327 reviews | opgehaald van: Coolblue, Coolblue

Samsung Galaxy Watch 5 (Pro) Review

 • Batterij gaat langer mee, dagelijks opladen niet (meer) nodig
 • Meer kaart- en navigatiefuncties (op de Pro) goede stimulans om erop uit te gaan
 • Krasbestendig saffierglas zorgt voor meer rust tijdens het dragen
 • Nieuwe temperatuursensor potentieel nuttige gezondheidstool
 • GPS lijkt te zijn verbeterd, een voordeel voor sporters die goed willen analyseren
 • Geen roterende bezel
 • Weer niet compatibel met iOS-apparaten
onze partners
Samsung Galaxy Watch 5 Samsung Galaxy Watch 5 run watchface Samsung Galaxy Watch 5 profielen Samsung Galaxy Watch 5 rosegoud Samsung Galaxy Watch 5 Pro
  Samsung Galaxy Watch 5
  Samsung Galaxy Watch 5 run watchface
  Samsung Galaxy Watch 5 profielen
  Samsung Galaxy Watch 5 rosegoud
  Samsung Galaxy Watch 5 Pro

Video - look and feel

Review

Sporters en techliefhebbers leven in een mooie tijd. Sport en health worden steeds belangrijker en dus verschijnen er steeds meer ‘actieve’ functies in smartwatches en andere wearables. Dit geldt ook voor de Samsung Galaxy Watch 5 (Pro).

Let op: De nieuwe Galaxy Watch 6 is uit! Bekijk hier: Galaxy Watch 6 review

Galaxy Watch 5 Pro in doos breed

Het zal niet lang duren voor we het beste hebben van twee werelden: een uitmuntende smart(watch)-ervaring, met de mooiste looks en nuttigste apps én daarnaast alle sportieve functionaliteit en nauwkeurigheid die we ons kunnen wensen.

Tot die tijd komen we een heel eind met – bijvoorbeeld – de Garmin Epix, Apple Watch 8 (Ultra) én… de Galaxy Watch 5 (Pro), die weer flink verbeterd is; met een beter scherm, grotere batterij, verbeterde GPS en meer functies.

Galaxy Watch 5 Pro horloge doos inhoud

We hebben de Galaxy Watch 5 Pro uitgebreid getest zodat je precies weet of het wat voor je is.

Onze video review

Scherm en Design

Galaxy Watch 5 watchface spacey

Op het eerste gezicht lijkt de Galaxy Watch 5 erg veel op de Galaxy Watch 4, maar er is toch wel het een en ander veranderd. Zeker als je kijkt naar de Pro-uitvoering.

Geen roterende bezel op de Galaxy Watch 5

Fans van de roterende ring op de Galaxy Watch zullen niet blij zijn, want deze is op geen enkele uitvoering van de Galaxy Watch 5 aanwezig.

Dus of je nu de Galaxy Watch 5 of de grotere Galaxy Watch 5 Pro koopt, je kunt aan je scherm draaien tot je een ons weegt, maar er zal geen beweging in komen. Voorheen zat de roterende bezel nog wel ‘gewoon’ op de Galaxy Watch 4 Classic.

Let wel, we hebben het dan over fysieke variant; de virtuele of digitale versie is wel nog gewoon te gebruiken. De grote vraag is dan of deze een beetje lekker werkt. En het antwoord is – uiteindelijk – ‘ja!’.

In eerste instantie is het even wennen en zoeken, maar zodra je de smaak te pakken hebt, gaat het heel soepel.

Met name het design van de Galaxy Watch 5 Pro helpt hierbij. De iets verhoogde en schuin aflopende rand is ideaal voor de bediening van de digitale bezel.

Galaxy Watch 5 watchface wit

Als je onderaan het display de binnenkant van deze rand met je vinger volgt, werkt het ‘scrollen’ met de digitale bezel altijd goed. En het is ook nog eens een prettig gevoel.

Display

Galaxy Watch 5 watchface grijs camo

Wat betreft het display is er weinig nieuws onder de zon.

Ook nu heb je weer een rond scherm met een Amoled touchscreen en twee knoppen aan de rechterkant.

