals een training voor een (halve) marathon. Prima voor de afleiding.

Natuurlijk heeft de Vivoactive 4 smart functies.

Zo kun je notificaties ontvangen, antwoorden op berichten en contactloos betalen. En de incidentdetectie zorgt ervoor dat er een telefoonnummer wordt gebeld als je een ongeluk krijgt.

Al met al een zeer compleet horloge.

Bekijk de beste deals van de Garmin Vivoactive 4

Meer weten? Bekijk dan onze uitgebreide Garmin Vivoactive 4 review.

Voordelen
 • Standaard muziek opslag tot wel 500 nummers
 • Stream je favoriete muziek via Deezer of Spotify, zelfs offline
 • Geanimeerde fitness instructies filmpjes van hoge kwaliteit, zeer geschikt voor beginners
 • Mooie afwerking geschikt voor iedere gelegenheid
Nadelen
 • Iets zwaarder dan zijn voorganger
 • Binnenshuis is het display aan de donkere kant

Apple Watch series 6

Apple Watch series 6

Halverwege 2019 was de Apple Watch Series 5 de revelatie onder de sporthorloges. Nu heeft hij een waardige opvolger: de Series 6.

Als het gaat om muziek zijn de 2 modellen vergelijkbaar: beide beschikken over maar liefst 32 GB muziekopslag. Dat houdt in dat je nooit meer je telefoon hoeft mee te nemen om letterlijk door je work-outs te swingen!

Via de Apple Watch 6 kun je gebruik maken van zowel Spotify als Apple Music. De bediening is, als je wilt, zelfs spraak gestuurd. Geklooi aan je horloge tijdens je run is dus verleden tijd.

De Watch 6 zou geen waardige opvolger zijn van de 5 als er niet wat verbeterd was. Zo beschikt het nieuwste model over een snellere chip waardoor het apparaatje tot 20% sneller is. Daarnaast is het scherm 2,5x zo helder geworden.

Ook beschikt de Apple Watch 6, net zoals de 5, weer over een ECG functionaliteit waarmee je hartfilmpjes kunt maken.

In de Watch 6 is niet alleen een verbeterde GPS-variant verwerkt zodat je kunt genieten van nog accuratere tracking.

Hij heeft ook een always-on hoogtemeter. Zelfs buiten je activiteiten weet je dus precies op welke hoogte je je bevindt.

Met deze Apple Watch meet je veel, maar geen geavanceerde hardloopfuncties. Een ander minpunt is het feit dat je dit horloge alleen volledig kunt gebruiken als je in het bezit bent van een iPhone.

Voordelen
 • Sterk device met veel meetmogelijkheden
 • ECG, SPO2 & VO2-max-meting en hartfilmpjes zijn beschikbaar
 • Je hebt geen telefoon nodig om muziek af te luisteren
 • Navigeren en routeregistratie doe je met de geïntegreerde GPS-ontvanger
 • Ook veel smartwatchfuncties, zoals contactloos betalen en berichten/ oproepen ontvangen
Nadelen
 • Hogere prijsklasse
 • Alleen volledig functioneel in combinatie met een iPhone
 • Batterijduur is maximaal 18 uur
 • Geavanceerde hardloopmetingen zijn niet mogelijk
Ontdek de beste deals voor de Apple Watch Series 6

Samsung Galaxy Watch Active 2

Samsung Galaxy Watch Active 2

Samsung is, net als Apple, een elektronicamerk dat onder meer smartwatches maakt, die ‘toevallig’ ook sportieve functies hebben.

Dit in tegenstelling tot merken als Garmin en Polar die gespecialiseerd zijn – of zich gespecialiseerd hebben in – horloges en wearables die sportieve prestaties meten.

Smartwatches van Samsung zullen dan ook altijd op zijn minst mooie, veelzijdige horloges blijven met niet zulke diepe of uitgebreide sportieve functies als de merken die zich volledig op sporters lijken te hebben gericht.

Maar lijnen vervagen.

