Garmin Vivoactive 3 versus Garmin Vivoactive 44S Sporthorloge Hardloopzone

Garmin Vivoactive 3 vs Garmin Vivoactive 4

Uitgebreide vergelijking

De Garmin Vivoactive 3 staat formeel bekend als smartwatch, niet specifiek als sportswatch. Gebleken is echter dat het ook een verrassend veelzijdig sporthorloge is. De opvolger is de Garmin Vivoactive 4 die weer wat extra functies en verbeteringen meekreeg.

In dit artikel vergelijken wij deze beide horloges met elkaar zodat jij als hardloper de beste keuze kunt maken voor een van hen. Garmin Vivoactive 3 versus Garmin Vivoactive 4 dus. (Bron)

Waarom voor de Garmin Vivoactive 3 kiezen?

Vanwege het uiterlijk is de Garmin Vivoactive 3 voor vrijwel iedereen geschikt. Dit is typisch een horloge dat je de hele dag kunt omhouden en gebruiken bij al je dagdagelijkse activiteiten. Ook krijg je smartphonenotificaties dus je mist vanaf nu helemaal niets meer.

De prijs van de Garmin Vivoactive 3 ligt in de (web)winkel zo rond de € 200 zagen wij. Op die meeste plekken is deze smartwatch daarom zo’n € 100 goedkoper dan de Garmin Vivoactive 4. De voordelen van de Vivoactive 4 ten opzichte van de Garmin Vivoactive 3 bespreken we zo dadelijk. Maar de Vivoactive 3 heeft er afgezien van een lagere prijs ook wel een paar hoor. Komen ze:

  • Het uiterlijk is bij dit type sporthorloge voor veel mensen die het aanschaffen van bovengemiddeld belang. De meeste mensen die voor deze watch kiezen willen geen grote, robuuste klok op de pols. En de Garmin Vivoactive 3 is dan ook nog eens dunner, lichter, smaller en korter dan de Vivoactive 4. Hij is dan ook 7 gram lichter.
  • De levensduur van de batterij in GPS-modus is dubbel zo lang als de levensduur van de batterij van de Vivoactive 4. Wanneer je het horloge gebruikt in combinatie met een smartphone dan geeft het horloge bovendien een waarschuwing wanneer de batterij van je telefoon ‘low’ is.
  • De Vivoactive 3 synchroniseert automatisch data zodra die binnen bereik is van PC of telefoon.
  • De bijbehorende app kan gratis gedownload worden.

Of toch de portemonnee trekken voor de Garmin Vivoactive 4?

De Vivoactive 3 heeft veel nuttige functies, een uitstekend uiterlijk voor ‘all-day-wearing’ en de prijs is goed te doen. Een handige functie is daarnaast Garmin Pay. Koppel je creditcard betaalpas aan je horloge en je kunt op sommige plekken gewoon via je horloge betalen door dit tegen de betaalchip aan te houden in plaats van je pasje.

De Garmin Vivoactive 4 is de opvolger van de Vivoactive 3 en daarin is zo’n beetje alles gekopieerd wat al prima was aan de Vivoactive 3. Wat minder goed functioneerde is verbeterd. Maar goed, zoals je weet betaal je daar ook zo’n € 100 extra voor. Wat is er beter aan de Garmin Vivoactive 4?

  • De levensduur van de batterij in GPS-modus van de Garmin Vivoactive 4 is dan wat minder, buiten GPS-modus gaat die batterij dan weer juist wat langer mee.
  • Je gebruikerservaring zal door het wat grotere scherm en de hogere resolutie verbeteren. Het beeldscherm van de Vivoactive 4 staat bovendien altijd aan waardoor je niet pas iets te zien krijgt als je het scherm of een knop aanraakt. Handig!
  • De Garmin Vivoactive 4 kan verbinden via Wifi doordat die een Wifiontvanger heeft (en ook nog de snelle 802.11n wifistandaard gebruikt). De Garmin Vivoactive 3 heeft dat allemaal niet.
  • Deze Garmin heeft als extra sensoren een ingebouwde gyroscoop alsmede een cadanssensor die de omwentelingen van de pedalen op je fiets meet. Je kunt zo monitoren hoe snel je trapt. Ook wordt door de Vivoactive 4 het bloed zuurstof niveau bepaald wat iets zegt over je trainingsniveau.
  • De Vivoactive 4 detecteert automatisch wanneer je met een activiteit aanvangt, zoals rennen. Na het trainen kun je bovendien extra details opnemen waardoor je nog specifiekere en nauwkeurigere informatie krijgt.

Conclusie

De Garmin Vivoactive 3 was een van de meest verkochte horloges van Garmin de afgelopen jaren en scoorde ook goed bij de consumentbond (met name op batterijduur). De Garmin Vivoactive 4 gaat in zijn algemeenheid qua prestaties weer een stapje verder en is die € 100 extra in onze ogen absoluut waard.

Ben jij het daar mee eens of denk je daar anders over? Laat een bericht achter met jouw bevindingen ten aanzien van (een van) deze sporthorloges.

Waar kun je deze producten bestellen?

We hebben de beste deals alvast voor je uitgezocht!

vs