21 reviews | opgehaald van: Coolblue

Amazfit GTR 3 Review

  • Mooi en groot AMOLED display (1,4 inch)
  • Vrij diepe trainingsfuncties
  • Stemassistenten zorgen voor nog meer bedieningsgemak
  • Aardige accuduur
  • Zeer voordelig geprijsd
  • Geen muziekopslag
  • Accuduur niet zo goed als voorgesteld
onze partners
Amazfit GTR 3 goedkope smartwatch Amazfit GTR 3 Pro
    Amazfit GTR 3 goedkope smartwatch
    Amazfit GTR 3 Pro

Review

De Amazfit GTR 3 is niet de meest rijk uitgevoerde smartwatch ooit, maar doet een aantal dingen erg goed en ziet er daarnaast niet eens zo verkeerd uit, met een mooi AMOLED display en een prima accuduur. En dat voor een echte instapprijs.

Wil je weten wat je allemaal kunt met – en wat er misschien nog ontbreekt aan – de GTR 3?

Lees dan snel onze Amazfit GTR 3 Review!

Kast, Display & Design

De Amazfit GTR 3 is een verrassend competente smartwatch voor zijn prijs, met het display als een van de indrukwekkendste onderdelen.

Het display heeft een mooi formaat van net geen 1,4 inch, verpakt in een (deels) aluminium horlogekast van bijna 46 mm.

Het horloge weegt zonder bandje slechts 32 gram – inclusief bandje zo’n 43 gram – dus hij voelt heerlijk licht om de pols. Het bijgeleverde siliconen bandje voldoet, maar bij sommigen gaat dit na enige tijd irriteren.

Gelukkig kun je er via het universele quick release systeem makkelijk een willekeurig bandje eraan zitten, bijvoorbeeld een van leer.

Het scherm heeft een resolutie van 454 x 454 pixels en er worden 326 pixels per inch gebruikt, wat een uitstekend getal is, vergelijkbaar met Apple Watches.

De helderheid is 1000 nits, wat in de meeste situaties meer dan genoeg is.

Het is kleurrijk en levendig display, met goed afleesbare teksten, of het nu om functie-, app-, en widget-omschrijvingen gaat, getoonde getallen tijdens activiteiten, of om binnenkomende notificaties.

Je kunt kiezen uit meer dan 100 watchfaces die allemaal een Always On-modus hebben. Hierbij zitten ook 15 geanimeerde watchfaces en 8 watchfaces die je zelf kunt aanpassen.

Bovendien is het nog mogelijk om je eigen foto in (sommige) watchfaces te integreren.

De GTR 3 is verder waterdicht tot 50 meter (5 ATM).

Bediening en Interface

Om de GTR 3 te bedienen gebruik je het touchscreen of een van de twee fysieke knoppen aan de zijkant. Een daarvan is naast een drukknop ook een roterende kroon waarmee je door opties of apps kan scrollen.

De andere knop kun je alleen indrukken. Hiermee bevestig je meestal een keuze of start je een activiteit.

Amazfit GTR 3 Sport & Tracking

Goed beschouwd is de GTR 3 een instapmodel, maar je zou het niet zeggen als je kijkt naar de vele functies die het horloge rijk is.

Wat dacht je van de meer dan 150 sportprofielen waaronder je je activiteiten kunt opslaan en die voor een deel unieke data bijhouden, naast de gebruikelijke afstand, hartslag, tempo en calorieverbruik.

Zo kun je na een hardloopactiviteit onder meer zien wat je cadans en staplengte zijn geweest… of welke zwemslag je gebruikt hebt bij het zwemmen.

Maar de GTR 3 stopt niet bij deze gegevens. Het horloge komt ook met wat diepere analyses die je op een, pak hem beet, Garmin Forerunner zou vinden, zoals Training Load en Training Effect.

Je ziet dan – net als bij de soortgelijke functie(s) op zo’n Garmin – uitgesplitst wat het aerobe en anaerobe effect was van je workout op je conditie.

Daarnaast wordt ook je VO2 Max bijgehouden en krijg je informatie over je hersteltijd.

De GTR 3 kan ook 8 activiteiten automatisch detecteren, waaronder hardlopen, wandelen, fietsen en indoor zwemmen, en stelt dan voor om de betreffende activiteit te openen.

GPS en navigatie

Uiteraard heeft de GTR 3 ingebouwde GPS om je routes nauwkeurig te kunnen meten. Daarbij kan hij alle (5) verschillende satellietsystemen aanspreken: GPS, Galileo, Glonass, Beidou en QZSS.

Ook erg prettig is dat je routes kunt importeren, om deze vervolgens op te slaan in je Zepp-app, waarna je ze kunt lopen met je horloge. Daarbij krijg je handige turn-by-turn-navigatie om je te ondersteunen.

Je hebt niet, net zoals op opvolger GTR 4, de beschikking over multiband GPS, maar ook zonder zijn de routemetingen van de GTR 3 nog behoorlijk accuraat.

Health, Slaapmeting & Veiligheid

De GTR 3 beschikt over een redelijk breed scala aan gezondheidsfuncties.

Dat er hartslagmeting aanwezig is spreekt voor zich, maar daarnaast worden ook je stressniveaus gemeten. Dit kan automatisch op de achtergrond gebeuren, de hele dag door, of on demand.

Mocht je horloge een (te) hoog stressniveau detecteren, dan krijg je hier een melding van en stelt vervolgens voor om een ademhalingsoefening te doen.

Verder kan de GTR 3 je bloedzuurstof (SpO2) meten én kun je je menstruatiecyclus delen en vervolgens voorspellingen krijgen over aankomende menstruatieperiodes of vruchtbare momenten. 

