Garmin Forerunner 245 versus Garmin Vivoactive 44S Sporthorloge Hardloopzone

Garmin Vivoactive 4 vs Garmin Forerunner 245

Uitgebreide vergelijking

Garmin brengt de laatste tijd zoveel verschillende sporthorloges en smartwatches op de markt, dat het lastig is om het onderscheid goed te kunnen blijven zien. Veel mensen ervaren een vorm van keuzestress. In dit artikel draait het om de Garmin Vivoactive 4 versus de Garmin Forerunner 245. Twijfel je tussen de aanschaf van een van deze beide horloges, verneem dan hier de essentiële verschillen en maak je keuze. (Bron)

Het onderscheid tussen de Garmin Vivoactive 4 en de Garmin Forerunner 245

Sowieso zijn het allebei geweldige sporthorloges van Garmin. Dus welke je ook kiest, een miskoop is het zeker niet. Aan het prijsverschil ligt het niet. De prijs van beide sporthorloges ligt tussen de € 300 en € 350. De Forerunner 245 is standaard niet uitgerust met muziekopslag en muziekspeler. Voor € 50 meer krijg je echter een muziekupgrade en zo kom je op die € 350.

Uiterlijk

De Garmin Vivoactive 4 is wat meer de ‘fancy one’ van de 2. Ten eerste heeft die geen plastic maar grotendeels een glimmende RVS-behuizing. Je kunt de Vivoactive 4 in een 45 en 40 mm diametervariant aanschaffen. De zogenaamde Venu versie van dit Vivoactive type, die functioneel geheel hetzelfde is als de Vivoactive 4, komt met een 43 mm variant waarop een geweldig helder Amoled scherm is toegepast.

De Garmin Forerunner 245 heeft wat meer het uiterlijk van een traditioneel sporthorloge en kent slechts één enkel diametertype van 42 millimeter.

Scherm

De ‘fancyness’ van de Vivoactive 4 zit hem onder andere in de op het sporthorloges aanwezige knoppen. De navigatie bij de Vivoactive 4 is met name scherm gebaseerd. Het horloge zelf heeft maar 2 fysieke knoppen, de Garmin Forerunner 245 maar liefst 5. De Forerunner beschikt dan ook, anders dan de Vivoactive, niet over een touchscreen. Je browsed op de 245 door de menu’s met de knoppen. Vaak is dat in zweterige sportomstandigheden – zo is onze ervaring – overigens prettiger dan wanneer je een touchscreen moet gebruiken.

Sensoren

Op het gebied van de aanwezigheid van sensoren verschillen beide horloges weinig van elkaar. Polsgemeten hartslag meter, kompas, gyroscoop, versnellingsmeter en pulse oximeter zijn op beide types present. De Vivoactive 4 bezit wel een barometrische altimeter die onder andere ten behoeve van traptreden (en verdiepingen) tellen kan worden gebruikt.

Connectiviteit

De Vivoactive 4 is net wat meer een smartwatch. Je kunt er contactloos mee betalen en het toestel beschikt over Wifi-connectie. De Garmin 245 bezit standaard geen Wifi. Op de muziekversie is Wifi wel aanwezig.

Activity tracking

Via je sporthorloge wil je natuurlijk alles weten over de fysieke activiteiten die je onderneemt. De Vivoactive is in dit opzicht uitgerust met sport- en bewegingsprofielen die met name passen bij mensen die zichzelf niet als ‘die-hard-hardloper’ beschouwen en die ook graag andere sporten en beweging gebaseerde hobby’s beoefenen.

De Forerunner 245 richt zich wel voornamelijk op het hardlopen en voorziet de hardloper dan ook in extra informatie, bijvoorbeeld over aerobe en anaerobe trainingseffecten, hersteltijd en trainingsstatus.

Conclusie

Welk horloge je kiest hangt natuurlijk weer helemaal af van het type gebruiker dat je bent. Hou je van veel sporten, loop je ook wel zo nu en dan hard en hecht je aan extra smartfuncties en bovendien een mooier esthetisch design? Ga dan voor de Vivoactive 4 en kies de Garmin Venu voor een extra mooi touchscreen.

Ben je een fanatieke hardloper net als ons en wil je meer diepgaande statistieken ten aanzien van je hardloopprestaties en zelfs automatisch suggesties ontvangen voor je volgende training? Kies dan de Forerunner 245. Ga wel voor de muziekversie van dat horloge. Muziek is toch wel fijn.

Bij welk van beide watches ligt jouw voorkeur eigenlijk? We horen het graag van je. Stuur ons een bericht!

Waar kun je deze producten bestellen?

We hebben de beste deals alvast voor je uitgezocht!

vs