Focus Fitness Jet 7 iPlus Review

9.3

Voor- en nadelen

  • Hoog gewicht en stevige constructie zorgt voor veel stabiliteit en daardoor een veilig gevoel
  • 8-voudige flex suspension vering beschermt de gewrichten
  • Veel ingebouwde hardloopprogramma's bieden geschikte training voor elke hardloper en situatie
  • Hartslagmeting mogelijk via de geïntegreerde sensoren in de handvatten
  • De iPlus-module zorgt voor extra fun-factor: via je tablet kun je overal ter wereld routes uitstippelen en zelf lopen, zelfs ondersteund door live beelden van de locatie
  • De Focus Fitness 7 iPlus is inklapbaar en makkelijk weg te rijden/zetten.
  • Hoog gewicht maakte eerste plaatsing even een uitdaging
  • Geen luidsprekers en ventilator aanwezig (ook al zijn hier wel gaten en roosters voor aangebracht)
  • Maximum snelheid niet genoeg voor de allersnelste sprintjes/hardlopers

Review

De beste loopband voor thuis is nu nóg aantrekkelijker geworden! Met de speciale iPlus-module is de geweldige Focus Fitness Jet 7 in één klap interactief geworden en zet daarmee weer een mooie stap vooruit. En, zoals iedere hardloper weet: elke stap is er één!

Focus Fitness Jet 7 iPlus: de hardloopoplossing voor elk moment

Kenmerken van de Focus Fitness Jet 7 iPlus

Hardlopen is altijd al populair geweest maar de laatste jaren trekken extra veel mensen de hardloopschoenen uit de kast om op elk willekeurig moment – en corona-proof – aan hun conditie te werken.

Het voordeel een eigen loopband te hebben. Gewoon droog, warm en comfortabel hardlopen in je eigen huis.

Een van de beste manieren om thuis hard te lopen is op de Focus Fitness Jet 7. Deze band is stevig, stabiel, breed en lang, dempend, gebruiksvriendelijk en geschikt voor praktisch elk niveau. En de iPlus-variant verhoogt het loopplezier bovendien nog een paar tandjes met een virtuele ‘rond de wereld’-ervaring. Bijna nog beter dan de ‘real thing’!

Kenmerken van de Focus Fitness Jet 7 iPlus

De Focus Fitness Jet 7 iPlus heeft vele eigenschappen die het leven van een hardloper verbeteren. Bekijk hieronder alle features en kenmerken:

Afmetingen, gewicht en plaatsingsgemak

Afmetingen, gewicht en plaatsingsgemak

De Focus Fitness Jet 7 is een redelijk zware en grote loopband… en dat is (bijna) alleen maar goed nieuws. Het betekent dat de band stabiel is en bestand tegen de impact van vrijwel elk type gebruiker. De band schuift ook niet heen en weer tijdens het lopen; hij beweegt wel op en neer, maar dat is vanwege de ingebouwde vering en zorgt voor een prettig (en veilig) dempend effect.

Even de cijfers dan. De afmetingen van de Fitness Jet 7 zijn 182 x 82 x 141 cm en de band weegt 87 kg. Wat helemaal prima is, behalve wanneer deze voor het eerst neergezet moet worden en bijvoorbeeld naar een zolder moet worden gezeuld. Even wat goede assistentie of sympathieke (en sterke) bezorgers regelen dus. Een voordeel: de warming-up heb je dan alvast gehad.

Een groot voordeel is dat de band inklapbaar is en makkelijk weg te rollen is met de wieltjes aan de onderkant. Als je klaar bent met je training zet je hem dus eenvoudig in de hoek van de kamer.

Gebruiksvriendelijkheid

De Focus Fitness Jet 7 iPlus is voorzien van een duidelijk display, waarop je alle noodzakelijke informatie kunt zien, waaronder afstand, tijd, snelheid, hartslag en calorieverbruik. De bediening is eenvoudig en vindt plaats via prettige tiptoetsen. Met de sneltoetsen – pijltjes en plus- en mintoetsen – kun je heel snel je helling of snelheid aanpassen.

Stoppen doe je met de duidelijk zichtbare rode knop, of het gebeurt automatisch wanneer het koord met de noodstop losschiet. Dit koord bevestig je eenvoudig met een klemmetje aan je shirt. Zo loop je altijd veilig.

