Herstel snel van je wandeling met een eiwitreep

We wandelen meer dan we soms zelf vermoeden. Want buiten een gewone wandeling, eentje die je bewust maakt, lopen we meer dan we soms zelf in de gaten hebben. Ken je dat, de hele middag winkelen in een druk centrum?

Op een gegeven moment voel je jezelf flauw worden: je moet iets eten. Winkel je samen met iemand, dan neem je een koffie- of theemoment, met een broodje bijvoorbeeld. In je eentje doe je het misschien minder snel. Op zo’n moment is het bijzonder handig om een eiwitreep op zak te hebben. Maar waarom een eiwitreep?

Op pad

Wandelen met hond Niet alleen hardlopers en joggers hebben baat bij eiwitrepen na het sporten, maar ook wandelaars. Zoals gezegd, je staat er niet vaak bij stil misschien, maar we wandelen wat af.

Hondeneigenaren kunnen dit volmondig beamen. Een wandeling van bijna een uur ’s ochtends is niets bijzonders – en dat iedere dag; of het nu hondenweer buiten is of niet: je gaat. Wij weten er alles van met 2 honden.

En dan komt op een gegeven moment, tijdens, of net na zo’n lange wandeling, dat knagende gevoel; je wordt hongerig.

Eiwitreep voedt en herstelt

Wie een tijd wandelt met stevig de pas erin kent de klop van de hamer; je voelt je eng worden, flauw, je spieren worden rillerig en je energie ebt plots weg. Dit gebeurt meestal aan het einde van de inspanning. Ja, ook jij gebruikt als wandelaar natuurlijk volop je spieren, zeker als je wat vlotter doorloopt dan gemiddeld.

Je moet echt direct even iets eten om weer op kracht te komen. Op zo’n moment is precies een eiwitreep hetgeen je nodig hebt.

Eiwitten zijn zeer voedend voor je spieren. Ze voeden niet alleen je spieren, ze helpen ook bij het herstel. Daarnaast zorgt de eiwitreep voor de nodige energie die je absoluut op zo’n moment kunt gebruiken. Een eiwitreep is daarnaast gewoon hartstikke handig; je hebt niet altijd tijd om ergens iets te eten, of om wat te eten te maken.

Want ben je op je werk, dan is er simpelweg niet altijd een geschikt moment om iets te eten. Denk maar aan schoonmakers, of zorgpersoneel. De hele dag zijn zij fysiek in touw, lopen van hot naar her en leveren gewoon een grotere lichamelijke inspanning dan iemand met een zittend beroep.

Tot slot

lekker wandelen

De eiwitreep biedt uitkomst. Maar ook genoeg drinken biedt uitkomst. Zonder dat we het in de gaten hebben, drinken we soms te weinig. Te weinig drinken zorgt niet alleen voor uitdroging, maar ook voor vermoeidheid en hoofdpijn.

Is jouw urine aan de donkere kant, dan weet je wat je te doen staat. Om genoeg water te drinken op een dag vul je gewoon een 1,5 liter fles die je gedurende de dag leegdrinkt. Zo krijg je altijd voldoende vocht binnen. En stop ook altijd enkele eiwitrepen in je jaszak, ideaal om altijd bij je te hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Er zijn nog geen reviews!