Garmin Forerunner 265 vs Garmin Forerunner 965

Uitgebreide vergelijking

De Garmin Forerunner 265 en 965 laten je niet alleen gebruikmaken van de allerbeste sport & health-functies, je kunt daarnaast ook nog eens genieten van een prachtig Amoled-scherm.

Wat precies de verschillen zijn tussen deze twee specialisten?

Lees snel verder!

Overeenkomsten tussen de Forerunner 965 en 265

We kunnen het kort houden door te zeggen dat de 965 alles heeft wat de 265 heeft en dat je dus net zo goed even de review van de 265 erbij kunt pakken…

Maar, vooruit, even een kort overzicht:

De Forerunner 265 en 965 hebben dezelfde form factor. Ze hebben ook beide een Amoled touchscreen met daarnaast 5 fysieke knoppen.

Ze hebben allebei vele sportprofielen, waaronder een triatlon- en multisport-modus. Ze beschikken over enorm veel analysefuncties zoals Training Load, Training Status, Training Effect, en hebben de praktische tempofunctie PacePro.

Beide Forerunners hebben Running Dynamics en Hardloopvermogen aan de pols, de functie Trainingsfitheid die je vertelt wanneer je weer fit genoeg bent om te sporten, en een Race Widget die alle informatie rondom je wedstrijd verzamelt

Ze hebben multiband GPS voor nauwkeurige metingen en HRV Status voor betrouwbare waardes van je hartslagvariabiliteit.

Ook op het gebied van smarts bieden ze veel dezelfde mogelijkheden, zoals notificaties van je smartphone (en de mogelijkheid erop te reageren), betalen met Garmin Pay en muziekopslag- en afspeelfuncties (ook offline playlists van Spotify en Deezer).

Er is meer, maar laten we gaan kijken naar de verschillen.

Verschillen tussen de Garmin Forerunner 265 en 965

Er zijn genoeg verschillen te benoemen tussen de Forerunner 265 en 965. Te beginnen met het scherm…

Horlogekast en Display

Toegegeven, de verschillen in scherm zijn niet de meest opvallende, maar ze zijn zeker goed zichtbaar.

Hoewel beide horloges hetzelfde oogstrelende Amoled-scherm met aantrekkelijke interface hebben, is het scherm van de Forerunner 965 iets groter. De kast is 47 mm versus de 46 mm van de Forerunner 265, terwijl het display 1,4 inch is in plaats van de 1,3 inch van de 265.

Dit betekent ook een ander aantal pixels: de Forerunner 965 heeft 454 x 454 pixels en de Forerunner 265 heeft, net als de Garmin Venu 2, 416 x 416 pixels. 

Een ander in het oog springend verschil is de bezel. Waar de Garmin Forerunner 265 een kunststof bezel heeft, heeft de 965 een meer premium ogende en stevigere titanium bezel.

Nog een verschil is dat de Garmin Forerunner 965 iets zwaarder is dan de 265: 53 gram vs 47 gram. Dit zal door de bezel komen en wellicht deels door de grotere opslagcapaciteit: de Forerunner 965 heeft namelijk 32 GB aan opslag (voor kaarten en muziek) en de 265 ‘slechts’ 8 GB.

De Forerunner 965 heeft een luxere uitstraling met zijn titanium bezel. Het grotere display is ook fijn maar vooral een kwestie van smaak.

Sporten, Fitness en Gezondheid

De Forerunner 265 is een meer dan capabele sportwatch maar de Forerunner 965 heeft duidelijk meer te bieden op sportgebied.

Om te beginnen heeft de Forerunner 965 ClimbPro, waarmee het hoogteprofiel en verschillende heuvels op je route en de lengte/hoogte hiervan op je horloge getoond worden. 

Verder heeft de Forerunner 965 de nieuwe functies Chronic Training Load en Training Load Ratio. Dit laatst is simpelweg een beoordeling van je huidige Training Load afgezet tegen lange(re) termijncijfers.

