Fitbit Charge 3 Review

8.8
4.4 1
Fitbit Charge 3

Bekijk meer afbeeldingen op: coolblue.nl

Plus- en minpunten

 • Complete activity tracker
 • Waterdicht en geschikt om mee te zwemmen
 • Smart notificaties en reacties met Android
 • Verbeterde hartslagmeter
 • Verbeterde accu met duur van 7 dagen
 • Strak, slank, stijlvol uiterlijk
 • Comfortabel
 • Geen GPS
 • Geen muziekspeler
 • Geen berichtjes sturen met iOS

Review

Het heeft even geduurd, maar na twee jaar is er eindelijk een opvolger van de Fitbit Charge 2.
Hij luistert naar de verrassende naam: ‘Fitbit Charge 3’. Maar het is niet slechts zomaar de volgende in de reeks. Fitbit lijkt de laatste twee jaar echt goed te hebben gebruikt: de Charge 3 is namelijk flink verbeterd ten opzichte van de toch al niet onverdienstelijke Charge 2.

Voor casual sporters en vooral voor mensen die de hele dag op hun fitheid willen letten, en er ook nog goed uit willen zien terwijl ze dit doen, is de Charge 3 een lifesaver.

Design

De Fitbit Charge 3 heeft hetzelfde model en form factor als zijn voorganger. Als je even snel kijkt, zou je zelfs kunnen denken dat er niets is veranderd, maar schijnt bedriegt. Het scherm is bijvoorbeeld duidelijk groter, mede doordat de randen dunner zijn geworden, zoals ook de trend is bij smartphones. Je hebt nu zelfs 40% meer bruikbaar scherm.

Fitbit Charge 3

Hoewel hij dezelfde rechthoekige, slanke vormgeving heeft als de Fitbit Charge 2, is de Charge 3 platter, lichter en minimalistischer. Hij heeft een aluminium in plaats van kunststof behuizing en geen uitstekende knop aan de zijkant, maar een bijna onzichtbare  inductieve aanraaktoets. Tevens beschikt het scherm over het krasbestendige Gorilla Glass 3.

Nieuwe features

Als je elke kleine vernieuwing zou opnoemen, zou je een behoorlijke waslijst van features en verbeteringen krijgen. Daarom richten we ons voor het gemak even op de meest in het oog springende zaken. Maar zelfs dat levert al een indrukwekkend rijtje op.

Het belangrijkste verbeterpunt, of het meest tot de verbeelding sprekend, is waarschijnlijk dat de Fitbit Charge 3 nu waterdicht is geworden. Volgens de specs tot 50 meter, maar dat willen we niet aanraden. In ieder geval moet het mogelijk zijn om ermee te zwemmen. Vanwege deze mogelijkheid is er een tracking functie voor in het zwembad toegevoegd.

Wel moet gezegd dat je je afgelegde afstand niet tijdens het zwemmen kunt checken. Pas achteraf kun je in de app zien hoe ver je hebt gezwommen.

Fitbit Charge 3

Ook een fijne verbetering is de krachtigere batterij: altijd welkom. Je Fitbit Charge 3 zou nu  een kleine zeven dagen mee moeten gaan, voorheen waren dat er vijf.

Andere interessante features zijn een ‘vrouwelijke gezondheidstracking’, die de menstruatiecyclus bijhoudt en ‘slaapverstoring tracking’, voor het geval je apneu of bepaalde allergieën hebt.

Vervolgens is er nog een heel aardige functionaliteit toegevoegd voor Android gebruikers. Zij kunnen namelijk met hun Charge 3 kleine tekstberichten versturen, als antwoord op notificaties van hun smartphones.

Hardloopvriendelijk

Met de Fitbit Charge 3 kun je meer dan 7 verschillende sporten bijhouden, een stuk meer dan met de Charge 2. Interessant voor hardlopers is dat de Charge 3 het meteen merkt als je aan een hardloopsessie begint. Er zit namelijk hardloopdetectie op. Hoewel verschillende concurrenten dit ook al wel hebben, is het een fijne toevoeging.

Fitbit Charge 3

Tegelijkertijd is het goed om te weten dat de hardloop tracking niet zo compleet of nauwkeurig is als op een sporthorloge. Zo zit er bijvoorbeeld geen ingebouwde GPS op de Charge 3. Je kunt gebruikmaken van de GPS van je telefoon, maar dan moet je deze dus wel bij je hebben.

Het is evengoed nog steeds mogelijk om zonder je telefoon te gaan hardlopen en nog steeds data als afstand en snelheid te laten meten door je Charge 3, maar in dat geval wordt uitsluitend gebruikgemaakt van de interne accelerometer. Daarbij worden ook je verbruikte calorieën in kaart gebracht.

Meer dan een activity tracker

Het zal weinigen verbazen dat de Fitbit Charge 3 in ieder geval dezelfde functies heeft als de Charge 2. Ook zullen de meesten wel weten wat de gemiddelde activity tracker doet. Maar toch even een lijstje van kenmerken. De Charge 3 beschikt o.a. over:

 • Stappenteller
 • Traptredenteller
 • Slaapmonitor
 • Calorieënteller
 • Pulsoximeter (SpO2) (meten van zuurstof in het bloed)
 • Ingebouwde hartslagsensor (pols)
 • Geheugen voor workouts en trainingen
 • Smarthpone notificaties
 • Caller ID
 • Adembegeleiding

App functies

Zoals zoveel activity trackers heeft de Fitbit Charge 3 ook een bijbehorende mobiele app, die extra data kan tonen. Zo kun je via een dashboard data van de activiteiten gedurende de dag (zoals die zwemafstand) in beeld brengen, maar er kunnen ook verbanden getrokken worden tussen de activiteiten, om het in een groter geheel te kunnen bekijken.

Fitbit Charge 3

Via de app zullen ook meer geavanceerde gegevens van de ‘reguliere’ metingen op de Charge 3 te zien zijn. Er zal bijvoorbeeld een ‘Sleep Score’ te tonen zijn via de app, die dieper op de kwaliteit van je slaap ingaat, en het zal mogelijk worden (in een update) om  de ovulatiecyclus van de vrouw inzichtelijk te maken.

Extra bandjes

Een extra bandje voor de Fitbit Charge 3 is extreem handig want dan kun jij een bandje dragen tijdens het sporten en een ander bandje voor als je de Fitbit gewoon casual draagt. Zo heb je geen last van vieze geurtjes en kom jij altijd fris voor de dag. Daarnaast zijn ze er in leuke kleurtjes, perfect afgestemd voor elke outfit! Check onze video hieronder hoe je de bandjes razendsnel kunt verwisselen.

Check ze hier

Conclusie

De Fitbit Charge 3 is een activity tracker die allang niet meer alleen je stappen telt, maar stiekem ook wat features wegsnoept van smartwatches en sportwatches. Daarnaast zijn er wat fijne verbeteringen doorgevoerd ten opzichte van de Charge 2. Zo is de Charge 3 nu eindelijk waterdicht.

Afgezien van een paar ontbrekende zaken – zoals GPS – is dit een activity tracker die indrukwekkend compleet en veelzijdig is, zeker in deze prijsklasse.

Voor sporters die serieuze of nauwkeurige tracking nodig hebben, is de Charge 3 niet de beste keuze, maar voor de iets meer casual ingestelde sporter en ‘fitbewuste’ persoon is dit een uitstekend aanbod. Het kan bijna niet anders of dit wordt de nieuwe bestseller van Fitbit. Hij is eenvoudig online te bestellen via betrouwbare webwinkels als Bol.com en Decathlon.

Video - look and feel

Merken

Misschien past een ander merk beter bij jou? Klik op het merk en vind alle activitytrackers die bij dit merk horen.

0 reviews

Er zijn nog geen reviews!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*