Er zijn – los van de Pro-versie – net als voorheen twee maten beschikbaar, een 40 mm Galaxy Watch 5 met een 1,2 inch display, en een 44 mm Galaxy Watch 5 met een 1,4 inch display. De resolutie is, respectievelijk, 396 x 396 pixels en 450 x 450 pixels.

Een – potentieel erg belangrijk – verschil is wél dat de Galaxy Watch 5 saffierglas heeft en de Watch 4 ‘gewoon’ Gorilla Glass. Dit maakt de Watch 5 veel krasbestendiger.

Galaxy Watch 5 saffierglas

Hierdoor hoef je je minder zorgen te maken over de bescherming van je kostbare en geliefde smartwatch.

Stevige (en dikke) Galaxy Watch 5 Pro

Nog meer verschillen kom je tegen als je kiest voor de duurdere Galaxy Watch 5 Pro. Deze heeft hetzelfde display als de 44 mm-versie van de normale Watch 5, maar heeft met 45 mm een iets grotere kast.

Deze kast beschermt het display bovendien (nóg) beter dan dat van de reguliere Watch 5 vanwege een iets hogere rand en het feit dat ie van titanium is gemaakt en niet van (verstevigd) aluminium. Daarnaast is het saffierglas op de Watch 5 Pro nog steviger.

Galaxy Watch 5 zijkant driekwart kast

Nog een klein verschil – of niet zo klein als je het letterlijk neemt – is de flink toegenomen dikte van de Galaxy Watch 5 Pro.

De specificaties op de site van Samsung verdienen hierbij wat toelichting, want hier is het alsof het verschil met de normale Watch 5 slechts 0,7 mm terwijl het in werkelijkheid zo’n 2 mm is.

Dat komt omdat bij de Watch 5 Pro – naast de uitstekende hartslagsensor – een glooiende verhoging niet is meegerekend. Terwijl dit ‘heuveltje’ tussen de sensor en het vlakke gedeelte van de kast het horloge wel echt zichtbaar dikker maakt.

Het is absoluut geen ramp – en er zijn nog steeds (veel) dikkere smartwatches, zoals de Garmin Fenix 7X en de Coros Vertix 2 – maar het is wel goed om te weten.

In de praktijk valt de dikte van de Galaxy Watch 5 Pro erg mee. Ja, het is een fors horloge, maar toch is ie ook opvallend stijlvol, door de matte en ‘cleane’ titanium kast.

Galaxy Watch 5 Pro bandje

Galaxy Watch 5 bandje

Het bandje van de Watch 5 Pro verschilt van die van de normale Galaxy Watch 5. Je moet het bandje vastklikken met een magneet in plaats van op de gebruikelijke manier vastmaken met een gesp met pinnetje en gaatjes.

Galaxy Watch 5 Pro sluiting

Als je eenmaal de juiste maat hebt gekozen door het bandje ver genoeg door de schuif te duwen kun je het bandje kinderlijk eenvoudig losmaken en weer dichtklikken.

Het verstellen is in eerste instantie een uitdaging maar als je het klepje openduwt door met je vinger het bandje hier tegenaan te drukken, gaat dit heel eenvoudig (zonder dat je je nagel beschadigt).

Het kan overigens wel voorkomen dat je tijdens het eten ineens een vork of lepel aan je horloge hebt hangen, vanwege de sterke magneet. Apart. Maar eerder grappig dan vervelend…

Galaxy Watch 5 vork aan horloge

Wel is het jammer dat het bandje niet helemaal goed aansluit rond de pols. Dit komt deels door de dikte van het horloge en deels door de stugge aanhechting van het bandje aan de kast.

Het is zeker geen ‘dealbreaker’ maar een betere pasvorm op deze plekken was de uitstraling ten goede gekomen. Gelukkig zijn er ook bandjes verkrijgbaar voor de Watch 5 Pro die wél helemaal aansluiten.

Hardlopen en (andere) activiteiten

Samsung Galaxy Watch 5 run watchface

De Galaxy Watch 5 kan meer dan 100 activiteiten bijhouden en daarbij bovendien automatisch deze activiteiten starten zodra ze gedetecteerd worden.

