Goedkope sporthorloges voor onder de €150

Er zijn op dit moment zoveel verschillende sporthorloges te koop dat je misschien geen idee hebt welk horloge het beste bij jou zal passen. De prijzen kunnen daarbij ook nogal flink variëren.

In dit artikel hebben we een aantal goede en goedkope sporthorloges (onder de €150,-)  op een rijtje gezet.

Hiermee kunnen we je een handje helpen in jouw zoektocht naar een goed sporthorloge.

Het is natuurlijk belangrijk dat je van te voren bepaald welke eisen je aan het horloge stelt en wat jouw wensen zijn.

Waarom kies je ervoor om een sporthorloge aan te schaffen?

Om jouw eisen en wensen te bepalen is het het beste om eerst te kijken waarom je een sporthorloge wilt kopen.

Doe je dit bijvoorbeeld om meer uit je trainingen te kunnen halen door de afstand steeds een beetje te vergroten en je snelheid te verbeteren? Of doe je dit om te bepalen hoe het met jou lichamelijke conditie is gesteld?

Er zijn ook mensen die een sporthorloge aanschaffen om hun hartslag in de gaten te kunnen houden. Daarnaast zijn er mensen die juist kiezen voor een sporthorloge om een stappendoel te kunnen bepalen om tijdens hun kantoorbaan meer te bewegen.

Welke functies vind je noodzakelijk?

Een sporthorloge heeft een hele hoop verschillende opties. Hieronder zetten we de belangrijkste en meest voorkomende soorten op een rijtje.

gps hardloophorloge

Geïntegreerde sensoren: er zitten vaak meerdere sensoren op een sporthorloge, zoals bijvoorbeeld een sensor om je hartslag te kunnen meten, een GPS sensor, een sensor die jouw snelheid registreert of een sensor die bewegingen detecteert en deze tegelijkertijd registreert.

Te gebruiken voor: één bepaalde activiteit, zoals een speciaal horloge voor hardlopers, een horloge voor outdoor sporten of een multi-sport horloge die verschillen sporten kan registreren.

Meldingen op het horloge: sommige sporthorloges beschikken ook over de mogelijkheid om de meldingen van jouw smartphone op het horloge zelf te laten zien. Zo mis je nooit meer een oproep of een berichtje. Bij veel horloges krijg je alleen de melding te zien, maar er zijn ook sporthorloges waarbij je daadwerkelijk een inkomende oproep kunt opnemen of weigeren. Over het algemeen zijn deze horloges wel wat duurder.

Extra functies: andere functies die je wellicht noodzakelijk vind aan een sporthorloge zijn bijvoorbeeld de optie om interval trainingen te kunnen doen, een voice coach die je begeleidt tijdens jouw training, het bijhouden van persoonlijke doelen (om deze vervolgens te kunnen verbreken), een ingebouwde stopwatch, een alarmfunctie en een navigatiefunctie zodat je nooit meer de weg kunt kwijtraken.

Waterbestendig: veel sporthorloges zijn wel waterbestendig. Dit is natuurlijk ook vrij noodzakelijk aangezien je best flink zult zweten tijdens een work-out. Wees je ervan bewust dat waterbestendig niet betekent dat het horloge waterdicht is. Je kunt met een waterbestendig horloge dus best flink zweten of in de regen lopen, maar je hebt echt een waterdicht sporthorloge nodig om hem ook om te kunnen houden tijdens het zwemmen of onder de douche.

Verschillende metingen: sporthorloges kunnen vaak meerdere gegevens registreren, zoals onder andere het aantal stappen dat je hebt gelopen, jouw slaapritme en het aantal traptreden die je hebt gelopen.

Naar aanleiding van deze beschreven functies kun je wellicht een beeld vormen van welke opties je noodzakelijk vind, welke opties je belangrijk vind en wat je leuk vind om als extraatje te kunnen gebruiken. Daarnaast heb je natuurlijk ook nog andere factoren die je kunnen helpen om een keuze te maken, zoals bijvoorbeeld het uiterlijk (formaat/mogelijkheid tot het wisselen van het horlogebandje) en de prijs.

