Fitbit Inspire 3 Review

8.8

Voor- en nadelen

 • Duidelijke en accurate slaapmeting
 • Batterij gaat lang mee
 • Gratis 6 maanden Fitbit premium
 • De Fitbit zit heel fijn om je pols
 • Siliconen bandje trekt vuil aan
 • Geen ingebouwde GPS
 • Stappen worden niet altijd even nauwkeurig gemeten

Review

Reikhalzend heb ik uitgekeken naar de nieuwste Fitbit Inspire 3. Ik heb ‘m nu een paar weken om mijn pols gehad en zal mijn bevindingen met jullie delen.

In deze review ontdek je wat Fitbit heel erg goed heeft gedaan maar ook bespreek ik de minpunten. Kortom je kunt van mij een kritische blik verwachten en een ongezouten mening.

Laten we beginnen met de specificaties.

Merk: Fitbit
Model: Inspire 3
Gewicht: 9,1g
Touchscreen: ja
Schermtype: AMOLED, touch screen
Scherm formaat: 0,74 inch
Bluetooth: ja
GPS: 
Opslagcapaciteit: 32MB
Sportactiviteiten: wandelen, hardlopen, fietsen, zwemmen, work-out, loopband, traploopapparaat, golf, vechtsport, outdoorwork-out, gewichten, circuittraining, spinning, intervalwork-out, tennis, hiking, pilates, kickboksen, bootcamp, yoga, crosstrainer
Functies: accelerometer, afstand, calorieënteller, hartslagsensor, hoogtemeter, spO2 sensor, slaapmonitor, smartphone notificaties, stappenteller, stopwatch, traptredenteller, trilfunctie
Waterbestendig: ja, tot 50 meter
Batterijduur: 240 uur (+/- 10 dagen)
Oplaadtijd: minder dan 2 uur
Formaat (LxBxD): 39,3 mm x 18,6 mm x 11,7 mm
Gewicht: 9,1 gram
Doos inhoud: 1x Fitbit Inspire 3 met small bandje, 1x large bandje, 1x USB oplader, 1x handleiding

Unboxing

Gelukkig, het is zover! De nieuwe activity tracker van Fitbit is gelanceerd. Sinds 24 augustus 2022 kun je deze Fitbit Inspire 3 bestellen. De prijs is nog net onder de 100 euro gebleven.

De Fitbit wordt geleverd in een net doosje.

Fitbit doosje

Zodra je de doos openschuift en openklapt komt de Fitbit tevoorschijn.

Fitbit Inspire 3 Unboxing

Fitbit Inspire 3 unboxing

Design

De Fitbit Inspire 3 heeft een slank design. Ten opzichte van de Fitbit Inspire 2 heeft deze nieuwe smarttracker een ronder design, maar lijkt van de buitenkant verdacht veel op de Fitbit Luxe.

De tracker heeft een kleurenscherm en werkt door middel van touchscreen. Ontgrendelen en vergrendelen gaat heel gemakkelijk door met je vingers aan beide zijden van de tracker te tappen.

Het bandje is gemaakt van siliconen en bevat een gespsluiting. Het voelt degelijk aan en heeft een fijn draagcomfort. Het siliconen bandje is tegen een flinke inspanning, met bijbehorend transpireren, opgewassen.

Met de verschillende maten aan draagbandjes is de Inspire 3 voor zowel brede als smalle polsen erg geschikt. Een nadeel van het siliconen is wel dat het gemakkelijk stof aantrekt.

Helde AMOLED-Scherm

Fitbit Inspire 3 amoled

De Fitbit Inspire 3 is langwerping met afgeronde hoeken. Het schermtype is een AMOLED-scherm van 0,74 inch. De kleuren zijn helder.

Bediening

De Inspire 3 is enkel te bedienen met touchscreen. Er zitten dus geen knoppen op. De bediening is heel simpel en overzichtelijk. Door te swipen van zowel boven naar beneden en van links naar rechts verschijnen er verschillende functies en gegevens.

