Beste goedkope sporthorloges voor onder de €150

Er zijn op dit moment zoveel verschillende sporthorloges te koop dat je misschien geen idee hebt welk horloge het beste bij jou zal passen. De prijzen kunnen daarbij ook nogal flink variëren.

In dit artikel hebben we de beste goedkope sporthorloges (onder de €150) op een rijtje gezet.

De techniek is ondertussen al zo ver dat je zelfs voor deze bedragen een uitstekend horloge kan kopen. Dit zijn onze favorieten:

fotoproductvoordelen
Polar M200Polar M200
 • Ingebouwde hartslagmeter
 • Geïntegreerde GPS sensor
 • Trainingprogramma’s van 5km, 10km en halve & hele marathon
bekijk prijs
Polar M430 ReviewPolar M430
 • Geschikt voor serieuze sporters
 • Krijg uitgebreid inzicht in je trainingen & lichamelijke conditie
 • Makkelijk in gebruik
 • Ingebouwde hartslagmeter
bekijk prijs
Garmin Vivosport
 • Ingebouwde GPS
 • Waterdicht dus je kan er mee zwemmen
 • Bijzondere functies zoals VO2max meting en stress tracking
bekijk prijs
Garmin Forerunner 35 reviewGarmin Forerunner 35
 • Nauwkeurige ingebouwde hartslagmeter en GPS sensor
 • Eenvoudig te bedienen
 • Waterdicht tot 50 meter
 • Licht & comfortabel model
bekijk prijs
Huawei Watch GT ReviewHuawei Watch GT
 • Spectaculaire accuduur
 • Voor iedere gelegenheid geschikt door zijn premium & klassieke uitstraling
 • Licht en slank dus altijd prettig te dragen
 • Soepele en snelle bediening
bekijk prijs
Fossil SportFossil Sport Gen 4
 • Goede fitness functionaliteiten
 • Snelle & prettige bediening
 • Strak, subtiel & stijlvol uiterlijk
 • Opslagruimte voor je muziek, dus je hoeft je smartphone niet mee te nemen voor muziek
bekijk prijs

De beste goedkope sporthorloges

Naast de hoog geprijsde horloges zijn er ook een hoop sporthorloges die goed betaalbaar zijn (onder de €150,-) en die toch ook genoeg te bieden hebben. Hieronder bespreken we een aantal opties die wellicht voor jou interessant kunnen zijn.

Polar M200

Polar M200

De Polar M200 heeft een ingebouwde hartslagmeter. Je hoeft bij dit horloge dus geen extra borstband te kopen, aangezien jouw hartslag via je jouw pols wordt gemeten.

Daarnaast beschikt dit sporthorloge ook over een geïntegreerde GPS sensor die nauwkeurig jouw snelheid en afstand tijdens de training bij kan houden.

Het horloge is vrij uitgebreid en meet daarom ook jouw slaapritme, het aantal stappen dat je hebt gelopen en het aantal verbrande calorieën.

De Polar M200 is ook waterdicht en hoeft dus niet af te worden gedaan onder de douche of in het zwembad. Het bandje van dit horloge is verwisselbaar en beschikbaar in vijf verschillende kleuren. Zo kun je kiezen tussen een zwarte, witte, gele, rode of blauwe band.

Een leuk extraatje aan dit sporthorloge is de mogelijkheid om een aangepast programma te volgen. Zo helpt het horloge je trainen voor vijf kilometer, 10 kilometer, een halve marathon of een hele marathon.

Meer weten? Lees dan onze uitgebreide review van de M200.

Voordelen
 • Ingebouwde GPS sensor & hartslagmeter
 • Mogelijkheid eigen trainingen in te laden
 • Zeer uitgebreide data via de App
 • Uitstekende prijs/kwaliteit
Nadelen
 • Hartslagmeter niet altijd even nauwkeurig

Polar M430

Polar M430 Review

Vanwege de prijs én alle goede specificaties is dit horloge zeer geliefd onder zowel serieuze sporters als mensen die graag meer inzicht willen krijgen in hun trainingen en lichamelijke conditie.

Het sporthorloge van Polar is makkelijk in gebruik.

Waar de M400, de voorganger van de M430, werd geleverd met een externe hartslagsensor, beschikt de M430 over een ingebouwde, optische hartslagmeter. Je hoeft dus niet meer in de weer met externe hartslagbanden en dergelijke.

De M430 is waterdicht tot 30 meter. En het mooie is dat de ingebouwde hartslagmeter ook werkt tijdens het zwemmen.

De M430 herkent automatisch wanneer je aan een activiteit begint (bijvoorbeeld wanneer je begint te hardlopen). Je hoeft dat niet handmatig in te stellen dus.

Met dit horloge kun je verschillende trainingen bijhouden, zoals bijvoorbeeld fietsen, hardlopen, zwemmen, crossfit en skiën.

En natuurlijk meet het horloge ook gedurende de dag je activiteiten, zoals het aantal stappen dat je hebt gezet, je slaapkwaliteit en de tijd die je actief bent geweest.

Dit horloge houdt het midden tussen een sporthorloge en een smartwatch.

Wanneer je een melding op je smartphone krijgt zoals een oproep of een bericht, dan begint je horloge te trillen of geeft het een waarschuwingsgeluid. En je kunt calls ook daadwerkelijk via je horloge beantwoorden en weigeren.

Wil je meer van dit horloge weten? De Polar M430 hebben wij uitgebreid in dit artikel bekeken.

De Polar M430 is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit, grijs en oranje.

Het bandje kan niet snel worden verwisseld maar is wel gemaakt van zacht materiaal dat comfortabel zit.

Ben je niet helemaal tevreden met het design van dit horloge? Voorzie het dan van een specifieke watchface (cijfers en wijzerplaat in verschillende weergave stijlen e.d.). Maar hoe je het ook customized, het ziet er wel altijd uit als een sporthorloge.

Voordelen
 • Waterdicht tot 30 meter
 • Ingebouwde hartslagmeter
 • Je kan direct oproepen van je smartphone ontvangen + beantwoorden
 • Upload je eigen trainingsschema’s
Nadelen
 • Bandje niet te verwisselen
 • Meeste gegevens worden via GPS bij gehouden, dus voor binnensporten minder geschikt

Garmin Vivosport

garmin vivosport

Garmin heeft diverse activity trackers in het assortiment, zo ook de Garmin Vivosport, een tracker die ook prima als sporthorloge kan fungeren.

De Garmin Vivosport beschikt over een onopvallende armband form factor. Het display gevoelige, heldere, glazen touchscreen is knoppenloos. Je kunt naar keuze verschillende wijzerplaten aanbrengen. Het is ‘altijd-aan’ en dat is handig. Hoef je niet telkens onder het sporten je scherm te activeren.

Als activity tracker beschikt de Vivosport over gangbare functies als stappen- en traptredenteller. Ook afgelegde afstand (de Vivosport heeft in alle omstandigheden een hoge gps-nauwkeurigheid) en calorieverbruik worden gemeten alsmede je slaapkwaliteit.

Diverse sporten worden gemeten zoals wandelen, hardlopen, fietsen, cardio en het aantal herhalingen bij krachttraining.

De automatische detectie van activiteiten is plezierig. Soms gaat de registratie echter wel eens verkeerd en wordt er bijvoorbeeld een herhaling overgeslagen.

Hoewel het horloge waterdicht is, is het wel jammer dat je zwemslagen of baantjes niet kunnen worden geregistreerd.

Garmin vivosport stress

De Vivosport beschikt verder over een aantal bijzondere features:

 • Het sporthorloge kent 24×7 Stress Tracking: Hiermee wordt voortdurende je stressniveau bijgehouden.
 • Het heeft een VO2-max-meter: Je maximale potentiële zuusrtstofopname kan daarmee worden gemeten.
 • De Vivosport geeft je ademoefeningen in geval van teveel stress.

Voor hardlopers of andere sporters die dit horloge aanschaffen voor de typische sportfuncties is dit wellicht minder belangrijk, maar de Vivosport is ook smart. Je ziet bijvoorbeeld gesprekken binnenkomen op je horloge. Ook kun je sms-jes, emails en nieuwsberichten bekijken.

Meer weten? Bekijk dan eens onze complete review van de Garmin Vivosport.

Voordelen
 • Ingebouwde GPS
 • Waterdicht dus je kan er mee gaan zwemmen
 • Bijzondere functies zoals VO2max meting en stress tracking
Nadelen
 • Auto-detectie van de sporten werkt niet altijd even goed
De Garmin Vivosport koop je betrouwbaar bij:

Garmin Forerunner 35

Garmin Forerunner 35

De Garmin Forerunner 35 is een no nonsense en voordelig sporthorloge dat veel belangrijke functies biedt die een beginnende hardloper nodig heeft.

De Garmin Forerunner 35 heeft met zijn rechthoekige scherm en zijn grote, zwarte bezel en niet superscherpe scherm niet het meest sexy design, maar is met zijn 38 gram wel aangenaam licht. Ook is het misschien te betreuren dat het scherm niet in kleur is, maar dit is wel weer helder en goed af te lezen.

Of je een fan bent van de vierkante vorm – in plaats van rond, zoals bij de meeste Garmin sporthorloges – is uiteindelijk een kwestie van smaak, dus misschien past dit design wel veel meer bij je dan een ronde kast.

Het horloge moet het doen zonder touchscreen maar dat is geen probleem: de bediening van de Forerunner 35 en de navigatie door de menu’s gaat heel prettig en intuïtief met de vier fysieke knoppen.

Het ontbreken van veel toeters en bellen bij dit onderdeel komt overigens de batterijduur zeer ten goede. Als je non-stop je hardloopactiviteit zou tracken met GPS ingeschakeld kun je er 11 uur mee doen. Schakel je GPS uit, dan hoef je pas na negen dagen je horloge opnieuw op te laden.

Dan de functies en mogelijkheden: deze zijn alleszins acceptabel voor deze prijscategorie. Om te beginnen zijn GPS én een hartslagmeter ingebouwd, wat zeer welkom is. Een hartslagband omdoen – al kun je deze wel met de 35 verbinden – of een smartphone meenemen voor nauwkeurige metingen is dus niet nodig.

Met de betaalbare Forerunner 35 kun je ook je fietsprestaties en crosstraining bijhouden, maar het horloge richt zich voornamelijk op hardlopers. Natuurlijk kun je je afstand, tempo en duur zien, maar daarnaast ook je hartslag, hartslagzone en calorieverbruik. Prettig is dat ook slaapmeting mogelijk is. Je slaapkwaliteit is immers belangrijk voor je fysieke prestaties.

Maar er is meer: de Forerunner 35 beschikt over LiveTrack – waarmee je anderen jouw runs live kan laten volgen -, je kunt een virtuele hardloper instellen – zodat je altijd een (virtueel) loopmaatje hebt -, en het horloge heeft MoveIQ, waarbij je een melding krijgt als je te lang inactief bent geweest en dus nodig weer in beweging moet komen.

Tenslotte heeft de Garmin Forerunner 35 ook nog verschillende smart functies. Zo kun je het weer zien en je muziekspeler (op je telefoon) bedienen, en kun je notificaties ontvangen (en lezen) van je smartphone.

Kortom, voor een goedkoop horloge een zeer gebruiksvriendelijk toestel, met compleet aanbod aan sportieve (en andere) features.

Meer weten? Bekijk dan eens onze complete review van de Garmin Forerunner 35.

Voordelen
 • Nauwkeurige ingebouwde hartslagmeter en GPS sensor
 • Eenvoudig te bedienen
 • Waterdicht tot 50 meter
 • Licht & comfortabel model
Nadelen
 • Geen scherp kleurenscherm
 • Hartslagmeting tijden intervaltraining niet helemaal nauwkeurig
De Garmin Forerunner 35 koop je veilig bij:

Huawei Watch GT

Huawei Watch GT Review

Voor de juiste doelgroep is de Huawei Watch GT een prachtig en compleet horloge dat weliswaar beperkte features heeft, maar zijn werk wel heel goed doet. En met stijl, want de Watch GT heeft ook nog eens een aantrekkelijk design en slanke form factor, wat hem geschikt maakt voor elk type kleding en voor veel draagcomfort zorgt.

Een van de hoofddoelen van Huawei was om met de Watch GT een sporthorloge te creëren met een lange batterijduur. En hierin is het bedrijf met vlag en wimpel geslaagd.

Als je GPS niet inschakelt kun je bijna een maand doen met de Huawei Watch GT; heel in-drukwekkend.

Dat hij daarbij sporters ook nog eens goed bedient is natuurlijk erg fijn.

Light OS heet het door Huawei zelf samengestelde besturingssysteem van de Watch GT, waarmee het merk (voor dit model) afscheid neemt van Wear OS. Het gevolg is inderdaad een licht systeem, dat snel en soepel draait en (dus) weinig beslag legt op de accu. Maar ook dat je niet al teveel functies hoeft te verwachten.

Smart functies zijn maar zeer beperkt aanwezig op de Watch GT. Zo kun je wel notificaties ontvangen van je smartphone maar er op geen enkele manier op antwoorden. Contactloos betalen is ook niet mogelijk.

Allebei wellicht geen ramp als het je vooral om de sportieve functies te doen is, maar een beetje jammer is het wel. En onverwacht ook, als je het stijlvolle, klassieke uiterlijk ziet, dat veel meer een ‘smart’ dan een sportieve ‘vibe’ heeft. Maar het zij zo.

Smart en andere functies

Wat voor sporters wel weer te betreuren is, is het ontbreken van muziekfuncties of -opslagruimte.

Maar… als je niets geeft om sporten met muziek (of toch altijd een smartphone of mp3-speler bij je hebt) en vergaande smart functies ook onbelangrijk zijn, kan de betaalbare Huawei Watch GT absoluut een schot in de roos zijn.

Zo heeft de Huawei Watch GT alles aan boord wat je van een volwassen sporthorloge mag verwachten, zoals een ingebouwde hartslagmeter, GPS, slaapmeting, stappen, trappen en calorieën die worden bijgehouden, en verschillende sportprofielen. Je kunt loopschema’s samenstellen en krijgt een melding wanneer je moet rusten of bewegen.

Verder is het dragen en gebruiken van de Huawei Watch GT een genot. Hij is licht, dun, en de combinatie van een touchscreen en twee fysieke knoppen werkt soepel en intuitief.

Zoek jij dus een goedkoop sporthorloge dat lang meegaat, goede sportieve prestaties levert, comfortabel is en er ook nog mooi uitziet? Kijk dan niet verder dan de Watch GT.

Meer weten? Lees dan onze uitgebreide review van de Watch GT.

Voordelen
 • Spectaculair accuduur
 • Voor iedere gelegenheid geschikt door zijn premium & klassieke uitstraling
 • Licht en slank dus altijd prettig te dragen
 • Soepele en snelle bediening
Nadelen
 • Geen opslagruimte voor muziek
 • Beperkte smart functies, dus meer geschikt voor sporters dan alledaags gebruik
De Huawei Watch GT koop je veilig bij:

Fossil Sport Gen 4

Fossil Sport

Fossil kennen we vooral van hun vele modieuze ‘domme’ horloges. Maar al enige tijd begeeft dit merk zich ook in de markt van de smart- en sporthorloges. De Sport Gen 4 is een mooi voorbeeld van de laatste categorie.

De Fossil Sport Gen 4 ziet er strak en stijlvol uit maar tegelijkertijd subtiel genoeg om voor een grote groep gebruikers geschikt te zijn.

Het horloge is erg licht – de 41-mm variant weeg slechts 39 gram – wat erg fijn is tijdens het sporten. Je zult nauwelijks merken dat je hem om hebt. Het siliconenbandje is ook licht en comfortabel om te dragen.

Je kunt sportieve challenges doen met de Fossil Sport Gen 4 en hij houdt heel goed automatisch je fitnessoefeningen bij, bijvoorbeeld als je met halters aan het werk bent. Natuurlijk zijn er ook verschillende sportprofielen aanwezig, waaronder fietsen en hardlopen maar ook aerobics en kajakken.

Beginnende hardlopers kunnen prima uit de voeten met onderdelen als tempo, hartslag en afstand, maar (iets) diepere metingen kan de Fossil helaas niet uitvoeren. Zo kan de Fossil Sport Gen 4 je niet helpen om je cadans te verbeteren.

Prettig voor sporters die behoefte hebben aan muziek tijdens hun beweging is dat je met de Sport Gen 4 Spotify kunt gebruiken maar ook dat er flink wat ruimte is (4 GB) om al je favoriete tracks op te slaan.

Jammer is dat de GPS er vrij lang over doet om verbinding te maken. Maar als je dit incalculeert, door bijvoorbeeld eerst even een warming up te doen, valt er goed mee te leven. Met de nauwkeurigheid van de metingen zelf is namelijk niets mis.

Waar ook niets mis mee is, is het bedieningsgemak van de Sport Gen 4. Het horloge beschikt over een touchscreen en 3 knoppen aan de zijkant. Met het middelste wieltje kun je door de opties en apps heen scrollen, wat heel fijn werkt.

Batterijduur

Wat smart functies betreft staat de Fossil Sport Gen 4 zijn mannetje. Je kunt notificaties ontvangen en hierop reageren, maar ook contactloos betalen is mogelijk, evenals het inroepen van de hulp van Google Assistant.

De relatief goedkope Fossil Sport Gen 4 is een prachtig horloge voor veel gebruikers, zeker als je niet al te uitgebreide analyses nodig hebt en je gewoon een mooi uitziende sportieve smartwatch wilt.

Goed te weten is wel dat de batterij niet lang meegaat. Met gemiddeld gebruik zul je er op zijn hoogst een dag mee kunnen doen. Maar past dit bij jouw ritme en gebruiksintensiteit, dan zul je veel plezier beleven aan de Fossil Sport Gen 4.

Meer weten? Lees dan onze uitgebreide review van de Fossil Sport Gen 4.

Voordelen
 • Goede fitness functionaliteiten
 • Snelle & prettige bediening
 • Strak, subtiel & stijlvol uiterlijk
 • Opslagruimte voor je muziek, dus je hoeft je smartphone niet mee te nemen voor muziek
Nadelen
 • GPS bereik laat soms lang op zich wachten
 • Waterdicht, maar geen zwemtracking aanwezig
De Fossil Sport Gen 4 koop je veilig bij:

Bonus: Garmin Forerunner 45

Garrmin Forerunner 45 Review

Hoewel de Garmin Forerunner 45 een tikkeltje duurder is dan de andere modellen, kunnen we er toch niet omheen om hem hier te noemen. De Forerunner 45 is zo’n compleet horloge voor (beginnende) hardlopers dat je wel gek zou zijn als je niet op zijn minst even naar dit model zou kijken.

De Garmin Forerunner 45 is de opvolger van de Forerunner 35 maar is toch echt wel een paar klassen beter. Om te beginnen ziet hij er vlotter uit met zijn ronde horlogekast en heeft hij 5 in plaats van 4 fysieke knoppen, waarmee hij volledig aansluit bij zijn grotere broertjes uit de Forerunner-lijn (en de meeste andere Garmin horloges).

Een touchscreen is nog steeds achterwege gebleven, wat de fanatieke sporter alleen maar zou moeten toejuichen: er zijn nu geen bedieningsproblemen in geval van regen of zweet en je kunt makkelijk rondes markeren.

Het kleurenscherm is (nog steeds) transflectief, wat betekent dat hij binnenshuis wat aan de donkere kant is, maar in het licht juist erg helder en goed afleesbaar is.

Wat ideaal is voor (buiten)sporters.

Ook zie je geen vervelende schittering of spiegeling als de zon er op schijnt, wat met (Am)oled schermen vaak wel het geval is.

Hardlopers hebben een goed maatje aan de Forerunner 45, die de normale data bijhoudt, een hartslagmeter en GPS heeft, maar ook gestructureerde workouts ondersteunt.

Dat houdt in dat je zelf allerlei trainingsprogramma’s kunt downloaden en uitvoeren, én dat je toegang hebt tot Garmin Coach, een programma dat zich aanpast aan jouw schema en waarbij je uit drie verschillende professionele coaches kunt kiezen die jou begeleiden met tips en instructievideo’s voor de 5K, 10K of de halve marathon.

forerunner 45 vo2max

Maar de Forerunner 45 kan ook je VO2-max meten, je slaapkwaliteit bijhouden, alsmede je energieniveau gedurende de dag met de Body Battery-functie.

Oh en hij hecht ook nog eens veel belang aan jouw veiligheid door middel van incidentdetectie. Met deze functie wordt er automatisch een door jouw ingesteld telefoonnummer gebeld als je ten val komt.

En er is nog veel meer te melden over deze relatief goedkope Garmin Forerunner 45.

Zo is hij waterdicht, zitten er vele verschillende sportprofielen op en kun je notificaties ontvangen en hier zelfs (met standaard berichten) op antwoorden. Verder kun je uit veel wijzerplaten kiezen en is de Forerunner 45 in twee verschillende formaten verkrijgbaar.

Voor meer informatie lees ook onze uitgebreide review van de Forerunner 45.

Al met al een zeer compleet horloge dat momenteel voor net boven de € 150 wordt verkocht. Maar wie weet tegen de tijd dat je dit leest is hij al in prijs gedaald of ergens in de aanbieding. Bekijk het hier onder.

Voordelen
 • Uitstekende prijs/kwaliteit
 • 5 knoppen waarmee hij goed te bedienen is
 • Zeer nauwkeurige GPS metingen voor hardlopers
 • Veiligheidsfuncties voor hardlopers
Nadelen
 • Geen ingebouwde muziekspeler
 • Geen betalingsfunctie aanwezig
De Garmin Forerunner 45 koop je veilig bij:

Goedkope sporthorloges voor heren

Mannelijke sporthorloges zijn er genoeg, ook goedkope. Uiteraard wil niet iedere man hetzelfde maar binnen de categorie ‘heren sporthorloges’ is er voor eigenlijk iedere smaak wel een goed model te vinden; van robuust en stoer tot slank en strak, en van opvallend tot subtiel.

Bovengenoemde modellen, dus de Garmin Forerunner 35 en 45, de Polar M200 en M430, de Huawei Watch GT en de Fossil Sport Gen 4, zijn allemaal geschikte, voordelige sporthorloges voor heren, die ook nog eens goed presteren. Maar je kunt ook denken aan modellen als de Suunto 3 (Fitness) of Amazfit Bip.

Kwalitatieve en toch betaalbare mannensporthorloges zijn dus zeker te vinden. Hierbij is, ondanks de lage prijs, ook nog aardig wat verschil te ontdekken in uitstraling en functies dus kijk nog wel even goed welk model het beste aansluit bij jouw wensen.

Goedkope sporthorloge

Goedkope sporthorloges voor dames

De specifieke damesdoelgroep wordt natuurlijk ook niet vergeten door de verschillende sporthorlogemerken. Denk dan aan horloges die een stukje slanker zijn en eleganter ogen dan hun mannelijke tegenhangers, maar ook die in wat vrouwelijker kleuren zijn uitgevoerd.

Er wordt weliswaar ook aan vrouwen gedacht bij het toevoegen van bepaalde functies, zoals de mogelijkheid om de menstruatiecyclus bij te houden, al is dit meestal gewoon een functie die op het algemene model beschikbaar is en niet zozeer op een uniek vrouwenmodel.

Als je een betaalbaar of voordelig sporthorloge voor vrouwen zoekt, is de Garmin Forerunner 45S een goede keuze. Deze is inhoudelijk in alles gelijk aan de reguliere Forerunner 45, maar heeft een kleinere horlogekast (maar een even groot display) en een kor-ter bandje.

Maar je kunt ook denken aan een stijlvol in roségoud uitgevoerde Samsung Galaxy Watch Active of Garmin Vivomove HR. Laat je verrassen door deze goed presterende én goedkope dames-sporthorloges.

Sporthorloge of smartwatch

Waarom kies je ervoor om een sporthorloge aan te schaffen?

Om jouw eisen en wensen te bepalen is het het beste om eerst te kijken waarom je een sporthorloge wilt kopen.

Doe je dit bijvoorbeeld om meer uit je trainingen te kunnen halen door de afstand steeds een beetje te vergroten en je snelheid te verbeteren? Of doe je dit om te bepalen hoe het met jou lichamelijke conditie is gesteld?

Er zijn ook mensen die een sporthorloge aanschaffen om hun hartslag in de gaten te kunnen houden. Daarnaast zijn er mensen die juist kiezen voor een sporthorloge om een stappendoel te kunnen bepalen om tijdens hun kantoorbaan meer te bewegen.

Welke functies vind je noodzakelijk?

Een sporthorloge heeft een hele hoop verschillende opties. Hieronder zetten we de belangrijkste en meest voorkomende soorten op een rijtje.

gps hardloophorloge

Geïntegreerde sensoren: er zitten vaak meerdere sensoren op een sporthorloge, zoals bijvoorbeeld een sensor om je hartslag te kunnen meten, een GPS sensor, een sensor die jouw snelheid registreert of een sensor die bewegingen detecteert en deze tegelijkertijd registreert.

Te gebruiken voor: één bepaalde activiteit, zoals een speciaal horloge voor hardlopers, een horloge voor outdoor sporten of een multi-sport horloge die verschillen sporten kan registreren.

