Amazfit T-Rex 2 Review

 • Solide look
 • Lange batterijduur
 • Goede GPS locatie tijdens workout
 • Veel apps beschikbaar
 • Veel metingen, zoals slaap, hartslag, VO2
 • Veel sport modes beschikbaar
 • Dikke case
 • Geen telefoontjes opnemen
onze partners

Review

De Amazfit T-Rex 2 ziet er niet alleen stoer uit, maar het horloge kan ook nog eens heel veel! G-Shock, Garmin, de T-Rex 2 past helemaal in het rijtje met dit model. Uiterlijk is alleen niet alles, kan de Amazfit ook goede prestaties leveren? Ik duik in de functionaliteit van dit model.

Introductie & Specificaties

Al jaren ben ik fan van het design van de G-Shock horloges. De T-Rex 2 heeft dezelfde stijl en ziet er misschien zelfs nog wel wat beter uit. De bezel ziet er stevig en robuust uit, het lijkt gewoon allemaal te kloppen. Uiterlijk is niet alles, de Amazfit T-Rex 2 heeft ook flink wat te bieden qua features! In deze review gaan we zoveel mogelijk doornemen.

Als eerst, de belangrijkste specificaties! Deze zijn ook goed en veelbelovend.

 • Merk: Amazfit
 • Model: T-Rex 2
 • Bluetooth versie: 5.0 BLE
 • Formaat: 47.1×47.1×13.65mm
 • Gewicht: 66.5g
 • Knoppen: 4 aan de zijkanten
 • Waterbestendig: 10 ATM
 • Schermformaat: 1.39”
 • Resolutie: 454×454
 • PPI: 326
 • Scherm: AMOLED
 • Touchscreen: Ja
 • Batterijduur: Tot 15 dagen
 • Batterijcapaciteit: 500mAh
 • Oplaadtijd: 1 tot 2 uur
 • Health Features: BioTracker 3.0 PPG, hartslagsensor, stressmeting, slaapmeting, SpO2
 • Bewegingssensoren: Acceleration, gyroscope, geomagnetic, Barometric, Ambient light
 • Software: ZeppOS, met de Zepp App op Android en iOS
 • Third party apps: Strava, Komoot, Relive, Google Fit, Apple Health

Unboxing

Amazfit heeft een logo waar geel en oranje in vewerkt zit, en dat zie je duidelijk terug op de voorkant van de doos. Het plaatje op de voorkant van de T-Rex 2 is een 1 op 1 schaal waardoor je een goed beeld krijgt van het formaat. Verder staan er op de voorkant wat specificaties, en vind je de overige specificaties op de achterkant.

Amazfit t-rex 2 unboxing

De inhoud van de doos is verder simpel. Er is geen overmatig plastic gebruikt, wat goed is. Het horloge springt er meteen uit zodra je de doos open maakt, en aan de zijkant vind je de oplaadkabel en het handleidingsboekje.

Amazfit t-rex 2 unboxing

Hardware & Design

Zelf ben ik een fan van de G-Shock achtige horloges. Ik heb lang de Garmin Instinct gebruikt en recent heb ik de Garmin Instinct 2 Solar gekocht. De T-Rex 2 past perfect in dat lijstje. Wat een robuust, sterk, en ruige look heeft dit horloge.

Het scherm is groot, werkt op touch, en de knoppen aan de zijkant zijn makkelijk in te drukken. Het horloge is wel wat groter en dikker dan ik normaal gewend ben, maar ik vind dit echt een perfect formaat.

Scherm

Het scherm van de Amazfit T-Rex 2 is een 1.39” AMOLED scherm met 454×454 resolutie. Het eerste wat me opviel aan dit horloge was het formaat en de informatie die op het scherm te zien is. Alles is helder, scherp, en met goede kleuren te zien. Zelfs in de buitenlucht met een zonnetje was het scherm goed af te lezen.

amazfit t-rex binnen

Doordat de bezel iets hoger is ten opzichte van het scherm, is het minder aannemelijk dat het scherm krast. De bezel zal de eerste klap opvangen en het scherm beschermen.

Bediening

Het scherm van de Amazfit T-Rex 2 is een groot touchscreen. Daarnaast heb je nog de knoppen aan de zijkant die je kan gebruiken, maar over het algemeen werk ik veel met touch. Dat werkt goed, soepel, en eigenlijk reageert het horloge altijd.

Batterijduur

Een sterk punt van de Amazfit T-Rex 2 is de batterijduur. Op de eigen officiële website wordt er gesproken over 24 dagen met “typical use”. Dit is niet helemaal wat je kan halen. Waarschijnlijk staat de hartslagmeting vrijwel uit en worden er weinig notificaties ontvangen of activiteiten gestart met GPS.

Maakt dat dat de batterijduur van het horloge slecht is? Absoluut niet. In mijn eigen tests gaat er ongeveer 5 tot 8 procent per dag af. Hierbij heb ik de hartslagmeting op frequent staan en heb ik een activiteit per dag van ongeveer 45 minuten. Een dag of 15 moet dus prima te halen zijn.

Het opladen van de T-Rex 2 gaat redelijk snel. Met de bijgeleverde magnetische oplader kun je gemakkelijk je horloge opladen. Je klikt de oplader op z’n plaats en wacht ongeveer 1 tot 2 uur voor hij weer 100% vol is.

Software

De Zepp App biedt een goed en duidelijk overzicht. De app biedt een uitgebreid overzicht van gezondheids- en fitnessgegevens, inclusief stappen, hartslag, slaapduur en -kwaliteit, en meer.

zepp app zepp app zepp app zepp app

De synchronisatie tussen het Amazfit-horloge en de app verloopt soepel, waardoor je real-time updates krijgt van je activiteiten en gezondheidsstatus. De mogelijkheid om meldingen van je telefoon op je horloge te ontvangen, voegt een handig element toe aan de app.

Een kleine tekortkoming kan de vertaling van enkele menu’s of instellingen zijn, afhankelijk van je taalvoorkeur. Over het algemeen is de Zepp app echter een uitstekende applicatie voor Amazfit horloge gebruikers die alles willen zien over hun gezondheid en fitness, met een gebruiksvriendelijke interface en betrouwbare functionaliteit.

Connectie maken

De connectie met de Amazfit T-Rex 2 en de Zepp App is erg makkelijk te maken. Vanuit de Zepp App, klik je rechts onderin op Profiel en vanaf daar kun je een apparaat toevoegen. In het menu kies je voor Watch en scan je de QR code welke op het scherm van de Amazfit T-Rex 2 te zien is. Daarna hoef je nog maar 1 keer op Accept te klikken op het horloge en ben je klaar!

Connectie maken Connectie maken

Erg simpel en snel!

Watchfaces

Persoonlijk vind ik het altijd belangrijk dat er veel watchfaces beschikbaar zijn zodat je de Amazfit T-Rex 2 kan aanpassen op het moment. Gelukkig is dat het geval en is er een overvloed aan keuzes voor watchfaces.

Watchfaces

Features

Een horloge moet tegenwoordig zoveel meer doen dan de tijd laten zien. De concurrentie in de smartwatchmarkt is gigantisch. Amazfit heeft een goede naam opgebouwd en de features die ze aanbieden op de horloge, waaronder de Amazfit T-Rex 2, zijn echt goed!

Wat heeft de T-Rex 2 nog meer te bieden? We nemen een kijkje in de meest noemenswaardige features, en aan het eind maken we een lijstje met overige features.

Activiteiten

Meer dan 150 verschillende sportactiviteiten zijn bij te houden met de Amazfit T-Rex 2! 8 verschillende sportactiviteiten kunnen automatisch worden gestart omdat het horloge deze kan herkennen.

Een kleine greep uit de verschillende activiteiten zijn: Wandelen, fietsen (indoor), fietsen (outdoor), skiën, hiken, zwembad zwemmen, open water zwemmen, golven, of springtouwen. Dit is maar een kleine selectie van alle opties. Wederom een sterk punt van Amazfit om het aanbod van activiteiten groot te houden.

 

Het is en blijft natuurlijk een sporthorloge, en qua features en verschillende sporten die je kunt bijhouden is de Amazfit T-Rex 2 erg goed op weg om een heel goede score te krijgen.

Na het voltooien van een activiteit krijg je een mooi overzicht van de workout. Zoals in de screenshot te zien is, kun je alle gezondheidsdata inzien en je workout analyseren. Daarnaast kan je workout met verschillende apps, waaronder Apple Health en Google Fit, gedeeld worden.