Op het beginscherm wordt altijd de tijd, datum en hartslag weergegeven. De getrackte gegevens vind je door naar beneden te swipen.

Wanneer je naar boven swipet kom je bij instellingen terecht. Door naar links of rechts te swipen beland je bij timers, alarmen, relax, trainingen tracken en meldingen.

Batterijduur

Fitbit inspire 3 opladen

Zelf heb ik de Fitbit Inspire 3 inmiddels ruim een maand in gebruik. De batterij gaat ruim tien dagen mee. Wat erg prettig is. En wanneer hij dan toch echt aan de lader moet, dan is hij binnen twee uurtjes volledig opgeladen.

Activiteiten

Er zijn vele verschillende activiteiten te tracken met deze Fitbit. Door twee keer naar rechts te swipen kom je in het menu voor tracken terecht. Hierin kunnen zes sneltoetsen worden opgeslagen.

Via de app op je telefoon kun je zelf instellen welke sneltoetsen jij op je Fitbit wilt hebben. Standaard ingesteld staan: wandelen, hardlopen, fietsen, zwemmen, work-out en loopband.

Mocht je een andere activiteit als jouw favoriet in willen stellen, dan kun je kiezen uit deze lijst:

Fitbit Inspire 3 sporten

 • Wandelen
 • Hardlopen
 • Fietsen
 • Zwemmen
 • Work-out
 • Loopband
 • Traploopapparaat
 • Golf
 • Vechtsport
 • Outdoorwork-out
 • Gewichten
 • Circuittraining
 • Spinning
 • Intervalwork-out
 • Tennis
 • Hiking
 • Pilates
 • Kickboksen
 • Bootcamp
 • Yoga
 • Crosstrainer

Hieronder zie je een voorbeeldje van een stuk wandelen met de Fitbit.

Fitbit Inspire 3 wandelen Fitbit Inspire 3 wandelen

Bluetooth is verbeterd

Waarschijnlijk zorg jij er altijd voor dat je fitnesstracker in verbinding staat met je telefoon. Dat gaat bij de Inspire 3 weer net wat stabieler dan bij zijn voorganger. Die beschikte namelijk over bluetooth 4.2, terwijl deze nieuwe Fitbit 3 over bluetooth 5.0 beschikt.

De Fitbit Inspire 3 is uitgerust met de verbeterde bluetooth 5.0 versie.

Nieuwe infrarood sensor in deze Fitbit Inspire

Naast de optische hartslag monitor die beide Fibit-versies hebben, heeft de Inspire 3 nu ook een infrarood sensor gekregen. Hiermee wordt het zuurstofgehalte in het bloed gemeten.

De Fitbit Inspire 3 meet met een infrarood sensor het zuurstofgehalte in het bloed.

Hartslagmeting

Fitbit Inspire 3 hartslagmeting

De Fitbit is uitgerust met hartslagsensor die 24/7 je hartslag in de gaten houdt. Tijdens workout doet de Fitbit extra z’n best om de hartslagmeting super nauwkeurig bij te houden.

Al met al is de hartslagmeting best nauwkeurig. Niet slecht voor zo’n klein bandje!

Slaap meten

Wat ik zelf erg interessant vond om te zien was de slaapmeting. Je kunt voor jezelf een slaapdoel instellen, bijvoorbeeld 8 uur.

Wanneer je de Fitbit synchroniseert als je wakker bent, laadt het overzicht in de mobiele app. Je slaap wordt verdeeld in vier verschillende fasen. Namelijk: Wakker, REM slaap, Lichte slaap en Diepe slaap.

Fitbit Inspire 3 slaapmeting Fitbit Inspire 3 slaap

Ook geeft de Fitbit een slaapscore. In een handig overzicht kun je je gegevens vergelijken met eerdere nachten of met andere gebruikers van jouw leeftijdscategorie en geslacht.