Sporthorloges krijgen steeds meer smart functies en smartwatches worden steeds sportiever.

Neem de Samsung Galaxy Watch Active 2.

Dit model heeft als voorvader de ‘normale’ Galaxy Watch, die heel compleet was, ook op het gebied van sportieve functies, met 39 sportprofielen, hartslagmeting, slaapmeting, stressmeting en nog veel meer. En alles kon worden bijgehouden en bekeken in de erg prettige Samsung Health app.

Samsung Galaxy Watch Active 2 overige functies

Toch sprak dit horloge niet alle sportieve gebruikers even goed aan, onder meer vanwege zijn flinke formaat. Daarom werd de Galaxy Watch Active geïntroduceerd, die voordeliger was maar verder alle functionaliteiten had van zijn grotere broer. Hij moest het alleen doen zonder roterende ‘bezel’.

De voordelen: hij was kleiner, lichter en oogde sportiever. Wat hem meteen een stuk geschikter maakt voor allerlei sporters.

In de Galaxy Watch Active 2 is de roterende bezel weer terug (in virtuele vorm), waarmee dit het ideale Samsung sporthorloge is geworden.

Net als de Apple Watch Series 5 kun je met de Galaxy Watch Active 2 een ECG-filmpje laten maken. Ook is de persoonlijke assistent Bixby standaard aanwezig en kun je contactloos betalen met Samsung Pay.

Omdat ook de sportieve horloges van Samsung bovenal smartwatches zijn met algemene gebruikers als doelgroep, zit het met de muziekfunctionaliteit wel goed.

Er is zo’n 2,5 GB beschikbaar – ruimte voor honderden tracks dus – om je eigen nummers op te slaan, wat heel eenvoudig gaat.

Daarnaast kun je Spotify gebruiken op je Galaxy Watch Active 2. Met een speciale app kun je je favoriete Spotify-nummers ook gewoon offline beluisteren.

Een smartphone meenemen (voor muziek) terwijl je gaat sporten is dus niet nodig.

Beste Deals voor de Galaxy Watch Active 2
Voordelen
 • Honderden nummers op je horloge door zijn 2,5GB ruimte
 • Spotify gebruik je direct op je watch
 • Groot display wat afmaken en gebruik prettig maakt
 • Nauwkeurige hartslagmeting, ideaal voor tijdens het sporten
Nadelen
 • Stukje duurder dan zijn voorganger

Meer weten? Bekijk dan onze uitgebreide Samsung Watch Active 2 review.

Hardlopen zonder muziek?

Tegelijkertijd is er ook wat te zeggen voor lopen zonder muziek.

Zo ben je minder afgesloten van je omgeving en ben je je bewuster van je lichaam en looptechniek, wat je kan helpen met het analyseren en verbeteren van je vorm.

Hoewel veel nadelen verdwijnen als je de muziek wat zachter zet, zou je het lopen met en zonder muziek natuurlijk prima kunnen afwisselen.

Al is het maar zodat je op wedstrijddagen, als je eigen muziek niet toegestaan is, op eigen kracht je tempo kunt vasthouden.

Hoe dan ook: de meeste lopers en onderzoekers zijn het erover eens dat muziek een positieve bijdrage levert aan je loopprestaties.

Hardlopen zonder spierpijn

Muziekspeler vs muziekbediening

Veel sporthorloges beschikken over muziekfunctionaliteit.

Daarmee kun je dan heel eenvoudig muziek bedienen – tracks skippen, volume wijzigen – via je horloge terwijl je loopt.

Erg handig natuurlijk maar echt leuk wordt het pas als er ook daadwerkelijk een muziekspeler ingebouwd zit en je dus zelf muziek op je sporthorloge kunt zetten en afspelen.

Sporthorloges met ingebouwde muziekspeler zijn doorgaans iets duurder maar ze hebben wel een groot voordeel: je kunt je telefoon thuislaten, waardoor je weer wat lichter en meer ongehinderd kunt lopen.

Een no brainer dus? Niet per se.

