Focus Fitness Jet 9 iPlus Review

9.0
4.5 1

Voor- en nadelen

 • Robuuste, duurzame machine die een leven lang meegaat
 • Je ontvangt het apparaat voorgemonteerd
 • Zeer breed loopvlak en 8-voudige demping voor een bovengemiddeld loopcomfort
 • Door de BlueTooth-verbinding gebruik je alle mogelijke online trainingsapps
 • Standaard trainingsprogramma’s bieden uitgebreide mogelijkheden
 • Tablethouder en ingebouwde speakers aanwezig
 • Door zijn gewicht krijg je de loopband niet makkelijk op zijn plek
 • Maximum snelheid van 20 km/u is voor (semi-)professionele loper aan lage kant
 • Motor heeft een zeer gemiddeld vermogen van 2,5 pk
 • Vrij veel knoppen op het bedieningspaneel
 • Ventilator is wat klein

Review

Je bent op zoek naar een loopband voor thuis en je oog is gevallen op de Focus Fitness Jet 9 iPlus.

Maar is deze loopband eigenlijk wel geschikt voor jouw doelen? En krijg je waar voor je geld? Wij zochten het voor je uit.

Unboxing: wat krijg je thuis?

De Focus Fitness Jet 9 iPlus is geen lichtgewicht pakketje dat zomaar door de gemiddelde postbode in Nederland bij je thuis wordt afgeleverd.

Bijna alle ruimte in de doos is ingenomen door de loopband zelf, die maar liefst 89 kilogram weegt. Zorg dus altijd voor een extra persoon die de loopband met jou op z’n plek zet.

Het grote voordeel: de Jet 9 iPlus is volledig voorgemonteerd. Zodra je hem uit de doos hebt gehaald en op z’n plek hebt gezet, hoef je hem alleen nog maar uit te klappen en 8 schroeven aan te draaien.

Je hoeft dus absoluut niet bang te zijn voor ingewikkelde montageprocessen. 

De loopband wordt geleverd met een stekker met snoer. Daarnaast ontvang je uiteraard een handleiding en een garantiebewijs. 

De Focus Fitness Jet 9 iPlus in het kort

Geschikt voor: Intensief thuisgebruik
Gewicht: 89 kg
Afmetingen:  184 x 92 x 154 cm 
Afmetingen loopvlak:  137 x 54 cm 
Afmetingen opgeklapt: 130 x 92 x 154 cm
Maximaal belastbaar gewicht: 150 kg
Topsnelheid: 20 km/u
Motorvermogen:  2,5 pk 
Demping:  8-voudig
Hellingshoek: 15 levels 
Aantal trainingsprogramma’s: 15

Bediening 

Focus fitness jet 9 iPlus bediening

Voor je begint met je training, hoef je de loopband alleen maar uit te klappen met behulp van een gasveer. Die veer maakt deze klus licht en eenvoudig. 

Hoe je daarna de Focus Fitness Jet 9 iPlus wilt bedienen, is volledig aan jou. Je hebt 2 mogelijkheden: bediening via het aanwezige paneel of via je tablet of smartphone. 

Voor je tablet of smartphone heeft Focus Fitness wat slimme aanpassingen gedaan. Allereerst vind je op het bedieningspaneel een tablethouder. 

Daarnaast zorgt een BlueTooth-verbinding voor een stabiele connectie met je device. 

Via knoppen

Het paneel heeft een flinke hoeveelheid knoppen, waarachter onder meer 15 uitgebreide standaardprogramma’s verborgen zitten. Ook kun je  de snelheid en hellingshoek handmatig instellen. 

Vooral de snelknoppen naar de standaardprogramma’s leveren heel veel gemak op. Je zet moeiteloos een training in en hoeft daarna nergens meer over na te denken.

Als je handmatig je training blijft aanpassen, heb je wel wat kennis nodig van alle mogelijkheden die het paneel biedt. 

