Asics Kayano hardloopschoenen serie

Op zoek naar de beste Asics Kayano hardloopschoenen? We helpen je graag op weg!

Selecteer je geslacht:

Nieuwste model

Asics Kayano 30 heren
Asics Kayano 30 dames

1. Asics Kayano 30

 • Absorberende PureGel is 65% zachter geworden
 • Vernieuwend 4D Guidance systeem past zich aan loper aan

Ouder model

3. Asics Kayano 29

 • Litetruss goed werkend en lichter stabiliteitssysteem
 • Lichter Flytefoam Blast+ zorgt voor wat meer veerkracht

Asics Kayano overzicht

Asics Kayano 30

Asics Kayano 30 heren
Asics Kayano 30 dames
 • Absorberende PureGel is 65% zachter geworden
 • Vernieuwend 4D Guidance systeem past zich aan loper aan

Asics Kayano 29

 • Litetruss goed werkend en lichter stabiliteitssysteem
 • Lichter Flytefoam Blast+ zorgt voor wat meer veerkracht
Nieuwste model

1. Asics Kayano 30

Asics Kayano 30 heren
Asics Kayano 30 dames
 • Absorberende PureGel is 65% zachter geworden
 • Vernieuwend 4D Guidance systeem past zich aan loper aan
 • Hogere zool en gebruik van Flytefoam Blast + voor meer zachtheid én energie
 • Gewicht is weer wat omhooggegaan

De Asics Kayano is een iconische stabiliteitsschoen die onverminderd populair is bij hardlopers. Vele merken zouden genoegen nemen met minimale verbeteringen of aanpassingen. Zo niet Asics, dat met behoorlijk radicale vernieuwingen komt.

Adaptieve stabiliteit met 4D Guidance System

Juist hét karakteristieke element van de Asics Gel Kayano – de manier waarop stabiliteit wordt verkregen – is over de kop gegaan en heeft een flinke makeover gekregen.

Wat best opvallend is want we waren nog maar net gewend aan het Litetruss-systeem van de Kayano 29, dat bestond uit strategisch geplaatst rubber en foam.

Nu introduceert Asics in de Kayano 30 het 4D Guidance System, dat een heel ‘holistisch’ systeem is en zich concentreert op de 4 dimensies lengte, breedte, diepte en tijd.

Concreet komt het neer op 3 concrete onderdelen:

1) De schuin afgeslepen achterkant van de zool die de allereerste pronatiebeweging van de voet afremt.

2) De brede profielelementen en het 5 mm bredere ‘platform’ die je lichaamsgewicht beter verdelen bij de landing.

3) Een adaptief (harder) stuk schuim dat zich onder de voetboog bevindt.

Dit alles is ontworpen om de loper zo snel mogelijk in een neutrale afwikkeling te brengen. Op een manier die ondersteunend en corrigerend is alleen wanneer dit nodig is, enigszins vergelijkbaar met de filosofie van de GuideRails van Brooks.

Waarmee de schoen dus ook geschikt is voor neutrale lopers.

FF Blast+ en PureGel voor meer zachtheid én respons 

Net als in de Kayano 29 bestaat de middenzool grotendeels uit Flytefoam Blast+ foam, maar is nu aangevuld met absorberende PureGel elementen, een materiaal dat weer 65% zachter is dan voorheen.

Het is dezelfde samenstelling die gebruikt is voor de Asics Nimbus 25, al zorgt de toepassing in de Asics Kayano 30, in combinatie met zijn unieke design, voor wat meer respons.

Een hoger niveau… met meer stack height

Wie dacht dat zool van de HOKA Cliftons oversized was, heeft die van de Kayano 30 nog niet gezien: voor deze editie is de stackhoogte met 4mm toegenomen en is nu een duizelingwekkende 40 mm.

Het zorgt voor een voelbaar zachtere landing, zonder dat dit overigens ten kost gaat van de afwikkeling, gezien de vertrouwde heeldrop van 10 mm.

Al met al is het gewicht weer iets omhooggegaan maar gezien de flinke afslanksessie van de Kayano 29 kan de schoen het hebben.

Conclusie: Asics Kayano 30

We kunnen niet anders dan positief verrast zijn door deze innoverende Asics Kayano 30, die veelzijdiger, comfortabeler en levendiger is, maar tegelijkertijd nog net zo stabiel als voorheen.

Een ijzersterke klassieker die weer helemaal nieuw voelt.

Bestel veilig en snel:

Ouder model

2. Asics Kayano 29

 • Litetruss goed werkend en lichter stabiliteitssysteem
 • Lichter Flytefoam Blast+ zorgt voor wat meer veerkracht
 • Flitsende kleurstellingen
 • Warm bovenwerk

Voor de 29e editie hebben ze deze oude, vertrouwde topper een serieus nieuw likje verf gegeven, waarmee het bijna een opwindende schoen wordt.