Naast je stappen, afstand en tempo – die allemaal met behulp van GPS worden bijgehouden – word je VO2-max gemeten – of geschat – zodat je een goede indicatie hebt van je conditie en je vooruitgang.

Net als de Galaxy Watch 4 beschikt de Watch 5 ook weer over een digitale hardloopcoach om je te begeleiden bij je training.

Voor de meest basic activiteitendata beschikt de Galaxy Watch 5 over de bekende hartjes om vol te maken – tegenover de ringen van Apple – die je in beeld krijgt als je één keer naar links veegt op je horloge.

Je kunt dan op een visueel aantrekkelijke manier zien hoe ver je bent met je stappendoel, hoeveel minuten je die dag actief bent geweest en hoeveel calorieën je hebt verbrand.

Een activiteit selecteer je door op een van de drie activiteiten te tikken die standaard getoond worden in een van je homescreens of door eerst op ‘meer’ te tikken voor de volledige lijst met profielen.

Na het tikken op een activiteit zie je een timer en start na 3 seconden automatisch de activiteit als je niets doet.

Samsung Galaxy Watch 5 startscherm

Dit is even wennen als je normaal gesproken iets als een Polar of Garmin gebruikt. Hierbij sta je eerst in een soort stand-by-modus, zodat je de instellingen nog kunt aanpassen en kunt wachten tot er een GPS-fix is. Nu is het maar hopen dat de GPS er snel genoeg is.

Gelukkig is er meestal heel snel GPS-verbinding, maar het voelt toch wat te gehaast aan op deze manier.

Een workaround (voor de GPS) is om standaard naar de lijst met profielen te gaan (zonder een specifiek profiel te selecteren). In dat scherm zie je namelijk duidelijk wanneer het groene locatiesymbool stopt met knipperen als teken dat er een GPS-fix is.

Samsung Galaxy Watch 5 profielen

De data die je horloge vergaart tijdens een run is best indrukwekkend, met naast informatie over je hartslag, afstand, calorieverbruik en tempo ook data over je cadans, de tijd op de grond, tijd in de lucht, regelmaat, je verticale oscillatie en je stijfheid.

Aan de hand van kleuren krijg je hierbij te zien of je het ‘goed’ of zelfs ‘super’ hebt gedaan of dat je nog moet ‘verbeteren’. En indien je nog wat moet verbeteren dan krijg je uitgebreide uitleg – met oefeningen – hoe je dit kunt doen.

Uitslag met grafiek hardlopen_Samsung Health Hardlopen uitslag_Samsung Health Analyse hardlopen_Samsung Health Watch 5 stijfheidjpg

Watch5 oefeningen stijfheid Watch 5 oefeningen stijfheid 2 Watch 5 oefeningen stijfheid 3 Watch 5 oefeningen stijfheid 4

Galaxy Watch 5 GPS

De nauwkeurigheid van de GPS-metingen is verbeterd ten opzichte van die van de Galaxy Watch 4. Maar echt gelijkwaardig aan de gemiddelde Garmin of Polar is de Galaxy Watch 5 nog niet.

Op rechte wegen en paden doet de Galaxy Watch 5 het meestal probleemloos, maar bij bochten of uitdagende omgevingen snijdt hij regelmatig stukken af.

Wellicht dat de meetinterval relatief groot is en de Watch 5 bijvoorbeeld niet iedere seconde meet. Dat zou dit verschijnsel kunnen verklaren.

Bij de runs hieronder zie je duidelijk hoe de Garmin Venu 2 meestal netjes op het pad blijft (overeenkomstig met de werkelijkheid) terwijl de Galaxy Watch 5 Pro me door het water, huizen, bermen of bomen laat lopen.

Hierdoor kunnen de gemeten afstand en het weergegeven tempo afwijken van de werkelijkheid.

GPS Galaxy Watch5 5K7

GPS Galaxy Watch5 5K6

GPS Galaxy Watch5 5K3

GPS Galaxy Watch5 5K1

Het vormt geen probleem als je steeds dezelfde route loopt (waarbij je gewoon je relatieve vooruitgang kunt zien). Maar het is wel jammer voor gebruikers die zo exact mogelijk hun statistieken willen bijhouden of scherpe tijden willen neerzetten.

