Beste Garmin sporthorloge van 2022 – krijg meer inzicht in je prestaties en train efficiënter

Garmin is gespecialiseerd is in GPS-technologie. Het merk richtte zich eerst op navigatiesystemen en GPS-toepassingen voor vliegtuigen, boten en auto’s en stortte zich later op sporthorloges en activity trackers. En met succes.

Garmin is een van de populairste merken onder hardlopers en andere sporters en sporthorloges en trackers van dit merk staan bekend als zeer betrouwbaar en nauwkeurig. Erg belangrijk als je op een hoog niveau wilt presteren of gewoon de beste inzichten wilt hebben om jezelf sportief te kunnen verbeteren.

Maar welk Garmin sporthorloge is nu het beste voor jou? Wat zijn de grootste verschillen tussen de populairste modelseries? Welke modellen hebben de functionaliteiten die jij nodig hebt? Welk horloge heeft de uitstraling die bij je past? En, ook niet onbelangrijk, welke sporthorloges passen er allemaal binnen jouw budget?

De Beste Garmin sporthorloges

Fenix-7-thumbnail
Garmin Fenix 7
Garmin Vivoactive 4
Garmin Vivoactive 4/4S
Garmin Enduro 2 sporthorloge
Garmin Enduro 2
Garmin Forerunner 245
Garmin Forerunner 245
Garmin Epix Review
Garmin Epix
Garmin Forerunner 945
Garmin Forerunner 945
Garmin Fenix 6
Garmin Fenix 6
Garmin Forerunner 745
Garmin Forerunner 745
Garmin Venu Sq
Garmin Venu SQ
Forerunner 55 thumb
Garmin Forerunner 55 Review

De beste Garmin horloges en hun belangrijkste verschillen

Serieuze sporters, of fitnessfanaten die meer zoeken dan een activitytracker en, met behulp van GPS, nauwkeurig hun sportieve prestaties in kaart willen brengen, kunnen kiezen uit grofweg 3 modelreeksen.

Er is de meer op lifestyle gerichte Vivoactive-reeks, de no-nonsense Forerunner-serie voor hardlopers en andere serieuze sporters, en de robuuste en premium Fenix-serie, die veel gemeen heeft met de (duurdere) Forerunner-modellen, maar iets meer op outdoorsporters gericht is.

Op basis van deze indeling kun je gelukkig vrij snel een keuze maken. Fijn, kun je weer wat afvinken!

Maar dan? Met het kiezen van een serie ben je er nog niet. Want welk Garmin model past nu uiteindelijk het beste bij je?

Garmin Vivoactive 4/4S

Garmin Vivoactive 4

Oneerbiedig gezegd is de Vivoactive 4/4S de Labradoodle onder de Garmin horloges. Het is, kortom, een ware allemansvriend. Een sporthorloge – of smartwatch – dat heel veel goed doet, intelligent is, niemand tegen de borst stuit en een hoge aaibaarheidsfactor heeft.

De Vivoactive 4 is zeker een horloge met veel sportieve functies, maar dat zie je niet aan hem af (waarmee niet gezegd is dat de Labradoodle er niet sportief uitziet hè; de analogie houdt een keer op). Vooral de stijlvolle uitstraling springt in het oog. Of juist niet, het is maar hoe je het bekijkt. In ieder geval zal niemand je als een sportbilly of tech nerd zien als je de Vivoactive 4 draagt.

Dit horloge kun je met zijn subtiele vormfactor bij elke willekeurige outfit dragen en hij heeft handige smart functies, waaronder het kunnen ontvangen en antwoorden op notificaties en Garmin Pay. Ook is er opslagruimte voor muziek en kan de ‘Vivo’ dag en nacht je hartslag meten, fijn voor data over je nachtrust, maar natuurlijk ook je fysieke gesteldheid tijdens het sporten.

Garmin Vivoactive 4 Music

Want je zou het bijna vergeten: de Vivoactive 4(S) is niet alleen een fraaie smartwatch met gebruiksvriendelijk touchscreen, maar ook een zeer verdienstelijk sporthorloge. Hij beschikt over een waslijst aan sportprofielen, ingebouwde GPS voor nauwkeurige metingen van je snelheid en afstand, een pulsoximeter en nog veel meer.

Interessant voor fitnessfanaten is de ondersteuning voor verschillende fitnessactiviteiten met duidelijke animaties. Het is verrassend hoe goed deze korte filmpjes eruitzien op het (relatief) kleine schermpje en hoe natuurlijk de bewegingen overkomen. Erg mooi voor beginnende tot gevorderde sporters is de ondersteuning voor gestructureerde workouts en dus ook Garmin Coach.

Met Garmin Coach kun je voor drie verschillende afstanden (5K, 10K en een halve marathon) een persoonlijke coach kiezen die je met bet behulp van een adaptief trainingsprogramma helpt om jouw sportieve doelen te halen.

Voordelen
 • Realistisch animaties bij oefeningen
 • Ook geschikt voor meer casual gelegenheden
 • Geïntegreerde muziekopslag
 • Pulsoximeter en Body Battery voor meer inzicht in conditie
 • Uitgebreide golfmetingen
 • Garmin Pay voor contactloze betaalmogelijkheden (afhankelijk van bank)
Nadelen
 • Zwaarder dan de voorganger, wat wel merkbaar is tijdens het sporten
 • Scherm iets aan de donkere kant binnenshuis

De Garmin Vivoactive 4 zal met zijn vele sportieve functies, smart functionaliteiten en aantrekkelijke uitstraling en bovendien niet al te hoge prijs, voor velen een schot in de roos zijn. Zal de Vivoactive 4 ook jouw hart veroveren? Ontdek hier alle voor- en nadelen van dit sporthorloge.

Garmin Forerunner 45/45S

Garmin Forerunner 45 sporthorloge

Het instapmodel in de Forerunner-reeks werd tot voor kort nooit helemaal voor vol aangezien. Dat wil zeggen, de functionaliteit was prima, maar de vierkante vormfactor en afwijkende knoppenindeling maakte de Forerunner 15, 25 en 35 toch wat minder vlot en gangbaar dan zijn grotere broertjes, zoals de Forerunner 235 en 935. Dit veranderde met de Forerunner 45.

De Forerunner 45 is de meeste voordelige Forerunner, maar biedt inhoudelijk veel van wat de duurdere ‘Forerunners’ ook bieden. Wat te denken van incidentdetectie, waarbij de ’45’ ervoor zorgt dat je smartphone automatisch een noodnummer belt wanneer je ernstig ten valt komt?

Of de mogelijkheid je maximale zuurstofopname (VO2-max) te meten en de beschikbaarheid van een ‘body battery’ die je energieniveau gedurende de dag bijhoudt? Allemaal vrij uitzonderlijke functies voor zo’n relatief voordelig instapmodel.

forerunner 45 vo2max

En daar houdt het niet op. Want terwijl sommige premium Garmin horloges van een generatie eerder geen gestructureerde workouts ondersteunden, doet de Forerunner 45 dit wél. Daarmee kun je dus ook gebruikmaken van de fijne mogelijkheden van Garmin Coach; ideaal voor beginnende hardlopers om in een goed ritme te komen en voorgoed de ‘running bug’ te krijgen!

stats forerunner 45

Natuurlijk heeft de ’45′ ook een ingebouwde hartslagmeter waarmee je slaapkwaliteit en je hartslag gedurende je activiteiten wordt gemeten. Locatiebepaling kan plaatsvinden met niet alleen GPS, maar ook met de respectievelijk Russische en Europese standaarden ‘Glonass’ en ‘Galileo’.

Tel daar de aantrekkelijke ronde form factor bij op en de fijne layout met 5 fysieke knoppen – en geen touchscreen, wat voor sporters juist géén gemis is – waarmee de ’45’ aansluit bij de rest van de range, en je hebt een bijna onweerstaanbaar aanbod voor beginnende sportievelingen.

Ja, de Forerunner 45 heeft ook nog enige smart functionaliteit, waarbij smart notificaties binnenkomen en heel basic beantwoord kunnen worden. Dat is zeker nice to have, maar de ’45’ is met zijn uiterlijk en functies duidelijk vooral gericht op sporters. Geen probleem, maar wél goed om te weten.

Voordelen
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Prettig in de bediening door de vijf knoppen
 • GPS, Glonass én Galileo voor precieze navigatie
 • Garmin coach voor begeleiding tijdens het hardlopen
 • Uitgebreide veiligheidsfuncties
Nadelen
 • Geen geïntegreerde muziekspeler
 • Geen betalingsfunctie

Is de Garmin Forerunner 45 (S) ook voor jou een schot in de roos? Lees dan hier nog even de volledige review!

Garmin Forerunner 245

Garmin Forerunner 245

De Forerunner 245 doet weer net een stapje extra ten opzichte van zijn kleine broertje, de Forerunner 45. Hij ziet er vrijwel identiek uit, met ook een ronde horlogekast en 5 fysieke knoppen voor de bediening, maar heeft inhoudelijk wat meer ‘onder de motorkap’.

Om te beginnen heeft de 245 meer connectiviteit dan de 45. Zo kun je niet alleen een hartslagband verbinden met de Forerunner 245, maar ook verschillende pods, zoals de Running Dynamics Pod. Hiermee kun je in sommige gevallen nauwkeurigere en unieke metingen doen – bijvoorbeeld over je looptechniek – die je verder helpen met je training.

Gebruikers kunnen kiezen uit een groot aantal sportprofielen waaronder hardlopen, fietsen, zwemmen, roeien, yoga en nog veel meer. Heel specifieke zwemdata kan overigens niet gemeten worden met de 245. Prettig is dat je de getoonde dataschermen per sport helemaal naar wens kunt inrichten. Je kunt precies datgene tonen wat je wilt, en de gewenste plek hiervoor kiezen.

Net als de 45 ondersteunt de Forerunner 245 gestructureerde workouts en daarmee ook het fijne Garmin Coach. Ook de body battery-functie, VO2-max en pulsoximeter zijn op dit model aanwezig.

Nog een verschil met de 45 is de optie voor routebepaling middels een broodkruimelsysteem. Dat betekent dat je elke willekeurige en onbekende route kunt nemen die je maar wilt, en dat je Forerunner 245 altijd weer de weg terugvindt.

Een groot pluspunt van de 245 is de (potentiële) accuduur in GPS-modus. Met GPS ingeschakeld kan de Forerunner 245 namelijk 30 uur meegaan. Dit komt door de aanwezigheid van een UltraTrac-modus, waarmee GPS iets minder frequent gemeten wordt om de batterij te besparen. Het is vrij uitzonderlijk dat een horloge in deze prijsklasse hierover beschikt.

Alles bij elkaar zijn dit al behoorlijk goede argumenten om voor de Forerunner 245 te kiezen. Als je deze functies goed kunt gebruiken, en het past binnen je budget dan is dit een waardevolle upgrade ten opzichte van de Forerunner 45.

Er is dan alleen nog 1 keuze te maken: ga je voor de ‘standaard’ Forerunner 245 of de Forerunner 245 Music? Hiermee kun (offline) luisteren naar playlists van bijvoorbeeld Spotify en Deezer, maar ook voor 3,5 GB aan je eigen muziektracks installeren.

Voordelen
 • Uitgebreide hardloop analyse
 • Comfortabel formaat
 • Uitsluitend bediening met knoppen zodat zweet geen negatieve invloed heeft op gebruik
 • Koppeling met hartslagbanden en pods voor professionele metingen
 • Broodkruimelfunctie om de weg terug te kunnen vinden
 • Music uitvoering maakt telefoon voor muziek luisteren onnodig
Nadelen
 • Geen barometrische altometer, dus trap lopen en hiking worden niet geteld
 • Zwamtracking beperkt ondanks waterdichtheid
 • Minder geschikt voor triatleten omdat multisportmodus ontbreekt

Ben jij al overtuigd door de kwaliteiten van de Forerunner 245? En wil je dan de ‘normale’ of de ‘245 Music’? Lees hier de hele review voor nog meer informatie.

Garmin Forerunner 745

Garmin Forerunner 745

De Garmin Forerunner 745 heeft erg veel weg van de Forerunner 945. Het grote voordeel? Je betaalt wat minder voor het eerstgenoemde model.

Uiteraard komt dat prijsverschil ergens vandaan. Met de Forerunner 745 kun je geen gebruik maken van offline kaarten; een feature die juist zoveel geprezen is in de 945.

Ook de batterij van de 745 gaat minder langer mee. Met GPS en muziek doe je er zo’n 6 uur mee.

Alleen met GPS gaat dat richting de 16 uur en in smartwatch-modus kun je er een hele week mee doen.

Toch is de Forerunner 745 helemaal geen slechte keuze. De compacte horlogekast maakt deze Garmin-variant wat subtieler dan bijvoorbeeld de 945.

Zoals alle andere horloges van de Forerunner-familie beschikt de 745 niet over een touchscreen. Je bedient het horloge met fysieke knoppen.

De hoeveelheid data die de Forerunner 75 je als sporter biedt, is royaal te noemen.

Standaard info als hartslag, tempo en afstand wordt aangevuld met informatie over hoogtemeters en zuurstofgehalte in je bloed.

De keuzes tussen verschillende sporten en het gemak waarmee je daartussen switcht, maken dit horloge een zeer geschikt device voor multi-sporters.

Tel daar smartwatchfuncties als contactloos betalen en muziekopslag bij op en je herkent in de Forerunner 745 een zeer complete smartwatch.

Voordelen
 • Groot display in subtiele horlogekast
 • Bovengemiddeld veel sportfunctionaliteiten
 • Makkelijk switchen tussen verschillende sporten
 • Geavanceerde hardloopanalyse mogelijk
 • Contactloos betalen, muziekopslag en berichten beantwoorden maken dit een zeer uitgebreide smartwatch
 • Goedkoper dan vergelijkbare Forerunner 945
Nadelen
 • Batterij gaat bij gebruik van muziek en GPS slechts 6 uur mee
 • Offline kaarten zijn niet beschikbaar
 • Geen touchscreen

Meer weten? Bekijk dan ook onze uitgebreide review over de Garmin Forerunner 745.

Garmin Forerunner 945

Garmin Forerunner 945

De Forerunner 945 is het neusje van de zalm in de ‘Forerunner’-serie. Eigenlijk ook in de hele Garmin lineup, al deelt hij die eer met de Fenix 6. De 945 heeft vanzelfsprekend alle functies die de Forerunner 45, 245 en 645 ook hebben, maar daarbovenop uiteraard nog wat extra’s.

Zo heeft de Forerunner 945 (behoorlijk) krasbestendig Gorilla Glass, is hij aangenaam slank met een dikte van slechts 13,7 mm en weegt hij maar 50 gram (ter vergelijking, de Fenix 6 weegt 83 gram). Dit betekent dat hij zeer comfortabel is om te dragen en je eigenlijk niet merkt dat je de Forerunner 945 om je pols hebt. Wat natuurlijk erg prettig is tijdens het sporten.

De Forerunner 945 heeft dan wel ‘runner’ in zijn naam – en deze sporters komen ook inderdaad heel goed aan hun trekken met de 945 – maar er zijn vele sportprofielen aanwezig op dit model. Van fietsen tot yoga en van zwemmen tot snowboarden. Maar het sporthorloge beschikt ook over een triatlon-modus wat betekent dat je moeiteloos kunt wisselen tussen verschillende sporten.

Garmin Forerunner 945

Aangezien de 945 hét topmodel is van de Forerunner-reeks, heeft het horloge ook geavanceerde en unieke functies. Zoals Climb Pro, waarmee je je kunt voorbereiden op alle mogelijke heuveltjes en oneffenheden die zich op je geplande route bevinden. Alles wordt perfect geanalyseerd en gecompenseerd, zodat je de meest nauwkeurige metingen krijgt.

Ook kan de 945 hoogte- en temperatuurmetingen meenemen in de analyse van je sportieve prestaties. Deze aspecten kunnen normaal gesproken invloed hebben op de uitkomst van je VO2-max niveau, maar met deze functie wordt dit allemaal ingecalculeerd.

Verder heb je wat betreft navigatie op de 945 niet alleen – zoals op de 245 – de beschikking over broodkruimelnavigatie waarmee je de weg terug kunt vinden, maar heb je nu volledige kaarten in kleur geïnstalleerd op je horloge staan, waarmee je altijd routes kunt creëren, in kunt zoomen en meldingen krijgt als je de verkeerde kant opgaat.

Garmin Forerunner 945 route

De Forerunner 945 heeft standaard opslagruimte voor muziek aan boord – er is plek voor zo’n 1000 nummers – en je kunt offline playlists van verschillende streaming diensten afspelen.

De 945 heeft de gebruikelijke smart functionaliteit – notificaties ontvangen en beantwoorden -, maar ook incidentdetectie, waarmee automatisch vooringestelde nummers worden gebeld bij een ongeluk.

Tenslotte is de batterijduur redelijk spectaculair. Met de UltraTrac-functie ingeschakeld kun je maximaal 60 uur met de Forerunner 945 doen op één lading. Ideaal voor UltraRunners of meerdaagse evenementen.

Voordelen
 • Telefoon niet nodig om muziek af te spelen dankzij de offline afluistermogelijkheden
 • Contactloos betalen mogelijk
 • Lange batterijduur perfect voor duursporters
 • Incidentdetectie
 • Nauwkeurige sporttracking
Nadelen
 • Hoge prijsklasse en het niet waard als je geen gebruikt maakt van de uitgebreide opties
 • Minder robuust dan de Fenix serie voor ruige sporten

We kunnen nog wel even doorgaan met superlatieven en het opnoemen van functies, want dit is nog lang niet alles wat de Forerunner 945 te bieden heeft. Ben je al overtuigd dat de 945 het model voor jou is? Bestel hem dan snel! Wil je nog meer informatie, lees dan onze volledige recensie hier.

Garmin Venu / Venu Sq

Garmin venu reviewGarmin Venu SQ review

In de Venu-serie heeft Garmin ook een paar betaalbare pareltjes uitgebracht. Afhankelijk van de mate waarin je je sportprestaties wilt analyseren, zijn de Venu en de Venu Sq beide zeer interessant!

De Venu valt met een prijs net boven de 300 euro in een wat hogere prijsklasse dan de Venu Sq. En dat is niet raar, want de Venu heeft nu eenmaal wat meer te bieden.

Met de Venu navigeer je en ontvang je berichten; allemaal functies die op de Venu Sq ontbreken.

Het vierkante LCD-scherm van de Venu Sq is dan weer wat energiezuiniger dan het ronde scherm van de Venu.

Qua sportfunctionaliteiten kent de Venu heel wat meer mogelijkheden dan de Venu Sq. Die laatste is vooral heel geschikt als je op de sportschool sport en daarnaast je dagelijkse activiteiten wilt bijhouden.

De Venu gaat veel verder dan dat. Die beschikt over meerdere uitgebreide sportapps. Zo houdt de Venu je baantjes bij tijdens het zwemmen en ontvang je zelfs geanimeerde work-outs.

Met beide devices betaal je contactloos. De Venu en de Venu Sq Music hebben daarnaast lekker veel ruimte voor muziekopslag.

Voor zowel de Venu als de Venu Sq geldt dat de batterijduur matig is. Gebruikers twijfelen bij de Sq bovendien aan de accuraatheid van de hartslagmeting.

Voordelen
 • Beide horloges bieden de basisfunctionaliteiten als het op sportmetingen aankomt. De Venu gaat nog verder dan dat.
 • Energiezuinige schermen
 • Contactloos betalen mogelijk
 • Geïntegreerde muziekopslag bij de Venu en de Venu Sq Music
 • Prima prijs-kwaliteitverhouding
Nadelen
 • Alleen met de Venu kun je navigeren, weliswaar slechts met een pijl en een lijn
 • Accuraatheid van de hartslagmeting van de Sq is niet super
 • Batterijduur is in beide gevallen matig

Meer weten over deze modellen? Lees dan onze uitgebreide Garmin Venu review of de Garmin Venu SQ review.

Garmin Venu 2/2S

garmin venu 2 (1)

De Garmin Venu 2/2S brengt een aantal extra features met zich mee die zijn voorganger niet had. Zo is de nieuwe Garmin Venu verkrijgbaar in 2 formaten: 40,4 milimeter (2S) en 45,4 milimeter breedte.

Het grootste verschil zit hem in de batterijduur: waar de Garmin Venu “slechts” 5 dagen batterijduur heeft in smartwatch modus, kan de Garmin Venu 2 maar liefst tot 11 dagen meegaan in de smartwatch modus. Ook kun je de smartwatch snel weer opladen dankzij de raid recharge.

De Garmin Venu 2 breidt zich ook uit op het gebied van features. Zo heeft de de Venu 2 de zogenaamde “Health Snapshot” functie, waarbij het horloge na een korte test van 2 minuten je belangrijkste gezondheidsgegevens meet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je ademhalingen, hartslag en stressniveau.

Voor de HIIT trainers onder ons zijn er ook verschillende sportprofielen om HIIT trainingen te meten. Ben je bijvoorbeeld naast het hardlopen bezig met een AMRAP (As Many Reps As Possible) training bezig? Dan kun je deze gemakkelijk in het horloge vastleggen.

Op het gebied van muziekopslag krijgt de Garmin Venu 2 ook een flinke upgrade. Zo is er opslag voor 250 meer liedjes dan zijn voorganger (500 vs 750 nummers). Het horloge is te koppelen aan zowel iOS als Android telefoons en biedt integratie voor muziekapps als Spotify.

Voordelen
 • Muziekopslag voor 750 nummers
 • Health Snapshot en HIIT trainingmodules
 • 2 formaten beschikbaar
 • Geïntegreerde muziekapps als Spotify
 • Prima prijs-kwaliteitverhouding
Nadelen
 • Niet bruikbaar met enkele Huawei smartphones
 • Stuk langere batterijduur dan de Venu

Garmin Fenix 6

Garmin Fenix 6

De Fenix-modellen zijn zo ongeveer de hoogst haalbare als je over sporthorloges spreekt. Prijzig, maar toch enorm populair. Grotendeels omdat het een steengoed sporthorloge is, boordevol functies voor serieuze sporters. Daar kun je niet omheen. Maar de form factor speelt absoluut mee. Dit is gewoon een ontzettend stoer horloge, waar je echt een statement mee maakt.

En dat statement is: ‘ik ben net zo stoer als mijn horloge. Ik ga honderd procent voor mijn sport en voor presteren…’ Of zoiets. Het punt is dat de Fenix 6 met zijn robuuste kast een horloge is om gezien te worden en een en al avontuur en buitenleven uitstraalt.

Ok, misschien draven we door. Want de Fenix 6 draait absoluut niet alleen om uiterlijk vertoon. Want hij ís ook echt robuust. Met zijn roestvrijstalen behuizing kan hij tegen een stootje en zeker als je kiest voor de Sapphire-uitvoering heb je een serieus krasbestendig display.

Alle toeters en bellen van vrijwel alle andere Garmin modellen zitten ook op de Fenix 6. Dus verwacht een vrachtlading aan sportprofielen, een geïntegreerde hartslagmeter, alle navigatiemogelijkheden (GPS, Galileo en Glonass) en een pulsoximeter om zuurstofniveaus in je bloed te meten.

Garmin fenix 6 knoppen

Maar ook PacePro zit op de Fenix, waarmee heel nauwkeurig trainingen worden samengesteld, inclusief alle hoogteverschillen, net als Body Battery-functie om je energieniveau te monitoren. Incidentdetectie is niet exclusief voor de Fenix 6 maar wel uitermate geschikt voor dit model, gezien de avontuurlijke inslag. Kom je lelijk ten val, dan zorgt de Fenix dat er hulp gebeld wordt.

Erg prettig voor zwemmers is het feit dat de hartslagmeter nu voor het eerst ook onder water gewoon werkt. Zo krijg je ook tijdens het zwemmen alle relevante hartslagdata.

Verder is er goed nieuws voor golfers, want de app voor deze sport is uitgebreid en verbeterd, onder meer met luchtkaarten voor een beter zicht op de holes.

Tenslotte is de Expedition-besparingsfunctie nog wel het melden waard. Schakel je deze functie in, dan zou je een serieus indrukwekkende periode van 48 dagen met je Fenix 6 moeten kunnen doen op één enkele lading. Ok, er wordt dan slechts 1 keer per uur GPS gemeten, maar dat doet weinig af aan de prestatie.

Garmin fenix 6 kaart

Het is niet moeilijk om pagina’s vol te schrijven over de Fenix 6. Dit is voor veel serieuze duur- en multisporters het ultieme horloge. Zeker als je echt een outdoor-type bent, is de Fenix 6 een no brainer; als je tenminste niet een al te krap budget hebt…

Kun jij ook niet wachten tot je de Fenix 6 om je pols hebt? Bestel hem dan snel! Wil je meer weten? Lees dan onze volledige review hier.

Voordelen
 • Contactloos betalen
 • Ultieme horoge voor serieus duur- en multisporters
 • Tot 48 dagen met één enkele lading met de Expedition functie
 • PacePro, Body Battery en een tal van andere functionaliteiten
 • Erg schadebestendig, vooral de Sapphire uitvoering
Nadelen
 • Hoge prijsklasse
 • “Overkill” als je geen serieuze sporter bent
 • Robuust model, dus niet heel elegant

Conclusie

Hopelijk heeft deze pagina je kunnen helpen bij het kiezen van het juiste Garmin horloge voor jou. Want dat er één tussenzit, kan bijna niet anders.

Mocht het je na al deze mooie modellen toch nog een beetje duizelen? Geen zorgen, we zetten alles nog even op een rijtje:

De Vivoactive 4(S) is hét model als je naast een compleet sporthorloge ook nog eens goed voor de dag wilt komen met je Garmin in casual situaties. En als je wel fanatiek wilt sporten maar niet de meest diepgaande metingen nodig hebt. (Uitgebreide review)

De Forerunner-serie is duidelijk meer gericht op sporters, wat betreft de uitstraling, het bedieningsgemak en de functies. Dat betekent niet dat je altijd de hoofdprijs betaalt.

De Forerunner 45 is een ideaal instapmodel: hij heeft dezelfde form factor en het gebruiksgemak als zijn grotere broers, én beschikt over alle essentiële functies voor beginnende tot gevorderde sporters. (Uitgebreide review)

De Forerunner 245 is de perfecte middenmoter voor hardlopers en andere sporters die klaar zijn voor de volgende stap. De 245 heeft meer connectiviteit, biedt meer uitgebreide data over je lichaam en conditie, én de optie voor muziekopslag. (Uitgebreide review)

Met de Forerunner 945 heeft iedere serieuze hardloper alle functionaliteiten ter beschikking die hij zich kan wensen. De 945 is perfect voor triatlon vanwege zijn multisportmodus, heeft geïnstalleerde kaarten voor een complete navigatie on the go en nog veel meer. (Uitgebreide review)

De Forerunner 745 is het nieuwste model en kan als kleiner broertje van de 945 gezien worden. Serieus een alles-kunner, op de offline kaarten na. De batterij gaat iets minder lang mee wat hem minder geschikt maakt voor een ultra marathon Maar voor iedereen die genoeg heeft aan de gewone marathon heeft aan dit horloge meer dan genoeg. (Uitgebreide review)

De Garmin Venu en Garmin Venu 2 kunnen worden gezien als iets luxere uitvoeringen van de Vivoactive 4: een casual ogende smartwatch die je voor zowel sport als in het dagelijks leven als elegant horloge kunt gebruiken. (Uitgebreide review)

De Fenix 6 is het complete pakket, met een avontuurlijk, outdoor sausje. Hij oogt en ís robuust, heeft alle mogelijke sportfuncties, kan hartslag onder water meten, en heeft een belachelijk lange accuduur. Past de Fenix 6 in je budget en hou je van stoer? Dan is dit het sporthorloge voor jou! (Uitgebreide review)

Vanaf nu krijg jij ook meer inzicht in je prestaties en kan je efficiënter trainen, op naar je volgende record!

Wat vond je van dit artikel?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Er zijn nog geen reviews!