16 reviews | opgehaald van: Coolblue

Huawei Watch GT4 Review

  • Mooie en unieke achthoekige kast
  • Nauwkeurigere routemetingen
  • Betere cyclusanalyse
  • Breed aanbod aan smart, sport en health functies
  • Weinig vernieuwingen ten opzichte van GT3
  • Geen ECG-functie
onze partners

Review

De Huawei Watch GT3 was al niet bepaald een ondermaats of lelijk horloge, maar de Huawei slaagt er met de Watch GT4 in een nóg rijker uitgevoerd en premium ogend op de markt te brengen.

De Watch GT4 biedt meer op het gebied van Health en betere nauwkeurigheid van tracking en hartslagmeting.    

Benieuwd naar het hele verhaal?

Lees dan snel onze Huawei Watch GT 4 Review

Display en Design

Net als voorheen is de Huawei Watch GT4 voorzien van een schitterend AMOLED display van maar liefst 1,43 inch. Dit display bevindt zich in een horlogekast van 46 mm, wat groot is maar ook weer niet gigantisch.

Het is gewoon een stijlvolle, opvallende watch die absoluut gezien mag worden.

De kast is weer gemaakt van roestvrijstaal, wat luxueus genoeg oogt. Een titanium-uitvoering is niet verkrijgbaar. Hiervoor moet je bij de Pro- of Ultimate-uitvoeringen zijn van de GT3 (of wellicht, in de toekomst, van de GT4).

Het design is wel veranderd ten opzichte van dat van de GT3. En het is een verandering die er mag zijn.

Natuurlijk, zoals met alles is het een kwestie van smaak, maar de nieuwe achthoekige vorm is uniek en, vinden wij, erg aantrekkelijk.

Deze vorm geeft het wat karakteristieks, terwijl de hoeken behoorlijk subtiel zijn waardoor het horloge van een afstand eigenlijk gewoon rond oogt. Net een mooie, eigen toch dus.

Daarbij is de kast ook voorzien van 24-uurs markeringen, die het horloge wel wat doen lijken op de horloges uit de high end Marq-serie van Garmin.

Naast de 46 mm-uitvoering is er ook een 41 mm-versie beschikbaar die zo mogelijk nog stijlvoller – of moeten we zeggen eleganter – is dan de 46 mm GT4.

Om een smallere pols zijn dit prachtig ogende uurwerken, die er daadwerkelijk uitzien als een luxe analoog horloge.

De kleinere uitvoering is voorzien van een 1,32 inch display, wat ook nog zeker groot genoeg is voor het comfortabel aflezen van data.

Interessant – en vrij uniek – daarbij is dat de resoluties van de displays van de grote én de kleine uitvoering aan elkaar gelijk zijn. Beide displays zijn voorzien van een resolutie van 466 x 466 pixels.

Dat betekent dan inderdaad dat het display van de 41 mm-versie scherper is (of oogt), met een pixeldichtheid van 352 PPI, tegenover 326 PPI voor de 46 mm-versie.

Bediening en Interface

Zoals je verwacht beschikt de Huawei Watch GT4 over een touchscreen, maar dat is niet de enige manier om het horloge te bedienen.

Er zitten ook nog twee knoppen aan de rechterkant, waarvan één een ‘kroon’ is, die je ook wel kent van Apple Watches.

Met deze knoppen kun je door de menu’s en opties heen scrollen, activiteiten starten, klokken instellen of andere keuzes maken.

Tracking en Activiteiten

De Huawei Watch GT4 heeft enorm veel gemeen met de Huawei Watch GT3. Vrijwel alle functies en mogelijkheden van dit horloge zijn terug te vinden op deze opvolger.

Dat betekent onder andere dat er meer dan 100 sportprofielen zijn om je activiteiten te (laten) tracken en op te slaan, waaronder natuurlijk hardlopen, zwemmen en fietsen.

Voor sommige hardloopactiviteiten kun je bovendien stembegeleiding krijgen.

Er zijn verschillende activiteiten toegevoegd, zoals voetbal, tennis, tafeltennis, badminton en padel.

Uiteraard kun je weer je dagelijkse activiteit, zoals je stappen en gelopen afstand, in beeld zien, in de vorm van activititeitsringen, vergelijkbaar met die op Apple Watches.

Hardlopers profiteren weer van een AI hardloopcoach waarbij je een afstand kunt kiezen tussen 10K en een marathon, het gewenste tempo hiervan kunt aangeven, om vervolgens een trainingsprogramma kunt creëren om dit doel te bereiken.

Net als bij de soortgelijke functie Garmin Coach op Garmin horloges is dit een adaptief programma dat zich aanpast aan jouw agenda en prestaties.

Alle relevante en uitgebreide data rondom dit programma of andere statistieken vind je terug in de Huawei Health app, die je op je telefoon kunt installeren.

GPS en navigatie

De Huawei Watch GT4 is behoorlijk goed voorzien als het aankomt op navigatie en GPS. Zo beschikt het horloge over dual band GPS tracking, wat de GT3 ook gekregen heeft via een update. 

De Watch GT4 zorgt voor nog meer nauwkeurigheid via de Inew Sunflower GPS-update. Hiermee wordt het signaal dynamisch aangepast tijdens je activiteit waardoor de meting strakker wordt.

Verder is het fijn dat je routes kunt creëren en uploaden naar je horloge, om deze vervolgens via routegeleiding te kunnen volgen.

Een interessante optie is die waarbij je je gelopen routes als video kunt bekijken en delen.

In plaats van slechts een statisch plaatje te bekijken van je run kun je heel eenvoudig een video hiervan maken die van begin tot het eind je route toont. Hierna kun je deze makkelijk als een berichtje doorsturen naar vrienden.

