Smartwatch met camera: de beste modellen van 2023

Smartwatches zijn tegenwoordig bijna even uitgebreid als smartphones. Je kunt ermee bellen, berichten lezen én muziek luisteren. Er zijn nu zelfs smartwatches met nog een extra feature: een camera.

Om te kijken welke smartwatch met camera de beste optie is voor jou, hebben wij een aantal populaire modellen vergeleken.

Vtech Kidizoom X2

1. Vtech Kidizoom DX2

 • Twee ingebouwde camera’s waarmee je foto’s en video’s kunt maken
 • Opslagcapaciteit van 256 MB voor ongeveer 1500 foto’s en 10 minuten voor video’s

vubio_kinder_smartwatch_zwart

2. VUBIO Kinder Smartwatch

 • Camera voor 3 Megapixel foto’s
 • Batterijduur van 36 uur

3. WatchToCare WTC42

 • Videobellen en foto’s maken
 • Batterijduur van 36 uur, met gebruik van GPS 24 uur

Beste smartwatch met camera overzicht

Vtech Kidizoom DX2

Vtech Kidizoom X2
1
 • Twee ingebouwde camera’s waarmee je foto’s en video’s kunt maken
 • Opslagcapaciteit van 256 MB voor ongeveer 1500 foto’s en 10 minuten voor video’s

VUBIO Kinder Smartwatch

vubio_kinder_smartwatch_zwart
2
 • Camera voor 3 Megapixel foto’s
 • Batterijduur van 36 uur

WatchToCare WTC42

3
 • Videobellen en foto’s maken
 • Batterijduur van 36 uur, met gebruik van GPS 24 uur

1. Vtech Kidizoom DX2

Vtech Kidizoom X2

Waarom wel kopen?

 • Twee ingebouwde camera’s waarmee je foto’s en video’s kunt maken
 • Opslagcapaciteit van 256 MB voor ongeveer 1500 foto’s en 10 minuten voor video’s
 • Bij intensief gebruik gaat de accu 1 dag mee
 • Foto resolutie van 640 x 480 pixels
 • Video resolutie van 320 x 240 pixels of 160 x 120 pixels

Waarom niet kopen?

 • Niet mogelijk om GPS te tracken
 • Je kunt niet bellen met dit horloge

In tegenstelling tot de meeste smartwatches met camera, heeft de KidiZoom Smartwatch DX2 twee ingebouwde camera’s waarmee je foto’s en video’s kunt maken. Daarbij heeft deze smartwatch een betere resolutie dan de meeste andere smartwatches. De fotoresolutie is namelijk 640 x 480 pixels, terwijl de meeste smartwatches niet hoger gaan dan 340 x 240.

De KidiZoom Smartwatch DX2 heeft een redelijk hoog intern geheugen van 256 MB. Dit betekent dat je maar liefst 1500 foto’s en 10 minuten aan video’s kunt opslaan op de smartwatch.

Dankzij het spatbestendige, stevige en duurzame design gaat de smartwatch lang mee. De smartwatch is echter niet waterbestendig. Dit betekent dat de smartwatch wel tegen regen en spatwater kan, maar niet onder water gebruikt kan worden.

Wij vinden de VTech KidiZoom Smartwatch DX2 een ideale smartwatch om foto’s en video’s te maken. Toch mist het een aantal eigenschappen waar andere smartwatches wel over beschikken. Zo kun je met de VTech KidiZoom Smartwatch DX2 niet bellen of gebeld worden en is het niet mogelijk om de locatie van de smartwatch bij te houden.

2. VUBIO Kinder Smartwatch

vubio_kinder_smartwatch_zwart

Waarom wel kopen?

 • Camera voor 3 Megapixel foto’s
 • Batterijduur van 36 uur
 • Beeldschermresolutie van 340 x 240 pixels

Waarom niet kopen?

 • 1 camera
 • Intern geheugen van 32MB

De VUBIO Kinder Smartwatch zou een goede keuze kunnen zijn voor mensen die op zoek zijn naar uitgebreide smartwatch met camera. De smartwatch beschikt over een camera waarmee je 3 Megapixel foto’s kunt maken.