Workout Analyse Workout Analyse Workout Analyse Workout Analyse

Sport Coach

Je kunt in the Zepp App je eigen trainingsschema maken. Elke training kun je verdelen in de volgende fases: Warm Up, Training, Rest, Recovery, en Warm Down. Daarna kun je de fase automatisch laten veranderen na bijvoorbeeld een bepaalde tijd, een aantal verbanden calorieën, of een hartslag. Een erg mooie feature om steeds meer te verbeteren.

Deze trainingen kun je instellen op je telefoon via de Zepp App, of via de Amazfit T-Rex 2 zelf!

Peak Beats

Je kunt je workout ook analyseren met PeakBeats. Dit is een algoritme dat ze zelf hebben ontwikkeld. Hiermee krijg je data te zien zoals de Vo2 Max, hersteltijd, training load, en training effect. Is dit handig? Ik heb het niet eerder gehad op een horloge, maar vond het na een training toch steeds handiger om te zien. Je krijgt een goede indicatie hoe intensief je workout geweest is en hoe lang je eigenlijk rust moet houden voor je lichaam om goed te herstellen.

Slaapmeting

Zelf heb ik veel verschillende horloges mogen testen, en de Amazfit series is veruit het beste in het registreren van slaap, en de dutjes tussendoor. De duurdere lijnen, zoals Garmin, hebben de opties voor “naps” niet en dat is best storend eigenlijk.

Amazfit t-rex 2 slaaptracking Amazfit t-rex 2 slaaptracking

Amazfit heeft het wel en het werk bijzonder goed. Je krijgt na een nacht slapen een score, je kunt zien hoe lang je hebt geslapen, en in welke slaapfase je bent geweest. Daarnaast kan je nog je hartslag, het aantal ademhalingen en de kwaliteit van de ademhalingen zien. Erg uitgebreid en absoluut tevreden hierover.

Hartslagmeting

De Amazfit T-Rex 2 ziet er uit alsof het een horloge is wat alles aan kan. Gelukkig is het niet alleen bij looks gebleven. Er zit namelijk een redelijk goede hartslagsensor op. Er zitten twee LED’s op de achterkant van het horloge waarmee de hartslag continu gemeten kan worden. Is dit accuraat? In principe wel.

Zelf heb ik het getest en vergeleken met de Garmin Instinct 2 Solar, welke 4 LED’s gebruikt om de hartslag te meten. De T-Rex 2 zat er vaak maar 3 tot 5 BPM naast, wat ik uitzonderlijk goed vind. Het is en blijft natuurlijk een indicatieve hartslagmeting, welke het best gemeten kan worden via een borstband, maar de Amazfit T-Rex 2 doet het voor een indicatie erg goed.

Conclusie

De Amazfit T-Rex 2 is misschien wel mijn favoriete horloge. Niet alleen ziet het horloge er heel solide en stoer uit, maar zit hij ook vol met features en functies. Het enige minpunt, als je dit als minpunt kunt zien, is misschien dat de body van het horloge wat aan de dikke kant is. Mocht je wat dunnere armen of polsen hebben dan kan dit horloge er gigantisch uitzien.

Er zitten nog heel veel functies en features op de Amazfit T-Rex 2 waar ik niet aan toegekomen ben in deze review. In de instellingen via de Zepp App kun je het horloge precies zo laten functioneren zoals je zelf wilt.

Is dit horloge voor iedereen? Nee. Door de looks is dit horloge zeker niet voor iedereen. Persoonlijk zou ik zeggen dat het voor de outdoor sporter is. Echter ben ik geen outdoor sporter maar vind ik de looks van dit horloge echt waanzinnig. Mocht je wat kleinere polsen hebben, dan is dit misschien ook niet het horloge voor jou. Een ding is zeker, mocht je de Amazfit T-Rex 2 kopen, krijg je er absoluut geen spijt van.

Alternatieven

9.6
Garmin Forerunner 965 Vanaf: 599
Forerunner 265 featured
9.5
Garmin Forerunner 265 Vanaf: 469
9.5
112 reviews
Apple Watch Series 9 Vanaf: 448
9.5
26 reviews
Apple Watch Ultra 2 Vanaf: 899
Garmin Venu 2
9.4
350 reviews
Garmin Venu 2 Vanaf: 261
9.4
Garmin Approach S62 Vanaf: 399
Apple Watch Ultra
9.3
22 reviews
Apple Watch Ultra Vanaf: 710
Apple Watch 8
9.3
125 reviews
Apple Watch 8 Vanaf: 409
9.3
12 reviews
Polar Vantage V3 Vanaf: 506

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Er zijn nog geen reviews!