Brooks Adrenaline GTS hardloopschoenen serie

De Adrenaline GTS is een van de populairste modellen van Brooks. De stabiliteitsschoen moet het opnemen tegen geduchte concurrenten als de Asics GT-2000 en de Saucony Guide, maar weet zich uitstekend staande te houden.

Selecteer je geslacht:

Nieuwste model

Brooks Adrenaline GTS 23 heren
Brooks Adrenaline GTS 23 dames

1. Brooks Adrenaline GTS 23

 • Zachter en lichter DNA Loft V2 erg prettig voor lange- en herstelruns
 • Betere pasvorm resulteert in minder hielbeweging.

Voorganger

Brooks Adrenaline GT22
Brooks Adrenaline GT22 dames

3. Brooks Adrenaline GTS 22

 • GuideRails zorgt voor stabiliteit maar hindert neutrale lopers niet
 • DNA Loft over de gehele lengte biedt meer veerkracht

Brooks Adrenaline GTS overzicht

Brooks Adrenaline GTS 23

Brooks Adrenaline GTS 23 heren
Brooks Adrenaline GTS 23 dames
 • Zachter en lichter DNA Loft V2 erg prettig voor lange- en herstelruns
 • Betere pasvorm resulteert in minder hielbeweging.

Brooks Adrenaline GTS 22

Brooks Adrenaline GT22
Brooks Adrenaline GT22 dames
 • GuideRails zorgt voor stabiliteit maar hindert neutrale lopers niet
 • DNA Loft over de gehele lengte biedt meer veerkracht
Nieuwste model

1. Brooks Adrenaline GTS 23

Brooks Adrenaline GTS 23 heren
Brooks Adrenaline GTS 23 dames
 • Zachter en lichter DNA Loft V2 erg prettig voor lange- en herstelruns
 • Betere pasvorm resulteert in minder hielbeweging.
 • Beter ademend bovenwerk maakt schoen goed geschikt voor warme dagen
 • Niet voor (echte) temporuns

De Brooks Adrenaline GTS 23 is gearriveerd. Wat natuurlijk goed nieuws is voor de fans van deze zeer populaire stabiliteitsschoen.

Helemaal fijn is dat er niet gemorreld is aan het bekende DNA van de schoen. Hij is nog steeds goed stabiel uiteraard, maar de schoen loopt nu extra comfortabel door de zachtere tussenzool.

Stabiel, licht en zacht

Het lijkt tegenstrijdig, maar de Brooks Adrenaline GTS 23 is een schoen die zowel stabiel als (extra) zacht is.

De stabiliteit komt van de (inmiddels) bekende GuideRails-technologie, die de Adrenaline GTS geschikt maakt voor zowel neutrale als overpronerende lopers, omdat je niets van de ondersteuning merkt als je een neutrale afwikkeling hebt.

Pas zodra je teveel – of te vroeg of laat – naar de zijkanten van de schoen afwikkelt met je voet, wordt deze tegengehouden door de stabiliserende ‘rails’.

Deze stabiele loopervaring is gekoppeld aan een uiterst comfortabele pasvorm en algemene sensatie.

Dit komt enerzijds door de prettige voering rondom de hiel en anderzijds door de nieuwe tussenzool, waarvoor geen DNA Loft wordt gebruikt, maar het zachtere én lichtere DNA Loft v2.

Het maakt de Brooks Adrenaline GTS 23 nog geschikter voor rustige, lange afstand- of herstelruns.

Terwijl hij zelfs nog genoeg responsiviteit houdt voor iets hogere tempo’s. Dat lukt bijvoorbeeld wat minder goed in de nog zachtere Brooks Glycerin, die DNA Loft v3 gebruikt.

De lichtere zool maakt de schoen als geheel ook iets lichter. Wat altijd meegenomen is. De Brooks Adrenaline GTS 23 heren (maat 42) weegt nu zo’n 286 gram.

Goede fit en beter ademend bovenwerk

Wat nog eens bijdraagt aan het comfortniveau is het weer wat beter ademende 3D fit-bovenwerk van de Adrenaline GTS 23, wat hem nog geschikter maakt voor runs op warme dagen.

Verder lijkt de fit weer te zijn verbeterd ten opzichte van de Adrenaline GTS 22, waarbij de schoen beter om de voet sluit en er dus minder kans is dat je hiel omhoog komt tijdens het lopen.

Eindoordeel Brooks Adrenaline GTS 23: topschoen nog beter

Er zijn geen revolutionaire wijzigingen doorgevoerd voor de Adrenaline GTS 23, maar dit was eerlijk gezegd ook niet nodig. De Adrenaline GTS 23 heeft een ijzersterke schoen simpelweg weer een tikkeltje lichter, zachter en comfortabeler gemaakt. Wij doen het ervoor!