Loopvlak-grootte

Loopvlak-grootte

In theorie heb je op een loopband niet veel ruimte nodig aangezien hij onder je door rolt en je de voeten meestal netjes naast elkaar houdt en ‘gewoon’ recht vooruit loopt. Maar veel ‘gewoner’ is het om af en toe een beetje uit balans te raken, bijvoorbeeld bij tempowisselingen, als je even wat zweet wegveegt of naar het volgende nummer skipt in je oortjes.

Dan is het fijn als je in de breedte wat ruimte over hebt en niet continu bang hoeft te zijn dat je buiten het loopvlak stapt.

Maar ook in de lengte is het goed om wat extra’s te hebben. Zo kun je rustig spontaan een tikkeltje langzamer of sneller lopen (zonder de snelheid van de band aan te passen), zonder dat je meteen met je neus op de knoppen zit of aan de achterkant van de band dreigt af te vallen.

De 141 cm lange en 48 cm brede loopband van de Focus Fitness Jet 7 iPlus is wel zo prettig en zal voor verreweg de meeste gebruikers genoeg zijn voor een ontspannen loopervaring.

Maximale belasting en demping

De Focus Fitness Jet 7 is tot een redelijk hoog gewicht van 140 kg te gebruiken. Dat maakt de loopband uitstekend geschikt voor mensen die willen afvallen, langzaam willen opbouwen en een goed fitnessniveau willen bereiken.

Maar ook als je een wat minder soepele loper bent of af en toe wat harder neerkomt is het goed te weten dat de Jet 7 behoorlijk wat impact kan verdragen.

Wat daarbij ook helpt is de 8-voudige flex suspension vering. Deze demping beperkt de schok van de impact van je voeten en gewrichten op de band zo veel mogelijk en verbetert daarmee de loopervaring aanzienlijk. Ideaal ook voor de beginnende loper, die er zo soepel in kan komen.

Maximale snelheid en motorvermogen

De Focus Fitness Jet 7 heeft een motor van 2,5 pk, waarmee de loopband – en daarmee de loper – een snelheid van 18 km/u kan bereiken. Dit zal voor verreweg de meeste hardlopers meer dan voldoende zijn, ook in het geval van intervaltraining.

Wil je echt voluit sprinten, dan is het mogelijk te weinig, maar een oplossing zou dan kunnen zijn om een helling in te stellen. Dat maakt het al heel wat lastiger om die topsnelheid te bereiken.

Hellingsniveaus

Aan hellingen ontbreekt het de Fitness Jet iPlus niet! De loopband heeft maar liefst 15 hellingshoekniveaus, waarmee je goed je knieën en bovenbeenspieren kunt trainen. Je kunt de helling uiteraard handmatig instellen, of deze als onderdeel van een trainingsprogramma of ingestelde route trotseren.

Focus Fitness Jet 7 programma’s

Focus Fitness Jet 7 programma’s

De Fitness Jet 7 heeft maar liefst 36 hardloopprogramma’s, waarmee je bijvoorbeeld op snelheid kunt trainen, een pittige duurloop of een afwisselende intervaltraining kunt doen of je puur op heuvels kunt richten. Om zo een conditioneel fitte én sterke – kortom een complete – hardloper te worden.

Met de programma’s van de Focus Jet 7 kom je als hardloper helemaal niets te kort, niet wat betreft sportieve uitdagingen maar ook niet wat betreft het ‘fun-level’.

Focus Fitness Jet 7 apps

Over fun gesproken, de (ook los verkrijgbare) iPlus module maakt van de ‘normale’ Focus Fitness Jet 7 een te gekke interactieve hardloopomgeving. Het is de ultieme motivator, waarmee het bijna niet meer nodig is om een voet buiten de deur te zetten voor je hardloopworkout, afgezien van een frisse neus.

Goed, goed, uiteindelijk gaat er niets boven de ‘real thing’: het opsnuiven van de natuur, het van dichtbij ontdekken van nieuwe gebieden, en, zo af en toe, het lopen met een hardloopmaatje. Maar met de iPlus zal de keuze tussen binnen of buiten vaak wel verrassend moeilijk worden.

Waarom? Omdat je je eigen tablet via bluetooth met de Focus Fitness jet 7 kunt koppelen en gebruik kunt maken van hele gave ingebouwde hardlooppapps.

