Sporthorloge met ingebouwde hartslagmeter – Welke is de beste?

Als je een sporthorloge aan wilt schaffen heb je een hele hoop verschillende opties en keuzes waaruit je tegenwoordig kunt kiezen. De opties zijn eindeloos en er komen ook steeds weer nieuwe sporthorloges op de markt. Om je te helpen met je zoektocht naar een goed sporthorloge (met ingebouwde hartslagmeter) gaan we in dit artikel dieper in op onder andere de voordelen van een sporthorloge met ingebouwde hartslagmeter en hebben we een aantal goede keuzes voor je op een rijtje gezet.

Waarom een sporthorloge prettig kan zijn

Als eerste moet je je natuurlijk afvragen waarom je een sporthorloge aan wilt schaffen.

Wat is het doel van dit hulpmiddel?

Wil je een sporthorloge zodat je je hardloopgegevens kunt analyseren en zo je trainingen kunt verbeteren?

Of wil je het horloge alleen gebruiken om te kunnen zien hoeveel je dagelijks in beweging bent?

Een sporthorloge kan voor meerdere doeleinden handig zijn om te gebruiken. Je kunt met een sporthorloge bijvoorbeeld de route die je tijdens je training hebt afgelegd terugzien, je kunt bekijken wat je gemiddelde snelheid tijdens het hardlopen is geweest, hoeveel kilometers je hebt afgelegd en bijvoorbeeld ook hoe hoog je hartslag tijdens je work-out ligt.

Al deze mogelijkheden zitten allemaal in één handig apparaatje en de gegevens kun je gemakkelijk via de bijbehorende App op je smartphone of laptop nalazen.

Met zo veel opties en handigheidjes zul je je misschien moeten afvragen waarom je niet eerder een sporthorloge aan hebt geschaft. Niet alleen professionele sporters, maar ook de mensen die één á twee keer per week een rondje hardlopen kunnen al baat hebben bij deze inzichten.

Al is het maar om je te motiveren om bij je volgende training nog net iets harder te lopen.

Fitbit surge blauw

Waarom een sporthorloge met ingebouwde hartslagmeter handig is

Niet alle sporthorloges beschikken over een ingebouwde hartslagmeter, maar toch kan zo’n hartslagmeter erg handig zijn.

Je hartslag vertelt je namelijk veel over je lichamelijke conditie en bovendien kun je aan de hand van de hoogte van je hartslag in een bepaalde zogenaamde hartslagzone trainen. Elke zone heeft een ander effect op het lichaam en zo kun je dus aan de hand van je hartslag eenvoudiger trainen om bijvoorbeeld vet te verbranden of om juist meer conditie op te bouwen. Hier kun je meer lezen over de voordelen van het trainen in een bepaalde hartslagzone en ook tips bekijken om jouw training te kunnen verbeteren.

Door je hartslag in de gaten te houden kun je ook je VO2 Max bepalen. Deze waarde geeft eigenlijk aan hoe efficiënt jouw lichaam werkt door te kijken naar hoe vaak je hart moet kloppen om het bloed in je lichaam rond te pompen. Hoe lager je VO2 Max hoe beter je fysieke conditie is. Voor meer informatie omtrent deze waarde kun je hier meer lezen.

Voordelen van een ingebouwde hartslagmeter

Zoals hierboven al genoemd kun je door middel van een ingebouwde hartslagmeter tijdens je training je hartslag in de gaten houden en ook in een bepaalde hartslagzone gaan trainen. Door tijdens het hardlopen je hartslag goed te blijven controleren kun je je training iets aanpassen waardoor je het uiteindelijk ook langer vol kunt houden en een betere conditie op kunt bouwen.

fitbit surge hartslagmeter

Door de optische sensor onder een sporthorloge wordt het bloed dat door je aderen stroomt gemeten en aan de hand daarvan wordt je hartslag op het schermpje weergegeven. Het voordeel van een ingebouwde hartslagmeter in een sporthorloge ten opzichte van een losse borstband is dat je meteen je hartslag tijdens het hardlopen kunt zien en je je training daar ook meteen op aan kunt passen. Je kunt direct je tempo en/of snelheid aanpassen in plaats van dat je na het trainen de gegevens over je hartslag te zien krijgt. Bovendien heb je tijdens een training vaak minder snel last van een sporthorloge om je pols dan van een strakke borstband.

Een sporthorloge met ingebouwde hartslagmeter is dus een handig alles-in-één apparaat.

Welke sporthorloges kunnen wellicht een geschikte keuze zijn?

Nu je weet waarom een sporthorloge met ingebouwde hartslagmeter handig kan zijn kun je gaan kijken naar welk horloge voor jou een goede keuze kan zijn. Vanwege het grote assortiment aan sporthorloges met ingebouwde hartslagmeter hebben we een aantal van deze horloges op een rijtje gezet die erg goed en handig in gebruik zijn.

Garmin Forerunner 235 HRM

Garmin Forerunner 235

De Garmin Forerunner 235 HRM is een sporthorloge die wat meer weg heeft van het uiterlijk van een normaal horloge. Het design van dit horloge is elegant en het horloge valt niet heel erg op als sporthorloge.

De Garmin Forerunner 235 HRM beschikt over een hele hoop verschillende functies, zoals onder andere een prachtig gekleurd scherm, goede batterijduur, advies over het herstel na een training en het horloge is tot wel vijftig meter waterdicht. Dit sporthorloge met ingebouwde hartslagmeter is redelijk prijzig, maar heeft dan ook veel te bieden.

De beste deals voor de Garmin Forerunner 235

Garmin Fenix 5

Een ander sporthorloge van Garmin is de Garmin Fenix 5. Dit sporthorloge is één van de meest uitgebreide sporthorloges van dit moment. De prijs van dit horloge ligt dan ook erg hoog en daarom is de Garmin Fenix 5 echt voornamelijk geschikt voor sporters die aan meerdere sporten doen en eventueel ook wedstrijden lopen.

De hartslagmeter van dit sporthorloge is erg nauwkeurig en je kunt dit horloge op vele verschillende wijzen personaliseren. Dit sporthorloge is goed te gebruiken bij meerdere sporten en dus niet alleen geschikt voor hardlopers.

Polar M200

Polar m200 hartslagmeter

Een ander bekend merk die sporthorloges ontwikkelt is Polar. De Polar M200 is een simpel horloge met een aantal handige functies. De prijs van dit horloge ligt laag en het design is daarom ook niet al te aantrekkelijk, maar desalniettemin kun je een hoop sportgegevens bijhouden met de Polar M200.

De ingebouwde hartslagmeter en GPS sensor werken goed en geven je een helder beeld. Daarnaast is de Polar M200 waterdicht en beschikt het horloge over een prima batterij. Dit sporthorloge is voornamelijk gericht op sporters die niet te veel geld aan een sporthorloge willen uitgeven, maar wel voldoende gegevens willen bijhouden en analyseren.

Polar M600

Polar M600

De Polar M600 is een zeer uitgebreid sporthorloge en valt eigenlijk onder de smartwatches (lees hier het verschil).

De ingebouwde hartslagmeter houdt je hartslag tijdens het trainen bij en laat zien in welke hartslagzone je hartslag zich op dat moment bevind. Vanwege haar smartwatch functies gaat de accu wat minder lang mee dan bijvoorbeeld de Garmin Forerunner 235 HRM, maar je krijgt hierdoor wel andere extra opties. Je kunt bijvoorbeeld gemakkelijk reageren op inkomende berichten en oproepen op het scherm van de Polar M600. Dit uitgebreide sporthorloge met toegevoegde smartwatch opties is aan te raden voor iedere sporter die graag zijn of haar sportgegevens bij wilt houden maar ook gebruik wilt maken van de opties van Android Wear.

Conclusie

Een sporthorloge met ingebouwde hartslagmeter is een zeer prettig hulpmiddel voor tijdens, maar ook voor na het sporten. Bepaal eerst voor jezelf wat je belangrijk vind aan een sporthorloge en wie weet hangt één van de bovenstaande besproken horloges straks om jouw pols en ben je snel op weg naar een betere fysieke conditie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Er zijn nog geen reviews!