Bestel veilig en snel:

Voorganger

2. Brooks Adrenaline GTS 22

Brooks Adrenaline GT22
Brooks Adrenaline GT22 dames
 • GuideRails zorgt voor stabiliteit maar hindert neutrale lopers niet
 • DNA Loft over de gehele lengte biedt meer veerkracht
 • Nog steeds heerlijk comfortabele schoen voor vele kilometers
 • Hoge heeldrop kan even wennen zijn
 • Voor sommige Adrenaline-fans misschien net iets te stug

Stabiel en veerkrachtig

Natuurljk is de Adrenaline nog steeds vertrouwd stabiel, de belangrijkste eigenschap van het model. Dit was bij de introductie van de Adrenaline 19 nog even spannend, want toen gebruikte Brooks voor het eerst het GuideRails-systeem voor de stabilisatie.

Gelukkig bleek dit systeem minstens zo goed te werken als de Progressive Diagonal Rollbar die al stamt uit 2001.

In plaats van voortdurend de boog van je voet te ondersteunen werken de GuideRails als een soort stootkussens die je voet op zijn plek houden zodra je teveel proneert. Dat betekent ook dat als je niet overproneert en gewoon neutraal afwikkelt, je niets merkt van dit hulpmiddel.

De GuideRails worden ook weer in de Adrenaline 22 gebruikt. Daarnaast is de demping in de tussenzool aangepast. In plaats van een combinatie ban BioMogGo DNA- en DNA Loft-materiaal is er uitsluitend gekozen voor het laatste. Wat voor iets meer zachtheid en veerkracht zorgt.

Niet dat je meteen gelanceerd wordt, maar het is wel een duidelijk verschil met de Adrenaline GTS 21.

Een aspect dat voor extra voortstuwing zorgt is de hoge heel drop van 12 mm; wat fijn is als je voortdurend in een hoge(re) cadans wilt blijven – al is het daardoor niet meteen een temposchoen – maar iets minder fijn als je een beetje rustig aan wilt doen. You win some, you lose some.

Ruim en comfortabel bovenwerk

Niet alleen de tussenzool heeft een update gekeken; ook het bovenwerk is onder handen genomen. Dit is ‘3d fit print’ mesh dat uit één stuk bestaat en stevig en soepel is. Het is zachter en beter ademend dan bij de Adrenaline 21.

Al met al zal de Adrenaline 22 voor de meeste hardlopers een fijne update zijn. Zonder teveel te sleutelen aan de kenmerkende eigenschappen heeft de Adrenaline GTS 22 toch een eigen karakter gekregen.

Bestel veilig en snel:

Brooks Adrenaline GTS modelinformatie

Brooks adrenaline GTS

De eerste Brooks Adrenaline GTS werd in 1999 geïntroduceerd en wist in een paar jaar uit te groeien tot de best verkochte hardloopschoen van Brooks.

De Adrenaline was bedoeld als flexibele, responsieve stabiliteitsschoen. Hardloopschoenenverkopers hadden specifiek gevraagd om een schoen met deze eigenschappen.

Daar komt de toevoeging ‘GTS’ ook vandaan, die staat voor ‘Go To Shoe’ (dé ideale schoen om aan te raden). Deze staat dus niet, zoals bij auto’s, voor een extra sportief, high performance model.

Gedurende de ontwikkeling van de Adrenaline werden er nieuwe technieken en materialen toegepast maar de karakteristieke kenmerken bleven centraal staan.

Zo beschikte de Adrenaline eerst over een ‘medial post’, ofwel een versteviging in de zijkant van de tussenzool om overpronatie tegen te gaan, en is hier later een zogenoemde ‘guide rails’ voor in de plaats gekomen, die grotendeels dezelfde functie heeft.

Natuurlijk heeft de Brooks Adrenaline voldoende demping om je voeten stap na stap en kilometer na kilometer goed en veilig op te vangen, maar deze is niet heel zacht of responsief.

De Brooks Adrenaline is een duurzame hardloopschoen die je stabiel en betrouwbaar naar de eindstreep brengt.

Op zoek naar een ander model hardloopschoen? Bekijk de beste hardloopschoenen.

Veel gestelde vragen

Is de Brooks Adrenaline GTS 23 goed voor marathons?

Jazeker. Vanwege zijn stabiliserende elementen én zijn extra zachte en comfortabele zool met DNA Loft v2, is de Adrenaline GTS 23 zeer geschikt voor marathons en andere lange afstanden.

Is de Brooks Adrenaline GTS 23 voor dames?

Ja, naast de Adrenaline GTS 23 Heren is er natuurlijk ook een Brooks Adrenaline GTS 23 Dames variant verkrijgbaar.

Hoe valt de Brooks Adrenaline 22?

