Polar Grit X Pro vs Polar Pacer Pro

Uitgebreide vergelijking

Daar is ie dan: de battle tussen de Pro-horloges van Polar: de Grit X Pro en de Pacer Pro. Maar hoezo dan? De ene is een outdoor horloge (en flink duurder) en de ander is een hardloophorloge. Dan is het toch duidelijk een andere doelgroep?

Mwah, niet echt.

De twee Pro’s van Polar – die deze titel ook echt verdienen, met hun vele tracking en analysetools – lijken verrassend veel op elkaar.

Maar natuurlijk valt er zeker nog wat te kiezen door enkele interessante verschillen. Welke dat zijn lees je hier!

Overeenkomsten

Ook al wordt de Grit X Pro in de markt gezet als outdoor-horloge en de Pacer Pro als hardloophorloge zijn het in de basis allebei multisporthorloges. Met een iets andere focus weliswaar, maar toch.

Ze hebben voor 99% dezelfde functies, waaronder:

 • FitSpark: de handige dagelijkse workoutsuggesties op maat
 • FuelWise: voor slimme meldingen voor koolhydraten- en vocht-inname
 • Routes op je horloge en turn-by-turn navigatie via Komoot
 • Wedstrijdtempo, een hulpmiddel om op je gewenste tempo te blijven
 • Nightly Recharge & Sleep Pus stages: gedetailleerde slaapmeting
 • Serene ademhalingsoefeningen

Ook hebben ze hetzelfde 1,2 inch memory-in-pixel display van 240 x 240 pixels; met allebei 5 fysieke knoppen en dezelfde interface, menu’s, watchfaces etc.

Verder gaat de batterij in smartwatch-modus even lang mee: 7 dagen.

Verschillen tussen de Polar Grit X Pro en Polar Pacer Pro

De Grit X Pro en Pacer Pro zijn vanbinnen praktisch identiek aan elkaar. Toch zijn er enkele nuanceverschillen. En als je de buitenkanten vergelijkt zijn de verschillen zelfs best groot.

Design, Display, Horlogekast

Hoewel de displays, resolutie en form factor van Grit X Pro en Pacer Pro hetzelfde zijn, zijn het scherm en de horlogekast behoorlijk verschillend.

De Grit X Pro beschikt vanwege zijn outdoor-ambities over sterk en krasbestendig saffierglas terwijl de Pacer Pro het moet doen met ‘gewoon’ – maar verder prima – Gorilla Glass.

De horlogekast van de Grit X Pro is ook iets groter dan die van de Pacer Pro, met 47 mm tegenover 45 mm, waarmee hij zowel letterlijk als figuurlijk aanvoelt als ‘meer horloge’.

De andere kant van de medaille is dat de Pacer Pro juist relatief compact is en lekker licht is. Hij is met 11,5 mm iets minder dik dan de Grit X Pro (13 mm) en hij is bijna de helft lichter. De Pacer Pro weegt slechts 41 gram, tegenover de 79 gram van de Grit x Pro.

Het krasbestendige saffierglas van de Grit X Pro is wel echt een voordeel. Terwijl het flink lagere gewicht van de Pacer Pro een duidelijke bonus is bij het hardlopen en duursporten. Jouw keus.

Bandjes

De bandjes verschillen ook in formaat. De Pacer Pro heeft 20 mm bandjes en de Grit X Pro 22 mm.

Het gebruikte materiaal is ook anders: siliconen voor de Pacer Pro en FKM (Fluorelastomeer) voor de Grit X Pro, dat iets wegheeft van textiel.

Ook de bevestigingssystemen verschillen. Terwijl het bandje van de Pacer Pro als het ware geïntegreerd is in de kast – en optimaal om de pols sluit – heeft de Grit X Pro een flexibel bewegend en makkelijk te verwisselen Quick Release-bandje.

Maar erg fijn is dat je bij de Pacer Pro de keus hebt, aangezien dit horloge wordt geleverd met Shift Adapter waarmee je ook Quick Release-bandjes aan de kast kunt bevestigen.

Met de Shift Adapter kun je van beide soorten bandjes gebruikmaken. Uiteindelijk winst dus voor de Pacer Pro. Materiaal en formaat is kwestie van smaak. Onze voorkeur gaat hierbij uit naar de Grit X Pro.

Hardlopen, Fitness en Gezondheid

Er zijn maar een paar functies die de Grit X Pro en Pacer Pro van elkaar scheiden.

Om te beginnen kun je alleen met de Grit X Pro een orthostatische test uitvoeren en gebruikmaken van de trainings- en herstelfunctie Recovery Pro. Een belangrijke voetnoot is wel dat dit alleen mogelijk is met een hartslagband.

Verder heeft de Grit X Pro een handige benentest waarbij je horloge aan de hand van (de hoogte van) drie opeenvolgende sprongen bepaalt of je wat betreft de kracht van je benen weer toe bent aan je volgende workout.

Een test die de Pacer Pro wél heeft en de Grit X Pro weer niet is de wandeltest. Dit is in principe een functie voor beginners die nog geen runs hebben gelopen (of kunnen lopen) en toch hun VO2-max willen weten, voor een indruk van hun conditieniveau.

De horloges ontlopen elkaar nauwelijks qua functies, maar de Grit X Pro heeft net wat meer tests en analysetools.

Overige functies en mogelijkheden

Een klein verschil is nog dat meldingen, alarmen en notificaties op de Pacer Pro de drager via een trilling bereiken terwijl de Grit X Pro daarnaast ook nog een piepje laat horen.

Met een extra piepje houdt de Grit X Pro je iets beter bij de les.

Batterij

Ook hier is er weinig verschil. Maar toch een beetje.

Beide horloge gaan 7 dagen mee in smartphone-modus maar als je voortdurend GPS ingeschakeld zou hebben, zou je met de Pacer Pro 35 uur vooruit kunnen en met de Grit X Pro 40 uur.

De batterij van de Polar Grit X Pro gaat net wat langer mee (tijdens GPS-activiteiten).

Prijs

De horloges kunnen praktisch hetzelfde maar de Grit X Pro is zo’n 150 euro duurder. Daar staat onder andere tegenover dat ie saffierglas heeft, er meer premium uitziet en langer meegaat in GPS-modus. Het is aan jou of je dit de meerprijs waard vindt.

De Grit X Pro is flink duurder dan de Pacer Pro maar heeft ook meer te bieden. Toch kun je er niet omheen dat de Pacer Pro gewoon vriendelijker is voor je portemonnee.

Conclusie: Polar Grit X Pro of Polar Pacer Pro?

De Grit X Pro en Pacer Pro zijn allebei tophorloges en in hun klasse uitstekend geprijsd. Toch is de keuze duidelijk: een slank, comfortabel hardloophorloge of een stoer, sterk outdoor horloge.

Kies voor de Polar Grit X Pro als je:

 • alle mogelijke herstel- en conditietests wilt (kunnen) gebruiken
 • behoefte hebt aan zeer stevig en krasbestendig (saffier)glas
 • een stoere en premium look zeer op prijs stelt

Kies voor de Polar Pacer Pro als je:

 • een zo licht mogelijk horloge om je pols wilt
 • de looks van een hardloop-/sporthorloge prima kunt hebben
 • niet ‘te’ veel wilt betalen maar wel van de beste (sport-)functies gebruik wilt maken

Waar kun je deze producten bestellen?

We hebben de beste deals alvast voor je uitgezocht!

vs