Focus Fitness Jet 2 Review

8

Voor- en nadelen

  • Solide bouw en constructie
  • 6-voudige vering voor veel loopcomfort en bescherming gewrichten
  • Met 40 hardloopprogramma's altijd een geschikte training
  • Hanteerbaar gewicht + makkelijk in te klappen en op te bergen
  • Stille motor voor minder afleiding tijdens het lopen
  • Tablethouder voor je eigen entertainment tijdens het lopen
  • Mooie (instap)prijs voor veel kwaliteit
  • Maximale snelheid van 13 km/u niet genoeg voor echt intense intervaltraining
  • Max. belasting van 100 kg mogelijk niet voldoende
  • Loopvlak iets aan de smalle kant

Review

Wil je een goed betaalbare loopband kopen voor thuis, die ook nog eens heel goed presteert? Dan ben je niet de enige, want hardlopen heeft een behoorlijke vlucht genomen in Nederland en al veel hardlopers voor jou hebben hun keus laten vallen op de uitstekende Focus Fitness Jet 2.

De Focus Fitness Jet 2 is een loopband zonder toeters en bellen maar mét de solide kwaliteit die we van de loopbanden van Focus Fitness gewend zijn.

Wat krijg je precies als je losgaat met – en óp – de Jet 2? En waar moet je (wellicht) op inleveren vanwege de aantrekkelijke prijs?

Je ontdekt het hieronder.

Afmetingen, gewicht en plaatsingsgemak

Afmetingen, gewicht en plaatsingsgemak

Hoewel de Jet 2 met zijn 55 kg flink lichter is dan, pak hem beet, de 87 kg wegende Jet 7, is het geen pakket dat de gemiddelde gebruiker even op zijn schouders naar zolder draagt bij de eerste installatie. Toch moet het met een tweede persoon erbij redelijk goed te doen zijn.

Staat de band eenmaal, dan staat ie ook stevig, wat natuurlijk een vereiste is als je hem voortdurend belast met voortdurende ‘klappen’ van je lichaam en lange hardloopsessies.

Ondanks de prima prijs van de band en zijn relatief lage gewicht heb je dus niet het idee dat je op een krakkemikkig apparaat loopt. Integendeel. Tegelijkertijd is de band heel makkelijk in te klappen en weg te zetten (rollen) in de hoek, zodat je ruimte bespaart als je hem niet gebruikt.

Gebruiksvriendelijkheid Focus Fitness Jet 2

De Focus Fitness Jet 2 is behoorlijk ‘plug en play’. Je stapt erop en kunt meteen beginnen met hardlopen, met behulp van de startknop en de pijltjestoetsen waarmee je je snelheid aanpast. Uiteraard zijn er ook verschillende programma’s om te lopen.

Al je prestaties en andere gegevens – zoals snelheid, tijd, afstand, hartslag en calorieverbruik – zijn duidelijk af te lezen van het lcd-scherm. Je krijgt in dit geval geen grafieken, zoals op de Fitness Jet 5 en ‘hoger’.

Natuurlijk beschikt de band ook over een noodstopknop, waarbij de motor wordt uitgeschakeld als de knop losschiet.

Loopvlak-grootte

Loopvlak-grootte

In theorie heb je bij het hardlopen geen breed loopvlak nodig omdat je voeten doorgaans behoorlijk dicht bij elkaar neerkomen. Maar je wilt natuurlijk niet meteen ‘afgestraft’ worden als je een tikkeltje uitwijkt.

Hoewel de band van de Jet 2 niet zo breed is als de Focus Fitness Jet 5 (45 cm) of Jet 7 (48 cm) heb je aan de 41,5 cm in principe ruim voldoende. Misschien dat het in het begin even opletten is, als je bijvoorbeeld de loopband in het fitnesscentrum gewend bent.

De lengte is 123 cm, wat meestal gewoon toereikend is. Als je per ongeluk even (een stuk) sneller of langzamer gaat dan de bandsnelheid moet je alleen wat eerder corrigeren dan bij langere banden. Maar dit went snel.

Maximale belasting en demping

De Focus Fitness Jet 2 is stevig, solide en kan jouw klappen daarnaast goed opvangen door de 6-voudige demping.

Dit is niet alleen goed voor het apparaat, maar ook voor jouw gewrichten. De impact van je stappen wordt op deze manier verlaagd, wat de kans op klachten en blessures vermindert.

Wel moet je rekening houden met de maximale belasting van 100 kg, wat de band niet voor iedere gebruiker geschikt maakt.

Gelukkig zijn er ook loopbanden die meer kunnen hebben, zoals de Focus Fitness Jet 5 of Focus Fitness Jet 7.

Maximale snelheid en motorvermogen

Maximale snelheid en motorvermogen

De Jet 2 heeft een motor van 1,5 pk (bron: Betersport), waarmee de band – en jij dus ook – een snelheid kan bereiken van 13 km per uur. Dat is geen bloedsnelheid maar voor veel gebruikers meer dan voldoende.

Als je niet van plan bent heel intense intervaltrainingen te doen en grotendeels (lange) afstanden loopt zonder al te hoge snelheidsverschillen, kunnen de meeste beginnende én aardig wat gevorderde hardlopers hier prima mee uit de voeten. Zeker als je de afstand wat opschroeft.

Een voordeel van deze relatief lichte of kleine motor is het geluidsniveau: hij is lekker stil, wat veel gebruikers als prettig ervaren.

Hellingsniveaus

Hellingsniveaus zijn handig om je training wat uitdagender te maken en je beenspieren extra aan het werk te zetten.

Fijn dus dat er ook een hellingshoek aan te brengen is in de band van de Jet 2. Je kunt hierbij kiezen uit twee niveaus; toegegeven, dat zijn er niet heel veel, maar het is beter dan niets.

Focus Fitness Jet 2 programma’s

Focus Fitness Jet 2 programma’s

Uiteraard heeft de Focus Fitness Jet 2 hardloopprogramma’s aan boord. In totaal zijn er 40 programma’s om uit te kiezen, met daarnaast nog een manueel programma, waarbij je de verschillende onderdelen zelf kunt instellen.

De vooraf ingestelde programma’s variëren van duurlopen tot intervaltraining en elk programma duurt 30 minuten.

Hartslagmeting

Hartslagmeting is een must tijdens het sporten. Deze kan van je sporthorloge of andere wearable komen, maar mocht je dit niet hebben – of niet willen dragen – dan is het fijn dat je Jet 2 ook je hartslag kan meten. Dit gebeurt als je de met sensoren voorziene handgrepen vastpakt.

De Jet 2 kan overigens geen hartslaginformatie van een hartslagband tonen op het display van de loopband.

Prijs

Prijs

Voor een loopband met de bouwkwaliteit, prestaties en functies van de Focus Fitness Jet 2, betaal je meestal een stuk meer. Maar in dit geval betaal je niet meer dan 450 euro. Geen wonder dat de band niet aan te slepen is.

Eindoordeel: is de Focus Fitness Jet 2 iets voor jou?

De Focus Fitness Jet 2 is de ideale instapper – of opstapper – onder de hardloopbanden. Wat overigens niet betekent dat je na een jaar lopen alweer moet upgraden.

Je bereikt weliswaar geen topsnelheden met de Jet 2 voor razendsnelle intervalsessies, tijdens lange(re) runs zullen de meeste hardlopers meer dan genoeg hebben aan de prestaties en functies van de Focus Fitness Jet 2.

Tel daar het loopcomfort, stille motor, hanteerbare gewicht, opberggemak – en natuurlijk de lage prijs – bij op en je hebt een geweldig aanbod.

Ontdek zelf de kwaliteiten van de Focus Fitness Jet 2 en bestel de Focus Fitness Jet 5 bij Bol, Betersport of Amazon zelf en ontvang hem snel in huis.

Prijs

We hebben het zware werk alvast voor je gedaan. Ontdek de beste deal:

Focus Fitness Jet 2 review

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reviews

Er zijn nog geen reviews!