Verschillen tussen dure en goedkopere horloges

Zoals je je waarschijnlijk wel kunt voorstellen bieden de duurdere sporthorloges vaak meer opties dan de goedkopere versies. Wanneer je niet super veel eisen hebt aan het sporthorloge zal een goedkoper horloge ook prima aan jouw wensen kunnen voldoen. Zo kunnen de goedkopere horloges vaak al je afstand, snelheid en aantal verbrande calorieën meten.

Ingebouwde hartslagmeter

Een horloge met een ingebouwde hartslagmeter valt meestal in een wat duurdere prijscategorie, maar ook voor een bedrag onder de €150,- zijn er goede sporthorloges verkrijgbaar mét een geïntegreerde hartslagsensor.

Design

Aan het design van het horloge hangt ook vaak een prijskaartje. Een simpel sporthorloge is al gauw een stuk goedkoper dan een horloge die er minder grof uitziet en meer uitnodigt om gedurende de gehele dag te dragen of die je kunt personaliseren.

Multi-sport functie

Duurdere sporthorloges beschikken veelal over een multi-sport functie, zodat het horloge automatisch detecteert met wat voor soort training je bent begonnen. De goedkope sporthorloges bieden deze functie vaak niet.

Navigatie

Een navigatie optie is een optie die meestal ook door de duurdere sporthorloges wordt geboden en niet door de goedkope versies.

Top 4 goedkope sporthorloges

Het is dus wel duidelijk dat de markt voor sporthorloges enorm groot en uitgebreid is. Naast de hoog geprijsde horloges zijn er ook een hoop sporthorloges die goed betaalbaar zijn (onder de €150,-) en die toch ook genoeg te bieden hebben. Hieronder bespreken we een aantal opties die wellicht voor jou interessant kunnen zijn.

1. Polar M400

Polar M400 Review

De Polar M400 hebben wij al uitgebreid in dit artikel beschreven. Vanwege de prijs én alle goede specificaties is dit horloge zeer geliefd onder zowel serieuze sporters als mensen die graag meer inzicht wilden krijgen in hun trainingen en lichamelijke conditie.

Het sporthorloge van Polar is makkelijk in gebruik en heeft een uitgebreid menu. Het horloge wordt tevens geleverd met de Polar H7 hartslagsensor, hiermee kan je eenvoudig je hartslag via je borst meten.

De Polar M400 heeft wel een ingebouwde GPS sensor en de mogelijkheid om je terug naar je startpunt te leiden. Erg handig dus voor de sporters die graag eens een nieuwe omgeving willen verkennen zonder daarbij meteen de weg kwijt te raken.

Het sporthorloge is tot dertig meter waterdicht en hoef je in principe dus nooit af te doen. Het design is daarentegen wel erg sportief waardoor je het horloge misschien liever niet op je werk draagt.

Het horloge geeft de meldingen van jouw smartphone weer, zodat je geen bericht of telefoontje hoeft te missen. Je kunt helaas geen inkomende oproep opnemen of wegdrukken. De Polar M400 meet een hele hoop verschillende gegevens, zoals je slaapritme, het aantal stappen dat je hebt gelopen, de afstand en jouw snelheid. Ook biedt het sporthorloge van Polar een stopwatch, intervalfunctie en de mogelijkheid om rondetijden bij te houden.

Een zeer compleet horloge voor een mooie prijs.

2. TomTom Runner

Tomtom Runner

De TomTom Runner is de voorloper van de TomTom Runner 2 en 3 (Lees hier alles over de verschillen tussen deze types). Dit sporthorloge is de goedkoopste van onze top 3. Aangezien dit niet de nieuwste versie is heeft de TomTom Runner heeft het niet een groot aanbod aan allerlei verschillende functies. Maar er zijn genoeg opties om jou meer inzichten te kunnen geven.

Zo heeft het horloge een geïntegreerde GPS sensor die de route die je hebt gelopen registreert, samen met de snelheid en afstand. Ook dit sporthorloge heeft geen ingebouwde hartslagmeter, maar je kunt er wel een borstband bijkopen die alsnog jouw hartslag meet en registreert.

In tegenstelling tot de Polar M400 beschikt dit sporthorloge niet over een functie om meldingen vanaf je smartphone op het scherm te laten verschijnen. De TomTom Runner is tot wel vijftig meter waterdicht, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Het leuke aan dit horloge is dat je het bandje gemakkelijk kunt vervangen en zo kun je het horloge dus toch enigszins aan jouw stijl aanpassen.