Als je een klein budget hebt, een lichte telefoon, of als je toch altijd je telefoon bij je wilt hebben om bereikbaar te kunnen zijn, dan kun je prima kiezen voor een sporthorloge met alleen muziekbediening.

Garmin Forerunner 645 Music

Bluetooth vs bedrade oordopjes/koptelefoons

Je kunt op verschillende manieren naar de muziek luisteren.

Enerzijds maak je de keuze voor een in-ear, on-ear of over-ear koptelefoon, waarbij de eerste in principe het meest praktisch zijn vanwege hun formaat en gewicht.

Anderzijds kun je kiezen tussen draadloze bluetooth oordopjes of een bedrade variant. In theorie is de geluidskwaliteit – of in ieder geval de betrouwbaarheid – van hoofdtelefoons met snoer beter, maar er zijn de laatste jaren al verschillende draadloze varianten op de markt gekomen die zich goed kunnen meten met hun bedrade broertjes.

hardlopen met muziek

Het is niet moeilijk te bedenken waarom je een draadloze hoofdtelefoon zou willen.

Je hebt geen last van draden die verstrikt raken, in de weg hangen of teveel aan je oordopjes trekken tijdens het hardlopen.

Toch is het ook hier weer geen uitgemaakte zaak.

Als je een goed bevestigingssysteem hebt, met clips of klemmetjes, en je dopjes goed blijven zitten, dan is er helemaal niets mis met oordopjes met draad.

Als groot voordeel heb je namelijk wel dat je nooit last hebt van een wegvallend signaal en de geluidskwaliteit altijd consistent is.

Conclusie

Hardlopen met muziek is een goed idee.

Helemaal als je je playlist zorgvuldig samenstelt en matcht met je bedoelde snelheid, is het een prima hulpmiddel voor je trainingen.

Daarnaast krijg je er een boost door en wordt de hardloopactiviteit zelf wat prettiger als je steeds je favoriete muziek bij je hebt.

Erg fijn is dat steeds meer sporthorloge- en smartwatch-fabrikanten ook gaan inzien hoe belangrijk sporters geïntegreerde muziekspelers vinden.

Daarom is er inmiddels al flink wat aanbod van activity trackers en sporthorloges met muziekplayers om uit te kiezen.

Dan hangt het er alleen nog even vanaf hoeveel opslagruimte je wilt en welk besturingssysteem en apps je wilt gebruiken voor het uploaden en beluisteren van je tracks. Maar daar kom je vast wel uit!

Bekijk hier onder de 5 beste sporthorloges met muziek van dit moment!

 
foto product voordelen
garmin forerunner 745 Garmin Forerunner 745
 • 4 GB opslagruimte voor je muziek
 • Mogelijkheid tot afspelen van offline playlists van Spotify en Deezer
 • Subtieler dan de 945
 • Zeer accurate hartslagmeter
bekijk prijs
garmin venu 2 (1) Garmin Venu 2
 • Opslagruimte voor 750 van jouw favoriete nummers
 • Stream je favoriete muziek, zelfs offline
 • Prachtig Amoled-scherm met hogere resolutie
 • Health Snapshot in 2 minuten
bekijk prijs
Garmin Vivoactive 4 Garmin Vivoactive 4
 • Standaard muziek opslag tot wel 500 nummers
 • Stream je favoriete muziek, zelfs offline
 • Mooie afwerking geschikt voor iedere gelegenheid
bekijk prijs
Apple Watch Series 5 Apple Watch Series 6
 • Als lid van Apple Music luister je ieder gewenst nummer uit de catalogus
 • Je favoriete muziek is te beluisteren zonder je telefoon
 • Maak je eigen workout playlist
 • Meeste complete smartwatch op de markt
bekijk prijs
Samsung Galaxy Watch Active 2 Samsung Galaxy Watch Active 2
 • Honderden nummers op je horloge
 • Stream Spotify via je watch
 • Groot display
 • Nauwkeurige hartslagmeting voor het sporten
bekijk prijs

Wat vond je van dit artikel?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Er zijn nog geen reviews!