Polar Vantage V2 vs Polar Vantage V

Uitgebreide vergelijking

Met de Polar Vantage V2 introduceert Polar hun nieuwste pronkstuk. Polar plaatst zich in de markt als premium merk als het gaat om sporthorloges en bewijst dat met dit model eens te meer.

Je bemachtigt dit pronkstuk voor dezelfde prijs als de Vantage V, maar geniet wel van innovaties op het gebied van prestatiemetingen, levensduur, en muziekbediening. Bovendien is het model extreem licht.

Wij houden de Vantage V2 voor je naast de Vantage V en praten je bij over de belangrijkste overeenkomsten en de belangrijkste verschillen.

Overeenkomsten

‘Never change a winning formula’, dat begrijpen ze bij Polar heel goed. Zo is al het goeds van de Vantage V meegenomen en aangevuld met de nodige innovaties. Met name het design is erg herkenbaar, maar onder de motorkap is het nodige veranderd.

Design en verpakking

Als opvolger van de succesvolle Polar Vantage V is het vrij logisch dat de Polar de Vantage 2 al het goeds van haar voorganger meegeeft. In de doos tref je dan ook hetzelfde aan als bij de Vantage V, van de inhoud tot het design van deze inhoud.

Met het succes van de Vantage V is het ook niet zo verwonderlijk dat de Vantage 2 eenzelfde design heeft, gelijke afmetingen en dezelfde resolutie. Immers, iets dat goed is hoef je niet te veranderen. Toch?

De Vantage V2 komt met dezelfde inhoud en hetzelfde design als de Vantage V.

Meer kwaliteit, voor dezelfde prijs

Ja, je leest het goed. Ook wij moesten even twee keer kijken, maar de Vantage V2 heeft echt dezelfde prijs als de Vantage V. Dat is op zijn zachtst gezegd verwonderlijk als je weet dat andere grote merken zonder enige schaamte een prijsverhoging van 5% doorvoerden.

Polar doet in ieder geval niet mee aan die trend en blijft eenzelfde prijs hanteren voor de Polar V2. Tevens onveranderd is het feit dat je kunt kiezen tussen een versie met en een versie zonder H10 hartslagsensor.

Ondanks de innovaties betaal je dezelfde prijs voor de Vantage V2.

Verschillen

Zoals gezegd vinden we de meeste veranderingen onder de motorkap van de Vantage V2 en met die veranderingen maakt Polar zich populair bij de gedreven sporter.

Echter zijn er ook enkele innovaties aan de oppervlakte gedaan. Hoewel je deze niet direct ziet, zul je ze zeker ervaren!

De Polar Vantage V2, extreem lichtgewicht

Hoewel het oogt alsof er aan de oppervlakte weinig is veranderd bij de Polar Vantage V2, is het tegendeel waar. Tot deze ontdekking zal je komen zodra je jouw horloge uit de verpakking haalt, want hij is maar liefst 14 gram lichter.

Doordat de Vantage V2 gemaakt is van een Aeorospace-aluminiumlegering met glasvezelversterkt polymeer, is het een extreem lichtgewicht. Dat zal in het begin de nodige hartverzakkingen veroorzaken, maar geen paniek, hij blijft echt wel om je pols zitten.

De Vantage V2 is maar liefst 14 gram lichter dan de Vantage V.

Waterbestendig

Overigens is er ook helemaal geen reden om jouw Polar Vantage V2 af te doen. Hij meet immers je beweging, je slaap en onder de douche of tijdens het zwemmen kun je hem ook zonder problemen dragen!

Waar de Vantage V namelijk tot 50 meter waterbestendig was en derhalve de douche nog net aan kon, redt de Vantage V2 het tot 100 meter en kun je zonder problemen een duik nemen met je horloge om je pols.

Mocht je overigens de nattigheid het liefst gewoon willen ontlopen, dan hebben we ook goed nieuws. Met de komst van het weerbericht ben jij verzekerd van een droge work-out.

De Vantage V2 is tot 100 meter waterdicht tegenover 50 meter bij de Vantage V.

Prestatietesten in overvloed bij de Vantage V2

Waar de Vantage V al uitpuilde van de prestatietesten doen ze er bij de Vantage V2 nog een schepje bovenop. Zo zijn onder andere de prestatietest voor hardlopen en fietsen toegevoegd om de gebruikers zoet mee te houden.

Ook in het proces na de work-out komt Polar met een nieuwe feature, namelijk de hersteltest voor de benen. Een welkome functie voor vele sporters, gezien de benen voor veel sporten een grote rol spelen

Bij de Vantage 2 geniet je van extra prestatietesten op het gebied van hardlopen, fietsen en de hersteltest benen.

Muziekbediening

Die prestatietesten zijn leuk, maar alles wordt natuurlijk een stukje leuker met jouw favoriete muziek. Dat dit ontbrak bij de Polar V was dan ook wellicht de grootste ergernis onder gebruikers.

Je voelt het al aankomen en dat gevoel is juist. De Polar Vantage V2 beschikt wél over muziekbediening en maakt het sporten zo nóg een stukje leuker.

Dankzij muziekbediening wordt sporten met de Vantage 2 een stuk leuker.

De Vantage V2 gaat langer mee

Al die ontwikkelingen vreten natuurlijk batterij en het moet niet ten koste gaan van de gebruiksduur. Geen zorgen, daar hebben ze wat op bedacht.

Waar de batterij met een verschil van ongeveer 26 mAh vooruit is gegaan, zit de verlengde levensduur hem met name in de ambient light sensor en de energiebesparende standen.

Zo zorgt de ambient light sensor ervoor dat de intensiteit van de verlichting automatisch wordt aangepast op basis van het omgevingslicht. Als dat niet voldoende energie bespaard, kun je altijd nog gebruik maken van de extra energiebesparende functies.

Dankzij energiebesparende functies gaat de Vantage 2 een stuk langer mee.

Conclusie: Vantage V2 een stap vooruit of achteruit?

Meer kwaliteit voor hetzelfde geld, dat laat je niet liggen toch? In ieder geval niet wanneer je al van plan was om een Polar Vantage V aan te schaffen.

Het prijskaartje blijft aan de hoge kant, maar dat is niet gek gezien het feit dat Polar zich echt richt op de sporter die nóg meer wil halen uit zijn of haar sportactiviteiten.

De Polar Vantage 2 beschikt over nóg meer opties dan de Vantage V en die puilde al uit van de opties. Je moet dus wel even de tijd nemen om alles onder de knie te krijgen, maar als je die tijd wil nemen heb je echt een fantastisch sporthorloge in handen.

Met recht een premium sporthorloge, waarbij het je aan niets ontbreekt!

vs