Toch zijn de grote lijnen gewoon wat ze moeten zijn en is de nauwkeurigheid alweer een stukje verbeterd ten opzichte van die van de Galaxy Watch 4, dus we gaan de goede kant op.

Kaarten en navigatie

Galaxy Watch 5 kaart

Met de Galaxy Watch 5 Pro heb je de mogelijkheid om GPX-kaarten te importeren op je telefoon en horloge en met behulp hiervan routes te lopen, met behulp van turn-by-turn-navigatie.

Het is vergelijkbaar met de Koersen-functie op Garmin horloges, met het verschil dat je niet in de Samsung Health-app zelf de routes kunt aanmaken, maar hier een extern platform voor nodig hebt. Zoals Komoot, Strava… of, waarom ook niet: ‘Koersen’ in Garmin Connect.

Verschillende reviewers melden dat dit proces omslachtig zou zijn, of dat de koersen moeilijk terug te vinden zijn maar dit valt eigenlijk reuze mee.

Toegegeven, een directe routecreatie in de app zou nóg handiger zijn geweest, maar dit is voorlopig een aardig alternatief.

Welke platform je ook kies voor het maken van je route, hierna kies je voor ‘exporteren als gpx-bestand’ en sla je hem op je mobiel op.

Zoek dit bestand dan (in je downloads) op je mobiel op en open hem met Samsung Health. Dan wordt hij meteen (na het geven van een naam) toegevoegd aan de app en kun je hem ook heel makkelijk terugvinden in een van de homescreens op je horloge.

Galaxy Watch 5 overzicht routes

Ja, om hem in de app te vinden moet je even weten dat je eerst naar de bewuste activiteit moet gaan waaronder de route staat opgeslagen (bijvoorbeeld bij ‘fietsen’ als je hem als fietstocht hebt toegevoegd) maar dat is alles.

Een nadeel is wel dat deze functionaliteit op dit moment alleen nog beschikbaar is voor hiken en fietsen, maar hopelijk zal hardlopen hier ook snel aan toe worden gevoegd.

Natuurlijk kun je een hardlooproute wel als hiketocht opslaan, zodat je gewoon de gewenste routebegeleiding hebt, maar je krijgt dan niet al die waardevolle hardloopdata (maar alleen basic hikedata als afstand en hoogte).

Toch nog even voor de goede orde: het gaat hier dus niet om volledige topografische kaarten die je kunt bekijken tijdens je activiteit. Als je dit wilt zul je je telefoon mee moeten nemen.

Je kunt dus wel ‘offline’ de gedownloade route volgen en meldingen krijgen als je van de route afwijkt, maar indien je alle kaartdetails wilt, heb je dus je telefoon nodig.

Verder heb je de mogelijkheid om aan het einde van je route exact hetzelfde pad weer terug te volgen met behulp van de Track Back-functie. Let wel, dit is de route zoals jij hem uiteindelijk hebt gelopen (inclusief mogelijk andere afslagen), niet zoals je hem oorspronkelijk hebt aangemaakt.

Het is allemaal fijne functionaliteit voor (buiten)sporters. Niet nieuw voor de meeste Garmins en veel andere sporthorloges, maar nog niet bepaald standaard voor smartwatches.

Health & Slaapmetingen

Galaxy Watch 5 hartslagsensor

Helemaal goed voorzien is de Galaxy Watch 5 op het gebied van health & slaapmetingen, die je in detail kunt bekijken in de Samsung Health-app op je telefoon.

De BioActive sensor van de Galaxy Watch 4 is weer aanwezig, maar wel met een groter leesoppervlak om de nauwkeurigheid te verbeteren.

Daarbij heb je natuurlijk de mogelijkheid om je hartslag te meten maar kun je ook een ECG maken.

Galaxy Watch 5 ECG2

Galaxy Watch 5 ECG live

Hiervoor moet je 30 seconden lang je vinger op de startknop houden, waarbij je de hartgrafiek live op je horloge ziet. Je meting wordt vervolgens in een bepaalde categorie ingedeeld, die je iets vertelt over de conditie van je hart.

Galaxy Watch 5 ECG in app_Samsung Health Monitor  Uitleg ECG sinusritme_Samsung Health Monitor

Later kun je deze grafiek/meting uitgebreid op je Samsung-telefoon bekijken en als een rapport(je) opslaan (voor je dokter bijvoorbeeld).

