Beste hardloop lampjes: veilig over straat met de top 5

Wist je dat er geen regels zijn over waar jij als hardloper moet lopen? Links, rechts, je mag het zelf weten. Dat is juist de reden dat Veilig Verkeer Nederland adviseert bij donker of mist duidelijk zichtbare kleding te dragen, met hardloopverlichting!

Daarom helpen wij jou op weg met de top 5 hardloopverlichting.

foto product voordelen
Be seen ledarmband Bee Seen Led Armband
 • Verwisselbare batterijen
 • Valt goed op in het donker
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
bekijk prijs
Tunturi Veiligheidsband Tunturi Veiligheidsband
 • Volledig voorzien van reflecterend materiaal
 • Voorzien van 4 ledlampen
 • Goed zichtbaar voor andere weggebruikers
bekijk prijs
Beactiff Extra Krachtige Led Borstlamp Beactiff Extra Krachtige Led Borstlamp
  • Goed zichtbaar
 • Verlichting aan voor -en achterzijde
 • Op te laden via USB
 • 3 verschillende lichtstanden
bekijk prijs
Ultiem Sportief Vest/Harnas Ultiem Sportief Vest/Harnas
 • Volledig reflecterend
 • Verlichting aan voor -en achterzijde
 • Verstelbare strips
bekijk prijs
Avento hardloophesje Avento Hardloophesje
 • Verstelbaar met elastische banden
 • Volledig voorzien van reflecterend materiaal
 • Verlichting aan voor -en achterzijde
bekijk prijs

Bee Seen Led Armband hardloopverlichting

Be seen ledarmband

We trappen deze lijst af met de Tunturi Led Armband. Het Finse bedrijf Tunturi is expert op het gebied van sportartikelen en dat is te zien. De Led Armband is echt ontwikkeld om zijn doel te dienen; namelijk het veiliger maken van jouw hardloopsessie.

Zichtbare en subtiele hardloopverlichting

De Tunturi Led Armband is eenvoudig te verstellen dankzij de elastische band, voor een fijne pasvorm. Daarnaast bevinden zich twee felle ledlampen aan weerszijden van de armband, over zichtbaarheid gesproken!

Het grote voordeel? Dat is eenvoudig; de Tuntiri Led Armband vergroot jouw zichtbaarheid, zonder poespas. Het is namelijk wel weer een extra accessoire en jij wil niet dat deze jouw hardloopsessie belemmert, toch?

Daar heb jij met de Tunturi LED Armband geen last van. De Tuntiru Led Armband is opvallend zichtbaar, maar toch een subtiele accessoire!

‘Je hebt er geen last van tijdens het hardlopen’

Uit de gebruikerservaringen valt af te lezen dat dit precies is waarom gebruikers zo lovend zijn. De Tunturi Led Armband is handig in gebruik, goed zichtbaar en heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding. Een klein smetje op deze uitstekende hardloopverlichting is dat de band volgens velen niet strak genoeg kan.

Bestel veilig en snel:
Voordelen
 • Verwisselbare batterijen
 • Valt goed op in het donker
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
Nadelen
 • Zakt gemakkelijk af

Tunturi Veiligheidsband

Tunturi Veiligheidsband

Een alternatief van het Finse Tunturi op de Led Armband is de Veiligheidsband. Wederom een armband, maar niet te vergelijken met de Led Armband. Zowel in prijs, design en gebruik verschilt de Veiligheidsband van de Led Armband.

Geslaagd op zichtbaarheid, gezakt op duurzaamheid

Ten eerste is de Tunturi Veiligheidsband volledig gemaakt van reflecterend materiaal, in tegenstelling tot de Tunturi Led Armband. Door de combinatie van 4 ledlampen én reflecterend materiaal val jij dus nóg meer op tijdens jouw hardloopsessie.

Daar staat tegenover dat de Tunturi Veiligheidsband niet oplaadbaar is en de batterijen tevens niet te vervangen zijn.  De Tunturi Veiligheidsband wordt geleverd als een set van 3 stuks. Dat wil zeggen dat, wanneer ze leeg zijn, er niets anders op zit dan ze weg te gooien.  Derhalve is de Tunturi Veiligheidsband niet bepaald duurzaam.

‘Eindelijk de goede hardloopverlichting gevonden’

Dat laatste verschil is ook een veelbesproken punt onder gebruikers. De batterijen, die dus al niet verwisselbaar of oplaadbaar zijn, blijken daarnaast vaak kuren te vertonen. Bovendien schijnt de Veiligheidsband niet weersbestendig te zijn, een punt dat opvallend genoeg ook niet tussen de specificaties staat. Dat wordt knap lastig wanneer jij tijdens het hardlopen bijvoorbeeld met een bui te maken krijgt. Kortom: het doet wat het moet doen, maar meer ook niet.

Bestel veilig en snel:
Voordelen
 • Volledig voorzien van reflecterend materiaal
 • Voorzien van 4 ledlampen
Nadelen
 • Batterijen niet op te laden of te vervangen

Beactiff Extra Krachtige Led Borstlamp

Beactiff Extra Krachtige Led Borstlamp

De makers van de hoofdlamp presenteren jou: de borstlamp! De Beactiff Extra Krachtige Led Borstlamp is exact wat het doet vermoeden, een lamp op jouw borst.

Hardloopverlichting met mogelijkheden

Over de zichtbaarheid hoef jij je geen zorgen te maken, want de 250 lumen borstlamp is niet te missen. Daarnaast ben jij van achter uitstekend zichtbaar door de rode ledlampen. Dat zijn 2 pluspunten: goede zichtbaarheid en onderscheid tussen voor en achter.

Bovendien ben jij niet gebonden aan een extreem felle lamp, want je hebt de keuze uit maar liefst 3 standen. Hierdoor kies jij eenvoudig de juiste stand, voor de juiste situatie.

Tot slot is de Beactiff Led Borstlamp eenvoudig op te laden middels USB en daardoor zeer duurzaam. Als jij hem op een standaardmoment oplaadt, bijvoorbeeld als je gaat slapen, zit je dus nooit met een lege batterij.

De zichtbaarheid is optimaal

Het belangrijkste voor een hardloper, is dat de verlichting niet storend is tijdens het hardlopen. Dat zit volgens de gebruikers wel goed. Echter schijnen de lampen een eigen leven te leiden en regelmatig omhoog te schuiven.

Niet alleen verlicht de Beactiff Led Borstlamp de weg dan niet langer, maar ook voor tegenliggers is het geen prettige ervaring. Kortom: twijfelachtige reacties.

Bestel veilig en snel:
Voordelen
 • Goed zichtbaar
 • Verlichting aan voor -en achterzijde
 • Op te laden via USB
 • 3 verschillende lichtstanden
Nadelen
 • De lamp schuift omhoog

Ultiem Sportief Vest/Harnas

Ultiem Sportief Vest/Harnas

Ben jij bang dat je met een band niet voldoende opvalt? Dan is een Ultiem Sportief Vest/Harnas misschien meer iets voor jou. Geen gedoe met die band om jouw arm, gewoon je hesje aan en gaan met die banaan!

Niet te missen op de weg

Over jouw zichtbaarheid, hoef jij je in ieder geval geen zorgen te maken met dit veiligheidshesje. Immers, door de reflecterende strips aan de voor -en achterzijde en de rode ledverlichting aan de achterzijde, ben jij niet meer te missen op de weg!

Het veiligheidshesje past ook altijd, want met de verstelbare strips ben jij verzekerd van de meest comfortabele pasvorm. Jij vraagt je nu vast af, of dit veiligheidshesje niet storend is tijdens het hardlopen. Dat moet je natuurlijk zelf ervaren, maar het hesje is in ieder geval extreem licht en sluit goed aan op het lichaam.

‘Dit vest kan ik zo makkelijk aantrekken!’

Jouw medesporters zijn in ieder geval positief gestemd! ‘Je hebt er geen last van tijdens het sporten’ en ‘Zit heel fijn tijdens het sporten’ zijn reacties die de revue passeren. Daarmee lijkt de grootste vraag rond dit veiligheidshesje positief beantwoord. De rest is een kwestie van smaak en de wensen die jij hebt.

Bestel veilig en snel:
Voordelen
 • Volledig reflecterend
 • Verlichting aan voor -en achterzijde
 • Verstelbare strips
Nadelen
 • Relatief prijzig

Avento Hardloophesje

Avento hardloophesje

Of we het beste voor het laatst bewaard hebben? Dat laten we aan jou. Het Avento Hardloophesje behoort in ieder geval zeker tot de top als het gaat om zichtbaarheid tijdens het hardlopen.

Van alle gemakken voorzien

Het belangrijkste bij een hesje blijft natuurlijk de pasvorm. Dat zit bij het Avento Hardloophesje wel snor. Het Avento Hardloophesje heeft namelijk een strakke pasvorm en de elastische banden bieden extra comfort. Het lijkt daardoor onwaarschijnlijk dat jij hier last van gaat krijgen tijdens het sporten.

Daarnaast is het Avento Hardloophesje van werkelijk alle gemakken voorzien. Het hesje is voorzien van groene verlichting aan de voorzijde en rode verlichting aan de achterzijde.

Hierdoor ben jij altijd goed te zien op de weg. Tot slot, is het volledige hesje voorzien van reflecterend materiaal. Als mensen je nu nog missen, dan weten wij het ook niet meer.

Zeer makkelijk aan en uit doen

Als we kijken naar de reacties van de gebruikers, dan hebben we inderdaad het beste voor het laatst bewaard. De reacties zijn lovend en voornamelijk de pasvorm en de zichtbaarheid worden genoemd als positieve punten; dat is waar het uiteindelijk om draait!

Voor de hardlopers met een brede bouw raden we het Avento Hardloophesje af, want hij schijnt nogal klein uit te vallen.

Bestel veilig en snel:
Voordelen
 • Verstelbaar met elastische banden
 • Volledig voorzien van reflecterend materiaal
 • Verlichting aan voor -en achterzijde
Nadelen
 • Valt erg klein uit
 • Relatief prijzig

Waar moet je op letten bij hardloopverlichting

Waar moet je op letten bij hardloopverlichting

Je weet nu wat volgens ons de top 5 is, maar hoe kies jij de beste hardloopverlichting? Ook daar helpen wij je graag een handje bij.

Als je kijkt naar de grootste verschillen bij hardloopverlichting, dan kom je al een heel eind. Dus: ga je voor een band of een hesje en geef je de voorkeur aan wegwerp verlichting of kies je voor duurzaam?

Band vs. Hesje

Band vs. Hesje

Zowel in banden als in hesjes is de keuze reuze. Door voor jezelf te bepalen of jouw voorkeur uitgaat naar een band of een hesje, kan jij een hoop opties wegstrepen. Comfort, zichtbaarheid en uitstraling zijn hierbij aspecten waar je rekening mee kan houden.

Immers, de band is een hele subtiele optie, maar verlicht ook een kleiner oppervlak dan een hesje. Met andere woorden, vind jij dat je voldoende zichtbaar bent met een band of speel je het liever op safe met een hardloophesje en hoeveel waarde hecht jij aan comfort?

Kies jij voor het hesje, dan valt de hardloopverlichting van het Finse Tunturi in ieder geval af voor jou. De Beactiff zit op het randje en kan nog een gulden middenweg zijn.

Wegwerp vs. Duurzaam

Het volgende aspect, is zowel een moreel als een financieel aspect. Ga jij voor wegwerp verlichting of kies jij voor duurzaam?

Je kunt het je bijna niet meer voorstellen, maar er bestaat nog steeds wegwerp verlichting. Niet alleen is het allesbehalve duurzaam, maar ook financieel is het een stuk minder aantrekkelijk.

Jij kunt namelijk alvast de nodige setjes inslaan, want is de batterij leeg? Dan kun je hem gewoon weggooien.

Zie je dit, logischerwijs, niet zitten? Dan kan je de Tunturi Veiligheidsband links laten liggen. Gelukkig is dat de enige in deze top 5 die niet duurzaam is, dus er blijft nog voldoende keuze over!

Laat ons weten welke hardloopverlichting jij kiest

Laat ons weten welke hardloopverlichting jij kiest

Het moge duidelijk zijn, de keuze is reuze. De vragen die jij jezelf moet stellen zijn: ‘Ga ik voor een hesje of een band en hoeveel waarde hecht ik aan duurzaamheid?’.

Als jij die vragen voor jezelf hebt beantwoord, dan ben jij heel dichtbij jouw nieuwe hardloopverlichting! Dat laatste stapje op weg naar jouw definitieve keuze, dat hangt vooral af van smaak. Dat is iets waarbij wij jou helaas niet kunnen helpen.

Laat jij ons weten waar jij voor kiest?

foto product voordelen
Be seen ledarmband Bee Seen Led Armband
 • Verwisselbare batterijen
 • Valt goed op in het donker
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
bekijk prijs
Tunturi Veiligheidsband Tunturi Veiligheidsband
 • Volledig voorzien van reflecterend materiaal
 • Voorzien van 4 ledlampen
 • Goed zichtbaar voor andere weggebruikers
bekijk prijs
Beactiff Extra Krachtige Led Borstlamp Beactiff Extra Krachtige Led Borstlamp
  • Goed zichtbaar
 • Verlichting aan voor -en achterzijde
 • Op te laden via USB
 • 3 verschillende lichtstanden
bekijk prijs
Ultiem Sportief Vest/Harnas Ultiem Sportief Vest/Harnas
 • Volledig reflecterend
 • Verlichting aan voor -en achterzijde
 • Verstelbare strips
bekijk prijs
Avento hardloophesje Avento Hardloophesje
 • Verstelbaar met elastische banden
 • Volledig voorzien van reflecterend materiaal
 • Verlichting aan voor -en achterzijde
bekijk prijs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Er zijn nog geen reviews!