De Brooks Adrenaline GTS 22 heeft een normale pasvorm wat maat betreft. Je hoeft dus niet een grotere of kleinere maat te bestellen dan gebruikelijk maar kunt uitgaan van je standaard maat.

Is de Brooks Adrenaline 22 een neutrale schoen?

De Brooks Adrenaline 22 is officieel een stabiliteitsschoen, maar kan ook prima door neutrale lopers gebruikt worden. Het GuideRails-systeem dat voor de stabiliteit zorgt merk je namelijk alleen op zodra je overproneert. Neutrale hardlopers hebben hier dus geen ‘last’ van.

Is de Brooks Adrenaline 22 een stabiliteitsschoen?

Ja, de Brooks Adrenaline 22 is een stabiliteitsschoen, net als elke Brooks Adrenaline. Het GuideRails-systeem is verantwoordelijk voor de stabiliteit en komt alleen in actie zodra de voet (teveel) naar binnen draait. Als je normaal afwikkelt, merk je er dus niets van, wat de schoen ook geschikt maakt voor neutrale lopers.

Is de Brooks Adrenaline goed voor platvoeten?

Als je platvoeten hebt, kán een stabiliteitsschoen helpen en dat is precies wat de Brooks Adrenaline is. Het hangt wel af van de reden (en soort) van je platvoeten. Als je platvoeten hebt omdat de spieren (in je voeten) niet sterk genoeg zijn, kun je baat hebben bij een stabiliteitsschoen. Maar als je anatomisch gezien platvoeten hebt.

Is de Brooks Adrenaline goed voor wandelen?

De Brooks Adrenaline is in de basis een hardloopschoen, maar door zijn duurzaamheid en stabiliserende elementen kan hij ook dienst doen als wandelschoen. Wel is de hoge heeldrop misschien wat minder geschikt voor een rustig wandeltempo aangezien de schoen voortdurend vooruit wil gaan.

Is de Brooks Adrenaline een goede hardloopschoen?

Absoluut! Het is niet voor niets een van de populairste schoenen van Brooks. Voor hardlopers die overproneren en niet het allerhoogste tempo willen lopen behoort de Brooks Adrenaline tot de beste hardloopschoenen.

Is de Brooks Adrenaline waterdicht?

De standaard Brooks Adrenaline is niet waterdicht of waterbestendig. Kies dan voor de speciale GTX-uitvoeringen.

Wat is het gewicht van de Brooks Adrenaline 22?

De Brooks Adrenaline 22 weegt 289 gram (voor een herenmaat 42), een grammetje minder dan zijn voorganger.

Wat is de beste Brooks Adrenaline?

Het is moeilijk om een beste Adrenaline aan te wijzen, omdat bepaalde elementen smaakgevoelig zijn. Maar de modellen vanaf de Brooks Adrenaline 19, die de slimme GuideRails voor stabiliteit toepassen, zijn allemaal erg goed.

Voor welke afstand is de Brooks Adrenaline geschikt?

De Brooks Adrenaline is geschikt voor vele afstanden. Het is een ideale trainingsschoen voor zowel neutrale als overpronerende lopers. Door de duurzame materialen en de hoge mate van comfort kun je er vele kilometers mee afleggen.

Is de Brooks Adrenaline goed voor marathons?

Ja. de Brooks Adrenaline is duurzaam en comfortabel genoeg om een marathon mee te lopen. Het is echter geen snelheidsschoen dus veel records zul je er niet mee breken.

Wat is het verschil tussen de Brooks Adrenaline 21 en 22?

Het verschil tussen de Brooks Adrenaline 22 en 21 is dat de Adrenaline 22 uitsluitende DNA Loft heeft als dempingsmateriaal, wat hem wat zachter en responsiever maakt. Ook is de heeldrop hoger, en het bovenwerk wat soepeler.

Is er een Brooks Adrenaline 22 dames?

Ja, er is zowel een Brooks Adrenaline GTS Heren- als Dames-model.

Waar vind ik de beste Brooks Adrenaline aanbieding?

Op deze pagina vind je de webshops die de Brooks Adrenaline te koop hebben en daarbij meteen alle prijzen. Zo zie je direct waar je de goedkoopste Brooks Adrenaline kunt kopen.

Brooks Adrenaline GTS 23

Brooks Adrenaline GTS 23 heren
Brooks Adrenaline GTS 23 dames
 • Zachter en lichter DNA Loft V2 erg prettig voor lange- en herstelruns
 • Betere pasvorm resulteert in minder hielbeweging.

Brooks Adrenaline GTS 22

Brooks Adrenaline GT22
Brooks Adrenaline GT22 dames
 • GuideRails zorgt voor stabiliteit maar hindert neutrale lopers niet
 • DNA Loft over de gehele lengte biedt meer veerkracht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *