Samsung Galaxy Watch 5: release date en nieuws

Bekijk meer afbeeldingen op: bol.com

Ontvang als eerste een melding zodra dit product te koop is.

Review

Een smartwatch is nooit af: er kunnen altijd meer functies op, het design kan spannender, de batterij kan verbeterd worden en ga zo maar door. Daarom – hoe blij we ook zijn met de Galaxy Watch 4 – kijken we alweer reikhalzend uit naar de Samsung Galaxy Watch 5.

Want de Galaxy Watch 5 komt eraan! Dit jaar nog. Dat is zo zeker als wat.

Natuurlijk zitten er weer mooie nieuwe features op de Watch 5, zijn er tegenvallende aspecten verbeterd, of is er wellicht een leuke nieuwe designtouch aan toegevoegd.

Wat kunnen we verwachten van de nieuwe Galaxy Watch 5?

Release date

Je hoeft echt niet op zoek te gaan naar allerlei gelekte documenten of maandenlang undercover te gaan bij Samsung om de releasedatum – of in ieder geval de maand – met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid te kunnen voorspellen.

Er is al bevestigd dat de Galaxy Watch 5 in de tweede helft van 2022 zal uitkomen, en aangezien de vorige Galaxy Watches in augustus zijn verschenen is het zeer aannemelijk dat we de Galaxy Watch 5 in augustus 2022 kunnen verwachten.

Galaxy Watch 5 design

Vermoedelijk zal Samsung niet teveel van de huidige designopzet afwijken.

Dat houdt in dat we kunnen rekenen op dezelfde ronde form factor en een Super Amoled touchscreen met (virtuele) bedieningsring, maar ook op de standaard versie en de Classic-uitvoering om tussen te kiezen.

Hierbij is afscheid genomen van de Galaxy Watch Active-serie, die nu eigenlijk gewoon – zeker in uitstraling – de standaard-versie is geworden.

Ja, we kunnen speculeren aan de hand van patenten die zijn ingediend, maar deze zijn nog zo recent dat het nog wel even zal duren voor we de plannen in een watch zullen terugzien… als dit al gaat gebeuren.

Samsung zit in ieder geval niet stil. Want er zijn de volgende mogelijke plannen voor een toekomstige smartwatch:

  • Opladen met zonne-energie

Garmin heeft al met succes zonnecellen geïntegreerd in de schermen van de Fenix Solar-modellen en nu wil Samsung (misschien) iets soortgelijks gaan doen met horlogebandjes. Alleen maar prima, zeggen wij. Alles voor een betere batterij!

  • Uitschuifbaar scherm

Hierbij kun je het scherm in de lengte uitschuiven waarbij er 40% meer schermruimte ontstaat en je bovendien toegang krijgt tot een camera en flitser (tussen de twee helften in). Klinkt ambitieus maar zeker interessant.

  • Draaibaar scherm

Nog wilder is het plan om de gebruiker zowel in staat te stellen het scherm uit te schuiven als het de draaien. Zo kun je, afhankelijk van de app en informatie, ervoor kiezen om een langer scherm in de lengte of de breedte te bekijken (en te bedienen).

Als we nog verder deze weg inslaan, kan de smartphone wel inpakken. Dan heb je alle functionaliteit die je nodig hebt gewoon om je pols zitten.

Galaxy Watch 5 specs en functies

De Galaxy Watch 4 had al veel fijne features aan boord, maar wellicht dat er nog meer mogelijkheden en analyses op het gebied van health en gezondheid en tracking bij kunnen komen.

Je zult uiteraard nog steeds een ECG kunnen maken, Spo2 en lichaamssamenstelling kunnen meten en diepgaande hardloop- en fiets-statistieken kunnen bijhouden, om maar een paar dingen te noemen.

Een verbeterde GPS-chipset op de Galaxy Watch 5 zou op zich leuk zijn, voor net wat nauwkeurigere metingen, die iets te wensen overlieten op de Galaxy Watch 4.

En ja, het zou erg fijn zijn als de Galaxy Watch 5 (weer) compatibel zou zijn met iOS, ofwel met iPhones. Dit was tot de Watch 4 nog wel het geval vanwege het gebruik van Tizen, maar sinds hier WearOS aan is toegevoegd, vissen Apple-gebruikers achter het net.

Verder waren we behoorlijk tevreden, maar is elke boost in resolutie, helderheid, afleesbaarheid, processorsnelheid etc. natuurlijk meegenomen.

O ja, er is nog één klein puntje…

Galaxy Watch 5 batterij

De Apple Watch staat al jaren bekend om de matige accuduur, maar nu kan dit horloge de hand schudden van de Galaxy Watch, want de Watch 4 ging in de praktijk maar een dag mee… inderdaad net zo lang als de Apple Watch.

Dat kan, nee, dat moét beter! Het maakt niet uit waar ze de extra ‘juice’ vandaan gaan halen, maar dit is voor veel mensen een dealbreaker dus is het zeer waarschijnlijk dat De Galaxy Watch 5 een verbeterde batterij zal krijgen.

Galaxy Watch 5 Classic

Net als bij zijn voorganger zal de Galaxy Watch 5 ongetwijfeld weer in twee varianten beschikbaar zijn – de normale en de Classic – en per variant in twee maten: 40 en 44 mm, en 42 en 46 mm (voor de Watch 5 Classic).

De gewone Galaxy Watch 5 is hierbij de slanke, lichte, sportief ogende variant met kunststof kast en virtuele bedieningsring, terwijl de Galaxy Watch 5 Classic weer voorzien zal zijn van fysiek draaibare ring en een roestvrijstalen kast.

Prijs Galaxy Watch 5 en Classic

Het blijft nog gissen naar de prijzen van de Galaxy Watch 5-varianten maar het prijsniveau zal vergelijkbaar zijn met eerdere versies, wellicht dat het een euro of tien scheelt, maar meer niet.

De prijzen van de Galaxy Watch 5 worden dan:

269 euro voor de normale Galaxy Watch, en 369 euro voor de Galaxy Watch 5.

Samsung Galaxy Watch 5: ben jij de eerste?

Het kan niet anders of de Samsung Galaxy Watch 5 wordt weer een bestseller. Met een verbeterde batterij en misschien nog een paar extra sportieve functies zou het ook nog eens dé ideale smartwatch voor sporters kunnen zijn.

We zouden zeggen, zet augustus vast in je agenda en hou het nieuws rond de Galaxy Watch 5 goed in de gaten.

Als er wat nieuws te melden is, laten we het je weten.

Video - look and feel

Samsung Galaxy Watch 5 review

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reviews

Er zijn nog geen reviews!

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]