Meldingen op het horloge: sommige sporthorloges beschikken ook over de mogelijkheid om de meldingen van jouw smartphone op het horloge zelf te laten zien. Zo mis je nooit meer een oproep of een berichtje. Bij veel horloges krijg je alleen de melding te zien, maar er zijn ook sporthorloges waarbij je daadwerkelijk een inkomende oproep kunt opnemen of weigeren. Over het algemeen zijn deze horloges wel wat duurder.

Extra functies: andere functies die je wellicht noodzakelijk vind aan een sporthorloge zijn bijvoorbeeld de optie om interval trainingen te kunnen doen, een voice coach die je begeleidt tijdens jouw training, het bijhouden van persoonlijke doelen (om deze vervolgens te kunnen verbreken), een ingebouwde stopwatch, een alarmfunctie en een navigatiefunctie zodat je nooit meer de weg kunt kwijtraken.

Waterbestendig: veel sporthorloges zijn wel waterbestendig. Dit is natuurlijk ook vrij noodzakelijk aangezien je best flink zult zweten tijdens een work-out. Wees je ervan bewust dat waterbestendig niet betekent dat het horloge waterdicht is. Je kunt met een waterbestendig horloge dus best flink zweten of in de regen lopen, maar je hebt echt een waterdicht sporthorloge nodig om hem ook om te kunnen houden tijdens het zwemmen of onder de douche.

Verschillende metingen: sporthorloges kunnen vaak meerdere gegevens registreren, zoals onder andere het aantal stappen dat je hebt gelopen, jouw slaapritme en het aantal traptreden die je hebt gelopen.

Naar aanleiding van deze beschreven functies kun je wellicht een beeld vormen van welke opties je noodzakelijk vind, welke opties je belangrijk vind en wat je leuk vind om als extraatje te kunnen gebruiken. Daarnaast heb je natuurlijk ook nog andere factoren die je kunnen helpen om een keuze te maken, zoals bijvoorbeeld het uiterlijk (formaat/mogelijkheid tot het wisselen van het horlogebandje) en de prijs.

Sporthorloge dames

Verschillen tussen dure en goedkopere horloges

Zoals je je waarschijnlijk wel kunt voorstellen bieden de duurdere sporthorloges vaak meer opties dan de goedkopere versies. Wanneer je niet super veel eisen hebt aan het sporthorloge zal een goedkoper horloge ook prima aan jouw wensen kunnen voldoen. Zo kunnen de goedkopere horloges vaak al je afstand, snelheid en aantal verbrande calorieën meten.

Ingebouwde hartslagmeter

Een horloge met een ingebouwde hartslagmeter valt meestal in een wat duurdere prijscategorie, maar ook voor een bedrag onder de €150,- zijn er goede sporthorloges verkrijgbaar mét een geïntegreerde hartslagsensor.

Design

Aan het design van het horloge hangt ook vaak een prijskaartje. Een simpel sporthorloge is al gauw een stuk goedkoper dan een horloge die er minder grof uitziet en meer uitnodigt om gedurende de gehele dag te dragen of die je kunt personaliseren.

Multi-sport functie

Duurdere sporthorloges beschikken veelal over een multi-sport functie, zodat het horloge automatisch detecteert met wat voor soort training je bent begonnen. De goedkope sporthorloges bieden deze functie vaak niet.

Navigatie

Een navigatie optie is een optie die meestal ook door de duurdere sporthorloges wordt geboden en niet door de goedkope versies.

Conclusie

Zoals je ziet zijn er dus best wel wat goede sporthorloges verkrijgbaar voor een niet al te hoge prijs.

Ga je voor simpel en doeltreffend? Kies dan bijvoorbeeld voor de Garmin Forerunner 30.

Ga je liever voor een een horloge die je kunt aanpassen aan jouw stijl dan kun je het beste voor een sporthorloge van Polar 430 gaan.

We hopen dat we jou met dit artikel een handje op weg hebben kunnen helpen met het vinden van jouw nieuwe sporthorloge! Wil je weten wat wij de beste sporthorloge van november 2020 vinden? Bekijk dan dit artikel: beste sporthorloges 2020.

Dan rest ons nog 1 vraag: Sport jij met een sporthorloge? Waarom wel of juist niet?

Wat vond je van dit artikel?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

toon

nuttige informatie
maar hoe zit het als je zowel een duurloop, als kort interval ( bv. 20x15m, 15x30m, 10x10m) doet tijdens een trainig
ik zit nl in de voetbalwereld