Goedkope sporthorloges voor onder de €150

Er zijn op dit moment zoveel verschillende sporthorloges te koop dat je misschien geen idee hebt welk horloge het beste bij jou zal passen. De prijzen kunnen daarbij ook nogal flink variëren.

In dit artikel hebben we een aantal goede en goedkope sporthorloges (onder de €150,-)  op een rijtje gezet.

Hiermee kunnen we je een handje helpen in jouw zoektocht naar een goed sporthorloge.

fotoproductvoordelen
Polar M200Polar M200
 • Ingebouwde hartslagmeter
 • Geïntegreerde GPS sensor
 • Trainingprogramma’s van 5km, 10km en halve & hele marathon
bekijk prijs
Polar M430 ReviewPolar M430
 • Geschikt voor serieuze sporters
 • Krijg uitgebreid inzicht in je trainingen & lichamelijke conditie
 • Makkelijk in gebruik
 • Ingebouwde hartslagmeter
bekijk prijs
Garmin forerunner 30Garmin Forerunner 30
 • Beste koop volgens consumentenbond
 • Mogelijkheid om je smartphone te verbinden
 • Ingebouwde hartslagmeter dus geen hartslagband nodig
 • Houd al je activity gegevens bij zoals hartslag, slaapritme & calorieverbruik
bekijk prijs

Top 4 goedkope sporthorloges

Naast de hoog geprijsde horloges zijn er ook een hoop sporthorloges die goed betaalbaar zijn (onder de €150,-) en die toch ook genoeg te bieden hebben. Hieronder bespreken we een aantal opties die wellicht voor jou interessant kunnen zijn.

Polar M200

Polar M200

De Polar M200 heeft een ingebouwde hartslagmeter. Je hoeft bij dit horloge dus geen extra borstband te kopen, aangezien jouw hartslag via je jouw pols wordt gemeten.

Daarnaast beschikt dit sporthorloge ook over een geïntegreerde GPS sensor die nauwkeurig jouw snelheid en afstand tijdens de training bij kan houden.

Het horloge is vrij uitgebreid en meet daarom ook jouw slaapritme, het aantal stappen dat je hebt gelopen en het aantal verbrande calorieën.

De Polar M200 is ook waterdicht en hoeft dus niet af te worden gedaan onder de douche of in het zwembad. Het bandje van dit horloge is verwisselbaar en beschikbaar in vijf verschillende kleuren. Zo kun je kiezen tussen een zwarte, witte, gele, rode of blauwe band.

Een leuk extraatje aan dit sporthorloge is de mogelijkheid om een aangepast programma te volgen. Zo helpt het horloge je trainen voor vijf kilometer, 10 kilometer, een halve marathon of een hele marathon.

Meer weten? Lees dan onze uitgebreide review van de M200.

Polar M430

Polar M430 Review

Vanwege de prijs én alle goede specificaties is dit horloge zeer geliefd onder zowel serieuze sporters als mensen die graag meer inzicht willen krijgen in hun trainingen en lichamelijke conditie.

Het sporthorloge van Polar is makkelijk in gebruik. Waar de M400, de voorganger van de M430, werd geleverd met een externe hartslagsensor, beschikt de M430 over een ingebouwde, optische hartslagmeter. Je hoeft dus niet meer in de weer met externe hartslagbanden en dergelijke. De M430 is waterdicht tot dertig meter. En het mooie is dat de ingebouwde hartslagmeter ook werkt tijdens het zwemmen.

De M430 herkent automatisch wanneer je aan een activiteit begint (bijvoorbeeld wanneer je begint te hardlopen). Je hoeft dat niet handmatig in te stellen dus. Met dit horloge kun je verschillende trainingen bijhouden, zoals bijvoorbeeld fietsen, hardlopen, zwemmen, crossfit en skiën. En natuurlijk meet het horloge ook gedurende de dag je activiteiten, zoals het aantal stappen dat je hebt gezet, je slaapkwaliteit en de tijd die je actief bent geweest.

Dit horloge houdt het midden tussen een sporthorloge en een smartwatch. Wanneer je een melding op je smartphone krijgt zoals een oproep of een bericht, dan begint je horloge te trillen of geeft het een waarschuwingsgeluid. En je kunt calls ook daadwerkelijk via je horloge beantwoorden en weigeren.

Wil je meer van dit horloge weten? De Polar M430 hebben wij uitgebreid in dit artikel bekeken.

De Polar M430 is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit, grijs en oranje. Het bandje kan niet snel worden verwisseld maar is wel gemaakt van zacht materiaal dat comfortabel zit. Ben je niet helemaal tevreden met het design van dit horloge? Voorzie het dan van een specifieke watchface (cijfers en wijzerplaat in verschillende weergave stijlen e.d.). Maar hoe je het ook customized, het ziet er wel altijd uit als een sporthorloge.