De TomTom Runner is natuurlijk erg goedkoop en biedt daarom niet heel erg veel extra functies, zoals een slaapmonitor of stappenteller. Wel is er een intervalfunctie, kan je rondetijden op laten nemen en beschikt het horloge over een ingebouwde stopwatch.

Beste Deals voor de TomTom Runner

3. Garmin Forerunner 25

Garmin Forerunner 25

Dit horloge is in principe ontworpen voor dames en heren, maar het is geen unisex horloge. Er zijn verschillende varianten verkrijgbaar voor zowel man als vrouw.

Wat erg handig is aan dit sporthorloge van Garmin is dat je je meldingen op jouw smartphone direct op het horloge kunt zien. Net als bij de Polar M400 kun je deze meldingen alleen bekijken en er verder niets mee doen op het horloge zelf.

Dit sporthorloge heeft ook geen ingebouwde stopwatch of intervalfunctie. Wel kun je gebruik maken van de rondeteller.

In tegenstelling tot de TomTom Runner is de Garmin Forerunner 25 wel uitgerust met een slaapmonitor en stappenteller. Dit maakt het horloge wat uitgebreider en wellicht ook aantrekkelijker voor een hoop mensen.

Het sporthorloge van Garmin valt ook onder de goedkopere sporthorloges en heeft daarom geen ingebouwde hartslagmeter. Wel is de Garmin Forerunner 25 tot wel vijftig meter waterdicht en dus geschikt om in principe altijd om te houden.

Een handig extraatje op dit sporthorloge is de “virtual pacer”. Je kunt hiermee jouw gewenste snelheid aangeven voor de training waar je mee bezig bent. Wanneer je hier wat vanaf wijkt zal het horloge gaan piepen. Met deze functie is het gemakkelijker om het langer vol te houden tijdens jouw work-out.

Beste Deals voor de Garmin Forerunner 25

4. Polar M200

Polar M200

Een andere optie voor een goede prijs is de Polar M200. Dit betreft een iets duurdere versie dan de vorige besproken opties. De Polar M200 heeft daarentegen wel een ingebouwde hartslagmeter. Je hoeft bij dit horloge dus geen extra borstband te kopen, aangezien jouw hartslag via je jouw pols wordt gemeten.

Daarnaast beschikt dit sporthorloge ook over een geïntegreerde GPS sensor die nauwkeurig jouw snelheid en afstand tijdens de training bij kan houden. Het horloge is vrij uitgebreid en meet daarom ook jouw slaapritme, het aantal stappen dat je hebt gelopen en het aantal verbrande calorieën. De Polar M400 is ook waterdicht en hoeft dus niet af te worden gedaan onder de douche of in het zwembad. Het bandje van dit horloge is verwisselbaar en beschikbaar in vijf verschillende kleuren. Zo kun je kiezen tussen een zwarte, witte, gele, rode of blauwe band.

Een leuk extraatje aan dit sporthorloge is de mogelijkheid om een aangepast programma te volgen. Zo helpt het horloge je trainen voor vijf kilometer, 10 kilometer, een halve marathon of een hele marathon.

 

Conclusie

Zoals je ziet zijn er dus best wel wat goede sporthorloges verkrijgbaar voor een niet al te hoge prijs.

Ga je voor simpel en doeltreffend? Kies dan bijvoorbeeld voor de Garmin Forerunner 25.

Ga je liever voor een een horloge die je kunt aanpassen aan jouw stijl dan kun je het beste voor een sporthorloge van Polar gaan.

De TomTom Runner is een prima horloge wanneer je geen waarde hecht aan uitgebreide extraatjes. Dit horloge is een goede keuze wanneer je jezelf wat meer wilt uitdagen tijdens jouw trainingen.

We hopen dat we jou met dit artikel een handje op weg hebben kunnen helpen met het vinden van jouw nieuwe sporthorloge! Wil je weten wat wij de beste sporthorloge van september 2019 vinden? Bekijk dan dit artikel: beste sporthorloges 2019

Vond je dit een leuk artikel? Deel het dan op social media!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Er zijn nog geen reviews!

shares