Heel fijn is ook dat je slaapkwaliteit wordt bijgehouden. Als je wakker wordt kun je meteen op je horloge zien hoe je slaapkwaliteit is geweest en natuurlijk kun je nog veel meer data hierover bekijken in de app op je telefoon.

De GTR 3 registreert je verschillende slaapfases, maar merkt het ook als je overdag een dutje doet, een functie die pas veel later beschikbaar is gekomen op concurrerende modellen.

Je krijgt ook informatie over je ademhaling tijdens je slaap en je ontvangt suggesties voor goede – of betere – slaapgewoontes.

Smart functies en muziek

De Amazfit GTR 3 biedt helaas geen muziekopslag of de optie van contactloos betalen maar verder is er heel weinig af te dingen op de smart functionaliteit van het horloge.

Zo kun je notificaties van je telefoon ontvangen en hier op antwoorden (als je een Android telefoon hebt) met korte, vooraf geselecteerde replies.

Helaas kun je geen telefoongesprekken voeren via je GTR 3, een mogelijkheid die vanwege de aanwezige speaker en microfoon in principe niet ver weg zou hoeven zijn. Maar het is misschien een onrealistische wens.

Met de microfoon is het wél mogelijk om stemassistent Alexa te gebruiken, die is ingebouwd in het horloge.

Tegelijkertijd kun je gebruikmaken van een offline stemassistent, om bijvoorbeeld een activiteit te starten of gezondheidsinformatie op te vragen.

Als je denkt dat dat het wel zo’n beetje was, dan snappen we dat want redelijkerwijs kun je niet veel meer verwachten van een horloge in deze prijsklasse.

Maar het horloge heeft nog veel meer functionaliteit onder de motorkap.

Wat dacht je bijvoorbeeld van de mogelijkheid om de camera op je smartphone te bedienen met je horloge?

Handig inderdaad.

En dat geldt ook voor de pomodoro timer, weer-widget, virtuele zaklamp, “find my phone” app, het kompas en de mogelijkheid om voice memo’s op te nemen.

Verder heb je nog een kalender-app en een app voor het maken van to-do lijstjes.

De GTR 3 blijft je verrassen.

Amazfit GTR 3 batterij

Goed, dan zijn we er wel. Al moeten we het nog wel even over de accuduur hebben. Zou deze nog wel een beetje acceptabel zijn, met die vele functies en prachtige, maar energieslurpende scherm?

Het antwoord is dat de accuduur van de GTR 3…. *tromgeroffel*… heel erg goed is. Tenminste, als je afgaat op de cijfers die worden geclaimd.

Als je uitgaat van de praktijkervaringen dan doet de batterij het gewoon goed. Beter dan de gemiddelde Apple Watch of Samsung Galaxy Watch maar niet gelijkwaardig met een Garmin Fenix of Instinct.

Bij ‘typisch’ gebruik zou de GTR 3 een indrukwekkende 21 dagen mee moeten gaan en bij ‘zwaar gebruik’ 10 dagen, maar dat is iets te rooskleurig voorgesteld.

Die 10 dagen gelden in de praktijk meer voor gemiddeld gebruik. Bij zwaar gebruik kun je dit wel door de helft doen.

Als je continu GPS zou gebruiken, zou de GTR 3 volgens de officiële cijfers 35 uur mee moeten gaan, maar hier kun je ook wel wat van aftrekken.

Kortom, de Amazfit GTR 3 heeft een prima accuduur, maar niet zodanig dat je er stijl van achterover slaat, zoals de officiële documentatie suggereert.

Eindoordeel Amazfit GTR 3: bovengemiddeld goede budget watch

Tja, en wat vinden we nu uiteindelijk van de Amazfit GTR 3?

Dat mag op zich wel duidelijk zijn.

Want hoewel er best een paar dingen zijn die ontbreken of een leuke toevoeging zouden zijn, zoals muziekfunctionaliteit en contactloos betalen, is dit gezien de prijs een totaal onrealistische verwachting. Voor wat de GTR 3 kost, word je enorm verwend.

Het is misschien flauw om het maar steeds over de prijs te moeten hebben, maar we kunnen er niet over uit dat een horloge dat – op het moment van schrijven – voor niet veel meer dan 100 euro te koop staat, zoveel te bieden heeft.

Goed, het design van de kast en knoppen zal misschien niet voor iedereen even sexy of anderszins aantrekkelijk zijn – al blijft dit natuurlijk een kwestie van smaak – maar het AMOLED display is prachtig en heeft met een kleine 1,4 inch een lekker royaal formaat.

Tel daarbij de toegang tot stemassistenten bij op, én de vrachtlading aan sportieve en smart mogelijkheden en er is nauwelijks een betere deal voor te stellen dan deze GTR 3.

Wil je weten of de ‘nederige’ GTR 3 ook zoveel indruk op jou kan maken? Bestel dan de Amazfit GTR 3 vandaag nog bij je favoriete webshop.

We zijn erg benieuwd wat je ervan vindt.

Alternatieven

9.6
Garmin Forerunner 965 Vanaf: 599
Forerunner 265 featured
9.5
Garmin Forerunner 265 Vanaf: 469
9.5
102 reviews
Apple Watch Series 9 Vanaf: 448
9.5
25 reviews
Apple Watch Ultra 2 Vanaf: 869
Garmin Venu 2
9.4
349 reviews
Garmin Venu 2 Vanaf: 311
9.4
Garmin Approach S62 Vanaf: 399
Apple Watch Ultra
9.3
22 reviews
Apple Watch Ultra Vanaf: 710
Apple Watch 8
9.3
125 reviews
Apple Watch 8 Vanaf: 416
9.3
4 reviews
Polar Vantage V3 Vanaf: 503

Vergelijk met

Vergelijk de Amazfit GTR 3 met andere smartwatches

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Er zijn nog geen reviews!