Hoe het apparaat op de verschillende knoppen reageert, kun je het beste uitvinden door veel uit te proberen. Na een paar keer weet je precies welke uitwerking de knoppen hebben.

Handgrepen & hartslagsensoren

Naast het bedieningspaneel heeft de Focus Fitness Jet 9 iPlus een stel stevige handgrepen, die je tijdens je training desgewenst kunt vasthouden. 

Ook is de onderkant van het paneel voorzien van hartslagsensoren, die je met behulp van je vingers een indicatie geven van je hartslag.

Wil je een exacter beeld van je hartslag? Dan is gebruik van een (niet meegeleverde) borstband aan te raden.

Noodstop

Verder beschikt deze loopband over een noodstop die je aan je kleding bevestigt. Mocht er iets gebeuren – je verliest bijvoorbeeld je evenwicht en valt – dan zet de noodstop het apparaat automatisch stil. 

Programma’s & work-outs

Focus Fitness jet 9 iplus

De Jet 9 iPlus heeft 15 voorgeprogrammeerde work-outs. Dat zijn er niet per se heel veel, maar de programma’s zijn wél allemaal zeer uitgebreid.  Ondanks deze beperkte hoeveelheid voorgeprogrammeerde work-outs zijn de trainingsmogelijkheden in feite eindeloos.

Je kunt handmatig altijd je training volledig naar eigen behoefte instellen, rekening houdend met snelheid, duur en hellingshoek. 

En alsof dat nog niet genoeg is, heb je daarnaast de mogelijkheid om via verschillende apps specifieke trainingen te volgen. De BlueTooth-verbinding maakt dit mogelijk. 

Kortom, je hoeft niet bang te zijn dat je te weinig opties hebt met de 15 work-outs op het bedieningspaneel. Jouw trainingswereld is oneindig groot. 

Klein minpuntje is de maximum snelheid van 20 km/u. Voor de gemiddelde hardloper is dit meer dan voldoende, maar als professional zou je toch iets meer willen zien. Een maximum snelheid van 23 tot 24 km/u had niet misstaan op dit apparaat; vooral omdat het in alle andere opzichten zo professioneel is ontworpen.

Type motor

Focus fitness jet 9 iPlus

De gelijkstroommotor van de Jet 9 iPlus haalt zijn energie uit elektriciteit. Die elektrische energie wordt omgezet naar mechanische energie, waardoor het apparaat zijn werk kan doen. 

De motor heeft een continu vermogen van 2,5 pk. Daarmee behaalt het die maximum snelheid van 20 km/u. 

Was het vermogen groter, dan was de loopband waarschijnlijk wat stiller geweest dan hij nu is. 

We beweren niet dat de Focus Fitness Jet 9 iPlus veel lawaai maakt, maar hij had zeker stiller kunnen zijn met die krachtigere motor.

De hellingshoek

Zoals we al eerder aangaven, heeft de Jet 9 iPlus 15 verschillende hellingshoeken waaruit je kunt kiezen. Dat geeft je aardig wat mogelijkheden om jezelf flink uit te dagen.

Standaard start de loopband de beweging met een hellingshoek van 0%. Daarna pas je hem gemakkelijk aan met de knoppen op het bedieningspaneel.

Uit de handleiding komt helaas niet precies naar voren wat het percentage van de verschillende hellingshoeken is. 

Loopvlak & demping

Focus fitness jet 9 iPlus loopvlak

Het loopvlak van deze Focus Fitness loopband is absoluut groot genoeg te noemen. Groter dan gemiddeld zelfs. 

Met een lengte van 1.37 m en een breedte van 54 cm heb je meer dan voldoende uitwijkmogelijkheden om veilig je training te doorlopen zonder dat je steeds moet opletten waar je je voeten neerzet.

Ook met de demping van dit apparaat is niets mis. Integendeel. De Jet 9 iPlus is voorzien van een 8-voudige Flex-vering. Die voldoet ruimschoots aan de verwachtingen. 

