Huawei Band 4 Pro Review Activity Tracker Hardloopzone

Huawei Band 4 Pro Review

8.6

Voor- en nadelen

  • Combinatie GPS én hartslagmeting op een (betaalbare) activity tracker maakt een sporthorloge voor de meesten overbodig
  • Mooi kleurrijk Amoled-scherm maakt de Band 4 Pro prettig(er) om naar te kijken
  • Batterij heeft een boost gekregen waardoor je minder vaak op hoeft te laden
  • Keuze uit vele wijzerplaten betekent veel personalisatiemogelijheden
  • Muziekbediening op je telefoon mogelijk, wat je meer vrijheid geeft tijdens het sporten
  • Slechte(re) pasvorm voor (heel) kleine polsen
  • Touchscreen reageert niet altijd even alert
  • Afleesbaarheid in direct zonlicht kan (nog steeds) beter
  • Niet de állervoordeligste optie

Review

Huawei heeft weer een mooi product afgeleverd met Band 4 Pro. Gehouden wat werkte en toegevoegd wat ontbrak of gewenst werd.

Als je een casual sporter bent, die nauwkeurige tracking (met gps) wil, hartslagmeting aan de pols, en de nodige smart functies, maar voor een aantrekkelijk budget… dan kun je gewoon niet om de Huawei Band 4 Pro heen.

Design

Design

Natuurlijk, er zijn wel een paar voorwaardes, bijvoorbeeld dat je genoegen neemt met een ‘armband’-design en niet per se de vorm factor van een sporthorloge wenst. In de basis is de Band 4 Pro namelijk nog ‘gewoon’ een activity tracker, en dit is blijkbaar hoe zo’n apparaat eruit moet zien.

Niet dat het een lelijk ding is. Zeker niet als je kiest voor de opvallende rode band-kleur, of de luxe ogende rozé-goud-uitvoering.

Wel moeten je polsen niet al te klein zijn want door het langgerekte – en weinig gekromde – display dat in de armband verwerkt is, kan het zijn dat de ruimtes tussen pols en tracker wat (te) groot zijn.

Display en Interface

De Band 4 Pro heeft hetzelfde Amoled-scherm als de Huawei Band 3 Pro, met dezelfde afmetingen (0.95 inch) en dezelfde 240 x 120 pixels-resolutie. Dat is geen straf, want het scherm is mooi kleurrijk. Al zou hij wat helderder kunnen zijn voor goed aflezen in direct zonlicht.

Bediening vindt plaats via het touchscreen en een enkele geïntegreerde knop die ook touch-sensitief is. Met deze knop ga je weer terug naar het thuismenu.

Geen verkeerde gedachte, maar aangezien deze knop in de praktijk niet altijd meteen reageert doet hij misschien meer kwaad dan goed.

Het touchscreen zelf is niet de meest responsieve op de markt, maar over het algemeen reageert hij prima.

Een fijne toevoeging in vergelijking met zijn voorganger, is dat je bij de Band 4 Pro kunt kiezen uit maar liefst 100 verschillende ‘wijzerplaten’, waarvan vele ook echt aanzienlijk van elkaar verschillen. Mooi om op deze manier je tracker een beetje te kunnen personaliseren, of gewoon af en toe te kunnen wisselen voor de variatie.

Tracking en Activiteiten

Tracking en Activiteiten

De Band 4 Pro houdt niet alleen je stappen, trappen, tempo, afstand en calorieën bij, maar nog veel meer.

Waar de Band 3 Pro 6 sportprofielen had, en het met bijvoorbeeld de uitgebreide zwemdata helemaal niet verkeerd deed, heeft de Band 4 Pro er 11. Niet dat je alles zult gebruiken of alle data even uniek zijn, maar het is een leuke upgrade.

Verwacht – als hardloper bijvoorbeeld – geen diepgaande data over cadans of grondcontacttijd, maar dat is ook niet realistisch voor dit budget en type apparaat.

