Ontdek de beste sportarmbanden om een telefoon mee te nemen

Een sportarmband is zo’n ding dat je om je bovenarm of pols draagt en waar je je telefoon in stopt. Op die manier kun je je smartphone meenemen tijdens het rennen maar hoef je hem niet vast te houden.

Neem de informatie in dit artikel even mee wanneer je overweegt om een sportarmband te gaan aanschaffen. Dit artikel zal je namelijk helpen de juiste keuze te maken.

Beste sportarmbanden van 2020

fotoproductvoordelen
Mmobiel sportarmbandMMOBIEL Sport Hardloop Armband
 • Meerdere hoofdtelefoon openingen dus geschikt voor iedere telefoon
 • Lage prijs met goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Ultra licht & spatwaterdicht
 • Speciaal vakje voor je sleutel
bekijk prijs
kalenji sportarmbandKalenji Sportarmband
 • Erg lage prijs
 • Verstelbare elastische armband dus voor iedere arm geschikt
 • Doorschijnend aanraakvenster waardoor je direct je mobiel kan bedienen
 • Geschikt voor o.a.  iPhone X, 8+, 7+, 6+ of Galaxy Note 7, 5, Galaxy S9, A8 en soortgelijke modellen
bekijk prijs
nike sportarmbandNike Sportarmband
 • Aan te passen aan de omvang van je arm
 • Geschikt voor vrijwel alle smartphones (ook de iPhone X)
 • Helder aanraakvenster waardoor je direct je telefoon kan bedienen
 • Door de velcro sluiting blijft hij goed op zijn plaats
bekijk prijs

Waarom eigenlijk een telefoon meenemen tijdens het rennen?

Een moderne smartphone bevat nogal wat techniek en kan daarom veel functionaliteit bieden tijdens het hardlopen.

Zo kun je leuke apps gebruiken zoals Runkeeper en de app Looptijden. Die apps verzamelen tijdens het hardlopen allerlei gegevens over je route, je snelheid en je afstand.

Met je telefoon kun je ook je hartslag registreren in combinatie met een bluetooth hartslagmeter. Dat bespaart de kosten van de aanschaf van een dure hartslagmeter. Je mobiel beschikt immers ook over bluetooth.

Natuurlijk kun je met je telefoon ook je favoriete muziek luisteren tijdens het hardlopen. Dat geeft motivatie. En tijdens een rustig duurloopje is het zelfs mogelijk om met je telefoon een audiocursus te volgen of te bellen met een vriend of vriendin.

Zeker wanneer je apps gebruikt die door middel van audio gegevens aan je terugkoppelen, dan is het van belang om prettige oordopjes te gebruiken. Dopjes die niet om de haverklap uit je oren vallen.

Je smartphone draagt bij aan je prestaties en je veiligheid als hardloper

De speciale hardloop apps geven je data waarmee je jezelf als hardloper significant kunt verbeteren. Bovendien zorgen veel apps voor positieve aanmoediging tijdens het hardlopen.

Deze apps vormen een goedkoop alternatief voor sporthorloges. Die zijn typisch voor hardlopers ontworpen. Toch op zoek naar een sporthorloge?

Tip: Gebruik onze sporthorloge vergelijker om jouw ideale horloge te vinden.

Als fanatiek hardloper moet je er een keer op rekenen dat je onderweg een blessure krijgt. Bijvoorbeeld als je je verstapt.

Stel je eens voor dat dat op een afgelegen locatie gebeurt. Je zult dan nog heel ver naar huis moeten strompelen. Ook dan is het handig om je telefoon bij je te hebben zodat je iemand kunt bellen om hulp in te schakelen.

Hardloper sportarmband trailrunning

Waarom zou je een sportarmband gebruiken?

Wanneer je je smartphone in de hand moet houden tijdens het rennen dan is dat niet prettig.

Je kunt je vingers niet ontspannen en bent niet in balans terwijl je beweegt.

De kans dat je toestel valt is bovendien groot en de verzekering dekt de schade niet.

Het alternatief is om hem in een broekzak te dragen. Maar veel sportleggings hebben die niet en bovendien beweegt het toestel dan te veel.

Om ook nog eens te voorkomen dat je legging met telefoon en al tot je enkels afzakt, gebruik je een sportarmband in combinatie met je smartphone.

Je hebt dan geen last van je telefoon tijdens het sporten en het beschermt hem meteen tegen valgevaar.

De smartphone wordt met behulp van de armband op de pols of de bovenarm gedragen en zit daardoor comfortabel.

Elke dag hardlopen - goed of slecht

Waar moet je op letten als je een sportarmband wilt aanschaffen?

We hebben voor jou een aantal belangrijke zaken waarop je moet letten bij de aanschaf van een sportarmband, op een rijtje gezet.

Kies de juiste maat

Wanneer je problemen wilt vermijden kun je het beste een sportarmband precies op maat kiezen.

Het ene toestel is nu eenmaal groter en anders van vorm dan het andere, dus kies je daarvoor ook het beste de passende, grotere armband. Dan blijft je toestel goed op zijn plaats en kun je alle functies goed gebruiken.

Een opening voor de aansluiting voor je oordopjes zit op zo’n armband voor een bepaalde serie of een bepaald model, exact op de juiste plek en beschermt zo optimaal.

Multi-universele sportarmbanden, ogenschijnlijk geschikt voor nagenoeg alle toestellen, zijn er ook. Maar die zijn niet altijd ideaal omdat die vaak net te groot of te klein zijn.

Je telefoon heeft dan speelruimte tijdens het hardlopen en dat voelt niet prettig. Of knoppen en schermdelen zijn geheel of gedeeltelijk bedekt waardoor de bediening van je toestel onderweg wordt bemoeilijkt.

Zorg er dus voor dat je echt de juiste maat armband kiest voor je telefoon.

Wat is piramide training bij hardlopen?

Je smartphone is niet waterdicht

Denk eraan dat jouw smartphone niet bestand is tegen water.

Afgezien van de mogelijkheid dat hij in een plas valt, vormen ook regen en zweet een bedreiging voor de toch best fragiele techniek van je smartphone.

Bij de aanschaf van een armband moet je er dus op letten dat je toestel goed afgesloten wordt in de armband. Hoewel je natuurlijk nooit met een armband in het water moet springen, is het goed om bij aankoop te bepalen of de band je toestel spatwaterdicht beschermt.

Let daarbij ook even op de kwaliteit van eventuele klittenband sluitingen. Die moeten voldoende krachtig zijn zodat ze tijdens de loopbeweging niet losraken en er geen ruimte ontstaat. Je moet al je energie op het hardlopen kunnen richten immers.

Universele sport armband

Kun je je smartphone goed bedienen door het venster van de sportarmband heen?

Heel leuk zo’n transparant venster waardoor je het scherm van je smartphone kunt blijven zien terwijl hij in je sportarmband zit. Maar kun je je smartphone er ook door bedienen, zonder dat je je toestel daarvoor uit je armband moet halen?

De ervaringen hiermee lijken wisselend te zijn.

Het is niet helemaal duidelijk of het aan het toestel ligt of aan de plastic folie die gebruikt wordt in sommige sportarmbanden.

Maar we horen nogal eens dat het scherm niet meer goed bedienbaar is wanneer het toestel in de sportarmband is geplaatst. Test dit dus even als je het product hebt ontvangen zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Online kan je vrijwel altijd gratis retour sturen.

Je wilt gewoon geen gehannes onderweg.

Tip: Bestel online enkele modellen en test ze thuis uit. Houd het beste model en retour de andere modellen gratis!

Is er een uitgang voor oortjes met draad?

Wanneer je gebruik wilt maken van oordopjes met draad om de audio van je telefoon te kunnen beluisteren, bepaal dan of de armband de mogelijkheid biedt om de connector op je telefoon aan te sluiten.

Ideaal is wanneer er een kleine opening kan worden gecreëerd in de sportarmband op de exacte plek van de aansluiting.

Wanneer er geen opening zit, moet je vaak gaan rommelen met het kabeltje en een andere uitgang vinden. Dat werkt meestal niet goed.  

MMOBIEL Sportband

MMobiel sport armband

Een hele goede sportarmband is naar onze mening de band van MMOBIEL, die formeel geschikt is voor nagenoeg alle iPhone-types.

In de praktijk blijkt deze sportarmband ook goed te combineren te zijn met toestellen van Samsung, Huawei, Motorola en Xiaomi.

De productomschrijving op sommige websites noemt meer dan 100 typen telefoons waarvoor deze armband geschikt zou moeten zijn. We hebben dat niet allemaal getest.

Deze sportarmband is spatwaterdicht door gebruik van speciaal gecoate materialen die zweet en waterafstotend zijn.

De armband beschikt over een comfortabele rekband met Velcro klittenband sluiting.

Hij heeft een reflecterende buitenlaag, handig voor de veiligheid tijdens het lopen.

Hij is verstelbaar in de ideale pasvorm al naar gelang de omvang van de bovenarm. Een voordeel is bovendien dat hij diverse opties biedt voor headsetaansluiting op verschillende plaatsen .

Hoewel het transparante venster de hantering van het touchscreen volgens sommige gebruikers iets bemoeilijkt, is bediening van je telefoon terwijl die in de armband zit, absoluut goed mogelijk. Ook mede door de lage prijs is dit een hele goede deal.

De voor en nadelen van deze sportarmband op een rijtje:

Voordelen
 • Eenvoudig in gebruik;
 • Goede pasvorm (one size fits all);
 • Sportarmband van goede kwaliteit;
 • Gemaakt van waterafstotend materiaal;
 • Heeft verschillende aansluitpunten voor headset;
 • Past perfect met de meeste iPhones;
 • Telefoon is in de armband goed bedienbaar;
 • Inclusief handige sleutelhouder.
Nadelen
 • Je moet de toetsen goed indrukken bij de bediening;
 • Wanneer je een toestel hebt waarbij de poort van de oortjes niet op een van de voor gedefinieerde plaatsen zit, dan is de armband wat lastiger te gebruiken.

Klik hier voor meer informatie over deze sportband

 

Alternatieve mogelijkheden

Wanneer je hardlopen met een smartphone op zak – of nee….om je arm dus – toch te veel gedoe vindt, dan heb je natuurlijk ook nog alternatieve mogelijkheden.

Sporthorloge i.p.v. smartphone met sportarmband

Met een sporthorloge meet je alle gegevens tijdens het hardlopen die je maar wilt. De duurdere modellen beschikken ook over GPS en tracken dus waar je loopt. Je kunt tijdens het lopen data gemakkelijk op het scherm aflezen en het sporthorloge na afloop van je training koppelen aan een ander device.

Natuurlijk, je kunt niet met je sporthorloge bellen. Daarvoor moet echt je telefoon mee.

Maar sommige sporthorloges hebben wel een ingebouwde muziekspeler. Je slaat in dat geval je songs op het horloge op. Bij een geheugen van 4GB sla je al gauw zo’n 500 liedjes op.

Je kunt het horloge gebruiken voor audio in combinatie met draadloze oordopjes die je verbindt via Bluetooth.

Zo’n sporthorloge is ook het artikel dat je nodig hebt om te combineren met een hartslagband voor nauwkeurige hartslagmeting.

Er zijn ook een heleboel sporthorloges beschikbaar met ingebouwde hartslagmeter. Dat is iets minder nauwkeurig dan een hartslagband maar wel zo gemakkelijk. Dit is zeker voor de recreatieve loper een perfecte keuze. Zo’n band is ook niet altijd fijn om om te hebben.

De 5 beste sporthorloges met ingebouwde hartslagmeter

1. Garmin Forerunner 245
Garmin Forerunner 945
2. Garmin Forerunner 945
Garmin Vivoactive 4
3. Garmin Vivoactive 4/4S
Garmin Forerunner 45 sporthorloge
4. Garmin Forerunner 45 Budget
Garmin Fenix 6
5. Garmin Fenix 6

Running Pod

Garmin running dynamics pod

Dit is een klein apparaatje van het merk Garmin dat zes verschillende hardloopdynamica registreert. Je bevestigt het bovenop je schoen, vast aan de veters en hebt dan geen smartphone of sporthorloge meer nodig tijdens je training.

Op basis van jouw schoenbeweging, berekent hij verbrande calorieën, afgelegde afstand, en daarnaast ook je “runefficiency” indicator welke de hardloopefficiëntie aangeeft. Tijdens het hardlopen slaat de Pod alle gemeten data op. Na afloop gebruik je de app op je smartphone om die data te laden en zie je meteen de nodige interessante grafieken.

Alles even samengevat

De mogelijkheid om muziek mee te nemen of bepaalde apps te runnen tijdens het hardlopen, maken het meenemen van je telefoon tijdens het rennen heel logisch.

Dat meenemen doe je op een veiligere manier door een sportarmband te kopen waarin je het toestel meedraagt. Wanneer je zo’n sportarmband aanschaft, moet je er vooral op letten dat je toestel er goed in past, het spatwaterdicht beschermd wordt, je je touchscreen kunt blijven bedienen en er een headsetuitgang is.

MMobiel biedt diverse sportarmbanden aan die geschikt zijn voor een brede range van toestellen. Heb je er helemaal genoeg van om je toestel tijdens het rennen mee te zeulen – hoe comfortabel dat ook kan zijn met een sportarmband – bekijk dan opties als een sporthorloge of Running Pod.

Beste sportarmbanden van 2020

fotoproductvoordelen
Mmobiel sportarmbandMMOBIEL Sport Hardloop Armband
 • Meerdere hoofdtelefoon openingen dus geschikt voor iedere telefoon
 • Lage prijs met goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Ultra licht & spatwaterdicht
 • Speciaal vakje voor je sleutel
bekijk prijs
kalenji sportarmbandKalenji Sportarmband
 • Erg lage prijs
 • Verstelbare elastische armband dus voor iedere arm geschikt
 • Doorschijnend aanraakvenster waardoor je direct je mobiel kan bedienen
 • Geschikt voor o.a.  iPhone X, 8+, 7+, 6+ of Galaxy Note 7, 5, Galaxy S9, A8 en soortgelijke modellen
bekijk prijs
nike sportarmbandNike Sportarmband
 • Aan te passen aan de omvang van je arm
 • Geschikt voor vrijwel alle smartphones (ook de iPhone X)
 • Helder aanraakvenster waardoor je direct je telefoon kan bedienen
 • Door de velcro sluiting blijft hij goed op zijn plaats
bekijk prijs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

Casper

Hoi,

De MM-mobiel armband scheurt snel uit. Ik ben altijd voorzichtig met m'n spullen, maar dit type armband overleefde zelf dat niet.

Casper