Efficiënte Litetruss voor stabiele pas

De Asics Kayano beschikte jarenlang over het vertrouwde DuoMax-‘blokje’ aan de zij-/binnenkant van de zool, in combinatie met het Trusstic-systeem: in feite een plastic plaatje dat de voor- en achtervoet van de slijtzool met elkaar verbindt en voor stijfheid zorgt bij overpronatie.

Deze twee elementen samen gaven de Kayano zijn karakteristieke stabiliserende karakter. Voor de Asics Kayano 29 is hier de zogeheten Litetruss-technologie voor in de plaats gekomen, een lichter alternatief dat feitelijk bestaat uit (steviger) rubber en foam op strategische plekken.

Best een gewaagde stap, maar we kunnen gelukkig melden dat de Kayano nog even stabiel aanvoelt. Terwijl het voor meer comfort zorgt voor de middenvoet en er dus gewicht bespaard wordt.

Lichter en responsiever Flytefoam Blast+

Natuurlijk maakt de Kayano 29, net als de Asics Nimbus en Novablast 3, gebruik van het lichtere foam Flytefoam Blast+. Dit is 15% lichter, 15% zachter en heeft 12% meer veerkracht dan het ‘normale’ Flytefoam van eerdere modellen.

Aangezien de Kayano altijd redelijk aan de zware kant was, is deze gewichtsbesparing zeer welkom. Al met al is de Kayano 29 zo’n 10 gram lichter dan zijn voorganger. Hij weegt nu een kleine 300 gram.

Wat natuurlijk alleen maar extra fijn is als je deze duurzame schoenen meeneemt op lange runs, waarvoor ze ideaal zijn.

Comfortabel maar warm bovenwerk

Comfort is een kenmerk van de Kayano en dit geldt ook voor het geüpdatete bovenwerk, dat rond de hiel fijn gevoerd is en een brede tong heeft die de voet goed bedekt.

Het enige nadeel van de schoen is dat de ventilatie wat te wensen overlaat en je voeten dus vrij warm kunnen worden. Al zal dit bij kouder weer dus juist weer een voordeel zijn.

Flitsende look

Voor velen zal het iets van een shock zijn: maar de Kayano 29 is niet alleen (iets) sneller en lichter, hij ziet er ook zo uit. De spetterende, opvallende kleurstellingen maken dat je niet kunt wachten om je volgende run te doen en ermee gezien te worden.

Bestel veilig en snel:

Asics Kayano modelinformatie

De Asics Kayano is een vaste waarde binnen de collectie hardloopschoenen van Asics.

Het is dé klassieke stabiliteitsschoen; de langstlopende in de gehele industrie en het zogeheten flagshipmodel, waarin de laatste innovaties zijn doorgevoerd en die de meeste stabiliteit, demping en comfort heeft.

Asics Kayano modelinfo

Asics Kayano

De Asics Kayano gaat al zo’n 30 jaar (!) mee en is het paradepaardje – de ‘flasghip schoen’, zo je wilt – onder de stabiliteitsschoenen, niet alleen binnen de modellen van Asics, maar over de gehele breedte van merken en schoenen.

Dat het een stabiliteitsschoen is wil zeggen, zoals de meesten wel weten, dat er verstevigende, ondersteunende of corrigerende elementen zijn toegevoegd, om het overproneren (naar binnen afwikkelen) van de voet te compenseren en een neutrale pas te bewerkstelligen.

De Kayano gebruikt hiervoor al jaren een harder ‘blokje’ aan de zijkant van de zool (en onder de voetboog) – het zogenaamde DuoMax-materiaal – dat samenwerkt met het Trusstic-systeem middenin de zool. Dit is een plastic verbinding die stijver wordt bij het proneren.

Inmiddels zijn deze twee systemen vervangen door het adaptieve 4D-guidance systeem.

De Kayano is ontworpen als stabiele, comfortabele schoen voor het lopen van lange afstanden en kenmerkt zich naast zijn stabiliserende elementen door een soepel bovenwerk, maar vooral royale demping, die de enkel en rest van de voet goed beschermt en opvangt bij het neerkomen.

De Kayano is niet de enige stabiliteitsschoen van Asics. De GT-serie, waaronder de GT-2000 en GT-1000, is ook bedoeld voor overpronerende hardlopers.

Deze modellen bieden doorgaans alleen iets minder demping en stabiliteit, en profiteren minder van de laatste technologieën, maar zijn meestal wel wat lichter dan de Kayano.

Niet helemaal wat je zocht? Ontdek de beste hardloopschoenen voor jou!

Veel gestelde vragen

Is de Asics Kayano 30 goed voor marathons?

Ja! Hij zorgt op subtiele manier voor stabiliteit en is nu zachter en comfortabeler, met een hogere ‘stack’, waardoor je voeten en benen langer goed aan blijven voelen.

Is de Asics Kayano 30 goed voor neutrale lopers?

Jazeker. Ook al is het officieel een stabiliteitsschoen, vanwege het adaptieve 4D Guidance systeem, merk je als neutrale loper weinig tot niets van de stabiliserende momenten. Alleen wanneer je deze nodig hebt.

Wat is het verschil tussen de Asics Kayano 30 en 29?

Er zijn enkele belangrijke verschillen: de Asics Kayano 30 heeft een nieuw stabiliteitssysteem dat zich aanpast aan de loper. Verder er is nieuwe Flytefoam Blast+ toegevoegd, dat voor meer energie zorgt. Ook is de stackhoogte met 4mm toegenomen, voor een zachtere landing.

Hoe valt de Asics Kayano 29?

De Asics Kayano 29 valt normaal, ook wel ‘true to size’, met genoeg ruimte voor de tenen.  Je hoeft dus niet groter of kleiner te bestellen dan je gebruikelijke maat.

Is de Asics Kayano 29 een neutrale schoen?

Nee, de Asics Kayano 29 is officieel geen neutrale schoen, maar een stabiliteitsschoen ontworpen om overpronerende lopers ondersteuning te bieden. Maar de ‘corrigerende’ elementen zijn niet of nauwelijks merkbaar voor mensen met een neutrale afwikkeling; wat de Kayano 29 ook prima geschikt maakt voor neutrale lopers.

Is de Asics Kayano 29 een stabiliteitsschoen?

Ja, de Asics Kayano 29 is net als al zijn voorgangers een stabiliteitsschoen, ontworpen om overproneren – te veel of te snel naar binnen draaien van de voet – te compenseren. Hiervoor gebruikt de Kayano 29 het LiteTruss-systeem, verstevigingen op strategische plekken van de tussenzool en slijtzool.

Is de Asics Kayano 29 goed voor wandelen?

Ja. De Asics Kayano 29 is weliswaar primair bedoeld voor hardlopen, vanwege de stabiliteit, royale demping, het comfort en de duurzaamheid kun je er ook goed mee wandelen. Wel is de heeldrop misschien iets aan de hoge kant voor sommige wandelaars.

Is de Asics Kayano 29 een goede hardloopschoen?

Ja! De Asics Kayano 29 is een zeer goed hardloopschoen, zeker voor overpronerende lopers is het een ideale keuze. Door zijn hoge mate van comfort kun je er ook moeiteloos vele kilometers mee lopen.

Is de Asics Kayano 29 waterdicht?

Nee, de Asics Kayano 29 is niet waterdicht of waterbestendig. Daarvoor moet je zijn bij Gore-Tex-modellen (GTX), zoals de Asics GT-2000 TX of Asics GT-1000 GTX.

Wat is het gewicht van de Asics Kayano 29

De Asics Kayano 29 weegt 299 gram voor een herenmaat 42, dat is 10 gram lichter dan de Kayano 28

Wat is de beste Asics Kayano?

De Asics Kayano 29 zou wel eens de beste Kayano kunnen zijn: hij is comfortabel, licht, responsiever dan voorheen en net zo stabiel. En ziet er ook nog eens erg goed uit.

Voor welke afstanden is de Asics Kayano 29 geschikt?

De Asics Kayano 29 is met zijn royale demping, hoog comfortniveau en duurzame materialen ideaal voor lange afstanden. Dus halve marathons en marathons. Maar ook kortere trainingssessies zijn goed te doen met de Kayano.

Is de Asics Kayano 29 goed voor marathons?

Jazeker. Vanwege zijn fijne demping, hoge mate van comfort en stabiliteit kun je er moeiteloos marathons op lopen. Wel kun je wat warme voeten krijgen door het niet optimaal ventilerende bovenwerk.

Wat is het verschil tussen de Asics Kayano 29 en 28?

De Asics Kayano 29 gebruikt het lichtere en veerkrachtigere Flytefoam Blast+ in de tussenzool. Maar het belangrijkste is dat de combinatie DuoMax-Trusstic (corrigerend blokje met plastic plaatje) voor de stabiliteit is vervangen door de lichtere LiteTruss-optie.

Is er een Asics Kayano 29 voor dames?

Ja, er is een Asics Kayano 29 dames, naast deKayano 29 heren-uitvoering.

Wat is het verschil tussen de Asics Kayano en de GT-2000?

De Asics GT-2000 heeft net wat minder demping, stabiliteit en geavanceerde materialen dan de Kayano. Maar hij is wel wat lichter en voordeliger.

Waar vind ik de beste Asics Kayano aanbieding?

Op de huidige pagina vind je links naar webshops die de Asics Kayano aanbieden. Je ziet daarbij ook meteen waar je de goedkoopste Asics Kayano kunt bestellen.

Asics Kayano 30

Asics Kayano 30 heren
Asics Kayano 30 dames
 • Absorberende PureGel is 65% zachter geworden
 • Vernieuwend 4D Guidance systeem past zich aan loper aan

Asics Kayano 29

 • Litetruss goed werkend en lichter stabiliteitssysteem
 • Lichter Flytefoam Blast+ zorgt voor wat meer veerkracht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *