Beste Garmin sporthorloge van 2020 – krijg meer inzicht in je prestaties en train efficiënter

Garmin is een bekend merk als het gaat om sporthorloges. Er zijn een hele hoop verschillende sporthorloges van Garmin op de markt. Zo is er voor iedereen wel een goed sporthorloge te vinden die bij de wensen en eisen van diegene past. Om je zo goed mogelijk te helpen in de wereld van de verschillende Garmin sporthorloges zullen we in dit artikel ingaan op de meest populaire sporthorloges van Garmin en lichtten we de verschillen tussen deze types uit.

De Beste Garmin sporthorloges

Garmin Forerunner 945
Garmin Forerunner 945 2019
Garmin Forerunner 45 sporthorloge
Garmin Forerunner 45
Garmin Forerunner 245 2019
Garmin Vivoactive 4
Garmin Vivoactive 4/4S 2019
Garmin Fenix 6
Garmin Fenix 6 2019
Garmin vivoactive 3
Garmin Vivoactive 3
Garmin Forerunner 735XT
Garmin instinct sporthorloge
Garmin Instinct
Garmin Forerunner 935
Garmin Forerunner 935
Garmin forerunner 30
Garmin Forerunner 30

Introductie van de verschillende Garmin sporthorloges

Om je een goed beeld te kunnen geven van een aantal populaire en verschillende sporthorloges die door Garmin op de markt zijn gebracht geven je als eerste een korte introductie van de verschillende types. Hierdoor kun je een goed beeld vormen van deze sporthorloges en hun belangrijkste eigenschappen.

Garmin Forerunner 35

De Garmin Forerunner 35 is een vrij goedkoop sporthorloge. Met de ingebouwde hartslagmeter kun je eenvoudig je hartslag (tijdens het sporten) in de gaten houden. Het design van het horloge is simpel, maar niet heel erg grof en dus ook prima te dragen door een vrouw (bekijk hier meer mooie modellen voor vrouwen). Bovendien is het horloge in vier verschillende kleuren beschikbaar.

Helaas kun je het bandje van dit sporthorloge niet verwisselen.

De Garmin Forerunner 35 is makkelijk in gebruik en is simpel te bedienen door middel van vier fysieke knoppen. De batterijduur is bij gemiddeld gebruik ongeveer zes á zeven dagen en daarom dan ook zeer goed. Bovendien is de Garmin Forerunner 35 waterdicht tot wel vijftig meter. Zo kun je het horloge in principe altijd om houden.

De meest voorkomende gegevens worden tijdens het sporten bijgehouden, bijvoorbeeld zo ook het aantal verbrande calorieën en de afstand die je hebt afgelegd. Daarnaast kun je notificaties vanaf je smartphone op het scherm van het horloge laten verschijnen. Je kunt helaas niet via het horloge op deze notificaties reageren. Wel kun je de muziek van je smartphone via de Garmin Forerunner 35 bedienen.

Dit sporthorloge beschikt helaas niet over een stopwatch.

Misschien iets voor jou? Ontdek dan hier alle voor- en nadelen van dit sporthorloge.

 

Garmin Forerunner 235

De Garmin Forerunner 235 is een sporthorloge dat ook daadwerkelijk op een “gewoon” horloge lijkt qua uiterlijk. Vanwege haar design valt dit horloge niet zo snel op en dit maakt hem daarom erg toegankelijk voor dagelijks gebruik.

Ondanks de ingebouwde hartslagmeter ligt de Garmin Forerunner 235 vrij plat en licht om de pols.

Het scherm is wat kleiner dan de hiervoor besproken horloges.

Dit maakt dit sporthorloge elegant, maar dit kan ook nadelig zijn wanneer je veel gegevens tegelijk wilt kunnen zien tijdens je work-out. Ook dit horloge beschikt over de mogelijkheid om notificaties vanaf je smartphone op het display van het horloge te laten zien.

De Garmin Forerunner 235 is tot wel vijftig meter waterdicht en kun je dus gewoon onder de douche omhouden.

De batterij gaat bij gemiddeld gebruik ongeveer één week mee.

De Garmin Forerunner 235 is speciaal ontworpen voor hardlopers en slaat dan ook meer verschillende gegevens op voor een hardlooptraining dan bijvoorbeeld een work-out in het zwembad. Natuurlijk kun je ook met dit sporthorloge je dagelijkse activiteiten zoals je slaap, het aantal verbrande calorieën en je afgelegde afstand bijhouden.

Misschien iets voor jou? Ontdek dan hier alle voor- en nadelen van dit sporthorloge.

De beste deals voor de Garmin Forerunner 235

Garmin Forerunner 735XT

De Garmin Forerunner 735XT is een sporthorloge die speciaal is ontworpen voor sporters die triatlons doen.

Net als de Garmin Forerunner 235 heeft dit horloge ook meer het uiterlijk van een “gewoon” horloge.