Waterbestendig

Fitbit Inspire 3 Waterdicht

De gehele Inspire-serie is volgens FItbit waterdicht tot 50 meter diepte. Je kunt ‘m dus gewoon omhouden tijdens het douchen en zwemmen.

Bij activatie van de tracker voor zwemmen is een water lock functie actief. Je voorkomt hiermee dat het water je scherm activeert.

Fitbit Premium

Fitbit Inspire 3 premium

Om meer uit deze smarttracker te halen is het mogelijk om je te abonneren op Fitbit Premium. Per maand betaal je hiervoor €8,99, maar goedkoper is het om jaarlijks €79,99 te betalen. Bij de Fitbit Inspire 3 krijg je een half jaar Fitbit Premium cadeau.

De volgende features kun je verwachten bij een Fitbit Premium abonnement:

 • Stress management analytics
  45+ mindfulness sessies
 • Gedetailleerde slaap analyse
 • 150+ video work-outs
 • Video recepten
 • Dashboard met gezondheidsstatistieken
 • Gedetailleerdere overzicht van dagelijkse prestaties
 • Wellness rapport voor gezondheidstrends
 • Aangepaste challenges voor jou en je Fitbit vrienden
 • Programma om gezonde eetgewoontes te maken

Reikhalzend wordt er al een tijdje uitgekeken naar de nieuwste Fitbit. Het zou mooi zijn als hij qua prijs onder de 100 euro blijft. Dat is immers een prijsklasse die het aantrekkelijk maakt om hem uit de webshop te halen.

Conclusie: De Fitbit Inspire 3 wel of niet kopen?

Fitbit Inspire 3 kopen

Ik heb de Fitbit enkele weken gedragen en ben erg tevreden over dit model. Hij zit lekker om je pols en je voelt er nauwelijks wat van. Ik vond het ook erg fijn dat je ‘m op slaapstand kunt zetten, zo wek je je partner niet meer met een oplichtend schermpje midden in de nacht.

Je kunt kiezen uit talloze activiteiten, helaas moet je wel je telefoon in de buurt hebben om GPS te tracken. Ook vind ik het jammer dat je niet alle gegevens kunt inzien omdat je hiervoor Fitbit Premium moet aanschaffen.

Op deze minpuntjes vind ik de Fitbit zeker de moeite waard. Je krijgt heel duidelijk inzicht in je slaap. Hij meet continue je hartslag en geeft ook een melding als je hartslag plotseling erg laag is. De stappen worden redelijk nauwkeurig gemeten en de challenges zijn ook erg motiverend.

Voor wie geschikt? Iedereen die gezonder wil leven en een inkijkje in zijn of haar slaap wil hebben. Ben je een fanatieke sporter dan raden we je een sporthorloge met ingebouwde GPS aan.

Al met al ben ik zeer tevreden met deze Fitbit en kan ik het je zeker aanraden.

Inspire 3 gelijk bestellen?

Kortom, op het scherm van de nieuwe Fitbit Inspire 3 is genoeg nieuws te zien. Geïnteresseerd? Bestel hem dan gelijk in de voordeligste webshop.

Prijs

We hebben het zware werk alvast voor je gedaan. Ontdek de beste deal:

Vergelijk de Fitbit Inspire 3 met andere activity trackers

Fitbit Inspire 3 review

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reviews

Gaston

Nog nooit een tracker gehad dus even een vraag: Kan je je telefoon thuislaten als je gaat sporten? Dus synchroniseert horloge met telefoon als je weer thuis bent (en WiFi hebt) of altijd je telefoon bij je hebben? Interesse in Inspire 3.
Lees het graag, bedankt.

Martijn van Hoof - Hardloopzone.nl

Beste Gaston,
De Fitbit heeft helaas geen ingebouwde GPS. Om een route bij te houden dien je ook je telefoon mee te nemen. Als je bijvoorbeeld een nachtje geslapen hebt dan synchroniseert de Inspire 3 automatisch zodra deze verbinding maakt (via Bluetooth) met je telefoon.