Polar M430 Review Sporthorloge Hardloopzone

Polar M430 Review

  • Waterdicht tot dertig meter
  • Ingebouwde hartslagmeter werkt ook tijdens het zwemmen
  • Het ontvangen (en kunnen beantwoorden/weigeren) van oproepen vanaf je smartphone
  • Dagelijkse doel wordt niet alleen berekend op het zetten van een x aantal stappen- Je kunt gemakkelijk eigen trainingsschema’s maken en op het horloge uploaden
  • Bandje is niet te wisselen en niet beschikbaar in verschillende maten
  • De meeste gegevens worden bijgehouden via GPS en daardoor worden er tijdens binnensporten minder gegevens bijgehouden

Vanaf: € 131

onze partners

Video - look and feel

Review

Polar heeft weer een nieuw hardloophorloge op de markt gebracht, namelijk de Polar M430.

Dit horloge is eigenlijk een vernieuwde versie van de Polar M400. De nieuwe Polar M430 is een stukje dunner en strakker dan de eerder beschreven Polar M400 en beschikt daarbij ook nog over een ingebouwde hartslagmeter!

Lees snel verder om meer te weten te komen over dit nieuwe hardloophorloge van Polar.

Hoe ziet de Polar M430 er uit?

De Polar M430 is beschikbaar is drie verschillende kleuren, namelijk wit, grijs en oranje. Je kunt het bandje van dit horloge helaas niet vervangen. De bandjes zijn wel gemaakt van zacht materiaal (met kleine gaatjes voor een betere luchtdoorlating tijdens flinke zweetsessies) en daardoor zit de Polar M430 zeer comfortabel om je pols.

Wat vervelend kan zijn is dat de Polar M430 niet in verschillende maten beschikbaar is. Er is dus één standaard maat en wanneer je een smalle pols hebt kan het zijn dat je een heel groot stuk van de band los om je pols hebt hangen. Het design van het horloge is vrij sportief.

De Polar M430 ziet er prima uit, maar zal je waarschijnlijk niet snel ook tijdens werktijd omhouden. Het is duidelijk te zien dat het hier om een sporthorloge gaat. Bovendien is het scherm van dit hardloophorloge niet super scherp en alleen in zwart-wit. Qua design moet je dus niet te veel van de Polar M430 verwachten.

Desalniettemin is de Polar M430 een zeer goede optie als sporthorloge.

Wat kan je allemaal met dit horloge?

Net zoals andere hardloophorloges beschikt de Polar M430 over een hoop verschillende functies. Hieronder gaan we dieper in op alle functies en opties van dit horloge.

Ingebouwde hartslagmeter

Zoals hierboven al genoemd beschikt de Polar M430 over een ingebouwde hartslagmeter. De hartslagmeter meet op nauwkeurige wijze je hartslag. Uiteraard werkt deze hartslagmeter niet zo nauwkeurig als een borstband, maar dat is in principe met elke hartslagmeter om de pols wel het geval.

Dankzij de zes LED sensors in plaats van de drie of vier LED sensors in vele andere hardloophorloges is de hartslagmeting om de pols wat betrouwbaarder dan vele andere sporthorloges met ingebouwde hartslagmeter.

Helaas meet de Polar M430 niet gedurende de gehele dag je hartslag, maar alleen wanneer je dit op een specifiek moment wil meten én natuurlijk ook tijdens je trainingen.
Update: De nieuwste modellen van de Polar M430 maken het wel mogelijk om continue je hartslag te meten! Bedankt, oplettende lezers 🙂

Verschillende sporten meten

Met de Polar M430 kun je verschillende trainingen bijhouden, zoals bijvoorbeeld fietsen, hardlopen en zwemmen (in- en outdoor) en crossfit, skiën en het dansen van de latin. Bovendien worden tijdens het sporten onder andere je afgelegde afstand, snelheid en je cadans bijgehouden.

Doordat deze gegevens voornamelijk worden bijgehouden via GPS is de Polar M430 vooral gefocust op sporters die veel in de buitenlucht sporten. Je krijgt tijdens het zwemmen bijvoorbeeld wel het aantal verbrande calorieën en de afgelegde afstand te zien, maar je krijgt niet te zien hoeveel slagen je hebt gemaakt. Wanneer je in open water zwemt zullen er wel wat meer gegevens (via GPS) worden gemeten. Het GPS signaal werkt snel en effectief.

Notificaties vanaf je smartphone

De Polar M430 laat ook de notificaties vanaf je smartphone op het scherm van het horloge zien. Zo mis je geen inkomende gesprekken en berichtjes meer.

Het leuke aan de Polar M430 is dat je de inkomende oproepen ook via het horloge kunt beantwoorden of weigeren. Bij vele andere sporthorloges krijg je alleen de binnengekomen melding te zien en kun je hier verder niets mee doen.

Het bijhouden van je activiteiten

Natuurlijk houdt de Polar M430 ook gedurende de dag je activiteiten, zoals bijvoorbeeld het aantal stappen dat je hebt gezet, de kwaliteit van je slaap en de tijd die je actief bent geweest. Het voordeel van Polar is dat je je dagelijkse doel niet alleen kunt bereiken door het zetten van een vooraf ingesteld aantal stappen. Veel andere sporthorloges meten je activiteiten aan de hand van stappen, terwijl je met de horloges van Polar goed kunt zien hoe actief je bent geweest ook al heb je wellicht niet ontzettend veel stappen gelopen.

Tevens krijg je ook tips op het scherm te zien om je dagelijkse doel te kunnen behalen. Dit hardloophorloge beschikt daarnaast ook over een aantal andere opties, zoals bijvoorbeeld het meten van je VO2 Max, een stopwatch en een bewegingsmelder die een melding geeft wanneer er te lang geen activiteit is gemeten.

Waterdicht

De Polar M430 is tot wel dertig meter waterdicht en kun je dus ook gewoon omhouden tijdens het zwemmen of onder de douche. Wat erg prettig aan dit horloge is, is dat de Polar M430 ook tijdens het zwemmen je hartslag gewoon via je pols blijft meten. Bij veel sporthorloges wordt de ingebouwde hartslagmeter tijdens het zwemmen uitgeschakeld.

Uiteraard is de nauwkeurigheid van de hartslagmeting tijdens het zwemmen een stuk minder nauwkeurig, maar het geeft je toch een beeld van je work-out zonder dat je een borstband om hoeft te doen. Let wel op dat wanneer je zeer nauwkeurige metingen van de hartslag belangrijk vind je wel een borstband en bijvoorbeeld kiest voor de Polar H10 of de Polar H7 borstband.

Batterijduur

Dit horloge beschikt in principe over een prima batterij. Bij gemiddeld gebruik kun je het horloge ongeveer zo’n vijf dagen omhouden zonder tussendoor op te laden. Vergeleken met andere sporthorloges is dit niet geweldig, maar op zich wel een redelijke tijd. Bovendien is het horloge snel weer helemaal opgeladen.

Polar Flow App

Via de Polar Flow App kun je al je gegevens inzien en analyseren. Je kunt via de App veel gegevens inzien. Wanneer je via het web naar Polar Flow gaat kun je nog meer gegevens inzien en jezelf bijvoorbeeld ook aanmelden bij een groep om zo samen met andere gebruikers van de producten van Polar gemotiveerd te blijven.

Tevens kun je zelf een schema laten opzetten, wanneer je bijvoorbeeld binnen een bepaalde tijd wilt trainen voor een belangrijke wedstrijd. Een andere leuke optie is dat je over de hele wereld kunt zien welke routes andere hardlopers hebben gelopen. Hierdoor kun je wellicht zelf ook andere routes gaan uitproberen. De Polar Flow App geeft dus vele mogelijkheden en is daardoor onder de gebruikers dan ook zeer geliefd.

Voor wie is de Polar M430 geschikt?

De Polar M430 is een degelijk sporthorloge en is vooral geschikt voor sporters die graag hun gegevens willen meten en zich niet zo druk maken om het design. De Polar M430 maakt zijn geld waard en kun je goed gebruiken om je fysieke conditie en je work-outs te verbeteren. Voor zowel hardlopers als mensen die aan meerdere sporten doen is de Polar M430 een prima horloge met uitgebreide mogelijkheden.

Conclusie

Dit sporthorloge is een zeer handig hulpmiddel bij (het verbeteren van) jouw trainingen.

De Polar M430 is een goede opvolger van de Polar M400 en beschikt daarbij onder andere ook nog over een ingebouwde hartslagmeter.

Voor het design moet je de Polar M430 niet kopen, maar wanneer je graag wilt investeren in het meten, en eventueel verbeteren, van je training dan is de Polar M430 een goede uitkomst.

Waar kun je het beste de Polar M430 bestellen?

Dit populaire horloge is in de grootste webwinkels te bestellen. Bekijk eens de webshops van bijvoorbeeld Decathlon, Amazon of Bol.com

Alternatieven

Garmin Vivoactive 5
9.6
74 reviews
Garmin Vivoactive 5 Vanaf: 255
9.5
14 reviews
Garmin Fenix 7 Pro Vanaf: 649
Fenix-7-sporthorloge-hoofdafbeelding
9.4
178 reviews
Garmin Fenix 7 Vanaf: 450
Garmin Enduro 2
9.4
Garmin Enduro 2 Vanaf: 949
Garmin Forerunner 245
9.3
110 reviews
Garmin Forerunner 245 Vanaf: 209
Garmin Epix 2 Review
9.3
38 reviews
Garmin Epix Vanaf: 560
Garmin Forerunner 255 gps horloge
9.3
64 reviews
Garmin Forerunner 255 Vanaf: 289
Garmin Forerunner 945 review
9.2
Garmin Forerunner 945 Vanaf: 419
Garmin Forerunner 955 gps horloge
9.2
Garmin Forerunner 955 Vanaf: 473

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 reacties

William

Hoi, bedankt voor de review.

Halverwege raad je de H7-borstband aan voor een nauwkeurige hartslagmetibg tijdens het zwemmen.
In elk geval in combinatie met de Polar M400 gaat dat niet werken. Het Bluetooth-signaal dat de borstband met het horloge verbindt is dusdanig zwak dat het in het water niet werkt.

Als je op de M400 een zwemprofiel selecteert, schakelt deze de hartslagmetibg dan ook standaard uit.

Ik heb het eens uitgeprobeerd door in het zwembad een hardloopprofiel te selecteren. Als je het horloge dan op ca 20 centimeter van de borstband houdt dan zie je de hartslag nog, hou je hem er verder van af dan valt het signaal weg.

Naar verluidt kan de H10 dat wel, maar ik weet niet of dat zo is en of de M400 anders reageert als die met het horloge verbonden is en er een zwemprofiel geselecteerd wordt. En ik weet trouwens ook niet of je de H10 überhaupt met de M400 kunt verbinden.

Luuk

Hierboven staat: "Helaas meet de Polar M430 niet gedurende de gehele dag je hartslag, maar alleen wanneer je dit op een specifiek moment wil meten én natuurlijk ook tijdens je trainingen." maar dat is inmiddels achterhaald. Tijdens de introductie van het horloge klopte dat wel overigens, maar zoals gezegd is het inmiddels aangepast. Zie ook: https://www.polar.com/nl/continue-hartslagmeting

Herman Peters

Ik had de M400 en wilde van de hartslagband af. Dus de M430 gekocht. Het is een goed horloge maar de hartslagmeting is gewoon slecht. Vergeleken met de M400 geeft hij 20 slagen per minuut te weinig aan. (Bleek op sportkeuring). Tevens gaat de hartslag na een km of 10-12 steeds omlaag, terwijl de snelheid dezelfde blijft en mijn hartslag feitelijk stijgt.
Ik heb hem naar Polar opgestuurd. Ze hebben het binnenwerk vervangen, maar het probleem blijft hetzelfde. Commentaar Polar: het product is nog in de ontwikkelingsfase. Jammer, verder een goed horloge.

Dirk

Collega van me heeft de M430 gekocht en deze beschikt ook over continue meting. Staat ook op de site.

https://www.polar.com/nl/producten/sport/M430-gps-hardloophorloge

Continue hartslagmeting
Krijg een uitgebreid beeld van hoe je hart zich gedraagt gedurende de dag dankzij de 24/7 hartslagmeting. MEER LEZEN

Leo van Donge

Veel mogelijkheden. Alleen hartslag registratie vind ik hopeloos. Ben 70 jaar soms geeft hij hartslag aan van 185. Volgens mij onmogelijk. Soms als ik mij flink inspan ( merk ik aan ademhaling) geeft hij hartslag aan van 140. Met wind mee rusten fietsend op binnenblad geeft hij dan weer een hartslag aan van 165. Terwijl ik handmatig een hartslag tel van ongeveer 120. Wil trainen via programma van Fondo. Dit gaat dus niet. Ik overweeg weer maar op gevoel te gaan fietsen, of ik schaf maar een extra een solarhartslagband aan wat eigenlijk niet de bedoeling is.

Harro

Zeker niet.
Er waren 3 grote tekort komingen:
1 Volstrekt ongeloofwaardige hartslag meting. in fiets training: Ging omlaag bij het klimmen, en omhoog bij het dalen. Ook in rust ging het soms naar langdurig 40, en dan weer naar 70 tot 90, terwijl mijn rust hartslag stabiel 55-57 is (gemeten met mijn oude, maar degelijke polar caoch
2 de batterijduur is super kort. Na 4 uur geeft het er de brui aan (ook zonder GPS).
3 De zogenaame reset procedure gaf geen enkel effect. Hooguit dat de computer het horloge uiteindelijk niet meer via de USB herkende.

Jo

In het begin is de M430 een heel prettig product om te gebruiken. Ik heb overigens een zwarte.
Na ongeveer 1 1/2 jaar begint de ellende. Het duurt heel lang voordat de GPS contact heeft gemaakt. De hartslag, waar het grotendeels om gaat is onbetrouwbaar. De hartslag pakt, al vanaf het begin, pas na een minuut of 10. Daarvoor blijft de hartslag steken rond de 86 slagen per minuut. Tijdens de cooling down, na een fietsrit schiet de hartslag plotseling omhoog naar boven de 160, wat helemaal nergens op slaat. Daarnaast is de gebruikerstijd bij koud weer maximaal ongeveer 2 uur, dan is de batterij leeg.
Ik koop al meer dan 35 jaar Polar producten en ga over op een product van een concurrent.
Polar reageert ook helemaal niet op vragen via de e-mail. Vroeger was Polar nog goed bereikbaar, toen het bedrijf een vestiging in Almere had, dat is nu over. Polar Nederland zit voor zover ik weet in België.
Ik raad producten van Polar af. Dit is al de derde achtereenvolgende miskoop!!

Ivar

Ik heb de Polar M430 sinds mei 2020 aangeschaft en dus bijna 2 jaar in mijn bezit.
Ik ben erg tevreden over dit sporthorloge. Ik lees uit andere recensies dat hartslagmeting onbetrouwbaar is. Ik moet zeggen dat ik inderdaad een paar keer tijdens hardlopen een onbetrouwbare hartslagmeting had en bijvoorbeeld gemiddeld 30 slagen te weinig aan gaf. Maar in 99% van de tijd (ik draag dit horloge dag en nacht) de hartslagmeting denk ik (voor mijn gevoel) wel correct is. Volgens mij kunnen bandjes nu wel bijbesteld worden (kost ongeveer 25 euro)..
Batterij is ok en gaat meestal wel 4/5 dagen mee inclusief 15 km hardlopen.