Nog een functie die ontbreekt op de Forerunner 265 is Real Time Stamina. Hiermee kun je   tijdens je run precies zien hoeveel uithoudingsvermogen je op dat moment nog hebt en hoe je dus het beste je energie kunt verdelen.

Daarnaast beschikken fietsers over meer functionaliteit met de Forerunner 965 vanwege de mogelijkheid om Cycling Dynamics te meten. Met deze data, over o.a. traptechniek en verdeling van het vermogen, kunnen fietsers hun vorm en prestatie verbeteren.

De Forerunner 965 heeft meer sportfuncties, waarvan vooral fietsers profiteren, vanwege de aanwezigheid van ClimbPro en Cycling Dynamics.

Maps en navigatie

Hier komen we – voor de meesten – bij hét aankoopargument voor de Forerunner 965: de maps.

De Forerunner 265 kan weliswaar een route volgen die is gecreëerd in Garmin Connect maar dit is alleen maar een broodkruimelroute: een lijntje op je scherm, gecombineerd met turn-by-turn aanwijzingen.

De Forerunner 965 daarentegen heeft volledige topografische kaarten aan boord, compleet met vele details over wegen en locaties, onder andere trail routes. 

Hiermee kun je precies zien waar je bent en naar wens in real time nieuwe routes creëren door bijvoorbeeld zelf een bestemming te kiezen op de kaart.

Hierbij beschikt de Forerunner 965 over de Next Fork-functie, die specifiek laat zien hoe ver het nog is tot de volgende splitsing, wat de kans op verkeerd lopen nog verder verkleint.

De Garmin Forerunner 965 steekt met zijn kaart- en navigatiefuncties met kop en schouders boven de 265 uit.

Batterij Garmin forerunner 265 vs 965

Nog een reden om voor de Forerunner 965 te kiezen boven de 265 is de accuduur. De Forerunner 265 doet het zeker niet onaardig, maar verbleekt bijna bij de prestaties van de 965. Hier zijn de cijfers:

Smartwatch-modus:

Forerunner 265: 13 dagen
Forerunner 965: 23 dagen

GPS-modus (GNSS met multiband):

Forerunner 265: 14 uur
Forerunner 965: 19 uur

GPS (GNSS met multiband) met muziek:

Forerunner 265: 6 uur
Forerunner 965: 8,5 uur

De Forerunner 965 gaat duidelijk langer mee dan de 265, vooral in smartwatch-modus.

Prijs

We kunnen kort zijn, voor alle extra functies, het grotere display en de krachtigere batterij van de Forerunner 965 betaal je ook een stuk meer: 150 euro meer om precies te zijn (650 euro vs 500 euro). 

De Garmin Forerunner 265 is 150 euro goedkoper dan de 965.

Niet helemaal wat je zoek? Bekijk de beste smartwatch hier.

Conclusie: Garmin Forerunner 265 of Forerunner 965?

Garmin Forerunner 265 vs 965

Er is geen twijfel over dat beide horloges hun gebruikers erg gelukkig zullen maken.

Maar de Forerunner 965 is simpelweg het meest complete horloge, vooral voor sporters die de grootste vrijheid willen in navigatie- en analysetools en de beste accuduur wensen. En hier 150 euro meer voor over hebben.

Je weet ongetwijfeld tot welke doelgroep je behoort.    

Kies voor de Garmin Forerunner 265 als je:

  • de zeer complete verzameling sport- en analysefuncties op de 265 meer dan genoeg vindt 
  • geen behoefte hebt aan maps
  • de Forerunner 965 te duur vindt

Kies voor de Garmin Forerunner 965 als je:

  • graag het grootste scherm wilt of een titanium kast
  • de langste accuduur wilt
  • veel gebruik maakt van maps
  • een fietser bent of behoefte hebt aan de extra sportieve functies

Waar kun je deze producten bestellen?

We hebben de beste deals alvast voor je uitgezocht!

vs