Hardlopen met je telefoon

Tegenwoordig is de smartphone voor de meeste mensen onmisbaar. Het apparaatje waarmee je mee Whatsappt, je social media mee checkt en misschien ook nog wel eens belt heb je (bijna) altijd wel bij je.

Zelfs wanneer je in bed ligt is de kans groot dat je smartphone naast je op je nachtkastje ligt.

Maar hoe kun je je smartphone het beste meenemen tijdens een training en waarom zou je dat eigenlijk doen?

In dit artikel gaan we hier dieper op in.

Redenen om je smartphone mee te nemen

Er zijn natuurlijk genoeg redenen om je smartphone mee te willen nemen tijdens je training. Misschien twijfel je wel waarom het handig is om je smartphone mee te nemen. Hieronder bespreken we een aantal redenen om het wel te doen.

Meten is weten

Bereikbaar zijn

Het kan vanwege verschillende redenen prettig zijn om bereikbaar te blijven voor als er bijvoorbeeld iets met familie of vrienden aan de hand is. Of als je zelf altijd iemand wilt kunnen bereiken tijdens het hardlopen.

Het kan bijvoorbeeld fijn zijn om te weten dat je altijd een vriend of vriendin kunt bellen als je het niet meer volhoudt of als er een blessure optreedt.

Gegevens meten

Wanneer je geen (uitgebreid) sporthorloge hebt kan het ook fijn zijn om je smartphone tijdens het sporten mee te nemen om toch enigszins inzicht te krijgen in je trainingen.

Zo kun je bijvoorbeeld via het GPS signaal van je telefoon je route terugzien of kun je checken hoeveel kilometer je hebt gelopen. Er zijn ook speciale Apps die al je sportgegevens bijhouden tijdens het lopen. Bekijk het artikel: Wat is de beste hardloop app om meer te weten te komen over hardloop apps.

Zo heb je geen sporthorloge of ander apparaatje nodig, maar dien je alleen je telefoon bij je te hebben.

Muziek luisteren

Tijdens het hardlopen kan het prettig zijn om naar muziek te kunnen luisteren. Dit werkt vaak motiverend en opzwepend. Als je je smartphone bij je hebt kun je met behulp van (draadloze) BlueTooth oordopjes gemakkelijk naar je favoriete muziek luisteren zonder dat je daar een speciale speler voor hoeft aan te schaffen.

JBL Endurance sprint

Bekijk deze sport oordopjes hier

De weg terug vinden

Zoals hierboven ook al aangekaart kun je met behulp van het GPS signaal van je smartphone de route die je loopt bijhouden. Wanneer je je smartphone bij je hebt kun je in principe nooit de weg kwijt raken, tenzij je batterij natuurlijk op is.. Als je het lekker vind om gewoon te gaan trainen zonder op te letten waar je precies heen moet gaan dan kun je dit prima doen. Je smartphone zal je altijd helpen wanneer je even niet meer weet hoe je ook al weer thuis moet komen.

Trainingsprogramma’s

Strava

Er zijn ook hardloop Apps te downloaden die speciale trainingsprogramma’s bieden voor tijdens het hardlopen. Denk aan een personal trainer, maar dan in het schermpje van je smartphone. Zo kun je op een stuk goedkopere manier toch jezelf blijven uitdagen en je trainingen blijven verbeteren.

Foto’s maken

Als laatste nog een reden die wellicht niet heel erg belangrijk is, maar wel leuk kan zijn; met je smartphone kun je ook foto’s maken tijdens je work-out. Leuk om bijvoorbeeld op social media te plaatsen of om iets vast bijzonder vast te leggen dat je onderweg tegenkomt wanneer je een route loopt die je normaal niet loopt. Door het meenemen van je smartphone tijdens je training kun je tenslotte toch niet verdwalen!

Verschillende opties voor het meenemen van je smartphone tijdens het hardlopen
Aangezien veel mensen graag hun smartphone niet thuis willen laten en ook tijdens het rennen hun smartphone niet willen missen hebben bedrijven verschillende producten op de markt gebracht om je smartphone makkelijk mee kunnen nemen tijdens een training. Hieronder bespreken we de verschillende opties voor het meenemen van je telefoon.

In je hand

De meest eenvoudige en goedkope optie is natuurlijk om je smartphone in je hand mee te nemen tijdens het hardlopen.

Ondanks dat dit een hele simpele optie is kan dit ook een gevaarlijke optie zijn. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat je geen goede loophouding aanhoudt met een telefoon in je hand.

Je hebt minder bewegingsvrijheid en het is niet goed voor je houding. Je lichaam komt hierdoor ietwat uit balans en dit werkt dus nadelig voor de resultaten van je training.

Bovendien gebruik je je spieren minder gelijkmatig en dit kan vermoeiend werken. Natuurlijk merk je dit niet gelijk na één training, maar wanneer je altijd op deze manier je smartphone meeneemt kan dit zeker nadelig uitpakken voor je work-outs. Voor een optimale training is het dus beter om je smartphone tijdens het trainen niet in je hand te houden.

In de zakken van je kleding

Een andere redelijk goedkope optie is om je smartphone in je zak mee te nemen. Sommige kledingstukken hebben hiervoor speciale plekken om je smartphone op te bergen. Dit is handig, maar niet altijd even ideaal. Zo kan het voor komen dat je telefoon toch flink beweegt tijdens je training en dit werkt niet alleen afleidend maar hierdoor kun je bijvoorbeeld ook anders gaan lopen waardoor je je lichaam niet gelijkmatig traint. Bovendien is het niet erg prettig om tijdens warme dagen (en wanneer je veel zweet) veel kleding te dragen en heb je dus weinig mogelijkheden wat betreft het opbergen van je smartphone. Hieronder geven we de twee meest voorkomende opties om je smartphone toch mee te nemen, zonder dat je hier tijdens je training last van hebt.

Met behulp van een running belt

Als eerste kun je je smartphone gemakkelijk meenemen met behulp van een running belt. Dit is een band die je als riem kunt dragen en die strak om het lichaam zit. In de running belt zitten verschillende vakken waarin je jouw spullen kunt opbergen.

Bekijk het assortiment Running Belts hier

Vanwege het feit dat de running belt dicht op je huid zit heb je vrijwel geen last van de band tijdens het hardlopen. Essentieel is natuurlijk wel dat je voor de juiste pasvorm kiest bij jouw lichaam. Wanneer je dit niet doet loop je alsnog het risico dat de running belt (licht) gaat schuiven. Dit is natuurlijk vervelend wanneer je je wilt focussen op het lopen in plaats van op een band die je in bedwang moet houden.

Veel running belts hebben verschillende vakken, zodat je niet alleen je smartphone gemakkelijk kunt opbergen, maar onder andere ook je sleutels of een pinpas. Sommige banden hebben een speciaal venster voor je telefoon, zodat je deze ook nog steeds gemakkelijk kunt bedienen en zodat je je oordopjes eenvoudig kunt aansluiten zonder dat je hierbij je smartphone uit de band hoeft te halen.

Voor meer informatie over running belts en een aantal goede opties kun je het artikel: Beste running belt voor hardlopers  bekijken.

Met behulp van een sportband om je arm

hardlopen telefoon arm

Een andere veel voorkomende optie om je smartphone mee te nemen tijdens een training is met behulp van een sportband om je arm. Een sportband kan handiger zijn voor een smartphone dan een running belt, aangezien je telefoon dichter bij je gezicht zit.

Zo kun je op een makkelijkere wijze je telefoon bedienen tijdens het hardlopen en hoef je bijvoorbeeld niet stil te gaan staan om te zien wat er op het display staat.

Een ander voordeel van een sportband is dat er vaak een reflecterend deel op de band zit, waardoor je beter zichtbaar bent voor anderen wanneer je in het donker traint.

Bijvoorbeeld de TuneBelt

 

 

Qua comfort is de running belt wellicht een betere optie, omdat die vaak wat beter op z’n plek blijft zitten dan een sportband om de arm.

Dit hangt natuurlijk af van je persoonlijke voorkeuren. Neem daarom eens een kijkje wat jij prettig vind en wellicht is één van de running belts in onze top drie een goede optie voor jou, zodat je in de toekomst je smartphone toch eenvoudig mee kunt nemen tijdens je work-out zonder dat je er last van hebt.

Conclusie

Het kan dus handig zijn om je smartphone tijdens het hardlopen mee te nemen. Dit hoeft zeker niet nadelig voor je training te zijn.

Als je een band voor je smartphone aanschaft is het belangrijk dat je hem een keer uitprobeert, zodat je zeker weet dat de band goed blijft zitten en niet gaat verschuiven.

Wanneer je een running belt online bestelt kun je thuis op je gemak de band uitproberen en natuurlijk altijd kosteloos retourneren wanneer het niet de juiste maat voor jou blijkt te zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Er zijn nog geen reviews!

Fitbit Charge 3 weggeef actie
t.w.v. 149 euro

Je kunt vandaag nog GRATIS meedoen!
Vul je Voornaam en E-mailadres in en je doet automatisch mee. Op 1 December 2019 zal de winnaar via email op de hoogte gebracht worden.
close-link