Deze ECG-functie werkt goed en is een (potentieel) waardevolle toevoeging voor het goed monitoren van je gezondheid.

Al moet je niet iedere dag obsessief een ECG gaan maken als er geen reden toe is. Zorg er ook voor dat je horloge altijd goed strak om je pols zit en dat je zo stil mogelijk zit. Anders kun je zomaar de uitslag ‘Atriumfibrillatie’ krijgen, met het advies om een arts in te lichten.

Daarom is het ook vooral aardig om achter de hand te hebben en geen functie die je vaak zult gebruiken.

Met de BioActive sensor kun je ook een ‘bio-elektrische impedantie analyse’ maken.

Met deze analyse kun je je lichaamssamenstelling in kaart (laten) brengen, zoals dit ook op een smart scale gebeurt. Je kunt dan – via de knoppen aan de zijkant – te weten komen wat je vetpercentage, spiermassa en hoeveelheid lichaamsvocht is.

Galaxy Watch 5 lichaamssamenstelling

Verder is het net als op veel huidige smart- en sportwatches op de Galaxy Watch 5 mogelijk om je SpO2 te meten (zuurstofgehalte in je bloed).

Alles bij elkaar geeft dit een behoorlijk compleet beeld van je gezondheid.

Galaxy Watch 5 hartslag

Galaxy Watch 5 stress

Nieuw op de Galaxy Watch 5 is de aanwezigheid van een (huid)temperatuursensor. Al is hier momenteel nog geen toepassing voor, hij kan potentieel heel nuttig zijn, om bijvoorbeeld vroegtijdig te kunnen detecteren dat je ziek wordt.

Galaxy Watch 5 slaap

Erg belangrijk voor een goede gezondheid is een goede slaapkwaliteit en gelukkig wordt deze ook nu weer heel goed bijgehouden. Naast je nachtelijke SpO2-niveaus worden de verschillende fasen van je slaap gemeten.

Galaxy Watch 5 snurkdetectie

Ook heeft de Galaxy Watch 5 weer snurkdetectie. Vrij uniek. Daarbij meet je horloge je (aankomende) snurkmomenten aan de hand van je ademhaling en neemt je telefoon – die je naast je bed moet hebben liggen – desgewenst deze momenten op.

En… dit werkt best aardig. Dat wil zeggen: niet alle gedetecteerde momenten bevatten gesnurk, maar dat geeft niet zolang de snurkmomenten er maar tussen zitten. Interessant om dit terug te horen (en om eindelijk je partner op zijn/haar woord te kunnen geloven).

Wat nog niet op de Galaxy Watch 4 zat maar wél op de Watch 5 zit, is de slaapcoach die je gedurende een gehele maand tips geeft om tot een betere nachtrust te komen. Alle beetjes helpen tenslotte.

Hiernaast heeft de Watch 5 nog vele andere health apps standaard ‘aan boord’ – waaronder een app met een scala aan ademhalingsoefeningen – en kun je ook nog van alles downloaden van de Google Play Store.

Software en smart functies

Galaxy Watch 5 menu icoontjes

Uiteraard beschikt de Galaxy Watch 5 over de gebruikelijke functies voor een smartwatch, waaronder meldingen van je smartphone, muziekbediening, een weer-widget en een app-store waarin je vele watch faces en apps kunt downloaden.

Gesprekken op je telefoon kun je bovendien ‘gewoon’ voeren via de aanwezige speaker en microfoon.

Galaxy Watch 5 voice recorder

Ook kun je hierdoor je horloge gebruiken als audiorecorder of dictafoon. Dit werkt heel intuïtief en voelt erg ‘sci fi’. Het voelt tenminste erg interessant om berichtjes op je telefoon in te spreken. Alsof je KITT opdracht geeft om voor te komen rijden.

(Weet je niet wie KITT is? Google maar op ‘Knight Rider’.)

De Watch 5 draait op WearOS 3 en ‘One UI’-interface-laag eroverheen. Je kunt gebruikmaken van een verbeterd volledig toetsenbord en Google Assistant, waarbij je spoedig ook met je stem Google Maps, Deezer en SoundCloud kunt bedienen.