Met deze vering loop je lekker licht en voorkom je blessures. 

Het scherm

Focus Fitness jet 9 iplus bediening

Op het scherm van deze robuuste loopband is een flinke hoeveelheid aan informatie te zien. In 1 oogopslag zie je je snelheid, het aantal verbrande calorieën, je trainingstijd en -afstand en je hellingshoek. 

Ook de gemiddelde snelheid en je hartslag zijn zichtbaar. Die laatste alleen als je een borstband draagt of gebruik maakt van de sensoren op het apparaat. 

Verder zie je meteen duidelijk hoe je trainingsprogramma eruitziet en in hoeverre je de 400 meter-ronde hebt voltooid. 

Complexe metingen als VO2-max doet de Jet 9 iPlus niet.

Toch is dit nog maar een onderdeel van de gegevens die je werkelijk kunt zien tijdens je training. Door de BlueTooth-connectiviteit sluit je eenvoudig je tablet aan op het apparaat. 

Op je tablet kies je voor jouw favoriete trainingsapp, waarop je wellicht nog meer gegevens terugziet dan op het scherm. Ideaal!

Extra’s

Als je dacht dat dit het wel was, dan heb je het mis. De Focus Fitness Jet 9 iPlus kent nog een paar extraatjes die jouw trainingsuurtjes nog aangenamer maken. 

Naast de BlueTooth-verbinding, de ingebouwde hartslagmeter en de handige transportwieltjes beschikt deze loopband bijvoorbeeld over ingebouwde speakers.

Je sluit gemakkelijk je tablet aan met een AUX-kabeltje, waardoor je geluid altijd hard genoeg de ruimte in komt. 

De kwaliteit van de speakers is dan misschien niet optimaal, maar nog altijd beter dan het geluid dat uit een gemiddelde tablet of smartphone komt. 

Ten slotte heeft de Jet 9 iPlus een ventilatiefunctie die je gemakkelijk op je display activeert. Hoewel het ventilatortje niet groot is, geeft het je net dat beetje extra frisse lucht dat je nodig hebt. 

Installatie & garantie

Focus fitness jet 9 iPlus

Over de installatie van de Focus Fitness Jet 9 iPlus kunnen we kort zijn: daar hoef je weinig aan te doen.

Zoals we eerder aangaven is het na levering een kwestie van uitklappen en 8 schroefjes aandraaien. Een kind kan de was doen!

Met de garantie zit het ook wel goed. Op het frame heb je 5 jaar garantie en op de overige onderdelen 2 jaar. 

Eindoordeel

Al met al kunnen we concluderen dat de Focus Fitness Jet 9 iPlus 1 van de betere loopbanden op de markt is. Hij is robuust, loopt comfortabel en via de apps heb je oneindig veel trainingsmogelijkheden.

Natuurlijk kunnen er altijd dingen beter. Het liefst hadden we een motor met een beter vermogen en een hogere maximum snelheid gezien. Maar zelfs met deze beperkingen is dit duurzame apparaat geschikt voor een grote groep actievelingen. 

Of je nu een fanatieke wandelaar bent of liever vaak en veel hardloopt, op de Focus Fitness Jet 9 iPlus train je moeiteloos de hele winter door. Slechts de professionele lopers die een hogere snelheid lopen dan 20 km/u komen met deze loopband niet volledig aan hun trekken. 

Behoor jij tot die andere groep actievelingen? Overweeg dan zeker de aanschaf van de Focus Fitness Jet 9 iPlus voor een optimaal trainingscomfort!

Wat is voor jou belangrijk bij je keuze voor een loopband?  

Prijs

We hebben het zware werk alvast voor je gedaan. Ontdek de beste deal:

Video - look and feel

Focus Fitness Jet 9 iPlus review

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reviews

Er zijn nog geen reviews!