Fitbit Ace 3 Kids Review

7.9

Voor- en nadelen

 • Kleine, compacte, maar robuuste fitness tracker voor kinderen
 • Je kind op speelse wijze gezonder laten en leren leven
 • Je krijgt inzicht in hoe actief je kind is en hoe goed ze slapen
 • Via de chat kun je je kind aanmoedigen
 • De Fitbit kan tegen een stootje
 • De gesp had wat sterker mogen zijn

Review

Kinderen willen vaak wat hun ouders ook hebben, meedoen met challenges, of ook een “smartwatch”.

Nu is dat mogelijk en kan je je kind motiveren om te bewegen. Dit kan allemaal op een speelse en leuke manier.

Hoe goed de Fitbit Ace 3 Kids is, gaan we nu bekijken!

Introductie & Specificaties

Een fitness tracker voor kinderen. Geen gek idee! Tegenwoordig zitten we steeds meer en langer achter een scherm en een fitness tracker welke je kind motiveert om te bewegen is dan ook niet zo gek.

Obesitas is een wereldwijd probleem aan het worden, en misschien is de Fitbit Ace 3 Kids hier wel een oplossing voor om vanaf jongs af aan een gezondere levensstijl te realiseren voor je kind.

De specificaties zien er allemaal erg goed uit. Natuurlijk is het wel wat beperkt omdat het voor kinderen is en ben ik misschien verwend geraakt door de Fitbit Versa 3 of de Fitbit Luxe. Opzich is het voor kinderen meer dan genoeg. De batterijduur van +-8 dagen is wel heel fijn en daar ben ik blij mee. Helemaal voor kinderen moet de tracker minimaal een week mee gaan.

Verder heeft de Ace 3 kids geen waslijst aan activiteiten, maar alleen de basisfunctionaliteiten zoals het meten van stappen en actieve minuten. Prima! Voor het kinder model moet je dat ook niet willen.

 • Merk: Fitbit
 • Model: Ace 3 Kids
 • Kleur: Zwart/Rood
 • Applicatie: Fitbit
 • Ondersteund OS: Android / iOS
 • Activiteiten: Stappen, actieve minuten
 • Hartslag: Ja, maar software matig uitgeschakeld
 • Bluetooth: Ja, 4.0
 • ANT+ / NFC: Nee
 • Batterijduur: +-8 dagen
 • Oplaadtijd: +-2 uur
 • Materiaal bandje: Siliconen
 • Gewicht: 68 g
 • Waterdicht: Ja, 50 meter
 • GPS: Nee
 • Formaat (L x H x B): 153 mm x 27 mm x 93 mm
 • Inhoud verpakking: 1x Fitbit Ace 3 Kids, 1x handleiding, 1x oplaadkabel

Unboxing

Fitbit Ace 3 verpakking

De doos van de Fitbit Ace 3 Kids is iets anders dan wat we gewend zijn van Fitbit. Dat is natuurlijk omdat dit model gericht is op kinderen. Waar de Fitbit Luxe en de Fitbit Versa 3 in een grijze/zwarte verpakking komen, komt de Fitbit Ace 3 Kids in een kleurrijke rode verpakking.

Op de voorkant is een afbeeldingen van de Fitbit Ace 3 Kids te zien, welke er speels opgezet is. De zijkanten en achterkant bieden weer ruimte voor wat features en informatie over het product.

Fitbit Ace 3 unboxing

In de verpakking zien we meteen de Fitbit Ace 3 Kids zitten. Onder de Fitbit Ace 3 Kids zit een vakje waar de oplader en het handleidingen boekje in zit. Verder zit er niet bijzonder veel in de verpakking, maar dat hoeft ook niet.

Op het vakje staan nog wat instructies over hoe je dit model moet instellen zodat je het als familie kan gebruiken. Handig, anders mis je de connectie met elkaar en biedt dit product niet perse meerwaarde.

Hardware & Design

Fitbit Ace 3 hardware design

Fitbit Ace 3 achterkant

De Fitbit Ace 3 Kids ziet er mooi, stoer, en stevig uit. Het design is voor kinderen misschien minder belangrijk, zo lang het er maar niet saai uitziet, en dat is met de Fitbit Ace 3 Kids zeker niet het geval. De oplader is er makkelijk op te klikken en de Fitbit kan in het bandje blijven.

Fitbit Ace 3 oplader

Het scherm is wat klein, maar dat is voor kinderen minder belangrijk. Het is een touchscreen, maar er zit geen touchknop op de voorkant van het scherm. Je kunt het scherm bedienen via de touchpanelen aan de zijkant, maar hierover later meer.

Qua design vind ik de Fitbit Ace 3 Kids goed gelukt voor de markt waarvoor het gemaakt is.

Het bandje

Fitbit heeft gekozen voor een silliconen bandje welke wederom goed aanvoelt op de huid. Hij glijdt gemakkelijk en schuurt niet waardoor je er geen last van heb als je de Fitbit Ace 3 Kids draagt.

De gesp is gemaakt van plastic wat een min punt is. Helemaal omdat de Fitbit Ace 3 Kids is gemaakt voor kinderen. De gesp moet goed en stevig zijn en tegen een stootje kunnen. Met spelende kinderen weet ik niet hoe lang deze plastic gesp het blijft volhouden.

Er zit wel genoeg bescherming om de Fitbit Ace 3 Kids zelf. Hierdoor kan je kind kunt rustig zijn/haar gang gaan en hoeft hij/zij zich niet druk te maken of de Fitbit beschadigd.

Het scherm

Fitbit Ace 3 scherm

Ondanks het kleine formaat, 0,72 inch, is alles goed af te lezen, helemaal voor kinderen. Voor oudere mensen zou dit scherm misschien te klein zijn, maar kinderen zullen hier minder of geen last van hebben. Helaas wordt niet de volledige voorkant gebruikt als scherm, wat het er net wat mooier uit had laten zien.

Bij de Fitbit Ace 3 Kids zit er een PMOLED scherm in. Geen AMOLED, of een kleurenscherm, maar een zwart/wit PMOLED scherm. Een PMOLED (passive matrix oled) scherm is een technologie die voortkomt uit oled-schermen.

Opladen & Batterij

Fitbit Ace 3 opladen

In de Fitbit Ace 3 Kids zit een Lithium-Ploymer batterij in. Met deze batterij kun je ongeveer 7 tot 8 dagen doen. Dat is een redelijke score. Persoonlijk heb ik liever een langere levensduur, maar 7+ dagen is niet verkeerd.

Het opladen gaat via een makkelijk klik systeem en de Fitbit hoeft niet uit het bandje te worden gehaald. Helaas is het geen magnetisch systeem, maar een fysiek kliksysteem met 2 haakjes. Voor een kinder model had ik echt voor een magnetische lader gegaan. Dit is te fragiel voor kinderen.

De Fitbit Ace 3 Kids is in +-2 uur helemaal tot 100% opgeladen. Dat is een goede oplaadtijd, helemaal als het maar eens in de week hoeft te gebeuren.

Software

Voor de Fitbit Ace 3 Kids heb je dezelfde Fitbit applicatie nodig als voor alle andere Fitbit apparaten. Ook als je dit model instelt voor je kind, heb je gewoon de Fitbit applicatie nodig, en niet een kinder versie. Je hebt namelijk een “Parents View” en een “Kids View”.

Instellen

Fitbit Ace 3 app 01 Fitbit Ace 3 app

Fitbit Ace 3 app Fitbit Ace 3 app kind toevoegen Fitbit Ace 3 app kind gereed

Fitbit Ace 3 app pairing Fitbit Ace 3 app verbinden Fitbit Ace 3 app setup

Fitbit Ace 3 app setup Fitbit Ace 3 app bluetooth Fitbit Ace 3 app verbinden

Fitbit Ace 3 app challenges Fitbit Ace 3 app features

Het instellen gaat iets anders dan normaal, omdat je voor dit model een Family Account nodig hebt. Zo moet je een “Main Guardian” instellen, en kan je daaronder kinderen toevoegen. Mocht ook een “Main Guardian” account voor je partner in willen stellen, is dat ook mogelijk.

Je vult de gegevens voor je kind in, zoals zijn/haar naam, gebruikersnaam, en lengte. Als het account voor het kind aangemaakt is, kan je via dat account de Fitbit Ace 3 Kids toevoegen. Dit gaat eigenlijk hetzelfde als de Fitbit Versa 3 of de Fitbit Luxe bijvoorbeeld.

Na het instellen en volgen van de stappen, volgt er hoogst waarschijnlijk een update. Tijdens het updaten kun je een aantal features van het apparaat zien. Een leuke toevoeging om tijdens het wachten het apparaatje wat beter te leren kennen.

Fitbit Ace 3 app software

Na de update ben je klaar en is de Fitbit Ace 3 Kids ingesteld! Makkelijk en snel.

Kids view

Als je in de Fitbit applicatie op Kids View staat, krijg je minder informatie te zien. Logisch, een kind houdt hoogst waarschijnlijk minder informatie bij dan een volwassen persoon.

In het Kids View stukje, krijg je de volgende gegevens te zien:

 • Stappen
 • Actieve minuten
 • Slaapgegevens
 • Activieiten
 • Beweging per uur

Voor een kind is dit meer dan genoeg, vind ik persoonlijk.

Fitbit Ace 3 Kids Watchfaces

In de settings van de Fitbit Ace 3 Kids kun je de watchfaces aanpassen. Zo kun je als kind dus zelf bepalen welke watchface je draagt en gemakkelijk switchen. Leuk om eens door heen te kijken, alleen is er helaas niet heel veel keuze.

Ook het zwart/wit scherm van de Fitbit Ace 3 Kids maakt het zo dat de watchfaces niet echt leven en minder aantrekkelijk zijn voor kinderen.

In de settings kun je ook de notificaties, bewegingsherinneringen, stappendoel, of een alarm instellen. Alles wat je nodig hebt en je kind kan het zelf instellen. Handig!

Parents view

Als je weer terug gaat naar Parents View, krijg je weer alle gegevens die we gewend zijn te zien bij Fitbit. Als je Fitbit Premium neemt, kun je custom challenges maken welke je met je gezin kunt doen.

Zo kan je elkaar uitdagen voor actieve minuten, of het aantal stappen. Voor een kind werkt dit zeker motiverend, om zijn/haar ouders te verslaan met bewegen.

Verder kun je vanuit je gezin klikken op een persoon en ze aanmoedigen, plagen, of een bericht sturen. Dat bericht sturen is wel leuk, want dat krijgt het kind dan natuurlijk te zien op de Fitbit Ace 3 Kids. Een WhatsAppje kan natuurlijk ook, maar je kunt ook berichten sturen vanuit de Fitbit applicatie dus.

Fitbit Ace 3 Kids App

Ik had wel meer verwacht van Parents View, bijvoorbeeld dat je ook een alarm in kon stellen voor je kind, of kon zien hoe de nacht geweest is. Aan de ene kant is het goed dat het niet zo is, anders heeft het kind misschien het gevoel dat zijn/haar ouders alles bepalen, maar het zou wel een functie zijn welke mogelijk handig is.

Features

Omdat het om een model voor kinderen gaat, zitten er minder features op. Dat is natuurlijk logisch, want een kind hoeft niet een activiteitenlijst met 20+ activiteiten te hebben. Ook het inzicht in je nachtrust is minder uitgebreid dan bij een “normale” Fitbit.

Persoonlijk vind ik dat niet erg, kinderen letten daar minder op. De ouders hebben toch een overzicht, maar hoeven niet te weten hoeveel REM minuten het kind geslapen heeft de afgelopen nacht. Wat heeft de Fitbit Ace 3 Kids dan wel te bieden?

Activiteitentracker

Fitbit Ace 3 Kids App

Kinderen gamen veel en vaak. “Vroeger” speelde kinderen buiten, maar tegenwoordig kunnen ze op bijna alle apparaten games spelen en doen ze dit met hun vriendjes en vriendinnetjes. Overgewicht onder kinderen is een probleem aan het worden en met de Fitbit Ace 3 Kids kan je je kind motiveren om meer te bewegen.

Via dit model hoef je geen activiteit te starten, zoals een wandeling of hardlopen, maar meet hij active minuten. Dat is voor een kinder veel gemakkelijker. Hierbij hoeven ze niet na te denken als ze gaan spelen met hun vriendjes en vriendinnetjes om de actieve minuten te tracken, dit gaat automatisch.

Een goed punt om het niet te limiteren tot het starten van een activiteit, maar het meten van actieve minuten.

Slaapmeting

Fitbit Ace 3 app sleep tracking

Een goede nachtrust is ook belangrijk. De Fitbit Ace 3 Kids meet helaas geen hartslag, maar wel de nacht van je kind. Dit wordt minder uitgebreid gedaan dan bij een volwassen model, maar dat is prima voor kinderen.

Zo krijg je tijdens een nacht de volgende gegevens te zien: Wakker, In Slaap, Rusteloos

Hierdoor krijg je alsnog een goed overzicht van de nacht van je kind, maar niet de details zoals REM slaap. Voor een kindd lijkt mij dat ook minder relevant.

Fitbit Ace 3 Kids Software 2 002

Je kunt ook een wekker instellen op de Fitbit Ace 3 Kids. Als de wekker afgaat, gaat hij zachtjes trillen en wordt er geen geluid afgespeeld. Hierdoor wordt je rustig wakker en worden andere in de kamer niet gewekt omdat er geen geluid af wordt gespeeld.

Hartslag sensor?

We zijn natuurlijk bekend dat bijna alle activiteiten trackers wel een hartslag sensor hebben. Zo heeft de Fitbit Ace 3 Kids deze ook.

Hij is echter alleen gedeactiveerd en kun je, op het moment van schrijven, niet inschakelen! De hartslag van je kind wordt niet bijgehouden en is niet zichtbaar in de applicatie.

Het is mogelijk dat het in de toekomst een update uitgerold gaat worden door Fitbit, maar dan moeten ze van alle ouders goedkeuring vragen om de hartslag te meten van de kinderen. Waarschijnlijk staat de sensor daarom uit.

Familie challenges

Hoe kan je een kind beter motiveren dan een challenges te maken waar hij tegen zijn of haar ouders kan strijden? Door een stappen challenges of actieve minuten challenges te maken. Hiervoor heb je wel Fitbit Premium nodig.

Door een challenges te maken, kan je je kind net een beetje extra motiveren om een rondje buiten te lopen, buiten te spelen, of actief te zijn. Tegenwoordig, waarbij we meer en meer tijd achter onze schermen zitten, is dat zeker iets positiefs.

Waterdicht

Zwemmen, in de regen buiten voetballen, of tijdens het douchen, de Fitbit Ace 3 Kids kan het aan. De Fitbit is namelijk waterdicht tot 50 meter. Hierdoor hoef je je als ouder geen zorgen te maken als er eens een glas water overheen valt, als je kind in een heftige regenbui naar huis fietst, of als er tijdens school gezwommen wordt.

Conclusie/In de praktijk

Fitbit Ace 3

Mocht je kinderen hebben, dan is de Fitbit Ace 3 Kids een aanrader. Het is een simpele activiteiten tracker waarbij de stappen en de actieve minuten worden bijgehouden gedurende de dag. Tijdens de nacht krijg je ook een overzicht of je wakker bent, slaapt, of ruseloos bent. Het is wat beperkt, maar genoeg voor kinderen.

Met Fitbit Premium kun je een challenge aanmaken met je kinderen waarbij je ze kan uitdagen om stappen te maken of actieve minuten te registreren. Dat is een hele goede manier om je kind te motiveren om te bewegen.

In de software kun je het kind aanmoedingen, plagen, of een bericht sturen welke dan op de Fitbit Ace 3 Kids wordt getoond. Een leuke en speelse manier om interactie via de Fitbit applicatie met je kind/ouders te hebben.

De Fitbit Ace 3 Kids is waterdicht tot 50 meter, heeft een shockbestendige siliconen bescherming, en heeft kind vriendelijke watchfaces. Wat wil je nog meer?

Prijs

We hebben het zware werk alvast voor je gedaan. Ontdek de beste deal:

Video - look and feel

Fitbit Ace 3 review

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reviews

Er zijn nog geen reviews!