Daarbij kan je met deze smartwatch ook berichten ontvangen, een contactenlijst toevoegen en bellen en gebeld worden. Ook komt de smartwatch met een bijbehorende app waarmee de locatie van de smartwatch bijgehouden kan worden.

Hoewel de smartwatch daardoor over een rijk aantal features beschikt, vinden wij de smartwatch op het gebied van camera’s minder geschikt dan de KidiZoom Smartwatch DX2. De VUBIO Kinder Smartwatch beschikt namelijk slechts over één camera in plaats van twee. Daarbij is de resolutie een stuk lager, namelijk 340 x 240 pixels in plaats van 640 x 480 pixels.

3. WatchToCare WTC42

Waarom wel kopen?

 • Videobellen en foto’s maken
 • Batterijduur van 36 uur, met gebruik van GPS 24 uur
 • Beeldschermresolutie van 340 x 240 pixels

Waarom niet kopen?

 • Slechts 1 camera
 • 128 GB intern geheugen

Dankzij de ingebouwde camera in de WatchToCare WTC42 kan je niet alleen foto’s maken, maar ook videobellen met en naar de smartwatch. Daarnaast kun je met de smartwatch onbekende oproepen blokkeren, een telefoonboek toevoegen én SMS’jes ontvangen.

De WatchToCare WTC42 zou een uitstekende keuze kunnen zijn voor mensen die op zoek zijn naar een smartwatch met veel veiligheidsfuncties. De smartwatch is namelijk te koppelen aan een app, waarbij je de locatie van de smartwatch in de gaten kunt houden en veilige zones in kunt stellen (Geo-fence). Zodra de smartwatch buiten deze veilige zones komt, ontvang je een melding in de app.

In tegenstelling tot de VTech KidiZoom Smartwatch DX2 heeft de WTC42 echter maar één camera. De beeldschermresolutie ligt met 340 x 240 pixels ook een stuk lager.

Beste smartwatch met camera: VTech KidiZoom Smartwatch DX2

Met twee ingebouwde camera’s én een foto resolutie van 640 x 480 pixels, vinden wij de VTech KidiZoom Smartwatch DX2 verreweg de beste smartwatch met camera.

Daarbij beschikt deze smartwatch over een stuk meer geheugen dan de meeste andere smartwatches, wat betekent dat je veel foto’s en video’s kunt opslaan op het apparaat.

De VTech KidiZoom Smartwatch DX2 is echter een stuk minder uitgebreid dan de meeste andere smartwatches. Zo is het niet mogelijk om naar de smartwatch te (video)bellen of berichten te sturen. Daarbij beschikt de smartwatch ook niet over een GPS of ander tracking systeem.

Op het gebied van camera’s vinden wij de VTech KidiZoom Smartwatch DX2 dus zeker de beste smartwatch. Ben je op zoek naar een smartwatch met camera die ook beschikt over veel extra features? Dan is het verstandig om voor een andere smartwatch te kiezen.

Waarom is het aanbod voornamelijk op kinderen gericht?

Hoewel er vroeger meer smartwatches met camera’s voor volwassenen op de markt waren, is het aanbod tegenwoordig vooral op kinderen gericht. Een van de redenen hiervoor kan zijn dat de smartwatches met camera’s voor volwassenen vaak geen succes waren.

De kwaliteit van de camera is namelijk een stuk lager dan die van smartphones. Aangezien de meeste volwassenen ook altijd een smartphone op zak hebben, is het daarom vrij overbodig om een smartwatch te gebruiken om foto’s en video’s te maken of te videobellen.

Voor kinderen daarentegen biedt een smartwatch met camera meerdere voordelen. Kinderen hebben namelijk niet altijd een smartphone bij zich.

Het is daarom leuk voor de kinderen om te gebruiken, maar ook handig om te zien waar en met wie kinderen zich bevinden. Ouders kunnen hun kinderen via deze smartwatches namelijk videobellen.