De Garmin Forerunner 735XT is beschikbaar in twee verschillende kleuren, namelijk zwart en “frost blauw” en beschikt over de mogelijkheid om de bandjes te kunnen vervangen. Zo kun je het horloge toch enigszins naar jouw wensen aanpassen.

De ingebouwde hartslagmeter houdt gedurende de gehele dag en tijdens je trainingen je hartslag bij. Tijdens het zwemmen wordt dit niet bijgehouden. Wel kun je een bijbehorende (waterdichte) borstband met het horloge mee bestellen waardoor je alsnog je hartslag tijdens het zwemmen kunt meten.

Het gekleurde display van de Garmin Forerunner 735XT is helder en dankzij de fysieke knoppen kun je ook tijdens je work-out goed door het menu navigeren.

Dit horloge houdt een hele hoop verschillende data bij voor veel verschillende sporten. Professionele sporters kunnen dan ook veel baat hebben bij de Garmin Forerunner 735XT. Dit sporthorloge is tevens waterdicht en geeft ook notificaties vanaf je smartphone op het horloge weer. Daarnaast beschikt de Garmin Forerunner over wat extra opties, zoals bijvoorbeeld een schatting van je VO2 Max en een schatting van de hersteltijd die je nodig hebt na je training.

Misschien iets voor jou? Ontdek dan hier alle voor- en nadelen van dit sporthorloge.

De beste deals voor de Garmin Forerunner 735

Garmin Fenix 5

Één van de meest uitgebreide sporthorloges is de Garmin Fenix 5. Dit horloge beschikt over vele opties en functies en is vooral geschikt voor serieuze sporters die graag wat meer willen betalen voor een goed sporthorloge.

De Garmin Fenix 5 heeft een vrij sportief uiterlijk maar kan door haar ronde display ook prima door voor een horloge die je gedurende de gehele dag draagt.

Het bandje van de Garmin Fenix 5 kun je op een simpele manier binnen enkele seconden verwisselen waardoor je bijvoorbeeld van een meer zakelijk uiterlijk eenvoudig naar een sportief uiterlijk kan gaan wanneer je klaar bent met werken en wilt gaan sporten. De ingebouwde hartslagmeter en GPS sensor zorgen voor betrouwbare gegevens.

Er is bijna geen enkele sport die de Garmin Fenix 5 niet kan meten. Van skiën tot hardlopen en van fietsen tot parachutespringen, al deze sporten kun je meten met dit handige hulpmiddel. Er zijn vele opties om het horloge te personaliseren aan jouw persoonlijke wensen. Bovendien is de Garmin Fenix 5 waterdicht en beschikt dit sporthorloge over een goede batterij.

Naast dat je notificaties vanaf je smartphone op het horloge kunt ontvangen kun je ook gebruik maken van allerlei smartwatch opties, zoals bijvoorbeeld het inzien van je agenda en kun je via GroupTrack altijd zien waar jouw vrienden zich bevinden.

Voor meer details over alle verschillende opties van de Garmin Fenix 5 raden we je aan om de uitgebreide review te lezen.

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen deze types?

In de onderstaande tabel kun je de belangrijkste verschillen tussen deze verschillende sporthorloges van Garmin nog eens rustig nalezen.

Garmin Forerunner 35

Garmin Vivoactive HR

Garmin Forerunner 235

Garmin Forerunner 735XT

Garmin Fenix 5

Ingebouwde hartslagmeter

X

X

X

X

X

Ingebouwde GPS sensor

X

X

X

X

X

Waterdicht

X

X

X

X

X

Meet stappen, calorieën en slaap

X

X

X

X

X

Touchscreen

X

Alarmfunctie

X

X

X

X

X

Ontvangen van notificaties

X

X

X

X

X

Stopwatch

X

X

X

X

Verwisselen van bandjes mogelijk

X

X

X

X

 

Conclusie

Wanneer je op zoek bent naar een sporthorloge van Garmin zijn er allerlei verschillende opties.

Voor professionele sporters is de Garmin Fenix 5 de beste optie. Dit horloge geeft je vrijwel de meeste informatie die je maar kunt krijgen over je training en lichamelijke conditie.

Beginnende sporters kunnen wellicht beter met de Garmin Forerunner 35 beginnen. Dit horloge geeft je ook redelijk wat inzichten en is een stuk beter geprijsd.

Voor wekelijkse hardlopers raden wij de Garmin Forerunner 235 aan en voor triatleten is de Garmin Forerunner 735XT wellicht wat beter geschikt.

Ben je meer op zoek naar een sporthorloge met de looks van een smartwatch? Dan is de Garmin Vivoactive HR wellicht een goede optie.

Twijfel je nog tussen een aantal van deze beschreven horloges? Klik dan op de volledige reviews om meer informatie over de horloges te kunnen lezen. Toch liever een ander merk? Bekijk dan ons overzicht van sporthorloges.

We hopen dat we je hebben geholpen om een keuze te kunnen maken tussen deze verschillende sporthorloges van Garmin.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Er zijn nog geen reviews!