Via iRunning kun je eenvoudig met Google Maps overal ter wereld zelf een route uitstippelen. Vervolgens kun je – bijvoorbeeld via Streetview – precies zien waar je op dat moment loopt, terwijl iedere helling of daling wordt gecommuniceerd naar je loopband en gereproduceerd middels de hellingsfunctie. Het is dus echt alsof je zelf die heuvel oploopt, ergens in Canada, Italië. Of loop de Marathon van New York, vanuit je eigen huiskamer. Wat een trip!

MapMyFitness is ook beschikbaar en werkt op een soortgelijke manier, met als voordeel dat je hier gebruik kunt maken van kant-en-klare routes die zijn geüpload door andere lopers. Dan hoef je dus zelf niets te bedenken of in te stellen maar kun je meteen gaan lopen.

Mocht je het nog verder naar de next level willen tillen, dan kun je Kinomap gebruiken. Hierbij zie je ook live waar je op dat moment loopt, maar kijk je niet naar opeenvolgende stilstaande afbeeldingen – zoals met iRunning – maar naar echte video’s die geschoten zijn met GoPro-camera’s. Zo voelt het nog meer alsof je op de gekozen plek aan het hardlopen bent.

Deze apps maken hardlopen (op een loopband) extra aantrekkelijk. Zet je tablet gewoon in de geïntegreerde tablethouder en loop waar je wil ter wereld. Of zet lekker een YouTube-filmpje op, dat kan natuurlijk ook nog…

Hartslagmeting

Vanzelfsprekend bevat deze volwassen hardloopband ook over hartslagsensoren. Deze zijn verwerkt in de handgrepen. Je moet dus wel deze handgrepen vastpakken voordat de hartslag gemeten wordt. Of je moet een hartslagband dragen. Deze communiceert draadloos met de Focus Fitness Jet 7, waarbij het vasthouden van de handvatten dus niet nodig is.

Daarnaast kun je ook gewoon kiezen voor het dragen van een activity tracker, sporthorloge of smartwatch met hartslagmeter.

Nadelen Focus Fitness Jet 7 iPlus

Veel nadelen heeft de Focus Fitness Jet 7 eigenlijk niet. Hij is zwaar dus het kost wat mankracht en zweetdruppels om hem op zijn plek te krijgen, maar veel meer is er niet.

Mogelijk kun je verrast zijn door het ontbreken van speakers en een ventilator aangezien er wel een grille en speakeropeningen op het apparaat zitten waardoor je deze opties hier zou verwachten. Maar deze zijn dus niet aanwezig.

Verder zou dus, zoals genoemd, de maximumsnelheid voor sommigen te kort kunnen schieten. In dat geval kun je altijd nog kijken naar een andere (en meestal duurdere) loopband, zoals de Focus Fitness Jet 9 iPlus.

Prijs

De prijs blijft een belangrijk onderdeel, van elk product. De Focus Fitness Jet 7 heeft een uitstekende prijs voor wat je ervoor terugkrijgt.

Het is zeker niet de goedkoopste hardloopband die er is, maar wel een die door zijn kwaliteit en mogelijkheden heel weinig te wensen overlaat.

Afhankelijk van de (web)winkel waar je de loopband koopt, betaal je zo’n 800 euro voor de Focus Fitness Jet 7 zonder iPlus-module en 850 euro voor de versie mét iPlus. Deze module kun je ook altijd later nog los aanschaffen, voor zo’n 50 à 60 euro

Eindoordeel: De Focus Fitness Jet 7 iPlus kopen?

De Focus Fitness Jet 7 iPlus is alles waar de gemiddelde hardloper op kan hopen… en meer! Met zijn solide bouw is hij geschikt voor praktisch elke gebruiker en zal hij lang meegaan. Hij is comfortabel, uitdagend, veilig voor gewrichten, gebruiksvriendelijk en voorzien van vele hardloopprogramma’s, waarbij de interactieve apps voor een flinke dosis extra hardloopplezier zorgen.

Bestel de Focus Fitness Jet 7 iPlus bij Bol, Betersport, Helisports (of door op onderstaande link te klikken) en geniet nog vele jaren van de geweldige hardloopervaring van de Focus Fitness Jet 7.

Prijs

We hebben het zware werk alvast voor je gedaan. Ontdek de beste deal:

Video - look and feel

Focus Fitness Jet 7 iPlus review

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reviews

Er zijn nog geen reviews!