De kwaliteit van de camera

Een grote reden waarom er tegenwoordig niet meer veel smartwatches met camera op de markt zijn, is omdat de kwaliteit van de camera flink tegenvalt.

Zo heeft de VTech KidiZoom Smartwatch DX2 bijvoorbeeld een foto resolutie van 640 x 480 pixels en is dat voor een smartwatch erg goed. De gemiddelde kwaliteit van de camera’s van smartphones liggen echter een stuk hoger, rond de 1080 x 2400 pixels. Het verschil is dus vrij groot.

Een smartwatch met camera kan daarom leuk zijn om foto’s en video’s te maken als je even geen smartphone bij je hebt.

Verwacht echter niet dat de foto’s en video’s van hoge kwaliteit zullen zijn. Zo ver zijn de ontwikkelingen van smartwatches met camera’s namelijk nog niet.

Wil je 5k beeld opnemen? Super smooth stabilisatie en een lange batterijduur? Wij hebben de beste action camera voor je onderzocht.

Veel gestelde vragen

Wat kan je doen met een smartwatch met camera?

Het verschilt per smartwatch wat je met de camera kunt doen. Sommige smartwatches beschikken over een camera aan de gebruikerszijde. Hierdoor kan je videobellen en selfies maken. Bij andere smartwatches bevindt de camera zich aan de voorkant en kan je makkelijk foto’s en video’s maken van wat er voor je gebeurt.

Waarom zit er niet standaard een camera op een smartwatch?

Tegenwoordig zijn er niet meer veel smartwatches met camera te verkrijgen. Dit komt voornamelijk doordat de camera op de smartwatches tegenviel. De ontwikkeling van de camera’s is namelijk nog lang niet zo ver als die van smartphones.

Aangezien de meeste mensen altijd een smartphone op zak hebben, is de camera in de smartwatch daarom een beetje overbodig. Grote bedrijven kiezen ervoor om een smartwatch aan te bieden die op alle vlakken goed presteert. Een slechte camera in de smartwatch plaatsen kan de kwaliteit aardig verlagen.

Zullen er in de toekomst meer smartwatches met camera’s op de markt komen?

Er bestaan meerdere geruchten waaruit blijkt dat grote bedrijven zoals Apple een camera op de smartwatch willen plaatsen. Dat is ook niet zo gek, aangezien de smartwatches tegenwoordig bijna even uitgebreid zijn als smartphones.

Dit kan echter nog wel even duren, omdat de ontwikkelingen van de smartwatch camera’s nog niet zo ver zijn.

Op zoek naar een andere smartwatch? Bekijk de beste smartwatch van 2024!

Conclusie: wel of geen smartwatch met camera?

Wij vinden de VTech KidiZoom Smartwatch DX2 de beste smartwatch met camera. Hoewel de kwaliteit van de camera in vergelijking met die van een smartphone erg tegenvalt, is dit voor kinderen nog steeds een leuke extra functie.

Voor volwassenen zijn er tegenwoordig bijna geen smartwatches met camera te verkrijgen. Dit komt mede door de kwaliteit van de camera waardoor men sneller gebruik zal maken van de smartphone camera om foto’s en video’s te maken en te videobellen.

Hoewel het aanbod van smartwatches met camera’s nu nog vrij beperkt is, is de kans groot dat dit aanbod in de toekomst toe zal nemen. Dit zal echter nog wel even duren, totdat de camera’s van de smartwatches het op kunnen nemen tegen de camera’s van smartphones.

Vtech Kidizoom DX2

Vtech Kidizoom X2
1
 • Twee ingebouwde camera’s waarmee je foto’s en video’s kunt maken
 • Opslagcapaciteit van 256 MB voor ongeveer 1500 foto’s en 10 minuten voor video’s

VUBIO Kinder Smartwatch

vubio_kinder_smartwatch_zwart
2
 • Camera voor 3 Megapixel foto’s
 • Batterijduur van 36 uur

WatchToCare WTC42

3
 • Videobellen en foto’s maken
 • Batterijduur van 36 uur, met gebruik van GPS 24 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *