Garmin Venu 3 vs Garmin Venu 2

Uitgebreide vergelijking

Er zitten zo’n 2,5 jaar tussen de Garmin Venu 3 en 2 dus genoeg mogelijkheden voor flinke upgrades zou je denken. Om van de Venu 3 de ultieme (Garmin) smartwatch te maken.

Uiteraard heeft de Venu 3 behoorlijk wat meer te bieden dan de 2. Maar is het genoeg? Hoe interessant is de Garmin Venu 2 nog op dit moment en wat is uiteindelijk de beste keuze?

Ontdek het in onze Garmin Venu 3 vs 2-vergelijking!

Overeenkomsten tussen de Garmin Venu 3 en Venu 2

De Garmin Venu 3 en 2 hebben erg veel met elkaar gemeen.

Ze hebben ze allebei een kleurrijk AMOLED display.

Voor de bediening maak je vooral gebruik van het touchscreen terwijl je daarnaast fysieke knoppen hebt om activiteiten te starten, opties te bevestigen of terug te gaan naar een vorig scherm. 

De horloges hebben een waterdichtheidsrating van 5 ATM (tot 50 meter) en hebben allebei 22 mm en 18 mm bandjes, afhankelijk van de gekozen grootte.

Want beide horloges zijn verkrijgbaar in 2 maten.

Er is 8 GB opslagruimte aan boord voor bijvoorbeeld muziek en beide horloges kunnen offline playlists afspelen via Spotfiy, Deezer en YouTube Music.

Er kan veel gezondheids- en fitheidsdata worden gemeten, waaronder je SpO2, HRV, hartslag, slaapkwaliteit, ademhaling en stress. 

Zowel de Venu 3 als 2 hebben de functie Body Battery, die je informatie geeft over je energieniveau.

Natuurlijk hebben beide horloges vele sportprofielen om activiteiten mee bij te houden, vaak met ondersteuning van GPS. De horloges beschikken ook over mooi uitziende workoutanimaties die je laten zien hoe je oefeningen moet uitvoeren.

Je kunt uiteraard berichten van je smartphone ontvangen, met volledig getoonde emoji’s, en hierop kun je kort reageren door te kiezen uit een lijst antwoorden.

Op beide Venu’s kun je bovendien contactloos betalen, met Garmin Pay.

Verschillen tussen de Garmin Venu 3 en Venu 2

Garmin Venu 2 vs Garmin Venu 3

Voldoende overeenkomsten, dus, maar er zijn ook best wel wat verschillen te noemen tussen de Garmin Venu 2 en 3.

Display, horlogekast en interface

De Venu 3 en 2 zien er niet heel verschillend uit, maar er zijn wel wat punten…

Om te beginnen heeft de Venu 3 – net als de Venu 2 Plus – een fysieke knop extra, bijvoorbeeld voor het activeren van de stemassistent. Daarover later meer.

Daarnaast zijn de afmetingen ook anders. Op verschillende manieren.

De kastgrootte van de grootste variant – 45 mm – is weliswaar gelijk maar het display van de Venu 3 is wel gegroeid, van 1,3 naar 1,4 inch. Dat betekent inderdaad dat de bezel kleiner is geworden.

De Venu 2 was zeker niet priegelig te noemen en verder gewoon prettig om mee te werken maar je merkt wel echt dat het display van de Venu 3 groter is. Voor veel mensen zal het een verbetering zijn.

De kleinere Venu 3s heeft een horlogekast van 41 mm terwijl de Venu 2s 40 mm groot is. En ook hier verschil het formaat van het display: de Venu 3s heeft er een van 1,2 inch en de Venu 2s moet het het doen met 1,1 inch.

De interface is gelijk gebleven.

Wel heeft de Venu 3 in het activiteitenscherm een apart ‘tabje’ met niet-sport-apps, zodat deze goed gescheiden zijn van de ‘pure’ activiteiten.

Tenslotte heeft de Venu 3 weer een aantal nieuwe (live) watchfaces gekregen die de Venu 2 niet heeft.

De Venu 3 heeft een groter display en kleinere bezel: voor de meeste mensen een duidelijk voordeel.
 

Sport & Health functies

Er zitten niet enorm veel nieuwe functies op de Venu 3 maar zeker wel een paar interessante.

Zo zie je voor het eerst wat je hersteltijd is na een activiteit en wat de mate is (geweest) van je inspanning(en). 

Deze functies gaan nog niet zo diep als de analysefuncties (als Training Effect en Trainingsfitheid) op een Forerunner, maar het zijn zeker mooie extra’s ten opzichte van de Garmin Venu 2.

Verder krijg je nu op de Venu 3 bij het opstaan een Ochtendrapport, met daarin onder meer data over je HRV, slaapkwaliteit en het weer.

Nog iets wat de Venu 3 wél heeft en de Venu 2 niet, is een slaapcoach. Deze stelt onder andere vast wat jouw ideale slaapduur is; en hoever je hier per nacht vanaf zit.

Ook houdt de Venu 3 korte slaapsessies bij, waarop deze vervolgens weer terug te vinden zijn in je Body Battery en slaapoverzicht. 

Uiteraard heeft de Venu 3 ook weer wat extra sportprofielen gekregen, zoals Open Water Zwemmen en Meditatie. 

En… heel fijn voor rolstoelgebruikers: er is nu een speciale Rolstoelmodus. 

Hiermee wordt de fitheid van rolstoelers nauwkeuriger in kaart gebracht, worden pushes bijgehouden en kun je gebruikmaken van speciale rolstoel-sportprofielen/activiteiten.

Dit zit allemaal niet op de Venu 2 en de verwachting is dat dit ook niet – middels bijvoorbeeld een software-update- beschikbaar zal komen voor dit horloge.

Met meer analysefuncties, sportprofielen, slaaptracking en een rolstoelmodus, is de Venu 3 een interessanter en robuuster sporthorloge dan de Venu 2.

GPS en Hartslag

Het is geen wereld van verschil, maar zowel de hartslagsensor als nauwkeurigheid van locatiemetingen zijn verder verbeterd voor de Venu 3.

De Venu 3 maakt gebruik van een nieuwe(re) hartslagsensor: de Elevate 5-sensor; terwijl de Venu 2 het moet doen met de 4e editie.

Daarnaast beschikt de Venu 3 over meer GPS-systemen dan de Venu 2 en zijn deze ook gecombineerd te gebruiken middels de ‘All Systems GPS’, of ‘All Systems GNSS’ functie.

Dit zorgt gemiddeld genomen zeker voor nauwkeurigere metingen.

De Venu 2 presteert uitstekend, maar de hartslagmetingen en GPS tracking van de Venu 3 zijn toch weer net wat beter.

Smart functies: Garmin Venu 3 vs Venu 2

Het belangrijkste verschil op het gebied van smart functies zijn de speaker en microfoon op de Venu 3.

Deze zaten ook al op de Venu 2 Plus en stellen de gebruiker in staat om telefoongesprekken te voeren (als de telefoon in de buurt is).

Maar het betekent ook dat je op de Venu 3 toegang hebt tot spraakassistenten, zoals Bixby, Google Assistent, of Siri, afhankelijk van de specifieke assistent op je smartphone.

Verder stelt het je ook in staat om muziek af te spelen via de speaker op het horloge. Je hebt dus niet per se oortjes nodig. Toegegeven, de geluidskwaliteit is dan niet fantastisch, maar het is leuk dat het kan.

Verder kunnen – op Android telefoons – op de Venu 3 ook afbeeldingen getoond worden in berichtjes. Wat toch best een mooie extra is.

Met een speaker en microfoon én de mogelijkheid om afbeeldingen in berichten te tonen, is de Venu 3 een heel stuk smarter dan de Venu 2.

Batterij Garmin Venu 3 vs Venu 2

De batterij van de Venu 3 doet het weer wat beter dan die van de Venu 2: 

Smartwatch-modus:

 • Venu 3 : 14 dagen
 • Venu 2: 11 dagen

GPS-modus:

 • Venu 3 : 26 uur
 • Venu 2: 22 uur

GPS-modus met muziek:

 • Venu 3 : 13 uur
 • Venu 2: 8 uur
Hoewel het geen verschil van dag en nacht is, is de accuduur van de Venu 3 in alle situaties duidelijk beter dan die van de Venu 2

Prijs

De Garmin Venu 3 heeft een speaker en microfoon, groter display en aardig wat nieuwe functies, maar kost ook inmiddels ruim 100 euro meer. Op het moment van schrijven is het verschil exact 130 euro.

Dat is best een prijsverschil om even bij stil te staan.

De Venu 2 is (veel) meer dan 100 euro goedkoper dan de Venu 3.

Bekijk ook: Garmin Venu 3 vs Garmin Venu 2 Plus

Eindoordeel: Garmin Venu 2 of Venu 3 kopen?

De Garmin Venu 3 en Venu 2 zijn allebei geweldige smartwatches. De Venu 3 is alleen net iets slimmer met zijn belfunctie (en stemassistent-mogelijkheid) en uitgebreidere sport & health functies.

Ook het grotere scherm en de (iets) betere batterij zouden het verschil kunnen maken. Mochten speaker en microfoon niet zo belangrijk zijn, dat wordt het al wat lastiger.

Kies voor de Garmin Venu 3 als je:

 • graag een zo groot mogelijk display wilt 
 • de hoogste nauwkeurigheid wat betreft hartslag- en locatiemetingen
 • zoveel mogelijk gezondheidsdata wilt; of als je in een rolstoel zit
 • graag belt met je horloge of een stemassistent wilt gebruiken

Kies voor de Garmin Venu 2 als je:

 • geen behoefte hebt aan een belfunctie of stemassistenten (op je horloge)
 • meer dan genoeg hebt aan alle aanwezige sport- en smart functies
 • het prijsverschil met de Venu 3 te groot vindt

Waar kun je deze producten bestellen?

We hebben de beste deals alvast voor je uitgezocht!

vs