Ontdek welke Camelbak voor jou het meest geschikt is – blijf gehydrateerd

Wanneer je regelmatig wedstrijden loopt kan het prettig zijn om een rugzak mee te nemen die speciaal is ontwikkeld voor hardlopers. In dit artikel vertelden we al over de speciale rugzakken van CamelBak waarin ook een drinksysteem zit verwerkt. Als je je misschien afvraagt wat een CamelBak nu precies is dan kun je in dit artikel meer lezen over de verschillende producten van CamelBak en de voor- en nadelen van zo’n speciale rugzak.

Wat is een CamelBak?

In principe is Camelbak een merk dat begonnen is met rugzakken op de markt te brengen waarin een waterreservoir is ingebouwd. Via een drinkslang kun je gemakkelijk tijdens je training of wedstrijd wat te drinken nemen zonder dat je hiervoor al te veel moeite hoeft te doen of zelfs moet stoppen. Naast de bekende rugzakken heeft CamelBak ook onder andere waterflessen en reisbekers ontworpen, maar in dit artikel focussen we ons op de rugzakken.

Bekijk alle camelbaks

Waarvoor worden deze CamelBaks gebruikt?

Een rugzak van CamelBak zal voornamelijk worden gebruikt voor professionele sporters die bijvoorbeeld aan veel wedstrijden meedoen of vaak lange afstanden lopen. Dankzij het strakke design en handige waterreservoir heb je weinig last van de CamelBak tijdens het sporten en kun je gemakkelijk wat te drinken nemen zonder hiervoor stil te hoeven gaan staan. Je kunt je spullen gewoon in de CamelBak stoppen en hebt hierdoor je handen volledig vrij. Bovendien zorgt een CamelBak ervoor dat je voldoende water mee kunt nemen en je dus geen zorgen hoeft te maken over de hoeveelheid drinken die goed is voor je en wat ook nog praktisch is voor tijdens een training of wedstrijd. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen; door je lichaam goed te hydrateren zal je lichaam ook beter kunnen presteren.

Welke verschillende soorten zijn er?

CamelBak heeft inmiddels een hele hoop verschillende soorten rugzakken op de markt gebracht. De rugzakken zijn in allerlei verschillende soorten en maten verkrijgbaar en er zijn ook meerdere versies die speciaal zijn aangepast voor bepaalde sporten. Hieronder lichten we een aantal verschillende CamelBaks toe die voornamelijk geschikt zijn voor hardlopers.

CamelBak Dart Rugzak Black

Camelbak dart rugzak
De CamelBak Dart rugzak is een rugzak die speciaal is ontworpen voor hardlopers en ook veel wordt gebruikt door hardlopers. Het design is minimalistisch en comfortabel. Deze rugzak beschikt over een ingebouwd waterreservoir van anderhalve liter.

Bovendien beschikt de rugzak over meerdere verschillende vakjes waarin je je spullen kunt opbergen. De vakken op het harnas zijn erg handig om bijvoorbeeld wat te eten of je smartphone in op te bergen. Deze vakken kun je namelijk prima bereiken tijdens je training zonder dat je hier al te veel moeite hoeft te doen.

Natuurlijk is er ook aan veiligheid gedacht. De CamelBak Dart rugzak is ontworpen met reflecterende delen, zodat je ook in de schemer voor andere weggebruikers goed te zien zult zijn.

Bekijk de camelbak

CamelBak Marathoner Vest Blue

Camelbak marathoner vest

De CamelBak Marathoner Vest is een wat duurder exemplaar dan de hierboven beschreven CamelBak rugzak. Dit komt onder andere door het grotere waterreservoir van twee liter. Dit model beschikt ook over reflecterende delen voor extra veiligheid en heeft wat meer vakken op het harnas dan de CamelBak Dart rugzak.

Deze rugzak is speciaal ontwikkeld voor mensen die meer sporten doen dan alleen hardlopen. Vanwege de vele opbergruimtes en grote waterreservoir kun je je work-out dankzij de CamelBak Marathoner Vest lang volhouden. Al met al is de deze rugzak dus iets uitgebreider dan de hierboven beschreven rugzak van CamelBak.

Bekijk de cam

Ben jij op zoek naar een eenvoudig en praktisch drinksysteem? We hebben de beste drinksystemen voor je op een rijtje gezet zodat je tijdens een wedstrijd of training gehydrateerd blijft

elbak

CamelBak Circuit Vest

Camelbak circuit drinkrugzak
De CamelBak Circuit Vest zit qua prijs tussen de twee hierboven beschreven rugzakken in. Dit model van CamelBak beschikt, net als de CamelBak Dart rugzak, over een ingebouwd waterreservoir van anderhalve liter.

Vanwege het design is dit exemplaar wel wat lichter en hierdoor is deze rugzak één van de populairste modellen van de verschillende CamelBaks onder hardlopers. De CamelBak Circuit Vest beschikt ook over meerdere opbergvakken op het harnas waardoor je dus eenvoudig de beschikking tot je spullen hebt tijdens je run.

Bekijk de camelbak

Voor- en nadelen van een CamelBak

Naast dat een CamelBak ontzettend handig kan zijn voor (professionele) sporters kleven er ook wel een aantal nadelen aan zo’n rugzak. We hebben de meest voorkomende voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet met hierbij ook een aantal oplossingen voor voorkomende problemen.

Voordelen

  • Je kunt gemakkelijk tijdens het sporten drinken zonder dat je hiervoor hoeft te stoppen.
  • Een CamelBak rugzak kun je zo verstellen dat hij comfortabel op je rug zit zonder dat hij tijdens je training gaat verschuiven.
  • Je kunt meerdere spullen meenemen en deze ook gemakkelijk pakken tijdens je run.
  • Voor de meeste hardlopers zit een rugzak minder in de weg dan bijvoorbeeld een running belt.

Nadelen

  • Het waterreservoir moet goed schoon gehouden worden om nare luchtjes te voorkomen. Oplossing: Maak gebruik van een speciale reinigingskit daarmee wordt het schoonmaken een stuk eenvoudiger. Ook kan je gebruik maken van de bijgevoegde reinigings tabletten.
  • Het drinken uit een tuitje kan even wennen zijn. Oplossing: in het tuitje bijten kan helpen om zo makkelijk water uit de drinkslang te krijgen.
    De drinkslang pakken tijdens een run kan vervelend zijn. Oplossing: om de drinkslang zo dicht mogelijk bij je mond te hebben kun je bijvoorbeeld een Tube Trap aanschaffen. Zo zit de drinkslang steviger en dichterbij je gezicht.
  • Wanneer het waterreservoir niet helemaal vol zit kan het gaan klotsen. Oplossing: dit kun je voorkomen door na het vullen van het waterreservoir de waterzak op z’n kop te houden en de lucht eruit te zuigen.

Bekijk alle camelbaks

Conclusie

Een CamelBak is een zeer handig product wanneer je voldoende drinken mee wilt nemen tijdens een training of wedstrijd. Dankzij verschillende opbergvakken kun je ook makkelijk andere benodigdheden kwijt, zoals bijvoorbeeld een sportgel, je smartphone of sleutels. Het gebruik van een CamelBak is even wennen, maar wanneer je de rugzak helemaal aan je lichaam hebt afgesteld zul je er voornamelijk heel erg veel plezier en profijt van hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Er zijn nog geen reviews!