Heel fijn is het dat de Band 4 Pro, net als zijn voorganger, beschikt over GPS, zodat je je telefoon thuis kunt laten en toch nauwkeurige metingen kunt krijgen.

Ook je hartslag wordt goed bijgehouden via de ingebouwde hartslagmeter. Deze is ook verantwoordelijk voor het tracken van je slaap(kwaliteit), wat de Band 4 Pro in de regel heel verdienstelijk doet.

Nieuw is dat de Band 4 Pro ook je Spo2 kan meten, oftewel je saturatie, of bloedzuurstofverzadiging.

Als deze waarde te laag is (onder de 90%) kan het een teken te zijn dat je te heftig aan het trainen bent of zelfs – als de waarde voortdurend te laag is – dat een bezoekje aan de dokter nodig is.

Ook nieuw is dat de Band 4 Pro compatible is met Firstbeat, een algoritme dat al je data kan analyseren en op basis daarvan trainingssuggesties kan doen.

Muziek en smart functies

Muziek en smart functies

Een muziekspeler voor offlinegebruik of opslagruimte voor muziek heeft de Band 4 Pro niet, maar je kunt er wel de muziekspeler op je smartphone mee bedienen.

Een functie die je misschien niet dagelijks zal gebruiken maar in de praktijk handiger kan zijn dan je in eerste instantie denkt.

Het is meestal toch weer net even wat sneller om een tikje op je tracker te geven om naar een volgend nummer te gaan, dan om eerst je telefoon uit je zak te halen.

En ook al zit dezelfde functionaliteit ook op de meeste (bluetooth) oortjes, op je tracker zie je ook echt wat je doet en naar welk nummer je skipt.

Veel slimmer is de Huawei Band 4 Pro er niet op geworden, maar hij heeft wel degelijk wat hersencellen. Je kunt inkomende berichtjes van je telefoon binnen zien komen, net als inkomende oproepen, die je ook met je tracker kunt ophangen of opnemen (om ze vervolgens op je telefoon daadwerkelijk te beantwoorden).

Ook zie je het weer en de weersverwachting op je Band 4 Pro en zit er een ‘vind mijn telefoon’-functie op. Kan zo maar een keer van pas komen.

Batterij

Toen de Band 3 Pro het zwart-wit Pmoled inruilde voor een prachtig Amoled-scherm ging dit helaas ten koste van de maximale batterijduur, die omlaag schoot van een heel mooie 21 naar een redelijke 12 dagen.

Dit heeft Huawei nu weer (bijna) goed weten te maken. De Band 4 Pro gaat namelijk maximal 20 dagen mee.

Met GPS voortdurend ingeschakeld, gaat de Band 4 Pro overigens maximaal 7 uur mee. Meer dan genoeg om een marathon mee te lopen, aldus Huawei zelf.

Conclusie

Conclusie

De Huawei Band 4 Pro is een vrijwel onweerstaanbaar aanbod. Met alle basismogelijkheden voor activiteitentracking, uitgebreide zwemtracking, gps-ondersteuning, hartslagmeting, een amoled-scherm, verwisselbare wijzerplaten, een prima batterijduur en een uitstekende prijs, is het een heel fijne tracker.

Twijfelen tussen deze en de Band 3 Pro is ook niet nodig, want de prijs is vrijwel gelijk terwijl je er (veel) meer voor terugkrijgt.

Mogelijk is de van hetzelfde bedrijf afkomstige Honor Band 5 – die op een haar na hetzelfde is – een nóg beter alternatief vanwege de lagere prijs, maar het zal vooral een kwestie van smaak zijn.

Wil je meteen zien hoe goed de Band 4 Pro bij je past en je prestaties helpt verbeteren? Bestel dan nu de Huawei Band 4 Pro bij Coolblue, bol.com of Amazon en ontvang hem morgen al in huis.

Prijs

We hebben het zware werk alvast voor je gedaan. Ontdek de beste deal:

Video - look and feel

De beste Huawei activity trackers

Huawei Band 4 Pro review

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reviews

Er zijn nog geen reviews!