Galaxy Watch 5 rekenmachine

En als je compatibele smart apparaten hebt, kun je via Samsungs SmartThings-app bijvoorbeeld ook nog lampen of je tv bedienen.

Erg fijn is dat je met de Samsung Galaxy Watch 5 direct gebruik kunt maken van Google Pay. Dit was lange tijd niet beschikbaar op de Galaxy Watch 4, totdat een software-update dit begin 2022 ook mogelijk maakte. Uiteraard heb je wel een bank nodig die dit ondersteunt.

Wat minder ‘smart’ is, is overigens dat de Galaxy Watch met het huidige besturingssysteem weer niet compatibel is met iPhones.

Natuurlijk, iPhone-bezitters zullen vaker voor een Apple Watch kiezen dan een alternatief van Android, maar er zijn zeker mensen die openstaan voor iets anders en het is toch een flinke streep door een potentieel grote groep gebruikers. Maar Samsung weet ongetwijfeld wat het doet.

Er is veel te vertellen over alle apps en functionaliteiten die de Galaxy Watch 5 rijk is maar we moeten keuzes maken…

Galaxy Watch 5 mail app

Je hebt onder meer toegang tot Outlook, zodat je al je mailtjes kunt inzien. Je kunt je berichten en agenda apart bekijken, je kunt gebruikmaken van Google Maps (met je telefoon in de buurt) en hebt de beschikking over een handig kompas.

Het moet gezegd: een volwaardige smartwatch heeft toch wel echt meerwaarde.

Horloges van Garmin of Polar doen het best ok, maar de menustructuur, de vele beschikbare apps, de prachtige presentatie en de soepele bediening van deze Samsung zijn werkelijk een verademing.

De aantrekkelijke en herkenbare icoontjes – zeker voor bezitters van Samsung-telefoons – werken heel intuïtief, net als het snelmenu dat verschijnt als je naar beneden swipet en waar je bijvoorbeeld de nachtmodus of locatie/gps kunt inschakelen.

Een heel handig appje – die helemaal bovenaan staat – is de multitask-app. Als je hier op tikt zie je alle schermen die open staan, die je vervolgens kunt sluiten of hier snel naartoe kunt gaan.

Galaxy Watch 5 multitask

Integratie met (Samsung) telefoon

De Galaxy Watch 5 werkt helemaal geweldig als je ook nog een Samsung-telefoon hebt. Apps die je op je horloge opent, openen bijvoorbeeld ook tegelijk op je telefoon zodat je in één beweging door kunt op dat device.

Maar ook op andere manieren werken de devices samen.

Zo kun je een hele fotogalerij samenstellen op je Galaxy Watch 5 met niet alleen ‘native’ door de Watch 5 gemaakte screenshots – want ja, dit kan ook! – maar ook met de foto’s op je telefoon. In uitstekende kwaliteit en ‘gewoon’ met mogelijkheid om in te zoomen.

Galaxy Watch 5 foto app

Wat dacht je van de handige camera-app, die niet alleen de corresponderende camera-app op je telefoon opent en als afstandsbediening fungeert, maar waarmee je ook live het beeld kunt zien dat je telefoon waarneemt?

Dat is ideaal voor als je vanuit onmogelijke hoeken een foto wilt maken; bijvoorbeeld met een selfiestick in de hand of door je hand met telefoon zo hoog of gedraaid te houden dat je niet direct op het scherm kunt kijken.

In dit soort gevallen kun je wel gewoon alles zien via het display van je horloge. Geweldig!

Galaxy Watch 5 Batterij

Galaxy Watch 5 Pro achterkant zijkant

Gelukkig is dat andere grote – waarschijnlijk het grootste – pijnpunt van de Galaxy Watch 4 hier wel succesvol aangepakt: de accuduur.

Waar voorheen de Watch 4 toch wel dagelijks aan de lader moet, kun je dit nu oprekken naar één keer in de twee dagen.

De Galaxy Watch 5 kan 50 uur mee gaan op een enkele lading, terwijl dit cijfer voor de Watch 4 40 uur was.