Health functies en hartslagmeting

De GT4 is weer voorzien van de gebruikelijke gezondheidsfuncties, waaronder om te beginnen natuurlijk hartslagmeting.

De hartslagsensor is verbeterd voor dit horloge, via het TruSeen 5.5+ systeem (versus de 5.0-versie van de GT3). Via AI kan er nu in alle weersomstandigheden een nauwkeurigere meting worden verkregen.

Verder kun je op de GT4 je bloedzuurstof (SpO2) meten én is het mogelijk om je menstruatiecyclus bij te houden.

Deze laatste functie is nu veel slimmer geworden dan voorheen omdat je cyclus nu voorspeld wordt op basis van daadwerkelijke lichamelijke veranderingen, zoals je hartslag, lichaamstemperatuur en ademfrequentie.

Op de GT3 ging het horloge gewoon uit van de door de gebruiker ingevoerde datum in de agenda.

Het is jammer dat zaken als HRV en ECG niet gemeten kunnen worden. In principe is de GT4 hier qua hardware wel op voorbereid, maar is het onduidelijk of deze functionaliteit er in de nabije toekomst zal komen.

Uiteraard kan de Watch GT 4 je slaapkwaliteit bijhouden en kun je de data hiervan terugzien in de Huawei Health.

Een nieuwe toevoeging hierbij is het tonen van de frequentie van je ademstops, of in ieder geval: of je veel momenten van onregelmatige ademhaling had tijdens je slaap.

Veel details zie je nog niet, maar eigenlijk alleen of dit vaak of weinig is voorgekomen, maar evengoed is het een potentieel waardevolle functie, die eventuele slaapapneu bij de drager van de Watch GT4 zou kunnen signaleren.

Smart functies, muziek en apps

Zo’n beetje alle basisfuncties die je mag verwachten van een smartwatch (en nog een paar andere) zijn hier aanwezig.

Dat houdt dus in dat je notificaties ontvangt van je telefoon, muziekspelers kunt bedienen, maar ook dat je telefoongesprekken kunt voeren via de ingebouwde speaker en microfoon, net als op een Apple Watch, Galaxy Watch of Garmin Venu 3.

Wat betreft de muziekfunctionaliteit: deze is niet beperkt tot de bediening van de spelers op je telefoon; je hebt namelijk ook 4 GB aan ruimte op het horloge voor je eigen tracks.

Ja, die moet je er dan zelf opzetten en streamen of playlists downloaden via bijvoorbeeld Spotify is helaas niet nodig, maar gelukkig is het is dus wel gewoon mogelijk om je eigen muziek offline te beluisteren.

Verder moet je het zonder Google-apps doen als Google Maps maar is er via Huawei Health wel een app als Runtastic beschikbaar die turn-by-turn navigatie biedt tijdens je runs.

In totaal zijn er ongeveer 25 apps te downloaden én is het mogelijk om te kiezen uit een enorm aan bod aan watchfaces, die je nu ook nog beter kunt personaliseren en aanpassen.

Batterij

De geclaimde accuduur van de Huawei Watch GT4 is dezelfde als voor de GT3, wat een meer dan respectabel getal is. Huawei stelt namelijk dat je een indrukwekkende 14 dagen kunt doen met één lading.

De kans dat je dit haalt is echter zeer klein. Anderhalve week is al behoorlijk positief ingeschat. In de praktijk zal het eerder op een week uitkomen.

En dan moet je wel Always On uit hebben en niet al teveel GPS-activiteiten uitvoeren. Zo niet, dan kun je er nog wat dagen vanaf halen en zal de accuduur neerkomen op zo’n 4 a 5 dagen.

Laten we wel wezen, dit is nog steeds meer dan een Apple, Samsung of Pixel Watch, maar het is goed om te weten dat je de theoretische cijfers wel een beetje in perspectief moet zien.

Vergelijk de Huawei Watch GT4 met:

We hebben de Huawei Watch GT4 vergeleken met andere modellen zodat jij een goede keuze kunt maken of dit model geschikt is voor jou.

Eindoordeel Huawei Watch GT4: kopen of skippen?

De Huawei Watch GT4 is weer een heerlijk horloge dat heel veel mensen zal aanspreken, alleen al op basis van zijn looks.

Het is waar, er zijn maar weinig wijzigingen of verbeteringen ten opzichte van de Huawei Watch GT3, maar dat is niet per se een ramp, want dat horloge was al zeer competent.

Een fris, nieuw uiterlijk – zoals een achthoekige kast – en nauwkeurigere hartslag- en routemetingen kunnen genoeg zijn om vol overtuiging voor de GT4 te kiezen. Tenzij je al een Watch GT3 hebt; upgraden zal dan voor de meeste mensen niet echt interessant zijn.

Wat vind jij van de GT4? Kun je niet wachten om dit horloge zelf om je pols te zien en ervaren? Bestel dan de Huawei Watch GT4 bij je favoriete webshop en oordeel zelf!

Alternatieven

9.6
Garmin Forerunner 965 Vanaf: 599
Forerunner 265 featured
9.5
Garmin Forerunner 265 Vanaf: 469
9.5
102 reviews
Apple Watch Series 9 Vanaf: 448
9.5
25 reviews
Apple Watch Ultra 2 Vanaf: 869
Garmin Venu 2
9.4
349 reviews
Garmin Venu 2 Vanaf: 311
9.4
Garmin Approach S62 Vanaf: 399
Apple Watch Ultra
9.3
22 reviews
Apple Watch Ultra Vanaf: 710
Apple Watch 8
9.3
125 reviews
Apple Watch 8 Vanaf: 416
9.3
4 reviews
Polar Vantage V3 Vanaf: 503

Vergelijk met

Vergelijk de Huawei Watch GT4 met andere smartwatches

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Er zijn nog geen reviews!