Garmin Vivosport

garmin vivosport

Garmin heeft diverse activity trackers in het assortiment, zo ook de Garmin Vivosport, een tracker die ook prima als sporthorloge kan fungeren.

De Garmin Vivosport beschikt over een onopvallende armband form factor. Het display gevoelige, heldere, glazen touchscreen is knoppenloos. Je kunt naar keuze verschillende wijzerplaten aanbrengen. Het is ‘altijd-aan’ en dat is handig. Hoef je niet telkens onder het sporten je scherm te activeren.

Als activity tracker beschikt de Vivosport over gangbare functies als stappen- en traptredenteller. Ook afgelegde afstand (de Vivosport heeft in alle omstandigheden een hoge gps-nauwkeurigheid) en calorieverbruik worden gemeten alsmede je slaapkwaliteit.

Diverse sporten worden gemeten zoals wandelen, hardlopen, fietsen, cardio en het aantal herhalingen bij krachttraining. De automatische detectie van activiteiten is plezierig. Soms gaat de registratie echter wel eens verkeerd en wordt er bijvoorbeeld een herhaling overgeslagen. Hoewel het horloge waterdicht is, is het wel jammer dat je zwemslagen of baantjes niet kunnen worden geregistreerd.

Garmin vivosport stress

De Vivosport beschikt verder over een aantal bijzondere features:

 • Het sporthorloge kent 24×7 Stress Tracking: Hiermee wordt voortdurende je stressniveau bijgehouden.
 • Het heeft een VO2-max-meter: Je maximale potentiële zuusrtstofopname kan daarmee worden gemeten.
 • De Vivosport geeft je ademoefeningen in geval van teveel stress.

Voor hardlopers of andere sporters die dit horloge aanschaffen voor de typische sportfuncties is dit wellicht minder belangrijk, maar de Vivosport is ook smart. Je ziet bijvoorbeeld gesprekken binnenkomen op je horloge. Ook kun je sms-jes, emails en nieuwsberichten bekijken.

Meer weten? Bekijk dan eens onze complete review van de Garmin Vivosport.

De Garmin Vivosport koop je betrouwbaar bij:

Garmin Forerunner 30

Garmin Forerunner 30 review

Een betaalbaar sporthorloge met een goede prijs-kwaliteitverhouding is de Garmin Forerunner 30. Dat is een soort gedowngrade versie van de Forerunner 35, zijn voorganger. De Garmin 30 is een vergelijkbaar horloge maar net wat goedkoper. 

Het horloge heeft geen opvallend uiterlijk en beschikt over een non-touch zwart-wit-scherm. Bediening is uiterst eenvoudig en geschiedt via 4 fysieke knoppen. Je hebt wel een paar kleurkeuzes maar van de looks moet dit horloge het niet echt hebben. Geen accessoire dat je omhoudt om naar een chic feestje te gaan. Het is vooral functioneel voor de recreatieve hardloper.

Voor zo’n betaalbaar sporthorloge als de Garmin Forerunner 30 is het mooi dat dit toestelletje beschikt over een ingebouwde hartslagmeter. Een losse borstband is overbodig. Door middel van de ingebouwde gps-sensor kun je bovendien de route opslaan die je net met wandelen of hardlopen hebt afgelegd. Ook de snelheid waarmee je voortbeweegt kan inzichtelijk worden gemaakt.

De Garmin Forerunner 30 heeft ook activity functies. Het horloge houdt gedurende de gehele dag onder andere bij hoeveel stappen je hebt gezet, je calorieverbruik en je slaapritme in de nacht. Het sporthorloge kan je bovendien stimuleren om op gezette tijden in actie te komen, bijvoorbeeld wanneer je te veel stilzit.

 Ondanks de vriendelijke prijs heeft Garmin toch nog een paar smartfuncties in dit horloge weten te stoppen. Berichten en oproepen vanaf je smartphone lees je dus gewoon af op het scherm van de Garmin Forerunner 30.

Garmin Forerunner 30 - Voordelig en betrouwbaar online bestellen bij:

Waarom kies je ervoor om een sporthorloge aan te schaffen?

Om jouw eisen en wensen te bepalen is het het beste om eerst te kijken waarom je een sporthorloge wilt kopen.

Doe je dit bijvoorbeeld om meer uit je trainingen te kunnen halen door de afstand steeds een beetje te vergroten en je snelheid te verbeteren? Of doe je dit om te bepalen hoe het met jou lichamelijke conditie is gesteld?

Er zijn ook mensen die een sporthorloge aanschaffen om hun hartslag in de gaten te kunnen houden. Daarnaast zijn er mensen die juist kiezen voor een sporthorloge om een stappendoel te kunnen bepalen om tijdens hun kantoorbaan meer te bewegen.

Welke functies vind je noodzakelijk?

Een sporthorloge heeft een hele hoop verschillende opties. Hieronder zetten we de belangrijkste en meest voorkomende soorten op een rijtje.

gps hardloophorloge

Geïntegreerde sensoren: er zitten vaak meerdere sensoren op een sporthorloge, zoals bijvoorbeeld een sensor om je hartslag te kunnen meten, een GPS sensor, een sensor die jouw snelheid registreert of een sensor die bewegingen detecteert en deze tegelijkertijd registreert.

Te gebruiken voor: één bepaalde activiteit, zoals een speciaal horloge voor hardlopers, een horloge voor outdoor sporten of een multi-sport horloge die verschillen sporten kan registreren.

Meldingen op het horloge: sommige sporthorloges beschikken ook over de mogelijkheid om de meldingen van jouw smartphone op het horloge zelf te laten zien. Zo mis je nooit meer een oproep of een berichtje. Bij veel horloges krijg je alleen de melding te zien, maar er zijn ook sporthorloges waarbij je daadwerkelijk een inkomende oproep kunt opnemen of weigeren. Over het algemeen zijn deze horloges wel wat duurder.

Extra functies: andere functies die je wellicht noodzakelijk vind aan een sporthorloge zijn bijvoorbeeld de optie om interval trainingen te kunnen doen, een voice coach die je begeleidt tijdens jouw training, het bijhouden van persoonlijke doelen (om deze vervolgens te kunnen verbreken), een ingebouwde stopwatch, een alarmfunctie en een navigatiefunctie zodat je nooit meer de weg kunt kwijtraken.

Waterbestendig: veel sporthorloges zijn wel waterbestendig. Dit is natuurlijk ook vrij noodzakelijk aangezien je best flink zult zweten tijdens een work-out. Wees je ervan bewust dat waterbestendig niet betekent dat het horloge waterdicht is. Je kunt met een waterbestendig horloge dus best flink zweten of in de regen lopen, maar je hebt echt een waterdicht sporthorloge nodig om hem ook om te kunnen houden tijdens het zwemmen of onder de douche.

Verschillende metingen: sporthorloges kunnen vaak meerdere gegevens registreren, zoals onder andere het aantal stappen dat je hebt gelopen, jouw slaapritme en het aantal traptreden die je hebt gelopen.

Naar aanleiding van deze beschreven functies kun je wellicht een beeld vormen van welke opties je noodzakelijk vind, welke opties je belangrijk vind en wat je leuk vind om als extraatje te kunnen gebruiken. Daarnaast heb je natuurlijk ook nog andere factoren die je kunnen helpen om een keuze te maken, zoals bijvoorbeeld het uiterlijk (formaat/mogelijkheid tot het wisselen van het horlogebandje) en de prijs.

Sporthorloge dames

Verschillen tussen dure en goedkopere horloges

Zoals je je waarschijnlijk wel kunt voorstellen bieden de duurdere sporthorloges vaak meer opties dan de goedkopere versies. Wanneer je niet super veel eisen hebt aan het sporthorloge zal een goedkoper horloge ook prima aan jouw wensen kunnen voldoen. Zo kunnen de goedkopere horloges vaak al je afstand, snelheid en aantal verbrande calorieën meten.

Ingebouwde hartslagmeter

Een horloge met een ingebouwde hartslagmeter valt meestal in een wat duurdere prijscategorie, maar ook voor een bedrag onder de €150,- zijn er goede sporthorloges verkrijgbaar mét een geïntegreerde hartslagsensor.

Design

Aan het design van het horloge hangt ook vaak een prijskaartje. Een simpel sporthorloge is al gauw een stuk goedkoper dan een horloge die er minder grof uitziet en meer uitnodigt om gedurende de gehele dag te dragen of die je kunt personaliseren.

Multi-sport functie

Duurdere sporthorloges beschikken veelal over een multi-sport functie, zodat het horloge automatisch detecteert met wat voor soort training je bent begonnen. De goedkope sporthorloges bieden deze functie vaak niet.

Navigatie

Een navigatie optie is een optie die meestal ook door de duurdere sporthorloges wordt geboden en niet door de goedkope versies.

Conclusie

Zoals je ziet zijn er dus best wel wat goede sporthorloges verkrijgbaar voor een niet al te hoge prijs.

Ga je voor simpel en doeltreffend? Kies dan bijvoorbeeld voor de Garmin Forerunner 30.

Ga je liever voor een een horloge die je kunt aanpassen aan jouw stijl dan kun je het beste voor een sporthorloge van Polar 430 gaan.

We hopen dat we jou met dit artikel een handje op weg hebben kunnen helpen met het vinden van jouw nieuwe sporthorloge! Wil je weten wat wij de beste sporthorloge van april 2020 vinden? Bekijk dan dit artikel: beste sporthorloges 2020.

Dan rest ons nog 1 vraag: Sport jij met een sporthorloge? Waarom wel of juist niet?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

toon

nuttige informatie
maar hoe zit het als je zowel een duurloop, als kort interval ( bv. 20x15m, 15x30m, 10x10m) doet tijdens een trainig
ik zit nl in de voetbalwereld