Wil je echt zeker weten dat je een paar dagen vooruit kan met je horloge, dan moet je gaan voor de Galaxy Watch 5 Pro. Deze heeft een flink grotere batterij die goed moeten zijn voor 80 uur aan schermtijd.

Galaxy Watch 5 aan lader onderkant

De praktijk komt redelijk in de buurt van deze cijfers. Je kunt zeker drie dagen doen met de batterij en dat is toch wel iets om blij van te worden.

Niet alleen hoeft ie dan niet meer dagelijks aan de lader, maar je kunt met meer zelfvertrouwen aan een lange sportsessie beginnen – zonder hem iedere keer van te voren wat bij te moeten laden.

Al betaal je hier natuurlijk wel voor: de Galaxy Watch 5 Pro is met een prijs van 429 euro maar liefst 130 duurder dan de normale Watch 5.

Galaxy Watch 5 opladen

Soms handig – maar soms juist niet – is de USB-C-uitgang van de lader. De lader zelf klikt kinderlijk eenvoudig aan het horloge, maar even makkelijk in het stopcontact of de USB-ingang van je computer pluggen gaat niet. Je moet hem verbinden met je telefoon om hem op te laden.

Ergens ideaal omdat je (bijna) altijd je telefoon bij je hebt en dus altijd een voedingsbron hebt voor je horloge.

Maar als je aan het laden bent, ben je minder mobiel met je telefoon. Bovendien gaat je telefoon dan snel(er) leeg, wat vervelend is als je nog maar weinig lading overhebt.

‘You win some, you lose some’ zullen we maar zeggen.

We hebben de Samsung Galaxy Watch 5 met andere smartwatches vergeleken:

Eindoordeel Samsung Galaxy Watch 5 (Pro): kopen of overslaan?

Galaxy Watch 5 watchface grijs steen 2

En: is de Galaxy Watch 5 een schot in de roos voor jou? Of wacht je liever nog even een generatie?

We kunnen ons voorstellen dat de betere batterij alleen al genoeg is om je te doen overstappen, maar zo niet, dan zijn er nog wel een paar andere functies die je kunnen overtuigen.

Galaxy Watch 5 Pro opladen

Wat te denken van het sterke en krasbestendige saffierglas – wat ons betreft een behoorlijk groot verkooppunt – of de stijlvolle en stevige titaniumkast van de Watch 5 Pro?

De betere GPS-metingen zijn ook meegenomen – ook al is er nog ruimte voor verbetering – en verder zouden de temperatuursensor, slaapcoach, en navigatiemogelijkheid met geïmporteerde gpx-bestanden het laatste zetje kunnen geven.

Het is maar net wat je belangrijk vindt. Feit is wel dat de Galaxy Watch 5 voorlopig weer prima mee kan.

Hij komt weer wat meer tegemoet aan de behoeftes van hardlopers en andere sporters, biedt een heerlijke gebruikservaring en is simpelweg (alweer) een van de beste smartwatches op de markt.

Bestel de Samsung Galaxy Watch 5 nu bij Coolblue, Bol of Mediamarkt en ontdek snel of het jouw ideale smartwatch is.

Alternatieven

9.6
Garmin Forerunner 965 Vanaf: 599
Forerunner 265 featured
9.5
Garmin Forerunner 265 Vanaf: 449
9.5
113 reviews
Apple Watch Series 9 Vanaf: 419
9.5
26 reviews
Apple Watch Ultra 2 Vanaf: 849
Garmin Venu 2
9.4
350 reviews
Garmin Venu 2 Vanaf: 269
9.4
Garmin Approach S62 Vanaf: 389
Apple Watch Ultra
9.3
22 reviews
Apple Watch Ultra Vanaf: 710
Apple Watch 8
9.3
125 reviews
Apple Watch 8 Vanaf: 409
9.3
12 reviews
Polar Vantage V3 Vanaf: 505

Vergelijk met

Vergelijk de Samsung Galaxy Watch 5 Pro met andere smartwatches

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

Hans Baars

Het probleem met de USB-C oplader valt wel mee. Jammer, maar tegenwoordig gebruikelijk is dat er geen opladers meer worden mee geleverd. Als je er dan toch een moet aanschaffen heeft Samsung een snellader met een USB-C uitgang